Sistem gereksinimleri ve sistem gereksinimlerine sahip olan oyuncu sayısı dikkate alınmalı mutlaka..

Makedon

Üye
Sistem gereksinimleri haddinden çok fazla bu oyunu sadece üst düzey gaming pc ile mi oynanması gerekiyor bu şekilde zengin oyuncu sayısı az bir oyuncu kitlesi ile karşılasacaksınız çünkü bu sistem gereksinimleri bu devirde oyu oynamak isteyen oyuncu sayısının ancak ve ancak yarısını çekebilirsiniz orta düzey bir pc ile oynanamıyorsa bu oyunu neden oynasınlar ki. Ki bu oyunu oynamak için 10 bin tl nereden bulsun insanlar bunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor

Dockerize

Üye
2021 yılında çıkan oyunlarla karşılaştırdığım zaman donanım gereksinimleri gayet normal gözüküyor. Ayrıca rise ekibi sürekli optimizasyon çalışması da yapıyor. Şirketin hedef kitlesi 2002 yılında çıkmış oyunları oynayan kitle olmamalı bence diye düşünüyorum.

shady19071907

Üye
10 yıllık pcsi olan adam bir zahmet oynamasın. Bunun için duyar kasmaya gerek yok. 4 - 5 yıllık laptopu olanlar oynayabiliyor tabi ALFA'da optimizasyon sorunu var. 2020 yılında çıkmış bir oyunu 10 yıllık pc ile kimse oynayamıyorsa bu oyunu da oynamamalı.

Darksoul61

Üye
1050 ti i7 8750 HQ monster laptop ile max 50 fps görüyorum zaten optimizasyon sorunu olduğu şurdan belli ki epic ayarlara çekince 40fps alıyorum very lowda 50 fps mantıken imkansız zaten optimizasyonu düzeltmeleri elzem evet 1000Tl alınmış pc ile oynanaması normal ama bu kadar kötü de olmamalı

Zogguko

Üye
2021 yılında çıkan oyunlarla karşılaştırdığım zaman donanım gereksinimleri gayet normal gözüküyor. Ayrıca rise ekibi sürekli optimizasyon çalışması da yapıyor. Şirketin hedef kitlesi 2002 yılında çıkmış oyunları oynayan kitle olmamalı bence diye düşünüyorum.
bu karşılaştırmayı yaparken nelere dikkat ediyorsun 2002 yılındaki oyun dışında ? güncel oyunlarla bi kıyaslama yaptın mı ? yada 2021 de çıkan oyun diyorsun peki oyunun grafikleri 2021 yüksek aaa grafiği falan mı ? 50mb lık among us ında çıkış tarihi yeni ama hesap makinasında bile oynarsın. karşılaştırma yaparken baktığın açıları biraz daha arttıramıyorsan hiç karşılaştırma yapma bence. ben 2002 yılında çıkmış oyunu oynayan bi kitle değilim imzadan bakabilirsin ama şuanki optimizasyon çok saçma ve normal tarafı yok geliştirilmesi gerekiyor. çünkü kağıt üzerinde önerilen sistem gereksinimleri ile 1080p 60 fps high oynayabilmen gerekirken şuan low da bile o fps alabilmek için boş slotta takılman lazım

Son düzenleme:

shady19071907

Üye
bu karşılaştırmayı yaparken nelere dikkat ediyorsun 2002 yılındaki oyun dışında ? mesela cyberpunk dan daha yüksek pc kullanımıyla low da 60 fps veremediğine bakıyor musun ? oyunun grafikleri 2021 yüksek aaa grafiği falan mı ? 50mb lık among us ında çıkış tarihi yeni ama hesap makinasında bile oynarsın. karşılaştırma yaparken baktığın açıları biraz daha arttıramıyorsan hiç karşılaştırma yapma bence.
ALFA sürecinde %100 demiyorum % 70 optimizasyon alınan oyun olmamıştır. ALFA nedir bilmiyorsan dostum önce google'dan oku sonra Cyberpunk ile kıyaslarsın. Cyberpunk denilen oyunun PC kısmı fiyasko ayrıca ve en çok eleştirilen kısmı optimizasyondur. Hepsini geçtim bitmiş oyunda aldığın 60 fps ile bitmemiş daha ilk aşamada oyunda görülen FPS, optimizasyon sorunlarını kıyaslamak yanlıştır. Offical sürümde bu hataları yaşarsan zaten senle birlikte bende cyberpunk örneğini veririm. Kitlenin yarısı ALFA nedir bilmiyor cidden.

Zogguko

Üye
ALFA sürecinde %100 demiyorum % 70 optimizasyon alınan oyun olmamıştır. ALFA nedir bilmiyorsan dostum önce google'dan oku sonra Cyberpunk ile kıyaslarsın. Cyberpunk denilen oyunun PC kısmı fiyasko ayrıca ve en çok eleştirilen kısmı optimizasyondur. Hepsini geçtim bitmiş oyunda aldığın 60 fps ile bitmemiş daha ilk aşamada oyunda görülen FPS, optimizasyon sorunlarını kıyaslamak yanlıştır. Offical sürümde bu hataları yaşarsan zaten senle birlikte bende cyberpunk örneğini veririm. Kitlenin yarısı ALFA nedir bilmiyor cidden.
sen alfa nedir bilmezken ben alfa oyunları test ediyordum, sadece steamden bile 50 tane alpha da oyun satın almışımdır. yine yüzlerce saat alphasını oynadığım bir örnek rust, boş yapma bence. cyberpunk kıyaslamasını sildim optimizasyonu bozuk denen ve 2021 de AAA oyun olarak en yüksek grafiklerde olan bi oyun oldugu için koymuştum o bile bu kadar pc kullanmıyor diye. İŞTE KENDİN DİYORSUN EN ÇOK ELEŞTİRİLEN KISMI OPTİMİZASYONU DİYORUM BENDE O KADAR BOZUK OPTİMİZASYONU OLAN BU OYUN BİLE DAHA AZ KULLANIYOR DİYORUM. ANLAYABİLİYOR MUSUN ???????????

Son düzenleme:

Dockerize

Üye
bu karşılaştırmayı yaparken nelere dikkat ediyorsun 2002 yılındaki oyun dışında ? güncel oyunlarla bi kıyaslama yaptın mı ? yada 2021 de çıkan oyun diyorsun peki oyunun grafikleri 2021 yüksek aaa grafiği falan mı ? 50mb lık among us ında çıkış tarihi yeni ama hesap makinasında bile oynarsın. karşılaştırma yaparken baktığın açıları biraz daha arttıramıyorsan hiç karşılaştırma yapma bence. ben 2002 yılında çıkmış oyunu oynayan bi kitle değilim imzadan bakabilirsin ama şuanki optimizasyon çok saçma ve normal tarafı yok geliştirilmesi gerekiyor. çünkü kağıt üzerinde önerilen sistem gereksinimleri ile 1080p 60 fps high oynayabilmen gerekirken şuan low da bile o fps alabilmek için boş slotta takılman lazım
Hee sen Amongus ile karşılaştırıp örnek veriyorsan o zaman o pc’in ile sana yeni bir oyun tavsiyesi vereyim minecraft da deneyebilirsin

Zogguko

Üye
Hee sen Amongus ile karşılaştırıp örnek veriyorsan o zaman o pc’in ile sana yeni bir oyun tavsiyesi vereyim minecraft da deneyebilirsin
among us ile mi karşılaştırmışım ? çıkış tarihi ile ne alakası var demişim. bu kadar mı zor anlamak ? sana bir şey anlatmaya çalışmak hataymış özür dilerim.

shady19071907

Üye
sen alfa nedir bilmezken ben alfa oyunları test ediyordum, sadece steamden bile 50 tane alpha da oyun satın almışımdır. yine yüzlerce saat alphasını oynadığım bir örneği rust neydi şimdi ne oldu, boş yapma bence. cyberpunk kıyaslamasını sildim optimizasyonu bozuk denen ve 2021 de AAA oyun olarak en yüksek grafiklerde olan bi oyun oldugu için koymuştum o bile bu kadar pc kullanmıyor diye. İŞTE KENDİN DİYORSUN EN ÇOK ELEŞTİRİLEN KISMI OPTİMİZASYONU DİYORUM BENDE O KADAR BOZUK OPTİMİZASYONU OLAN BU OYUN BİLE DAHA AZ KULLANIYOR DİYORUM. ANLAYABİLİYOR MUSUN ???????????
"Sen alfa nedir bilmez ben alfa oyunları test ediyordum".. Güzel şakaymış. Çok laf dalaşına girmeyeceğim ve bu son cevabım olacak. Şimdi sana tane tane anlatalım: Oyunda optimizasyon sıkıntısı olmasaydı, bazı hatalar olmasaydı zaten adına "ALFA" demezlerdi. Ben ALFA nedir bilmiyorum eğer sen alfa nedir bilseydin her optimizasyon sorunlarının altına aynı şeyleri yazmazdın. İkincisi oyunda optimizasyon sıkıntısını oyunun yapımcısı senden daha iyi biliyor, adam oyundaki sorunların farkında bu şiddet bu celal niye? Son olarak kimse sana optimizasyon sorunu yok demiyor sadece bu aşama da en bariz hatalardan biri adamlar bunu sürekli dile getiriyor. Oyunu çok beğenmeyebilirsin herkese sevecek diye bir şey yok ama bariz herkes tarafından bilinen hata üzerinden Cyberpunk, among us örnekleri verip bir de haklıymış gibi "sen alfa bilmezken ben alfa oyunları test ediyordum" demen zaten bir şey bilmediğini gösteriyor iyi geceler.

Zogguko

Üye
"Sen alfa nedir bilmez ben alfa oyunları test ediyordum".. Güzel şakaymış. Çok laf dalaşına girmeyeceğim ve bu son cevabım olacak. Şimdi sana tane tane anlatalım: Oyunda optimizasyon sıkıntısı olmasaydı, bazı hatalar olmasaydı zaten adına "ALFA" demezlerdi. Ben ALFA nedir bilmiyorum eğer sen alfa nedir bilseydin her optimizasyon sorunlarının altına aynı şeyleri yazmazdın. İkincisi oyunda optimizasyon sıkıntısını oyunun yapımcısı senden daha iyi biliyor, adam oyundaki sorunların farkında bu şiddet bu celal niye? Son olarak kimse sana optimizasyon sorunu yok demiyor sadece bu aşama da en bariz hatalardan biri adamlar bunu sürekli dile getiriyor. Oyunu çok beğenmeyebilirsin herkese sevecek diye bir şey yok ama bariz herkes tarafından bilinen hata üzerinden Cyberpunk, among us örnekleri verip bir de haklıymış gibi "sen alfa bilmezken ben alfa oyunları test ediyordum" demen zaten bir şey bilmediğini gösteriyor iyi geceler.
ben optimizasyon sorunu yok normal yazan arkadaşa atmıştım o yorumu. optimizasyon sorununu inkar etmemesi için. alfa da optimizasyon sorunu olmamalı falan mı yazdım ? şuan ki durumunun berbat olduğunu belirttim.
adam normal yazıyor sorun yok ben normal değil dediğimde niye hain oluyorum ? niye saldırı alıyorum ? adama gidip desene normal değil optimizasyon diye önce ? ben sana mı yazmışım ? ben kime ne diye yazmışım baktın mı hiç ? hala among us falan diyorsun onu da başkasına tarih ile alakası yok örneği olarak vermişim. kime neden dediğime baktın mı ? okudun mu ? neyin boşunu yapıyorsunuz ? EZBER CÜMLELER KURMAKTAN VAZGEÇ ÖNCE OKUDUĞUNUZU ANLAYIN.
optimizasyon sorunu yok kimse demiyor diyorsun benim alıntıladığım mesaja bi bak önce gözünü aç "2021 yılında çıkan oyunlarla karşılaştırdığım zaman donanım gereksinimleri gayet normal gözüküyor." normal değil.
sen bana git alfa öğren dersen, bende haklı olarak sana bu cümleyi kurarım. farkındaysan yazdıklarım hep bir şeylere cevap sanki durup dururken gelip yazmışım gibi davranman neyin kafası bilmiyorum.

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt