Siteler üzerinden GB satışına izin?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

anil

Üye
eminim o zaman da oyun niye satıyor dersiniz. daha oyun çıkmadan premium, kanat, vs vs niye var diye ağlamalar başladı.
Premium olmayan MMORPG mi var? Buna kimsenin ses etmediğini sen de biliyorsun.

Benim sorduğum şey çok basit mesela:

1. Oyun içi paranın gerçek parayla satılması yasak mı, değil mi?
2. Yasaksa neden resmi reseller sitelerde yer alıyor?

Bu kadar :)

underestimated

Üye
eminim o zaman da oyun niye satıyor dersiniz. daha oyun çıkmadan premium, kanat, vs vs niye var diye ağlamalar başladı.
Premium, kanat, pot, pelerin vs başka bir şey GB satışı olması bambaşka bir şey. Premium, kanat, pot , pelerin oyunun kendine gelir yaratması için hazırlanan ürünler. GB satışı ise oyun yasak dediği halde oluyorsa oyun gelir elde etmeden illegal satış söz konusudur, hem şirkete büyük zarar verir insanlar belki de premium almaktan vazgeçer hem de oyuncuların oyun zevkini azaltır. Alışmışsınız başka online oyunlardan GB satışı olmasına, senin de zararına olacak bir şeyi senin adına burda dile getirmiş arkadaş ama konuyu çok anlayamamışsın sanırım.

viplogos

Üye
Bunun önüne kimse geçemez. Siteler engellenemez satış yapıyor diye. En fazla bayilik desteğini çeker. cash ve pre satışını onlara vermez. Yapacağı en büyük yaptırım bu olur.

new123n

Üye
her mmorpg de p2w ögeler olur .Buna wow'da dahil .Zaten hepinizin bu oyunu oynama sebebi de bu .P2w yapıp başkasının üstünde olmaz hazzı yada emek vererek başkasının üstünde olma hazzı bu olaylar olmasa zaten oynamazsınız yani asıl oynama sebebinizin kaldırılmasını istiyorsunuz.

Elrendel

Üye
her mmorpg de p2w ögeler olur .Buna wow'da dahil .Zaten hepinizin bu oyunu oynama sebebi de bu .P2w yapıp başkasının üstünde olmaz hazzı yada emek vererek başkasının üstünde olma hazzı bu olaylar olmasa zaten oynamazsınız yani asıl oynama sebebinizin kaldırılmasını istiyorsunuz.
Belli bir kesim için bu dediğine (p2w) %100 katılıyorum ama bunu genelleme yapman doğru değil. Oyunu alfa sürecinden beri oynuyorum. Clan yöneticilerinden habersiz ismi vermek istemiyorum ama bunun olmaması için elimizden geleni yapmaya çalıştık. İnsanlarım mmorpg oyunlara bakış açısını değiştirmedikçe belli bir kesim bunu gelir kapısı olarak her oyunda olduğu gibi kullanacak. Burada en büyük iş oyun yönetimine düşüyor. Oyunu yapan birekip var ve bir şekilde gelir etmeleri gerekiyor bu yadsınamaz bir gerçek ama bunu oyuna ekledikleri bazı kozmetik,binek,oyun içi pvp ve pve odaklı scroll pot vs. gibi eşyalarla zaten gelir olarak elde edecekler. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Aura

Üye
Discord dan ağır bir eleştiride bulunduğum için ban yemiştim.(Ban yemeyi hak ettim) Fakat bugün görüyorum ki o eleştirim ne yazık ki doğrulandı. Biz yine oyunumuzu oynayacağız ama bize kalıcı gözle bakmamanızı rica ediyorum. (En azından kendi adıma konuşuyorum.)
Ek resmi kaldırdım çünkü site resmi epin satıcısı gözükmüyor.

Son düzenleme:

BySavas

Üye
ben şahsen ilgili sitelerin karakterlerini reportlarım. İşleme tabi tutulur.
Coin alımı satımı yasaktır.

underestimated

Üye
Yeşilyurtgame tarafına mail iletilmiş, gün içerisinde gold bar satışı kaldırılacakmış. Clanımdaki üyelerin çoğu Türk olmadığı için konuyu en hızlı bir şekilde yetkiliyle konuştum ve kendisi bu şekilde cevap verdi. Umarız hiçbir zaman GOLD BAR satışı olmaz. Çünkü kendi adıma konuşuyorum şuana kadar belli bir miktar Arcana Scroll ve Tome of Desire satın aldım. Neden ROCOlarımı bu şekilde harcadım gibi bir endişeye kapılmıştım gold bar satışı haberinden sonra. Çünkü gold bar satışı olursa şahsen kendi adıma premium da satın almam (gerekirse 1-2 hafta sonra ulaşıcağım levele ulaşırım) Arcana scroll falan da almam GB satın alırım bu da oyunu değersizleştir, oyun gelir kaybı yaşar. Herkese iyi forumlar.

underestimated

Üye
Şu an kontrol ettiğimde kaldırılmış gibi
Birkaç yetkili sitede daha yer alıyor, clandakilerin çoğu ROCO ile oyun parasına çevirmek için fazlasıyla Arcana Scroll almış şuanda neden aldık diye haklı bir isyandalar :D Gerçekten ilginç, oyun kendisine zarar veriyor sanırım. NFT ile item satışı yapabilecekken item satış linkleri mevcut yetkili sitelerde, karakter ile NFT satışı yapabilecekken karakter satışı mevcut ve bunlar da YETKİLİ SİTELERDE.

BySavas

Üye
Birkaç yetkili sitede daha yer alıyor, clandakilerin çoğu ROCO ile oyun parasına çevirmek için fazlasıyla Arcana Scroll almış şuanda neden aldık diye haklı bir isyandalar :D Gerçekten ilginç, oyun kendisine zarar veriyor sanırım. NFT ile item satışı yapabilecekken item satış linkleri mevcut yetkili sitelerde, karakter ile NFT satışı yapabilecekken karakter satışı mevcut ve bunlar da YETKİLİ SİTELERDE.
o siteleri row yöneticilerine bildirirmisin

Tranquillity

Üye
Premium olmayan MMORPG mi var? Buna kimsenin ses etmediğini sen de biliyorsun.

Benim sorduğum şey çok basit mesela:

1. Oyun içi paranın gerçek parayla satılması yasak mı, değil mi?
2. Yasaksa neden resmi reseller sitelerde yer alıyor?

Bu kadar :)
Yanlış anlaşılma olmasın ben Rise için Pre konmasına karşı değilim. Premium'u olan 5 tane mmorpg sayar mısın merak ettim?

SevimliPanda

Üye
Oyunda aktif pazarlama sistemi olduğu sürece oyun içi gizli bir şekilde illaki Coins satanlar olucaktır. Sitelerde açılan GB bölümlerine itibar etmeyin bu konuda alpha dan beri oldukça nettiler ve illaki bunun içinde bir ekipleri vardır yoksada bunlar içinde bir takipçi ekip oluşturulur. Kendi şahsım, alım satımın olmaması ama ilerliyen zamanlarda 2.ci ve 3.cü serverdan sonra önüne geçilmezse sonu malum oyuna dönüşecek olması çok kötü.

underestimated

Üye
Oyunda aktif pazarlama sistemi olduğu sürece oyun içi gizli bir şekilde illaki Coins satanlar olucaktır. Sitelerde açılan GB bölümlerine itibar etmeyin bu konuda alpha dan beri oldukça nettiler ve illaki bunun içinde bir ekipleri vardır yoksada bunlar içinde bir takipçi ekip oluşturulur. Kendi şahsım, alım satımın olmaması ama ilerliyen zamanlarda 2.ci ve 3.cü serverdan sonra önüne geçilmezse sonu malum oyuna dönüşecek olması çok kötü.
Gizli bir şekilde satmak isteyen satsın bunun takibini bir şekilde yapacaklarını umuyorum, yakalanan yakalanır cezası neyse verilir ama sitelerin daha oyun açılmadan gold bar, item , karakter satış linkleri oluşturması hiç ama hiç hoş bir durum değil.

SevimliPanda

Üye
Gizli bir şekilde satmak isteyen satsın bunun takibini bir şekilde yapacaklarını umuyorum, yakalanan yakalanır cezası neyse verilir ama sitelerin daha oyun açılmadan gold bar, item , karakter satış linkleri oluşturması hiç ama hiç hoş bir durum değil.
Oyun büyük reklamlar ile ön plana çıktı ve bu sitelerde bundan faydalanmak istiyor '' clickbait '' sınıfına alabilirsin bence onları :)

Burtto

Üye
kardeşim bırakında oyunda ticaret olsun yoksa 1 yıl sonuna dayanmaz biter oyun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt