ryzen7 2700- Rx 580 8gb- 16ram-ssd li PC'de oyun donuyor ve kapanıyor

kuzexde

Üye
Merhabalar konuda da bahsettiğim üzere 2 yıl önce topladığım sistemle çeşit çeşit oyunları sorunsuz bir şekilde oynarken RİSE online da oynarken donuyor bir daha kendine gelmiyor görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum 8 çekirdekli sistem de bile sorun yaşıyorum nasıl düzelte bilirim başka konuları örnek olarak göstermeyin oralardaki çözümleri de denedim 4200 e çektim hızı elektirik kullanımını yükselttim falan hala AYNI değişmiyor 2 kere oyunu sildim yükledim, karakterimi 60 level e kasasıya kadar neler çektim şimdilerde partilere giriyorm sürekli dc olduğumdan kaynaklı partilere bile almıyorlar sürekli Dc oluyorsun diyerek ne yapabilirim bir an önce şu sorunları çözseniz saçma saçma capth özelliği getiriyorsunuz pazar kurduğumda bile afk bıraktırmıyorsunuz oyunda saçma yöntemler le uğraşacağınıza oyunun ciddi sorununu çözseniz sadece ben değil bu konuda ciddi sıkıntılar yaşayan bir ton insan var.

levge

Üye
Bro sorunu kendinde aramana gerek yok olay sunucular, sunucuların yoğunluğu, oyunun optimizasyonu olabilir.
Yüksek ihmalle durum bunlardan biri olabilir.

Umarım kısa sürede düzelir ve eğlenerek oynaya bilirsin.

Paris

Üye
Merhaba,

Ayarlardan windowed'e alıp bir süre deneyip dönüş yapabilir misiniz?

kuzexde

Üye
ayarları forumdaki ayarlarla aynısını yaptım low özelliklerine bile getirdim windowed modda full screen modda windowed+fullscren modda hepsinde kullandım yinede sonuç değişmedi en son çare olarak buraya yazmak durumunda kaldım. Taş çatlasa oyunu oynama sürem 45dk 1 saat sonrasında donup atıyor

mezozoik

Üye
Aynı sistem aynı sorun bende de var. Bende benzer işlemleri yaptım. hiç bir ilerleme kaydedemedim. sadece gece çok çok geç saatler ile sabah çok erken saatlerde 1-2 saat kalabiliyorum. Bunun dışında 15- 20 dakikada bir pc reset yada dc , donma yaşanıyor. Forumdan takip ettim çok uzun zamandır bir çok kişi aynı şikayetleri bildirmiş. kimse çözüm bulabilmiş değil . Ben 1 hafta ara verip tekrar oynamayı bile denedim hiç bir faydası yok . Çözüleceğini sanmıyorum . Galiba istemeye istemeye malum istikamete doğru yok alacağız. Yeni bir servere yazılıcaz item kasıcaz lvl kasıcaz vs. Olmayınca olmuyor.

riseee

Üye
rx580 ekran kartı - ryzen 5 2600 işlemcim var. Özellikle yoğun saatlerde aniden donma sorunu bende de oluyor, tek çare olarak görev yöneticisinden kapatıp açıyorum. 1-2 saatte bir tekrarlanması çok can sıkıcı

TheKRZM

Üye
Arkadaşlar AMD ekran kartı kullananan siteden indirilen sürücüyü kurmayacak. Windowsun kendi update ile gelen sürücüsünü kullanın. RX580 4GB modeli var bu şekilde çözdüm sorunu.

kuzexde

Üye
Arkadaşlar AMD ekran kartı kullananan siteden indirilen sürücüyü kurmayacak. Windowsun kendi update ile gelen sürücüsünü kullanın. RX580 4GB modeli var bu şekilde çözdüm sorunu.
kendi sitesinden sürücü yüklemedim pc yi satın aldığımda açtığımda ekran kartını otomatik kendisi kurdu sorun ekran kartında değil sorun işlemci AMD işlemcilerinde sorun yaşıyor oyun - alt katta abimin pc intel i5 4.nesil gtx 980 ekran kartı 16 ram li pc bundan 10 yıl önce toplamıştık abimle o sabahtan akşama kadar oynayabiliyor dc yemeden ben yiyorum

RogueLorD

Üye
rx 580 8gb OC var bende ryzen 5 2600 3.4 işlemci var 16 da ram var bendede ekran kartı ve cpu overclock ram mhz yükseltme açıkken bile oyun donuyor ve atıyor hadi bukadar overclock sıkıntı yapıyor diyip kapıyorum gene patlıyor. işlemci sanallaştırmayı açıyorum patlıyor oyun sanallaştırmayı desteklemiyordur belki işlemci yükü artıyordur diyip kapıyorum gene patlıyor... yani oyun patlıyor...

Not: bu söylediğimin sebebide kesinlikle kasma vs. değil oyun kendi kendine işlemci yükünü 0'a çekiyor ve donuyor crash falanda değil oyun %30 işlemci kullanımından %0'a düşüyor birden ilginç şekilde.. amd kullanan neredeyse tüm arkadaşlarda teamdeki aynı sorun var

MadBeasT

Üye
kendi sitesinden sürücü yüklemedim pc yi satın aldığımda açtığımda ekran kartını otomatik kendisi kurdu sorun ekran kartında değil sorun işlemci AMD işlemcilerinde sorun yaşıyor oyun - alt katta abimin pc intel i5 4.nesil gtx 980 ekran kartı 16 ram li pc bundan 10 yıl önce toplamıştık abimle o sabahtan akşama kadar oynayabiliyor dc yemeden ben yiyorum
r5 3600 ile ben bir sorun yaşamıyorum

kuzexde

Üye
Yok abi oynanmıyor MAİL değiştirme olsa Karakterimi Anında satar bırakırdım net konusuyorum o kadar emek verdim kastım oynadım 60 lvl oldm Dark valleyde takılalım diyorum Donup atıyor Abicim yapacaksanız oyunu adam akıllı yapın! insanlar oynuyor ben ve benim gibiler oynayamıyor! yeter güncelleme gelmiş yine saçma saçma şeyleri düzeltiyorsunuz çok önemli sanki onlarda ciddi problemleri düzeltmiyorsunuz. Aldığım premium bile boşa gidiyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt