İstek RTX 3090 FPS Sorunu

Yolcu

Üye
İtenet hızın nedir knk bide ondan bahset. ping kaç?

WANTED

Üye
Adam 3090'lı adama frame limiti max 40 fps yapmayı önermiş, komedi. Sırf izlenme alması için saçma sapan şeyler tavsiye verilmiş.

hayatlarında hiç ko dışında oyun oynamadıkları için ekran kartı, oyunların gpu kullanımı ile iligli temel şeyleri bile bilmiyorlar.

Oyunlarda normal olan GPU'nun %99 kullanılmasıdır. Eğer %75 filan düşerse en basit anlatımla rtx2070 varsa rtx 2060 performansı alacağınız anlamına gelir. Yani GPU usage yüksek olması gerekendir. GPU usage yüksekse doğal olarak ısınır fakat üretici bu ısılarda çalışması için kartı tasarlar endişe etmenize gerek yok. Hani kartı atıyorum 2070 diye satıyorya gpu kullanımı %99-100 performansda calısırsa işte 2070 performasını alırsınız. En basit tabirlerle böyle anlatabilrim.

Yüksek seviye kart kullanıp düşük fps alıyorsanız muhtemlen fps yükseltmek için ayar kısıyorsunuz ve gpu ya binmesi gereken yük cpuya biniyor bu temel bir hatadır. Yüksek seviye kart kullanıyorsanız vsync kapatıp Resulotin scale ayarını kademeli olarak yükseltin gpu yükü artar ekran kartını tam kullanmaya başlarsınız. Optimizasyonu iyi bir oyunda Resulotin scale defaultda dursa bile gpu kullanımı %99 sabit olmalıdır, fakat bu oyunda olmuyor işte buna optimizasyon sorunu deniyor. Eğer ekran kartı kullanımız %99 ise ve hala düşük fps alıyorsanız yapabilceğiniz birşey yok, ekran kartınızın gücü oyun için yetmiyor demektir.

Son olarak oynadığınız oyun sorunluysa nvidia panelden yapacagınız hiçbir ayar optimizasyon sorununu çözmez, boşuna o ayarları kurcalamayın, videoda hatalı gösterildiği gibi fps limiti 40 filan yaparsınız oyun fpsniz 40'ı geçmez.

İsterseniz dünyaın en iyi bilgisayarını toplayın karakterlerin cok olduğu yerlerde gpu kullanımı her türlü düşüyor(buda fps'i düşürüyor) buna sizin yapabilceğiniz birşey yok, bunu dev ekibin düzeltmesi gerekiyor(optimizasyon sorunu).
Bende asus rtx2070 kullanıyorum işlemci i9 9900k, 240hz de monitör var maalesef 60 fps üstü görmüyor epicte, oyunu sulu boya gibi yapınca bile fps çok oynamıyor, optimizasyon sorunu var

Son düzenleme:

TearFall

Üye
Sözün bittiği yer. Bu makina, ölüsü 144 hz alamıyorsa, ciddi problem var demektir. En çok zorlanılacak kısım optimizasyon olacak sanırım.
Çok konuştuk bu konuyu , henüz alfadayız diye avunmak yeterli olmayacak, aynı sorunları beta ve officialde yaşayacağımızı düşünüyorum, Umarım haksız çıkarım...

İ7 10700K
rtx 2070 ti

Sistem ile alfa başından beri oynayamıyorum , CPU %100 TAVAN , GPU 80 Dereceye kadar çıkıyor, Performansa baksan , Knight Online dan hallice, Yani 4K da oynuyor olsam eyvallah diyeceğim ama yok .

WANTED

Üye
rtx 2060 kullanıyorum 1080 epic resulotion scale %125 olmasına rağmen +100 fps alıyorum demek ki sorun senden kaynaklı, biraz donanım windows bilginizi artırın sadece para verip sistem almakla olmuyor bu işler.
%125 olmasına çok mu diyorsun yani :p, oyun da rtx güzel çalışıyor evet, bazı bölgeler çok güzel çalışılmış ve görüntüde kaliteyi görebiliyorsun, ama bazı alanlarda sana aynı hissiyatı vermiyor, savaş alanlarında oyun bambaşka bir hal alıyor, karakterler fazla hareketli olunca bambaşka bir hal alıyor, ve benim %200'de böyle bir sistemle bu oyunu, %125 de kullanamam

Darktower

Üye
Nvidia ya da AMD ayarlarını kurcalamayın. O ayarları düşürseniz bile oyun içi FPS 3-5 bile etki etmeyecektir. Ayrıca oyunlar ile uyumsuz olduğundan görsellerde titreme, bulanıklaşma gibi sorunlara yol açacaktır. Gölge, post efekt gibi detayları kısabilirsiniz. Ayrıca VRAM düşükse doku kalitesini kısıp, diğer ayarları kökleyebilirsiniz. VRAM en çok doku kalitesi doldurur.

Sistem ısınıyor diye ayarları kısarsanız ekran kartından alıp yükü diğer bileşenlere yüklersiniz. Oyunun optimizasyonundan kaynaklı sorunlar var. Bunu oyun geliştiricilerinin çözmesi gerkeiyor. Düzgün FPS aldığınız ayarlarda oyunu oynayın. Tekrar hatırlatıyım %100 GPU kullanımı bir sorun değildir. Ekran kartından tam verim aldığını belirtir. Ama tam tersi yüksek CPU tüketimi bir sorundur. Çünkü CPU oyun içinde fizikler, oynanış ya da arayüzdeki işlemler vb. kullandığından bu tarz ani tüketimler için düşük olmalı ve gerektiğinde kullanılacak CPU alanı bırakmalıdır.

VRAM eğer aşarsanız sistem bellekten kullanmaya başlayacaktır. Normal bellekler ekran kartı belleğine göre yavaş olduğundan, oyun daha hantal çalışacaktır. Ayrıca sisteminizini de yoracaktır. Bazı oyunlar ya da oyun motorları burada yaşanacak performans sorununu azaltmak için bir miktar FPS kendi insafı ile kısacaktır. Bunlar bazen 20-30 FPS değerlere çıkabiliyor. Mesela aynı işlemci ve ekran kartı testlerini karşılaştırıp, düşük FPS alma sorunları buralardan yaşanabiliyor. Olay sadecei işlemci ve ekran kartında bitmiyor. SSD ve bellek miktarı, hızı vb. de önemli.

Bu oyun için SSD ve 32 GB bellek ideal. Güncel motorlar artık en düşük 12 GB bellek tüketiyor. Sistemin kulalndığı bellek miktarını da olaya katınca güncel oyunlar için 16 GB maalesef yetersiz kalıyor. Ayrıca CPU tarafında oyunun optimizasyona ihtiyacı var. Aynı şekilde bu tarz güncel oyunlarda oyunu SSD kurmak çok daha iyi olacaktır. HDD yavaş olduğundan dosya aktarırken gecikmelere bu da oyunda ani FPS düşmelerine yol açacaktır.

Ben sırf bu sebeplerden dolayı oyunun yabancıları hedefleyip, PVE tarafına odaklanıp ve diğer alıntı yapılan oyundan uzaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye pazarında bu oyuna oyuncu bulmanız çok zor. Ülke fakir olduğundan oyun oynayacak gençler de fakir, aileleri bilgisayar dahi alamıyor. Bu ülkede neden PUBG Mobile çok oynanıyor dönüp düşünmek gerekiyor. GeForce Now falan diyenler olacaktır. İnanın o tarz yazılımları kullanan kitle MMORPG falan oynamıyorlar. Türkiye'de ücretsiz bir oyuna vakit ayıran kitle ise, aylık sabit bir şeye para vermiyor. Zaten Nvidia fiyatı artırdığından tercih edilmesi zor bir hizmet. Bazı mekanikler o kadar eski kalmış ki, inanın bu oyuna yabancı oyuncu falan gelmez. Avrupa'ya çok fazla MMORPG çıkış yapıyor, Türkler dil desteği yok diye oynamadığından oyun piyasasını pek takip etmiyor. Özellikle bu tarz KO, Metin2 gibi oyunların kitleleri oyun piyasası konusunda aşırı cahiller. Neyse bu üçüncü kez yazdığım yorum ve bu oyun yabancıları hedef almalı. Türk oyuncu topluluğunda bu oyunu ayakta tutacak kitle ne yazık ki yok.

Son düzenleme:

DeanFrost

Üye
Oyunda optimizasyon sorunu buyuk olcude giderildi ilk acıldıgından beri test etmekteyim tek sorun kaldı benim gözümde oyundayken alt tab cektigimizde 77w güc ceken ekran kartı 170 w a kadar cıkıyor windows ortamında bi sıkıntı var oyunda + discorda yayın verip oyun ekranına dondugumuzdede aynı sorun baş gosteriyor bunun bir an once fixlenmesi lazım. Ha yeterli donanımı var ve fps alamayan arkadaşlar sıkıntıyı kendilerinde aramalı.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt