Siteler üzerinden GB satışına izin?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jaunbae

Üye
Yaptırım uygulanması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.

setoesk26

Üye
Abi ko pazar sistemi neyse burasıda aynı şekilde devam edicek Ko Siro Metin vb tüm mmorpg oyunların doğası bu keyfide bu yani 2+2=4 bunun ötesi yok. Mobilden mmorpg oynayın o zaman

Legadema

Üye
Gb satışını destekliyorum ama oyun yönetiminin kontrolünde. Mesela pus ta gold bar silver bar satışı gibi.

Frozenm1nds

Üye
ya kardeşim bugün wow newworld bile gb satışı yapıyor
wow daha yeni banladı alayını, alanı da satanıda banladı. New world'de aynı şeyi yapıyor. Trade sistemleriyle ilgili bir projeleri var. Babasının oğlu değil birşey değil, oyun boyunca ilkkez trade almış bir kişiden 1gb para almış yada vermiş birini otomatik banlıyolar.

brknkn933

Üye
Oyun içi gold ya da karakter satışını zaten engellemeleri imkansız. Ya her itemı soulbound yapacaklar ya da trade kapatacaklar ki bu da imkansız. Senelerce Wow oynadım o oyunda bile gold alış satışı vardı belki malum oyundan fazla. Microsoft Blizzard'ı satın aldıktan sonra ancak banlamaya başladı gold alıp satanları tespit edip ama senelerce orada bile serbestti. Ne yazık ki bazı arkadaşlar hayallerde yaşıyor. Yaşadığımız hayat bile Pay to Win iken bu oyunun zaten öyle olmasını beklemeleri Polyanacılıktan başka bir şey değil ne yazık ki. Ama Rise yönetimi bunu en aza indierecek adımları atacaktır zaten cash fiyatlarından bunu anlayabiliriz.

Legadema

Üye
Markette gold bar satılsın ozaman oyun içi nakit ihtiyacı oluşacak mutlaka

Kjheron

Üye
Bu iki madde uygulanmadığı sürece siteler uzerinden gold alım-satım engellenemez.

1. Oyun ici userlar arası trade kaldırılmalı, bunun nedeni oyuncular arasında trade olduğu sürece bu alım ve satımın önüne geçilemez.
2. Merchant sisteminin kaldırılması, oyun içi tüm ticaret Auction House üzerinden yapılması ve her itemin belirli bir fiyat aralığında olması ve bu aralığı yönetimin belirlemesidir.

ChanseR

Üye
Çok oyuncu kaybedecekler böyle olursa oyun açılmadan kapanır yazık olur

risemmorpg

Üye
Bunun önüne geçmek isteseler geçerler geçmek imkansız diyenler niye gelmesinler goldun tradesi olmaz olur biter kapatırlar o zaman biter kesin sonuç bunu onlar düşünemiyor mu belkide işlerine gelmiyor yapmak bilemeyiz

Şarapçıoğlu

Üye
Basiti var oyun üzerinden alım satım yapılsın. serbest piyasa mantığı ile hareket edilsin. fiyatı satıcı belirlesin.
Basiti yok, firma ödeme aracısı olamaz, BDDK lisansı gerekiyor bunun için. Ayrıca ödemeyi alacak kişinin de aldığı ödeme için fatura kesebilmesi gerek.

Schuldio

Üye
tüm mmo oyunlarda oyun parası satışı yasaktır ancak hepsinde bir şekilde satılır. zaman ve emek takasıdır engellemek gerektiğini düşünmüyorum. zamanı olmayan kişi emek harcayandan satın alır. ekonomi oyunu bu yapacak bir şey yok.

mmogod

Üye
Whale muhabbetinin bu kadar büyütüldüğü başka bir oyun görmedim. Millet whale gördüğü zaman trash atar geçer. Memleket meselesi ettiniz şu p2w işini. Mmorpg oynuyosan P2W olacak kardeşim eşitlikle ilgili derdin varsa git lol oyna valorant oyna

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Yönetim olarak oyun içerisinde TL ile satışa müsaade etmiyoruz. Kullanıcıların oyun içerisinde TL ile alışveriş yapması yani ' TL ile alınır, TL ile satılır ' gibi cümleler kurması yasak. Tüm alışverişler oyun içi Market kısmından yapılabilir.

Oyun dışı platformlarda yapılan ticaretlerde sorumluluk kullanıcılara aittir, bu konuda bir sorun yaşamanız halinde destek vermemekteyiz. Ancak bahsi geçen konuya dahil olan oyuncu veya oyuncuların takibi yapılacaktır. Bunu da belirtmek isteriz.

Konuda daha fazla kirlilik olmaması açından yeterli cevabı ilettiğimizi düşünerek kilitliyorum.

İyi forumlar dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt