Bir oyuncu olarak şahsi görüşüm,
1- Premium çeşitlenmelidir. Farm ve PK premium olarak... /// Premiumlar paket şeklinde olabilir.
**Farm premiumda mevcut premium özelliklerine ek olarak;
a) Drop rate artışı( yüzdesini yönetim belirler)
b) Pet
c) Mattalar
d) Pelerin
** PK premiumda mevcut premium özelliklerine ek olarak;
a) Kill başına ekstra BP gelebilir.
b) Kanat
c) Binek
d) Magical Looter
e) 12. Seçenek ücretsiz olabilir.
** MEGA PREMIUM**
a) Drop rate artışı ( Farm premiumun verdiğinden daha az )
b) Kill başına BP ( PK premiumun verdiğinden daha az )
c) Magical Looter
d) Mattalar
e) Pelerin
f) Kanat
g) Binek
h) 12. seçenek ücretsiz.
2- Ruh bağı hiç bir item materyal vs istemeden direkt olarak kalkmalıdır. /// Sirkülasyon ve upgrade -bununla beraber sunucudan item çıkışı- artar.
3- NPC'deki potların ağırlıkları 0,1-0,5' e kadar düşürülüp fiyatları bir birim daha aşağıya çekilmelidir. /// NPC'den pot almaya teşvik eder.
4- Görev itemleri özellikleri en azından nadir itemlerin özelliklerinden bir tık alta çekilmelidir. /// Nadir itemleri upgrade etmeyi teşvik eder.
5- Potlar hariç diğer sarf malzemelerin -upgrade scrols- dropları kapatılmalıdır. /// NPC'den alınacak SC'ler gold silmek için birebirdir.
6- Çöp diye tabir edilen itemlerin dropları artmalıdır. /// Drobu kaldırılan upgrade sclerin yerini alıp gold dengesini düzenler.
7- Upgrade yaparken her bir seviye için 'Shard item' istemelidir. /// Düşen çöp itemler daha fazla değerlenir.
8- Her hafta ya da 2 haftada bir mağazada satılan bazı ürünler bir NPC'ye yönetimin belirlediği bir gold karşılığı eklenmelidir. Bu itemler itemine göre non-trade ya da non-storable şekilde olabilir. /// Çok güzel gold silme yöntemi olabilir.
9- Kozmetik ürünlere -tüm parçalar için değil- drop rate arttıran SC basılabilmelidir. /// Çoğu kullanıcı 75 seviye olduktan sonra buna rağbet edecektir.
10- Kozmetik ürünlere craft speed, craft exp SC gibi scrolllar da eklenmelidir. /// Craft yapanlara da kolaylık olur.
11- Takı upgrade bir an evvel gelmeli ve her bir kademe upgrade için 500.000/ 1.000.000 gold istemelidir. /// Pahalı olsa da upgrade etmeye değer.
12- Etkinlik girişlerine 100.000 gold gibi sembolik bir ücret getirilmelidir. Ancak bu bir NPC'den alınan bir Scroll olmalıdır. /// Bu sayede göze batmasa da bir gold çıkışı olur.
Aklıma gelenler bunlar. Daha da seçenekler arttırılabilir.
Merhabalar,
Yukarıda bahsettiğiniz premium sistemi eğer bu oyuna gelirse ortalık karışır. Neden? Çünkü drop oranına birebir müdahale oyunu yok eder.
Bir oyuncu olarak şahsi görüşüm,
1- Premium çeşitlenmelidir. Farm ve PK premium olarak... /// Premiumlar paket şeklinde olabilir.
**Farm premiumda mevcut premium özelliklerine ek olarak;
a) Drop rate artışı( yüzdesini yönetim belirler)
b) Pet
c) Mattalar
d) Pelerin
** PK premiumda mevcut premium özelliklerine ek olarak;
a) Kill başına ekstra BP gelebilir.
b) Kanat
c) Binek
d) Magical Looter
e) 12. Seçenek ücretsiz olabilir.
** MEGA PREMIUM**
a) Drop rate artışı ( Farm premiumun verdiğinden daha az )
b) Kill başına BP ( PK premiumun verdiğinden daha az )
c) Magical Looter
d) Mattalar
e) Pelerin
f) Kanat
g) Binek
h) 12. seçenek ücretsiz.
2- Ruh bağı hiç bir item materyal vs istemeden direkt olarak kalkmalıdır. /// Sirkülasyon ve upgrade -bununla beraber sunucudan item çıkışı- artar.
3- NPC'deki potların ağırlıkları 0,1-0,5' e kadar düşürülüp fiyatları bir birim daha aşağıya çekilmelidir. /// NPC'den pot almaya teşvik eder.
4- Görev itemleri özellikleri en azından nadir itemlerin özelliklerinden bir tık alta çekilmelidir. /// Nadir itemleri upgrade etmeyi teşvik eder.
5- Potlar hariç diğer sarf malzemelerin -upgrade scrols- dropları kapatılmalıdır. /// NPC'den alınacak SC'ler gold silmek için birebirdir.
6- Çöp diye tabir edilen itemlerin dropları artmalıdır. /// Drobu kaldırılan upgrade sclerin yerini alıp gold dengesini düzenler.
7- Upgrade yaparken her bir seviye için 'Shard item' istemelidir. /// Düşen çöp itemler daha fazla değerlenir.
8- Her hafta ya da 2 haftada bir mağazada satılan bazı ürünler bir NPC'ye yönetimin belirlediği bir gold karşılığı eklenmelidir. Bu itemler itemine göre non-trade ya da non-storable şekilde olabilir. /// Çok güzel gold silme yöntemi olabilir.
9- Kozmetik ürünlere -tüm parçalar için değil- drop rate arttıran SC basılabilmelidir. /// Çoğu kullanıcı 75 seviye olduktan sonra buna rağbet edecektir.
10- Kozmetik ürünlere craft speed, craft exp SC gibi scrolllar da eklenmelidir. /// Craft yapanlara da kolaylık olur.
11- Takı upgrade bir an evvel gelmeli ve her bir kademe upgrade için 500.000/ 1.000.000 gold istemelidir. /// Pahalı olsa da upgrade etmeye değer.
12- Etkinlik girişlerine 100.000 gold gibi sembolik bir ücret getirilmelidir. Ancak bu bir NPC'den alınan bir Scroll olmalıdır. /// Bu sayede göze batmasa da bir gold çıkışı olur.
Aklıma gelenler bunlar. Daha da seçenekler arttırılabilir.
Merhaba,
Öncelikle herkesin fikri ve yorumu kendisini bağlar. Herkes bu oyun için bir şeyler yapmak ister. Ancak oyunun geleceğini hazırlamak, oyununu sonunu hazırlamaktan iyidir.
Bahsettiğiniz premium özellikleri oyunun sonunu hazırlar. Bugün hangi devasa oyunlarda drop rate artışı sağlayan premium benzeri özellik vardır? Hangileri ayakta kalmıştır? Hangileri sadece Türklerin oynadığı oyunun dışına çıkmıştır? Hangi oyunlar Türklerin sadece gelir kapısı olarak görmekten çok, oyun olarak oynadığı oyunlardır? Bahsettiğiniz her sistem o oyunlarda vardır.
Old school oyunlara bir bakınız. Benim için ayrı bir yeri olan Silkroad Online'da bile böyle bir özellik yoktur. P2w diye anılan ancak bana göre arcana scrollun premium özelliği olan Premium Plus eşyası bile sizin bahsettiğinizin yanında masum kalmaktadır. Drop rate demek, senin f2p oyuna olan sisteme aykırı demek. Bakınız şu an ki premium oyunda sadece p2s yaptıran sistemdir. Crafting xp bonus bile tartışılır. Ancak f2p oynayan bir insan bile crafting xp bonusu bile yakalayabilir. Çünkü çokta fazla bir bonus değildir. %100 değildir mesela. O yüzden masum kalmaktadır. Ancak drop rate demek bu farklı bir olaydır. Bp bonus artırmak bile baktığınız zaman p2w konusunun konuşulduğu bugünlerde bile -ki rise online- p2w konusunda çokta kötü bir oyun değildir. Hatta mağaza ürünleri olarak ben p2w görmüyorum. Kostüm konusunu tartışırız. Ancak 75 hplik bir bonus p2w yaptırmaz. Bunu unutmayalım. Eğer bu bonuslar 400-500'lere çıkmazsa.
Aynı zamanda siz diyorsunuz ki kostümlere de drop rate artırılırsın. Yani diyorsunuz ki paran yoksa eğer, öğrenciysen -ki oyun oynamak ne yazık ki ülkemizde lüks oldu- defol oynama. Sana bu oyunda kimse item düşürmene izin vermeyecek. Çünkü ben paramı basıyorum ve senin üstüne geçiyorum. Elbette para veren kişiler oyunda belirli yerleri hızlı geçebilir. Mesela xp scrollar masumdur. Bunlar p2s konusudur. Ancak oyun durmadan kendini güncelleyerek xp konusunda da oyuncuya yardımcı oluyor, gerekirse bedavaya premium ve xp scrolları dağıtabiliyor. Ancak sizin düşüncenizde, tamamen oyuncu oynamasın, oynarsa da zorla para versin.
Aynı zamanda ne yazık ki üzülerek gördüğüm ve her gün konuşmalarını duymaktan artık rahatsız olduğum konu ise "pazarcı" diye bir kavramın bu oyunda türemesi. Pazarcılık reel bir meslektir. Oyunlar ise oyuncuların yeridir. Vergi levhan nerede diye sorarlar insana. Ancak siz bu yazdıklarınızla bunların önünü iyice açmaya çalışıyorsunuz.
Elbette sizin düşünceleriniz kötü demiyorum. Çünkü düşünmek bir sanattır. Düşünen insanlar her zaman iyi yerlere gelmiştir. Lâkin gözüme takılan husus ise, bu oyuna gönül vermek isteyenlerin, bu oyuna olan inançlarını kırmak isteyen tarzda düşünceleriniz -belki de daha önce denenmiş ancak tepki almış- şeylerin burada olmasını istiyorsunuz.
Gold silmenizde ki mesele nedir onu anlayamıyorum. Tamam eşyalar ucuz olsun istiyorsunuz ancak o zaman yine döngü bozuluyor. Bugün bir oyuncu 100 milyon gold kasabiliyorsa alacağı eşya 200 milyonsa, goldları sildiğiniz zaman 10 milyon kasan bir oyuncunun alacağı eşya yine 20 milyon olacak. Bu durumda oyuncu eşyaya erişebilecek mi? Yine hayır.
Çelişkilerinizden birisi ise çöp diye tabir ettiğiniz -sanıyorum kullanılmayan, düşük seviyedeki eşyalar- bu eşyaların goldunun artırılıp, droplarının artırılmasını istiyorsunuz. O zaman bu durumda hem gold sokuyorsunuz, hem gold silmek istiyorsunuz. Bu durumda gold silmek istiyorsak, neden gold artırıcı öneride bulunuyorsunuz? O zaman bu öneriyi kaldırmalısınız ki oyuna gold girmesin. Siz bir yandan oyuna gold sokuyorsunuz, bir yandan silmek istiyorsunuz. Madem silmek istiyorsunuz neden gold sokuyorsunuz? Madem devletler para politikaları faizini artırıp piyasadan para çekmek istiyor da neden merkez bankaları para basıyor? Ya para basmayacaksınız ya da faiz artırmayacaksınız? İkisinden birini yapmamanız gerekiyor.
Ruh bağı ile upgrade'in ben çok bir bağını göremiyorum. Basmak isteyen zaten basabilir. Bu eşya kilitlendi diye kimse eşya basamıyor mu? Kilitli eşya oyunda basılmıyorsa o zaman kilitli eşyanın basılmasını açalım. Ancak ruh bağını kaldırdığınız zaman kim neden eşya basmasın? Zaten eşyayı takmadığınız sürece herhangi bir kilitte olmuyor. Eşyayı taktığınız an kilitleniyor. Yani basmak isteyen üzerindeki eşyayı da basabilir. Ancak siz BOE ve SB ikilemini isteseniz daha iyi olur. Çünkü bu durumda denge olur. Bu durumda şu an 50 milyar goldluk olan bir eşyayı siz 100 milyar golda alamazsınız. Çünkü neden mi? Bugün oyunun pazarında satılan eşyalar, kilitlenecek korkusundan dolayı ucuza satılabiliyor. Ancak bu sefer talep olacağından dolayı daha pahalıya satılacaktır. Siz sanıyor musunuz ki eşya fiyatları o zaman düşecek? Hayır. Emin olun düşmeyecek. Hatta fiyatlar iyice fahiş duruma düşecek. Eşyasını basmak isteyen yine basabilir. Upgrade yapmanın önünde ruh bağının herhangi bir etkisi yoktur. Yapmak isteyen yine yapar. Oyun içerisinde satmak isteyen bastıktan sonra yine satar.