Üstad affına sığınarak yazıyorum. Seni tenzi ederim. Malesef herkesin amacı oynanabilir bir oyun değil. Ütopik hümanist düşüncelerle bu gibi platformlarda oyun oynayamazsınız. Tam 16 yıldır x oyununda oynamış biriyim. Hangi oyun olduğunu tahmin etmişsinizdir. Öyle insanlar var ki oyundan para kazanmayı meslek edinmiş. Neleri var memlekette neleri... +10 bir tane itemi almak için 200.000 lirayı TAK DİYE çıkarıp veren insanları biliyorum. Bunların sayıları da emin ol azımsanmayacak kadar fazla. Adam 42 tane pc/ karakterle twichte farm yayını yapıyor. :d Kapatmış slotları... Pazarcılarımız var diğer pazarcı arkadaşlarıyla wp grubunda buluşmuş Y itemini 2 ay boyunca piyasadan toplayıp itemi pazardan çekiyorlar. Sonra aralarında anlaşıp x10 katına satıyorlar. Hele eski serverlarda bunların yaptıkları yüzünden bir bu pazarcılar birde moblar kaldı. Ellerinde patlayan itemleri glaerıcıler gıbı bırbırlerıne satmaya calısıyorlar. :d İttifaklarımız var onlarda pk alanlarında anlaşmışlar kimseye bos kestırmıyor farm yaptırmıyorlar. İstersen pk alanında farmladıkları alana bir gir. Hemen anlaştıkları ırktaki arkadaşlarına sizi pk alanından çıkana kadar kovalattırıyorlar. Daha yazacaktım ancak gerçekten midem bulandı. İşte tam da bunlar ve yazmak istemediklerim için trade kapalı bir tane server istiyoruz. Nasıl ki oyuna girişte sizden bir kullanıcı sözleşmesi onaylamanızı istiyorlar ve siz bu sözleşmede yer alan hükümlere uymadığınızda ceza alıyorsanız trade kapalı serverı tercih eden arkadaşlarda herşeyi kabul ederek servera giriş yapacaklardır. Trade kapalı serverda oynadığı joba uygun olmayan bir eşya düştüğünde kullanıcı onu ister çöpe atar, ister yan jobunda değerlendirir o da ona kalmış. Sonuç itibariyle eğer ki Rise Ekibi yukarıda bahsettiğim x oyunundaki iğrençliklerin burada da var olmasına müsade ederse serverlar 1.5 yıl sonra çöp olacaktır. Açıkcası böyle bir oyunu da emek sarf ederek, yanında çayını yudumlayarak, yeni tanıştığı veya ekibiyle günlük hayatından da söz ederek muhabbet eden hiç bir ekipte hiç bir oyuncuda oynamayacaktır. Yabancıların bir dönem x oyunundaki yogunlugu nedenıyle serverda Türk bulamıyorduk. Şimdi ? Yabancılar terk etti. Nedeni bu iğrençlikler. Rise de bu olayların yaşandığı bir yer haline gelirse o da globelleşemeyecektir. Tercih Rise Ekibinin. Buyursunlar...
ağzına sağlık.
Kanka senin dediğin çoğu şey MMORPG kültürüne çok aykırıymış gibi geliyor bana nedense. Hep solo oyunculuğa daha yatkın şeyler olsun istiyorsun gibi geliyor. Solo oyunculuğa yatkın bir oyun Massive(Devasa) olsa ne, Multiplayer(Çok Oyuncu) olsa ne, Online(Çevrimiçi) olsa ne, Role Playing(Rol yapma) olsa ne

Çözemedim

Senin söylediğin çoğu şeyde çok oyuncu olmasının hiç bir anlamı yok gibi. Öncedende yazmıştım senin yazdıklarını görünce Torchlight, Diablo ne bileyim Witcher 3 oyunu falan aklıma geliyor direk kafamda o oyunlar canlanıyor

En erken başlayan hep önde olsun istiyorsun. Sonradan görüp başlayacak olan adama hiç bir fırsat vermiyorsun. Forumda çok takılıyorsun ondan merak ediyorum nasıl bir oyun olsun istiyorsun ve nedenleriyle yazar mısın lütfen. Yani senin dediğin şekile yakın olan çok MMORPG oyun var onları oynamayıp neden buradasın merak ediyorum.
Aslında benim istediğim şeyi, forumdan da takip edebilirsin,çok oyuncu arkadaş istiyor...
İstiyorumki,oyunda gb satılmasın,trade kapatılması gerekiyor bunun için,çünkü kapatılmazsa gb satışının önüne geçemezsin.
İstiyorumki X şahısı 50bin TL basıp Reaper 8 alamasın mesela,20.000 tl basıp full kıyafet seti alamasın,bu yüzden trade kapatılsın diyorum.Herkes emeğiyle bir takım itemlerin sahibi olsun,parayla değil.
Ha diyorumki ama ticarette action house üzerinden dönsün.İnsanlar bastıkları ve kendine yaramayan itemleri AH a koysun orada satılsın ve itemlerin bir alt ve üst satış fiyatları olsunki,suistimal edilmesin item satışı...
İstiyorumki 2 server olsun,biri trade açık item ve gb satışı serbest yada yasak denilip ,sonu muallakta olan bir server.
biride trade kapalı tüm satışlar oyunun kontolünde olan bir AH sistemi olan bir server .
Herkes kendine uygun olan serverı seçip oynasın diyorum.
Beni bu kadar tanıyıp takip ettiğine göre aslında bunları çoğu kez forumdada dile getirdim,bugüne kadar çoktan anlamış olman gerekirdi.
Ama bazı arkadaşlar, hala ısrarla, bizim istediğimiz sistemin, mantıksız,saçma,kabul edilemez,oyuncuları bölecek,vb gibi nedenler ileri sürerek mesaj yazmaktalar.Aslında tüm niyetleri ya gb satın alarak karşı taraftan üste çıkmak ,yada gb farmlayarak bunları satıp geçim sağlamak...
Bunlar sır değil,herkes biliyor,ve herkes beklemekte.
Çünkü hamleyi yapacak olan rokosoft.
Elimizden ancak talep etmek geliyor,ve kendimizi ifade edeceğimiz tek yerde burası.
Biraz uzunca cevap yazdım ama içimden geçenleri ancak bu kadar bir yazıyla ifade edebilirdim.
Saygılar,sevgiler.