ANGEL sen şu sorunun cevabını versene. Hayalperestliği bırak artık.
"Kardeşim senin derdini anlıyorum ama senin dediğin sistemde bir oyun ayakta kalmaz kalamazzzz. Sen tam Kuzey Kore kafası bir oyun istiyorsun. Senin dediğin sistemde oyuna başında başlaman ve sürekli oynamaya devam etmen gerekiyor. Oyunun MMORPG olduğunu unutuyorsun her yazdığında. Ben her zaman ne diyorum bir MMORPG oyunda oyuncu kaybı her zaman domino etkisi yapar. Yani şuna getirmeye çalışıyorum. Yüzlerce kişiyi eliyorsun kardeşim oyundan. Zamanı olmayan insanlar var, solo takılmaktan daha zevk alan insanlar var. Aklıma gelmedi şu an çeşit çeşit oyuncu profili var.
Hadi diyelim senin dediğin gibi oldu TL ile item oyun parası alım satımı yapanı saptayıp banlıyorlar. Sen oyuna başladın ettin emeğinle itemini takını yaptın, insanlar zaman ayıramadığı için Rokosoft oyuncu çekmek adına ya dropları yükseltecek, ya upgrade oranlarını arttıracak, ya exp oranlarını arttıracak ya da oyun içi bir şeyleri ucuzlatacak say say bitmez. Sonra ne olacak biliyor musun afedersin ama yine zırlayan sen olacaksın ben o kadar emek verdim ben 5 günde ulaşıyordum şu eşyaya bunlar 1 günde ulaşıyor, ben 1 ay da kastım adam 1 haftada kasıyor, ben itemi +8 yapmak için çıkardım ettim o kadar emek verdim 25 taneden anca +8 çıkarabildim adam 5 taneden +8 yaptı ne biçim oyun bu falan fişman Rokosoft'a saydırmaya başlayacaksın. Alpha olmasına rağmen potlar 1 coins oldu diye zırlayan bir ton adam var. Neden emeği gitti çünkü. Pota 50 m harcadı o para ile şunu yapardı bunu yapardı
Exp yüzdesi attırıldı. Ne oldu ben o kadar emek verdim adamlar benim verdiğim emeğin yarısı ile benim seviyeye ulaştı. Böyle bir oyunda oyuncu mu kalır Allah aşkına."
Ya artık bişey yazmıyayım değmez diyorum,illaki kaşınıyorsunuz.
Ben cevap veririmde sen anlarmısın bilmiyorum.
Mmorpg oyunlarda tabiki ilk başlayanlar her zaman avantajlıdır,sonradan başlayanın zırlama hakkı yoktur,bu bütün mmorpg oyunlarda böyledir. Oyun zaman ayırma oyunudur,zamanla karakterini ve itemlerini geliştirir ve savaşırsın. Zaman ayıramayan insanlar varsa,zamanı kadar oynarlar bu kadar basit. Zaman ayıramıyorsa gider başka oyunlar oynar,illaki mmorpg oynayacak diye bi kaide yok,ha bunları yazıyorum diye beni günde en az 12-24 saat oynayan oyun manyaklarıyla karıştırmayın,günde oynarsam en fazla 2-3 saat oynar çıkarım. Bir şahıs sırf zengin ve parası var diye,para basıp karakter alıp para basıp gb alıp,para basıp en iyi itemleri toplayıp,10 dakikada 3 yıllık oyuncunun önüne geçemez,geçmemeli,geçebiliyorsa oyun P2W dir diyoruz, nedense kimse anlamak istemiyor,ben yazmaktan yoruldum artık. Bir adamın bütün bunları yapamaması içinde trade kapalı olmalı ve ticaret AH üzerinden yürümeli diyoruz,yoksa engelleyemezsin.
Eeee oyun yönetimide ticari kaygılardan dolayı ( farmer kitlesi ve oyunlara para basan egosu yüksek kitle ) trade kapatmıyacağım diyor, daha ne ,istediğiniz oluyor işte,bize uzamak düşer bundan böyle,uzadıkta zaten,ama illa laf sokuyosunuz hala... Sizlere yani farmerlara,oyuna 1 ev-araba parası dökenlere, bu güzel grafiklerle oyun sistematiğiyle aslında dünyada 1 numara olabilecekken, malesef daima KO gibi bugün itibariyle tamamıyla bu saydığım konular nedeniyle bitmiş bir oyunun gölgesinden asla çıkamayacak olan ve 1 sene sonra,Allah allah biz nerede hata yaptık acaba diyecek olan Riseonlineworld ailesinede başarılar dilemek isterim,sizlere iyi oyunlar,hakkınızda hayırlısı olsun.En azından Türkün parası yabancıya akmayacak,Türklerde kalacak bu bile oyunu oynamasamda beni sevindirir,Allaha emanet olun,saygılar,sevgiler.
1. Yolda sirket daha fazla para kazanir 2. Yolda daha az para kazanir.
1. yolda> oyunu sadece oyun için oynayan kitle firmaya küser ve oynamaz,buradan para kaybeder.
2. yolda farmerları ve Oyuna para basan ağababaları küstürür onlarda burada oynamaz,buradan para kaybeder.
3. yolda her türlü daha fazla kazanır.
Sebebi her türlü kitleye hitap eden bir oyun olur,kimse böyle yaptığı için firmaya küsmez.
farmerda oynar ( 1. server )
EGOsu yüksek para yatıran kesimde oynar ( 1. server )
Oyunu sadece oyun olduğu için oynayan kesimde oynar ( 2. server )
Üstelik bu tip oyunları oynamayı seven herkesi de mutlu etmiş olurlar ve oyuncularda bu mutluluklarının karşılığını maddi olarak firmaya verir.
Üstelik bunu yaparlarsa aslında hangi yöntemde ilerleyen serverdan daha fazla kazandıklarını da kendi gözleriyle görmüş olurlar, çünkü bunu anlamanın başka bir yolu yok,denenmesi lazım.
3. yöntem oyuncuları ikiye böler düşüncesine katılmam mümkün değil,oyuncular zaten şu anda bile 2 ye bölünmüş durumdalar.sebebi ise eğer 1. yöntemden ilerlenilirse zaten 2. yöntemi tercih edecek kitlenin oyunu oynamayacak olmasıdır.
sevgiler,saygılar.