ayni islemciye sahibim, 7 8 yillik kule tipi sogutucum var 75i gecmiyor bende. hava akisi iyi bir kasaya sahibim termal bakimini ve temizligini duzenli olarak yapiyorum muhtemelen bu yuzden . Cok fazla isinan bir islemci bakim ve temizlik iyi hava akisi olan kasada farkettiriyor baya.r7 5600x3d kullanıyorum 90ın altına inmiyor ama 91 de olmuyor , boşta bile 80 de çözemedim aylardır
sicaklik 1 tik fazla gibi bakim ve temizlikle daha asagiya dusebilir. 70 75 dereceler amd icin kabul edilebilir sicakliklar.bu sıcaklık normal mi ?
Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz? Sıvı soğutucu mu kule tipi mı? Uzun dönemde hangisi daha iyidir?ayni islemciye sahibim, 7 8 yillik kule tipi sogutucum var 75i gecmiyor bende. hava akisi iyi bir kasaya sahibim termal bakimini ve temizligini duzenli olarak yapiyorum muhtemelen bu yuzden . Cok fazla isinan bir islemci bakim ve temizlik iyi hava akisi olan kasada farkettiriyor baya.
sicaklik 1 tik fazla gibi bakim ve temizlikle daha asagiya dusebilir. 70 75 dereceler amd icin kabul edilebilir sicakliklar.
Kule tipi sogutucu kullaniyorum Xigmatek whiz. eski bi sogutucu olmasina ragmen guzel sogutuyor. anakartima tam uyum saglayamadi yatay konumda kullanmak zorunda kaldim. halbuki dikey olsa en az 5 derece farkedecek. macun olarak mx-6 kullaniyorum.Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz? Sıvı soğutucu mu kule tipi mı? Uzun dönemde hangisi daha iyidir?
ayni islemciye sahibim, 7 8 yillik kule tipi sogutucum var 75i gecmiyor bende. hava akisi iyi bir kasaya sahibim termal bakimini ve temizligini duzenli olarak yapiyorum muhtemelen bu yuzden . Cok fazla isinan bir islemci bakim ve temizlik iyi hava akisi olan kasada farkettiriyor baya.
sicaklik 1 tik fazla gibi bakim ve temizlikle daha asagiya dusebilir. 70 75 dereceler amd icin kabul edilebilir sicakliklar.
Sivi sogutucuda yapilan yaygin bir hata var. montaj yaparken sogutucunun islemciye temas ettigi yerde bi jelatin var genelde ilk defa montajlayanlar bu jelatini cikartmiyor. ya da dedigin gibi temassizlik sorunu olabilir. bosta 80 derece olmasi imkansiz baska turlu. benim bosta sicaklik degerim 37 derece. maximum 90 dereceyi gorebilir, islemci kendini korumaya alir thermal bottlenecke girer, islemci performansini dusurur max sicakligin ustune cikmamak icin.bende sıvı soğutucu var macun olarakta coolermaster aldım acaba sıvı soğutucuyu tam oturtamadım mı acaba, internette araştırmıştım zamanında bu işlemci için herkes yüksek ısılardan şikayetçiydi, bu sebeble normal diyerek çok üstüne gitmemiştim