İstek Sabır - Alfa süreci hk.

AMAGRADOTH

Üye
Arkadaşlar, etkinlik sistemleri aktif olmaya başladı. Önce kendime bu telkinde bulundum, şimdi ise forumda sizlere yazmak istedim. Lütfen alfa sürecinde sabırlı olalım. Bakın gerçekten gönül verenler olarak sabırla oyunu test etmeliyiz. Yok o adam 8 reaper yapmış, yok ötekisi +8 imperial yapmış bir kenara koyalım. Evet zevk de alacağız, oyunu oynayacağız. Fakat gelen etkinlik sistemlerini, oyunun her bölgesini, her ortamını tecrübe etmeli ve oyun yönetimine bildirmeliyiz. Bir oyuncu ve hatta müşteri olarak bizler şu aşamada sabırlı olmalıyız ki, official de kaliteli bir yapım ile karşılaşalım. Hepimiz elimizi taşın altına koyalım. Bazen öyle konular açılıyor ki forumda, yani sanki senelerimizin emeği gitmiş. bu işe girerken, alfa 2 yi indirirken zaten adamlar söyledi, bu denemedir, ümit bağlamayın, pazara değerli eşya koymayın vs vs. lütfen sabırlı olalım ve gerçekten el birliği ile bu güzel yapımı şahlandıralım. Unutmayın, kanser kitleden kurtulmak, oyunu global hale getirmek, birazda biz playerların elinde... Anlayışınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

okanozcan

Üye
Kardeşim sana katılıyorum ama maalesef bu kitle alfa ne onu bile bilmiyorlar ki bence bilseler ne kadar başarılı bir alfa olduğunu anlarlar ve bu süreçte asıl amaçları oyunda üstün olmaya çalışmak veya bu aşamada bile gelir elde etmek değil oyunu test edip eksiklikleri bildirmek olurdu..

ANGEL

Üye
56 lvl oldum ve öyle kaldım,sabır taşı çatladı,şu an için oyunda zevk alacağım bir unsur kalmadı.
57 olsam 2 görev açılacak,%15 götürecek beni,kalan %85 için en az 10 saat mob kesmem gerekecek ne için? 1-2 ay sonra silinecek bir karakter için...vaktimiz bu kadar değersizmi arkadaşlar? çoğumuz evli,eşimiz var ,çocuğumuz var,işimiz var... acil lvl jump-%100 exp scrol-%500 exp event tarzı birşeyler gelmesi lazım.
exp kasamıyoruz
para kasamıyoruz
item geliştirelim upgrade yapalım desek ,drop oranı çok düşük, solo olarak czde 200 tane black mummy kestim attığı 1 adet tek el spear 1 tane tome of wishes şaka gibi...onlarda merchant bugunda pazara koyduğumda gitti
korkudan pazar kuramıyoruz,tüm itemlerimiz oluşan bugda gitti,halen geride gelmiş değil
çarı oyunda tutmak için bi sebebimiz yok,afk yapılacak hiçbir şey yok
dungeon yok,event yok
56 lvlda pk atalım desek tek yiyoruz,towndan bile çıkamıyoruz doğru dürüst.

evet anlıyorum alfa sürecindeyiz,geliştirici ekip biliyorumki şu an için elinden gelenin en fazlasını yapmaya çalışıyor,harika işler çıkartmışlar ve çıkarmayada devam ediyorlar ama bilemiyorum,oyuncuyu oyunda tutmak için acil bişeyler yapılması gerekir diye düşünüyorum.
şahsen ben son 3-4 gündür tamamen salmış durumdayım oyunu.
güzel haberleri bekliyorum,forumu takip ediyorum,herkese kolay gelsin.

Tauriel

Üye
Alfa sürecinde yanlış bir planlama yapılmış gibi hissetmeye hepimiz başladık sanırım.
Alfa süreçleri oyun deneyimini A-Z'ye yaşamak için açılır. Bu sırada geliştirme önerileri konuşulur.
Alfa süresince DROP ve EXP oranları olağan dışı olmalıdır ki olabildiğince geri bildirimi olabildiğince farklı senaryolarda bildirebilesiniz.
Alfa boyunca 70 level olan oyuncu sayısı ne kadar çok olursa, siz ne kadar çok itemi test etmelerini sağlarsanız, o kadar iyi bir alfa süreci geçirirsiniz.
Benim de maalesef anlamadığım konu ben 55 level olup artık exp kasmaktan sıkılıyorsam Alfa süresince sana ne gibi bildirimde bulunabilirim?
Benim Z Skill yapa yapa 10 saat exp kasmamın Alfa süresince size ne gibi faydası olduğunu merak ediyorum gerçekten. Benim PVP ve PVE deneyimini sonuna kadar yaşamam lazım ki sana yardımcı olayım.

Gerekirse tüm skilleri, tüm itemleri, tüm görevleri, tüm haritaları benim için belli bir andan itibaren erişilebilir kılacaksın ki sana süreçle ilgili her türlü aktarımı doğru yapabileyim. Ben sabah akşam Oracle üzerinde level almaya çalışacaksam ne anlamı var Alfa'ya katılmanın.

Aerin

A
Kardeşim sana katılıyorum ama maalesef bu kitle alfa ne onu bile bilmiyorlar ki bence bilseler ne kadar başarılı bir alfa olduğunu anlarlar ve bu süreçte asıl amaçları oyunda üstün olmaya çalışmak veya bu aşamada bile gelir elde etmek değil oyunu test edip eksiklikleri bildirmek olurdu..

Üstün olmak istemiyorum, rahat rahat bütün eşyaları denemek, bütün buildleri denemek, hızlı hızlı exp kasıp 4 class'ı da denemek ona göre feedback vermek istiyorum. Angel'in dediği gibi her level 2 görev 15% exp ve sonra 10 saat beyinsizce farm yapmak istemiyorum alpha da. Madem alpha madem herşey silinecek ona göre bırakın test edelim. Şimdiye kadar bir sürü bug bildirdim, bir ton geribildirimde bulundum, bu oyunun gerçekten iyi olmasını istiyorum, biliyorum benim gibi yüzlerce kişi var, hiç birimizin derdi üstün olmak değil, alpha testini tam anlamıyla yapabilmek. Şuanki sistem bunu yapmamızı zorlaştırıyor. Dandik oyundan clanca gelip hayatsızca ilk haftadan 70lv kasıp zerre bug bildirmeden geridönüşümde bulunmadan oynayanlar exp kasmanın kolay olduğundan falan bahsediyor bir de. Şahsen 50lve kadar olan içerikle ilgili yeterince bug bildirimi ve feedbackde bulunduğumu düşünüyorum ve bir şeyler değişene kadar çekiliyorum.

Neyazikkikaderebak

Üye
Arkadaşlar, etkinlik sistemleri aktif olmaya başladı. Önce kendime bu telkinde bulundum, şimdi ise forumda sizlere yazmak istedim. Lütfen alfa sürecinde sabırlı olalım. Bakın gerçekten gönül verenler olarak sabırla oyunu test etmeliyiz. Yok o adam 8 reaper yapmış, yok ötekisi +8 imperial yapmış bir kenara koyalım. Evet zevk de alacağız, oyunu oynayacağız. Fakat gelen etkinlik sistemlerini, oyunun her bölgesini, her ortamını tecrübe etmeli ve oyun yönetimine bildirmeliyiz. Bir oyuncu ve hatta müşteri olarak bizler şu aşamada sabırlı olmalıyız ki, official de kaliteli bir yapım ile karşılaşalım. Hepimiz elimizi taşın altına koyalım. Bazen öyle konular açılıyor ki forumda, yani sanki senelerimizin emeği gitmiş. bu işe girerken, alfa 2 yi indirirken zaten adamlar söyledi, bu denemedir, ümit bağlamayın, pazara değerli eşya koymayın vs vs. lütfen sabırlı olalım ve gerçekten el birliği ile bu güzel yapımı şahlandıralım. Unutmayın, kanser kitleden kurtulmak, oyunu global hale getirmek, birazda biz playerların elinde... Anlayışınız için teşekkür ederim
Beyler Alfa Beta'nın, Beta'da officialin ön gösterimi gibidir. Biz şuan 'solo oyun oynayamamaktan' - 'dupeden' - 'merkezi pazar olmamasından' vb. Pek çok şeyden... Şikayetçiyiz ki bunlar düzelsin.

Benim anlatamadığım nokta şu:

Ben bu oyunu deneyimlemek ve hatalarını bildirmek istiyorum. Ama solo olduğum için deneyimleyemiyorum bile. Umarım anlatabiliyorumdur. Ben de bu sebeple bıraktım. Official de girer 2 saat daha denerim. O kadar yani, ne yapayım aga.

SdnssAteist

Üye
Alfa sürecinde yanlış bir planlama yapılmış gibi hissetmeye hepimiz başladık sanırım.
Alfa süreçleri oyun deneyimini A-Z'ye yaşamak için açılır. Bu sırada geliştirme önerileri konuşulur.
Alfa süresince DROP ve EXP oranları olağan dışı olmalıdır ki olabildiğince geri bildirimi olabildiğince farklı senaryolarda bildirebilesiniz.
Alfa boyunca 70 level olan oyuncu sayısı ne kadar çok olursa, siz ne kadar çok itemi test etmelerini sağlarsanız, o kadar iyi bir alfa süreci geçirirsiniz.
Benim de maalesef anlamadığım konu ben 55 level olup artık exp kasmaktan sıkılıyorsam Alfa süresince sana ne gibi bildirimde bulunabilirim?
Benim Z Skill yapa yapa 10 saat exp kasmamın Alfa süresince size ne gibi faydası olduğunu merak ediyorum gerçekten. Benim PVP ve PVE deneyimini sonuna kadar yaşamam lazım ki sana yardımcı olayım.

Gerekirse tüm skilleri, tüm itemleri, tüm görevleri, tüm haritaları benim için belli bir andan itibaren erişilebilir kılacaksın ki sana süreçle ilgili her türlü aktarımı doğru yapabileyim. Ben sabah akşam Oracle üzerinde level almaya çalışacaksam ne anlamı var Alfa'ya katılmanın.
seviye görevler var onları da bizlerin test edip görevler yapmamız lazım hatalar buglar varsa buraya bildirmek gerek . Görev yapmadan 2 günde 70 seviye ulaşmak isteyenler var oyunda bir ton görevler var onları kim test edecek bizim sabırla o görevleri yapmamız lazım

Son düzenleme:

Aerin

A
seviye görevler var onları da bizlerin test edip görevler yapmamız lazım hatalar buglar varsa buraya bildirmek gerek . Görev yapmadan 2 günde 70 seviye ulaşmak isteyenler var oyunda bir ton görevler var onları kim test edecek bizim sabırla o görevleri yapmamız lazım

Şuanki sistemde görevin nesini test edeceksin bro? Görevi al, 40 tane mob kes, teslim et. Sistem bu, bunu aylarca test etmeye gerek yok. 2 gün gayet yeterli bir süre bu görevleri test etmek için. Görevleri yaparak 70lv olacağımız bir sistem gelir, biz o görevleri yaparız, 2 günde bitiririz, Alpha sürecinde 1 ay farm yapmanın anlamı yok. Sanki detaylı görevler varmış gibi. Ayrıca niye sabırla yapmam gerekiyor? 40 mobu hemen kesmek varken niye sabredip 1 saat uğraşayım aynı şeyi tekrar tekrar kesmeyle? Nasıl bir bug olabilir yani?

Hata olanları da bildirdik zaten, nedir; görünmez moblar çıkıyor arada, ağaçların duvarların içinde moblar çıkıyor, bazı moblar fazla hızlı ve fazla hasar vuruyor vs bunlar zaten bulundu söylendi, bunları görevler 2 günde bitse de görecektik böyle de. Fark nedir? Daha ne çıkacak görevlerle ilgili?

Moderatör tarafında düzenlendi:

ANGEL

Üye
oyundaki tüm görevleri yaptım 56da tıkandım şu an yapacak hiçbir görev kalmadı kardeşim,neden bahsettiğini pek anlamadım.

Aerin

A
oyundaki tüm görevleri yaptım 56da tıkandım şu an yapacak hiçbir görev kalmadı kardeşim,neden bahsettiğini pek anlamadım.

- Şövalyeci mode on -

"Asosyal misin nesin arkadaşım, git ekip bul farm yap, macroya bırak, biz 78 kişi clanca çok rahat yaptık herşeyi, düşen itemlerle dupe bile yaptık herkesin üstünü dizdik, sen oynamayı bilmiyorsan yönetim ne yapsın!1!!1!"

- Şövalyeci mode off -

Muti

Üye
%100 katılıyorum, alfa-2'deyiz, herkes sabretmek ZORUNDA! Sabrınız yoksa oyuna kapalı beta'da ya da official'da dahil olun. Biz pk atmaya gelmedik, oyunu denemeye, bugları çözmeye geldik buraya

Aerin

A
%100 katılıyorum, alfa-2'deyiz, herkes sabretmek ZORUNDA! Sabrınız yoksa oyuna kapalı beta'da ya da official'da dahil olun. Biz pk atmaya gelmedik, oyunu denemeye, bugları çözmeye geldik buraya

PK'dan bahseden kim burada? Bütün mesajları okudum da PK göremedim? Aynı mobu 10 saat kesmek gerçekten oyunu denemek bugları çözmek mi oluyor? Bunlarla ilgili tespit edilmeyen bir şey kaldı mı?

SdnssAteist

Üye
56 dan sonra partilere katılıp exp kasılabilinir veya parti oluşturup kasılabilinir sizin için demiyorum genel konusuyorum yeterki oyuncuda 70 seviye ulaşma isteği olsun oyunda keyif almayı zaman geçirmeyi bilmek gerekıyor oyundaki herşeye 2 gunde ulaşmak isteyen oyuncularda var 2 günde hiç bir şey yapılmaz bu seferde oyunu bırakıyorlar ben bu tip oyuncu topluluğunu her oyunda görüyorum emek zaman sabır harcamadan oyunu bırakanlar çok oluyor bende yeri geliyor bazı oyunları bırakıyorum ama bu benden kaynaklı oyunu suçlamıyorum Görevle ilgili bahsettiğim görev yaparken bug bulabiliriz hata sorun karşılaşabılırız diye bende acele etmeden gorev yapıyorum dıkkat ederek oynuyorum karşılaştığım sorunlarıda bıldırıyorum bu alfa surecın amacıda bu bizlerin oyunu bu haliye oynayıp test etmemız öneride ve şikayet isteklerde bulunmalıyız sizinde elbette kendınıze gore haklı düşünceleriniz oyun ıcınde sorunlarınız vardır sakın benı yanlıs anlamayın

Son düzenleme:

Bjk1903

Üye
56 lvl oldum ve öyle kaldım,sabır taşı çatladı,şu an için oyunda zevk alacağım bir unsur kalmadı.
57 olsam 2 görev açılacak,%15 götürecek beni,kalan %85 için en az 10 saat mob kesmem gerekecek ne için? 1-2 ay sonra silinecek bir karakter için...vaktimiz bu kadar değersizmi arkadaşlar? çoğumuz evli,eşimiz var ,çocuğumuz var,işimiz var... acil lvl jump-%100 exp scrol-%500 exp event tarzı birşeyler gelmesi lazım.
exp kasamıyoruz
para kasamıyoruz
item geliştirelim upgrade yapalım desek ,drop oranı çok düşük, solo olarak czde 200 tane black mummy kestim attığı 1 adet tek el spear 1 tane tome of wishes şaka gibi...onlarda merchant bugunda pazara koyduğumda gitti
korkudan pazar kuramıyoruz,tüm itemlerimiz oluşan bugda gitti,halen geride gelmiş değil
çarı oyunda tutmak için bi sebebimiz yok,afk yapılacak hiçbir şey yok
dungeon yok,event yok
56 lvlda pk atalım desek tek yiyoruz,towndan bile çıkamıyoruz doğru dürüst.

evet anlıyorum alfa sürecindeyiz,geliştirici ekip biliyorumki şu an için elinden gelenin en fazlasını yapmaya çalışıyor,harika işler çıkartmışlar ve çıkarmayada devam ediyorlar ama bilemiyorum,oyuncuyu oyunda tutmak için acil bişeyler yapılması gerekir diye düşünüyorum.
şahsen ben son 3-4 gündür tamamen salmış durumdayım oyunu.
güzel haberleri bekliyorum,forumu takip ediyorum,herkese kolay gelsin.
Sana katılıyorum dostum alfa sürecinde 15 gün full exp kasıcan sonra cz yapıcan zor bide çalışıyor insanlar.. çalışanlarda 1 ayda anca 70 olur sonrada alfa biter :)

ANGEL

Üye

konuma destek verebilirsiniz.

cango53

Üye
Alfa beta sürümün anlamını anlamamak isteyen arkadaslar var galiba. Oyunun deneme sürümü olarak adlandırabiliriz. Hangi hangi görevde sorun var vb. şeyler söyleyenler şuana kadar ortalama 5 tane görev hatası bugu bildirdim çalıştığım kısıtlı süre içerisinde. Bu oyunu böyle oynamamak hataları çözmeye çalışmayıp bırakmak istersiniz bırakıp officali beklersiniz zor birşey değil. Yada yönetime ve geliştirici ekibe yardım etmek için uğrasırsınız ki oyun biraz daha hızlı ve güzel bir şekilde gelişir.

ANGEL

Üye
Alfa beta sürümün anlamını anlamamak isteyen arkadaslar var galiba. Oyunun deneme sürümü olarak adlandırabiliriz. Hangi hangi görevde sorun var vb. şeyler söyleyenler şuana kadar ortalama 5 tane görev hatası bugu bildirdim çalıştığım kısıtlı süre içerisinde. Bu oyunu böyle oynamamak hataları çözmeye çalışmayıp bırakmak istersiniz bırakıp officali beklersiniz zor birşey değil. Yada yönetime ve geliştirici ekibe yardım etmek için uğrasırsınız ki oyun biraz daha hızlı ve güzel bir şekilde gelişir.
dostum doğrusun ama bir noktayı atlıyorsun,bu gidişle alfanın sonuna kadar hagard haritasını göremiyeceğim,peki hataları nasıl tespit edeceğim ?
yada 70 olup czde pk atamıyacağım,pkdaki sorunları nasıl görüp bildirim yapacağım?

yani alfanın amacı bana 10yüz bin milyon tane mob kestirmekmi? yoksa tüm lvlları deneyimleyip,tüm görevleri yapıp,tüm haritayı dolaşıp,pk yapıp karşılaştığım sorunları bildirmekmi?

bir de böyle düşün...

Neyazikkikaderebak

Üye
- Şövalyeci mode on -

"Asosyal misin nesin arkadaşım, git ekip bul farm yap, macroya bırak, biz 78 kişi clanca çok rahat yaptık herşeyi, düşen itemlerle dupe bile yaptık herkesin üstünü dizdik, sen oynamayı bilmiyorsan yönetim ne yapsın!1!!1!"

- Şövalyeci mode off -
Asosyalim. Bu oyunu günde sadece 11 dk 53 saniye oynayacağım. O yüzden hiç bir klan beni almıyor. Alan adam da item istiyor yine giremiyorum.

Yolcu

Üye
Asosyalim. Bu oyunu günde sadece 11 dk 53 saniye oynayacağım. O yüzden hiç bir klan beni almıyor. Alan adam da item istiyor yine giremiyorum.
Dostum bu oyunda da dediğin gibi alfada bile çıkarcı oyuncular mevcut samsına hep kötüler denk gelmiş her oyuncu oyle değil eminim alfa olduğundan bu iş böyle devam eder beta başlasın bakalım :) bu tip playerlardan daha kötü yalancı olanlarıda göreceksin elbet genelde yaşı küçük olanlar oluyor ama iyilerde mevcut.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt