ROW Hedef kitlesi kimler?

Bekbya61

Üye
Arkadaşlar oyunun sizce reklamı olacak mı yada ne çapta bir reklam olur yada olmalı?
Bu oyunu bizim kafada oynayan kişiler mi yoksa diğer bütün MMORPG oyuncuları da oynar mı? Hitap edilebilir mi? Yani LOL, M2 yada Wow oynayan oyunculara bu oyun ulaşırsa, oyuncu kazanılır mı ya da oyuna bakışları nasıl olur?
Şahsi düşüncem oyunun yüksek maliyetleri bulacak reklamlardan kaçınmamaları. Gerek oyun açıldığında bizlerin desteklerinden gerek diğer sponsor gelirleri ilk etapta reklama yüklenebilir. Tabi ki yöneticilerimiz bilir sonuçta şirket ama büyük bir kitleye hitap edebilecek geniş çaplı kalitede. Umarım hak ettiği yerlere gelir.

IMIRZAAXv31

Üye
Parayı verip reklamını düzenli yaparsan oyuncuların isteklerini kulak arkası etmezsen "Global" bir ekip olup oyunu E-SPOR platformuna taşıyacak potansiyelin varsa milyonlar oynar ama tek sorun yapım şirketinin hedefleri yüksek mi yoksa belirli bir kitleye geldikten sonra yeter mi diyecekler?

Jackass

Üye
Açık betada reklamı çok güzel yapılır bu sorun değil, çünkü firma şuana kadar reklama bir kuruş harcamadan bu duruma geldi. Sokaklarda afişleride görürsünüz sosyal medyada sponsorluyu da, yayıncıların reklamlarını da merak etmeyin.

Sercan

Üye
Global de var olmak isteniyorsa günümüz şartlarına uygun yapılması gerekiyor işlerin, aylık ödeme sistemi ile açılırsa iyi olabilir tabi hakkınıda vermesi lazım yoksa sonu olur aynı zamanda.

Son düzenleme:

Muti

Üye
Hedef kitlesi 18 yaş ve altı yeni oyuncular olmalı. İnternet kafelerle anlaşılmalı, reklamlar asılmalı, metrobüs duraklarına vs reklam afişleri asılmalı. Rise Online'ı oynayacak 25-35 yaş arası kemik bir kitle var ama yeni oyuncu gelecekse bir hedef belirlenecekse bence 18 yaş ve altı gençliktir. Bahsettiğim kitle sırf optimizasyonu iyi ve her pcde oynanabiliyor diye LoL oynuyor, Rise Online optimizasyonu LoL'e yakın bir seviyeye getirirse bu oyuncular Rise Online'a bir şans verecektir ve bu kitlenin sayısı milyona yakın.

ysa1727

Üye
Bence Alpha veya Beta da reklam yapılması firmanın tamamen zararına olacağı görüşündeyim. Sebebine gelecek olursak 1. si bitmemiş bir oyuna karşı çok fazla ön yargı olabileceği 2. resmi sürüme ayrılacak reklam bütçesinin azaltılmaması gerektiği bu süreç içerisinde gerek forum gerek dc gerekse youtube , twitch yayınları olsun hemen hemen hepsini takip ettiğim kadarıyla söyleyeyim genel olarak kitlenin çok fazla sabrı ve bilgisi yok. Haliyle buda haksız eleştiri ve istekleri beraberinde getiriyor. Zaten şuan mevcut kaliteli bir kitle yakaladığını düşünüyorum. Bu kitlenin resmi sürüme kadar rise online ' a hakkettiği katkıyı sunacağını düşünüyorum.

ECT

Üye
Bu işin okulunu okumuş biri olarak söylüyorum bitmemiş oyunun reklamı yapılmaz. Bitmemiş hiç bir işin reklamı yapılmaz. Zaten ilk attıkları videoyu bile bu kadar erken atmaları hataydı. O geceyi çok iyi hatırlıyorum inanılmaz bir tepki aldı herkes beklentiye girdi ama iş buralara kadar uzayınca o bekleyen kalabalığın yarısı belki de daha fazlası umudu kesti. Kendi çevremden de biliyorum insanlar bi yerden sonra takip etmeyi bıraktı. O yüzden official sürümün çıkmasına yakın reklam yapılırsa çok daha faydalı olur. Zaten artık reklam yapmak kadar kolay bi iş yok 3-5 tane yayıncıyla anlaşırlarsa yeter.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt