shady19071907
Üye

Son yaşanan söylemlere göre ALFA süreci çok büyük ihtimalle önümüzdeki gün ya da aylara kaldı. Burada hepimizin yaşadığı üzüntü de ortada. Herkes gibi bende şu pandemi döneminde özellikle hafta sonları karantinada çayımı ya da kahvemi yanıma alıp Rise Online'ın alfa sürecine dahil olmak istedim. Kısacası üzüntüleri, kırgınlıkları anlayabiliyorum kim istemez ki yarın ALFA başlasın da hemen test edip oynayalım vs vs..
Tüm bunların yanında bir şeyi unutuyoruz böyle bir dönemde oyunlar ertelenebiliyor. Çok popüler oyunlardan biri olan ve ciddi bir bekleyen kitlesi olan Cyberpunk 2077 oyunu daha 1 ay önce üst üstte ertelenmelere maruz kaldı, daha bir sürü oyun ertelenmelere vesile oldu. Ayrıca aynı kulvarda olmasakta dizi tarihinin en pahalı bütçesini barındıracak olan "The Lord Of the Rings Dizisi'de" büyük bir erteleme almıştı. Lafın kısası bu dönemde gerek pandeminin getirdiği zorunluklar gerekse oyunla ilgili bir şeylerin tamamlanmasından ötürü bu tarz şeyler oluyor.
Elbette eleştireceğiz, elbette sitem edeceğiz ama bir şeyi unutuyoruz daha oyun ALFA sürecinde önünde "Kapalı beta, Açık beta" gibi baba süreçler var. Şu soruyu sorabilirsiniz, "Neden o zaman ALFA şu zamanda başlayacak?" dendi diyebilirsiniz. Haklısınız kesin bir tarih vermemeleri lazımdı, zaten kesin bir tarih vermeselerdi şuan bunları konuşmuyor olacaktık. Arkadaşlar kimse oyunu riske atmaz, şayet bitmemiş, güvenlik sorunları ya da başka sorunları dolu olan bir oyunla karşımıza çıksaydı, alayımız tonlarca konu açıp yönetime sövecektik. Biraz empati ile tüm olaylara bakabiliriz. Yani işi çok abartanlar mutlaka olacaktır, yıllarca oyuncuyu gram umursamayan, her oyuncuya para gözüyle bakan bir oyundan buraya geldik bunu da unutmayalım. Her patch ile oyunda bazı ufak değişiklikler geliyor yani bir şey için uğraşıyorlar. Kimse bu pandemi sürecine 3 - 4 yıllık oyununu, sürekli zarar yazan harcamaları heba etmek istemez.
Unutmayın ALFA'da sadece PVP haritasını test edeceğiz. Oyunun diğer haritaları kapalı tutulacak. Kimse bir şey kaçırmayacak yani sadece oyuna girişimiz geç olacak. Elbette beklemek istemeyen başka oyunu oynamak isteyen oynayabilir onlara bir lafım yok, sadece düşüncelerimi aktarmak istedim.
Son düzenleme: