İstek Rün sistemi hakkında fikirleriniz. ( çığrından çıkacak diye korkuyorum )

yavuz21

Üye
Merhabalar umarım bu konu pek çok şeye ışık tutar ve burada biriken bilgiler de geliştirici ekibe ulaşır.

Twitch de bir yayıncının satıcıda satılan armorlardan bir tanesinin rünlü olanını düşürüp +7 bastığı yayını izledim. Şu ana kadar bu tarz bir şeyle karşılaşmamış oyuncular yazığım rakamlara bakarak ne demek istediğimi anlayacaktır ama gene de.

Şimdi adam armoru +7 bastı bu armorun defansı 47 idi birde gitti bu armora rün slotunun birisine %10 gold diğerine de 40 defans düşürdü
Oldu mu bizim armor defansı 80 küsürat bu armor kolluk idi ve kolluk olarak imperial kolluğun defansından daha fazla defansa sahip oldu.

Oyun ekosistemini düşünün ki şu anki hali ile kaldı henüz bilmiyoruz ama aynı ründen alt alta iki tane atılıyor mu veya nasıl çalışıyor. Adam parayı bastı +8 imperial seti düzdü çift rünlü günlerce uğraştı gene bastı parayı bir de buna Atack ve defans bonusunun en iyilerini ekledi ya. Benim düşüncem işte şu normal adama 1100 vuruyorsun ya sen o emek verdiğin char ile adam 500 bin tl lik hesapla o rünlü charla gelince sen o en fazla adama 500 vuracaksın 500.

Bu sistemin en geç betada tamamen denenilmesi lazım gerçekten zarar verecekse kaldırılması lazım. onlarca, yüzlerce kullanıcı ile full setlerin takılıp farklı kombinasyonda denenmesi lazım. şu anki rün dropları ile bu imkansız. Gerçekten test edilmediği sürece ve ekonomisi bu hali ile kaldığı sürece aklıma çok kötü şeyler geliyor hatta görev itemli charla aynı leveldeki adama 100 damage vurup adamdan 3 k hasar yiyeceğimi düşünüyorum kim ne derse desin o şekilde oyun olmaz kimse zevk almaz 10 yıl 20 yıl değilde 3 ay sonra insanın hevesi kalmaz pvp si çıksa da oynasak der otururuz aşağı

Onun haricinde şöyle %10 gold veren rünü 6 parçaya birden denk getirsek de altına da def veren rünü denk getirsek hiç bir slotda afk macroda yatmadan günde 5 gb kassak diyen arkadaşları da şimdiden ticari zekaları için tebrik ediyorum :)

not rün sistemi çok pahalı olduğu itemler zor bulunduğu için doğru dürüst deneyemedim rünlü itemlerimin çoğu da + basarken yandı. Bir de locked statü de olan bir itemin rün slotunu açmak için 15 20 m ye item almak gerekiyor bana şimdiye kadar hiç düşmedi. Bence o çok sağlam hesaba sahip adamlar haricinde kimsenin bunu düzgün denenme ihtimali bu alfa içinde yok umarım betada deneyebilen olur.

Geo

Üye
Solo farm atarak bile gayet denenebiliyor çok abarttınız

BrainyAniL

Üye
Dostum o rün sisteminde aynı rünler alt alta geliyor tüm eşyalarına defde basarsın attack da eklersin paper magenin defansı normal bir warriora eş değer olabilir bu tarz farklılıklar zaten olacak rünsüz eşyalar beş para etmez olacak dogal olarak +7 rünsüz silahım olacagına +6 çift rünlü silah ondan daha güçlü olacak. tek sıkıntı 2 elinede item giyenler her zaman artıda olacak ben Reapera 2 rün takarken bir Asas 2 faceliftera 4 rün takabilcek buda orantısız güç dengesi yaratıcak. yani kafa yorulması gereken çok nokta var ama bunları test edecek oyuncular her geçen gün azalıyor. Emek vererek birşey yapmaya çalışıyorsun pazar kurarken gidiyor dogal olarak cevap alamayıncada adam oyunu bırakıyor solo oyunculara pek değer gösterilmiyor oyunda bu söylenenleri sadece iyi clanlar yapıcak solo oyuncularda onların kapısmalarını izleyecek sadece alphada bile item için partylerde kavga çıkıyor drop kavgası slot kavgası boss kavgası saçma yani Test sunucusu değil'de açlık oyunlarına bırakılmış insanlar gibi herkes....

yavuz21

Üye
Solo farm atarak bile gayet denenebiliyor çok abarttınız
Solo farmda kastığın Rünlü itemlerini gösterir misin bana arkadaşım :) Yada rünlü imperial armoru hangi solo kestiğin mobdan alıyorsan bana da söyle orada takılayım.
Dostum o rün sisteminde aynı rünler alt alta geliyor tüm eşyalarına defde basarsın attack da eklersin paper magenin defansı normal bir warriora eş değer olabilir bu tarz farklılıklar zaten olacak rünsüz eşyalar beş para etmez olacak dogal olarak +7 rünsüz silahım olacagına +6 çift rünlü silah ondan daha güçlü olacak. tek sıkıntı 2 elinede item giyenler her zaman artıda olacak ben Reapera 2 rün takarken bir Asas 2 faceliftera 4 rün takabilcek buda orantısız güç dengesi yaratıcak. yani kafa yorulması gereken çok nokta var ama bunları test edecek oyuncular her geçen gün azalıyor. Emek vererek birşey yapmaya çalışıyorsun pazar kurarken gidiyor dogal olarak cevap alamayıncada adam oyunu bırakıyor solo oyunculara pek değer gösterilmiyor oyunda bu söylenenleri sadece iyi clanlar yapıcak solo oyuncularda onların kapısmalarını izleyecek sadece alphada bile item için partylerde kavga çıkıyor drop kavgası slot kavgası boss kavgası saçma yani Test sunucusu değil'de açlık oyunlarına bırakılmış insanlar gibi herkes....

Hocam benim de sorunum bu mesela ben spear yanına da bir one handed axe ile takılırım genelde daha seri vurduğu için ancak bu oyunda o daha seri vuruyormu onu da tam anlayamadım yani sanki öyle çok fark yok gibi. itemlerin üzerinde yazılı olan özellikler tam manası ile çalışıyormu emin değilim. Bütün bu konuların ele alınması için aslında belirli bir kitle ile kapalı beta girmek te mantıklı olabilir. Aklıma x oyunda her şeye dd item dizen vs de taila armor takan tipler geliyor adamlar 54 damage yiyor debufflu hatta bu gün int priest benim warioru kesti felan teke tekte bu iş bu sistemle çok büyük farklar oluşturur.

Bu arada oyuna epic spear ve one handed item koymayı unutmuşlar oda ayrı konu :)

Geo

Üye
Hocam sen solo farm atarak end game itemı farmlamayı bekliyorsan beklemeye devam. Bu işler öyle olmaz önce bi çift runelu heavy plate farmla onu bas karakterini güçlendir sonra kasarsın elitini imperialını. Ha itemi soruyorsan gün içinde bastıgım itemın resmini de atarım merak etme

yavuz21

Üye
Hocam sen solo farm atarak end game itemı farmlamayı bekliyorsan beklemeye devam. Bu işler öyle olmaz önce bi çift runelu heavy plate farmla onu bas karakterini güçlendir sonra kasarsın elitini imperialını. Ha itemi soruyorsan gün içinde bastıgım itemın resmini de atarım merak etme
Hocam o dediğini bende yaptım tek fark +6 dan ileri gidemedim yandı +7 de hepsi ancak sence biz şimdi rün sistemin oluşturacağı dengeyi yada dengesizliği denemiş mi olduk?

Ya da bastığın itemi kaç farklı rün ile deneyebildin var mı elinde o kadar kitap yani burada anlatmaya çalıştığım şey güçler arası makas farkının ne kadar büyük olabileceği ve bunun uzun vadeli sorun olacağı düşüncesi. Heavy plate 2 itemin üzerinde okuyupda deneyim olarak bizi etkilemeyen iki yüzde yazısı değil

BrainyAniL

Üye
Solo farmda kastığın Rünlü itemlerini gösterir misin bana arkadaşım :) Yada rünlü imperial armoru hangi solo kestiğin mobdan alıyorsan bana da söyle orada takılayım.

Hocam benim de sorunum bu mesela ben spear yanına da bir one handed axe ile takılırım genelde daha seri vurduğu için ancak bu oyunda o daha seri vuruyormu onu da tam anlayamadım yani sanki öyle çok fark yok gibi. itemlerin üzerinde yazılı olan özellikler tam manası ile çalışıyormu emin değilim. Bütün bu konuların ele alınması için aslında belirli bir kitle ile kapalı beta girmek te mantıklı olabilir. Aklıma x oyunda her şeye dd item dizen vs de taila armor takan tipler geliyor adamlar 54 damage yiyor debufflu hatta bu gün int priest benim warioru kesti felan teke tekte bu iş bu sistemle çok büyük farklar oluşturur.

Bu arada oyuna epic spear ve one handed item koymayı unutmuşlar oda ayrı konu :)
Epic itemler var ama droplar o kadar az ki görememiş olabilirsin :)

utkucanc

U
Oyun ekosistemini düşünün ki şu anki hali ile kaldı henüz bilmiyoruz ama aynı ründen alt alta iki tane atılıyor mu veya nasıl çalışıyor. Adam parayı bastı +8 imperial seti düzdü çift rünlü günlerce uğraştı gene bastı parayı bir de buna Atack ve defans bonusunun en iyilerini ekledi ya. Benim düşüncem işte şu normal adama 1100 vuruyorsun ya sen o emek verdiğin char ile adam 500 bin tl lik hesapla o rünlü charla gelince sen o en fazla adama 500 vuracaksın 500.
Merhaba. Ek bir bilgi vermek istiyorum. Şuanda "KARARLAŞTIRILMAMIŞ" bir yükseltme seviyesinden sonra imperial gibi üst düzey itemlerin ruh bağı sistemiyle kilitleneceği dolayısıyla parayı basıp istediği itemi alacağı konusundaki endişenizin yersiz olduğunu söylemek isterim. Parayı basan öne geçer mantığından daha çok vakit harcayan öne geçer mantığı geçerli olcağının bilgisini birçok konuşmada söylenmiş olduğunu hatırlatmak isterim.

yavuz21

Üye
Merhaba. Ek bir bilgi vermek istiyorum. Şuanda "KARARLAŞTIRILMAMIŞ" bir yükseltme seviyesinden sonra imperial gibi üst düzey itemlerin ruh bağı sistemiyle kilitleneceği dolayısıyla parayı basıp istediği itemi alacağı konusundaki endişenizin yersiz olduğunu söylemek isterim. Parayı basan öne geçer mantığından daha çok vakit harcayan öne geçer mantığı geçerli olcağının bilgisini birçok konuşmada söylenmiş olduğunu hatırlatmak isterim.
Şu an mevcut sistemin üzerinden konuşuyorum ki daha sonra verilecek kararlarda etkisi olsun yada fikir verebilsin. Hocam parayı basan da öne geçemedi diyelim adam onun yerine hile satın alacak veya gene bu tarz makul olmayan çözümlere gidecek 8 mage açacak yan yana bu rün setlerini tamamlamak için yada normal solo oyuncular 16 saat farm yapacak günün sonunda trade sistemi de olmadığı için adam gelip de günde 2 saat oynayarak bu tiplere asla yetişemeyecek. Görev yapacaksın bir tane boş slot yok vesaire vesaire.

yani x oyunda gb 110 tl iken slotların bir tanesinin bile boş olmadığını biliyorsunuzdur herhalde....

Ekosistemde çok fazla manüpile edilebilecek boşluk var bana göre ve bunların sebep sonuç ilişkilerinin iyi analaşılmadığı dünyada Officialde sıkıntı olur. Umarım Rokosoftun dungeon vesaire önümüzdeki planları solonun da önünü açar bu makasların kapanmasına yardımcı olur.

TheUprising

Üye
resim_2021-05-14_140717.png

En güzel örneği budur - +7 item verdiği main stat 9 Rünlerden gelen statlar 14 = 23 STR Buda demek oluyorki gördüğünüz Kolluk imperial = +10 itemin Statları
Böyle ağır absürd şeyler olacak , Bu Rünlerin , birde legendary olduğunu düşünün , Bu Str 10 veya 15 olacaktı tek slot başına.

Ayrıca takıdan gelen antidefin yerini , warrior defanse , rogue defanse gibi şeylerden de alabilrsiniz , yani örnek olarak asas için dagger defanse yaparsanız sadece dagger defanse alırsınz fakat rogue yaptğınızda okçularda size vuramayacaktır , warior için ise , adam hangi silahı takarsa taksın warrior defanse çıkardığınız anda warriorların size vuracağı hasar düşecektir, bence rünlere gelecek olan statların , %li ap , % li dp , Anti def vermesi çok saçma ve Paper mage veya BP priestler dorionda tek başlarına çok rahat bir şekilde bu rünlü eşyaralara sahip olabilecekler , birde bunlara düz fiziksel defans çıkardıklarında , paper item oluyor size imperial , ya imperialin base statlarını yüsekelteceksiniz paper legandery bassa bile o defansa yetişemeyecek yada , herşeyin rünlü çikma oranını eşit yapacaksnız , paperde 0000,1 de çıkacak , imperial de

GastroGavad

Üye
bence rün olayı çok iyi , str pri tam bir çöp warior kadar hasarı yok , mage kadar defi yok , str priler pwp partylere de alınmıyor bu adam solo takılacak haliyle çift slot rün e def atak basarak solo takılacak seviyeye gelme şansı var. Mage ler de aynı şekil de tek yiyor bunun önüne geçebilirler. Ancak bu warior ve asas için de geçerli o yüzden giysinin seviyesi arttıkça çift slot düşme olasılığı azalsın derim. Mesela ben paper kıyafette çift slot rün ü tek attığım canavardan 300/1 de düşürüyorsam adam imperial i grupça kesip daha düşük oranla düşürmesi lazım yoksa paper a def basmamın bi anlamı kalmaz çünkü base statları çok yüksek olduğundna adam da imperial e basıp beni ezer

TheUprising

Üye
bence rün olayı çok iyi , str pri tam bir çöp warior kadar hasarı yok , mage kadar defi yok , str priler pwp partylere de alınmıyor bu adam solo takılacak haliyle çift slot rün e def atak basarak solo takılacak seviyeye gelme şansı var. Mage ler de aynı şekil de tek yiyor bunun önüne geçebilirler. Ancak bu warior ve asas için de geçerli o yüzden giysinin seviyesi arttıkça çift slot düşme olasılığı azalsın derim. Mesela ben paper kıyafette çift slot rün ü tek attığım canavardan 300/1 de düşürüyorsam adam imperial i grupça kesip daha düşük oranla düşürmesi lazım yoksa paper a def basmamın bi anlamı kalmaz çünkü base statları çok yüksek olduğundna adam da imperial e basıp beni ezer
Zaten paper ise tek yemeye mahkümsun , Hem teQ atam hemde Ayakta duram , braindead olam papersn ezileceksin zaten normali budur- olması gerekende budur

utkucanc

U
Şu an mevcut sistemin üzerinden konuşuyorum ki daha sonra verilecek kararlarda etkisi olsun yada fikir verebilsin. Hocam parayı basan da öne geçemedi diyelim adam onun yerine hile satın alacak veya gene bu tarz makul olmayan çözümlere gidecek 8 mage açacak yan yana bu rün setlerini tamamlamak için yada normal solo oyuncular 16 saat farm yapacak günün sonunda trade sistemi de olmadığı için adam gelip de günde 2 saat oynayarak bu tiplere asla yetişemeyecek. Görev yapacaksın bir tane boş slot yok vesaire vesaire.

yani x oyunda gb 110 tl iken slotların bir tanesinin bile boş olmadığını biliyorsunuzdur herhalde....

Ekosistemde çok fazla manüpile edilebilecek boşluk var bana göre ve bunların sebep sonuç ilişkilerinin iyi analaşılmadığı dünyada Officialde sıkıntı olur. Umarım Rokosoftun dungeon vesaire önümüzdeki planları solonun da önünü açar bu makasların kapanmasına yardımcı olur.
Düşüncelerinizde eksik bilgi nedeni ile yanılma payı var. Burhan bey ayrıca oyun içerisinde para vererek otomatik saldırı, pot basma gibi bir aracın bulunmayacağından bahsetti. Ayrıca herhangi bir şekilde bu oyunda hile olacak kaygısı şuan için yersiz. Tamamen farklı bir oyun olması ve geliştirici ekibin anında müdahale imkanı bu tür girişimleri önleyecektir. Dolayısıyla çoklu karakter açarak birden fazla karakter ile uzun süreli farm düşüncesi yersiz.

Ayrıca günde 16 saat harcayan ile günde 2 saat zaman geçiren birisi ile nasıl bir denklik kurmanız gerektiğini anlamıyorum. Ben de sizin gibi çalışıyorum ve sadece iş çıkışı vakit geçirmek için dahil olabileceğim oyuna. Fakat bu demek değildir ki 16 saat harcayana hiç bir zaman yetişemeyeceğim catch up olarak tabir edilen yakalama(yetişme) dengesi işin içerisinde girecektir. Muhakkak ki günde 16 saat harcayan kişi en yüksek item/lvl seviyesine ulaşması ile günde 2 saat oynayan kişinin yetişmesi arasında fark olacak ve günde 2 saat oynayan kişi de 16 saat oynayan gibi son seviyeye yetişecek. Günde 16 saat ile 30 günde son seviye item ve lvle ulaşabiliyorsa diğer 2 saat harcayan kişi 150 gün gibi bir sürede ulaşabilir. Ve bu son derece mantıklı bir süredir.

Sonuç olarak bu oyun bir MMORPG. Dolayısıyla MOBA ve FPS tarzı her el eşit güçle başlayarak 30dk 1 saat gibi süre sonunda el bitişi her şeyin sıfırlanması gibi bir oyun oynamıyorsanız arada fark olması kaçınılmazdır. MMORPG oyun türünün doğasında olan bir oyundur. Eğer siz günde 2 saat oynayan ile 10 saat oynayana aynı şeyleri verirseniz o vakit kim oyunu oynamak ister? Böyle bir şey için o oyunun ya single player yada MOBA,FPS türü bir oyun olması gerekmektedir. Savunduğunuz argümanlar ne yazık ki MMOPRG türü için geçersizdir. Saygılarımla.

TheUprising

Üye
Yorumlara bakıyorumda KO adlı oyundan farkı olmasın diyen bir kitle var.
Oyunda olan bir konuyu Ko daki karsılıgı var mı varsa farklı olamaz mantıgı ile dolanıyolar.
Farklı bir oyunun farklı bir konsepte sahip olması için degil .
Başka bir oyunun bir kopyası olması için ellerinden gelenleri yapıyorlar.
KO oyununda ne var ise burada da aynı olmalı zihniyetini bir an önce yok etmek gerekiyor.
Sen bütün konsepti kopyala yapıştır yap , rün sisteminde değişiklikler istiyoruz diye böyle dar kafalılar gelsin yolloh ko yo koyo bonzotmoyo çoloş moyon gibi sürekli aynı söylemleri yazip çizsin

yavuz21

Üye
Yorumlara bakıyorumda KO adlı oyundan farkı olmasın diyen bir kitle var.
Oyunda olan bir konuyu Ko daki karsılıgı var mı varsa farklı olamaz mantıgı ile dolanıyolar.
Farklı bir oyunun farklı bir konsepte sahip olması için degil .
Başka bir oyunun bir kopyası olması için ellerinden gelenleri yapıyorlar.
KO oyununda ne var ise burada da aynı olmalı zihniyetini bir an önce yok etmek gerekiyor.
Ko daki skil ve vuruş mekanikleri hariç her şeye karşı çıkan biriyim öncelikle.
Kanatdır phatos dur vesaire hiç birini istemiyorum en azından bu konsteptte istemiyorum. Ancak burada rün sistemi diğer pek çok karakter infosunun ve itemlerin benzer olduğu yani statlardan tutunda atak defans yapısına kadar benzer olduğu sistemde yeni eklenen şeyin bunu ne kadar kararsız hale getirebileceği hususuna takılmamak elde değil bakın krowaz sistemine anlayacaksınız. Bakın şöyle diyeeyim full rünlü wariorun czde 8 kişi ye tek girdiği bir oyun mu görmek istiyorsunuz yoksa iki oyuncunun bir araya gelince diğer adamı nerede ise kesin kesebileceği bir oyun mu? tabi oyunculukların özdeş olduğunu varsayıyoruz bu denklemde.

yavuz21

Üye
Ekli dosyayı görüntüle 3038
En güzel örneği budur - +7 item verdiği main stat 9 Rünlerden gelen statlar 14 = 23 STR Buda demek oluyorki gördüğünüz Kolluk imperial = +10 itemin Statları
Böyle ağır absürd şeyler olacak , Bu Rünlerin , birde legendary olduğunu düşünün , Bu Str 10 veya 15 olacaktı tek slot başına.

Ayrıca takıdan gelen antidefin yerini , warrior defanse , rogue defanse gibi şeylerden de alabilrsiniz , yani örnek olarak asas için dagger defanse yaparsanız sadece dagger defanse alırsınz fakat rogue yaptğınızda okçularda size vuramayacaktır , warior için ise , adam hangi silahı takarsa taksın warrior defanse çıkardığınız anda warriorların size vuracağı hasar düşecektir, bence rünlere gelecek olan statların , %li ap , % li dp , Anti def vermesi çok saçma ve Paper mage veya BP priestler dorionda tek başlarına çok rahat bir şekilde bu rünlü eşyaralara sahip olabilecekler , birde bunlara düz fiziksel defans çıkardıklarında , paper item oluyor size imperial , ya imperialin base statlarını yüsekelteceksiniz paper legandery bassa bile o defansa yetişemeyecek yada , herşeyin rünlü çikma oranını eşit yapacaksnız , paperde 0000,1 de çıkacak , imperial de
Bu güzel örnek için teşekkürler tamda bunu diyordum. Bana rünsüz +7 li bir charın Rünlü +7 +8 ayrıca full takılı felan bir char karışısında saniyeler içinde erimeyeceğeni söylemeleri lazım benim inancım bu yönde güçsüz olanın en ufak şansı kalacağına inamıyorum bu durumda ne yazıkki

Geo

Üye
Oyunu vs atmaktan ibaret sanıyorsanız haklısınız, aksi taktirde ben ölmeyen bi karakter oldugunu hiç görmedim bir debuff a bakar

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt