Siteler Üzerinden Gold Satışı Engellemek

Kjheron

Üye
Merhaba
Benim şahsi görüşüm site üzerinden gold alımını ve satışını tamamen engellenmesidir, herkese daha eşit bir oyun deneyimi sunması adına bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Bunun için önerilerim;
1. Oyun ici userlar arası trade kaldırılmalı, bunun nedeni oyuncular arasında trade olduğu sürece bu alım ve satımın önüne geçilemez.
2. Merchant sisteminin kaldırılması, oyun içi tüm ticaret Auction House üzerinden yapılması ve her itemin belirli bir fiyat aralığında olması ve bu aralığı yönetimin belirlemesidir.

Bu iki madde uygulanmadığı sürece siteler üzerinden alım-satım engellenemez.

X A

Üye
Merhaba
Benim şahsi görüşüm site üzerinden gold alımını ve satışını tamamen engellenmesidir, herkese daha eşit bir oyun deneyimi sunması adına bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Bunun için önerilerim;
1. Oyun ici userlar arası trade kaldırılmalı, bunun nedeni oyuncular arasında trade olduğu sürece bu alım ve satımın önüne geçilemez.
2. Merchant sisteminin kaldırılması, oyun içi tüm ticaret Auction House üzerinden yapılması ve her itemin belirli bir fiyat aralığında olması ve bu aralığı yönetimin belirlemesidir.

Dediklerin uygulanırsada bu oyunu oynayan kimse kalmaz :D Trade kapatılırsa ben zaten bırakırım direk oyundaki en zevkli şeylerden biri ticaret.

jaunbae

Üye
Yasak zaten, bununla alakalı tonlarca post bulabilirsin forumda. İyi forumlar.

Kjheron

Üye
Yasak zaten, bununla alakalı tonlarca post bulabilirsin forumda. İyi forumlar.
Evet yasak olduğunu biliyorum fakat trade ve merchant sistemi varken bunun önüne nasil geçecekleri hakkında birsey söylenmemiş, bu iki sistem varken önlerine geçmeleri imkansiz.

GODFATHERPARIS

G
SunRise'nin sorduğumda verdiği cevabı net olarak bu şekildedir;

SunRise — 08.04.2022

Oyun içerisinde tl ile satmak yasak, gm ekibi yakaladığı zaman ceza işlemi uygulanır. Fakat oyun dışı yapılan ticaretlere tam anlamıyla engel olamayız.

GODFATHERPARIS

G
Trade ve Merchant sistemi varken oyun içi tl ile item satışına da engel olamaz ki

Buradaki dediği sisteme göre anladığım net olarak şu;

• Oyun içerisinde GB satışı yapan & mesaj yazan vb. kişiler banlanacak.
  • Sattığı tespit edilenler banlanacak.

Bunun haricinde siteden satmak veya klan içine satmanın bir problem olacağını sanmıyorum.

shady19071907

Üye
Benim anlamadığım tek bir şey var; Malum oyunu kötüleyerek geliyorlar ama;
1. GB satışı istiyoruz diyorlar
2. Genie olsun diyorlar
3. Makro olsun diyorlar
4. Diyorlar da diyorlar.

Bu oyun nasıl uzun ömürlü olacak. Bu şekilde olacaksa oyunun ömrü en fazla 3 4 ay. Parası olan kalır. Malum oyun şuan nasılsa aynısı olur. Bu konularda ciddi önlem almazlarsa aklı başında çok oyuncu kaybedecekler. Bir malum oyun tayfası kalır onların da derdi oyun değil zaten

Kjheron

Üye
Benim anlamadığım tek bir şey var; Malum oyunu kötüleyerek geliyorlar ama;
1. GB satışı istiyoruz diyorlar
2. Genie olsun diyorlar
3. Makro olsun diyorlar
4. Diyorlar da diyorlar.

Bu oyun nasıl uzun ömürlü olacak. Bu şekilde olacaksa oyunun ömrü en fazla 3 4 ay. Parası olan kalır. Malum oyun şuan nasılsa aynısı olur. Bu konularda ciddi önlem almazlarsa aklı başında çok oyuncu kaybedecekler. Bir malum oyun tayfası kalır onların da derdi oyun değil zaten
Tamamiylr katılıyorum size, bu önemler alınmadığı sürece oyunun sonu belli elimizde muadilleri var.

Dilefruz

Üye
Merhaba
Bunun için önerilerim;

Merhaba,
Konu ile ilgili Justice yöneticimiz discord üzerinden açıklama yaptı ve kararı kesindir. Düşündüğünüz şekilde bir işlem olmayacaktır.

Justice'den alıntı;
Trade kapatmayı düşünmüyoruz. Trade'in kapalı olduğu oyunların da ülkemizde gördüğü ilgi belli. Bu oyun her ne kadar "pay to win minimize edilecek, oyuncular dinlenecek en iyi hizmet sağlanacak" desek de ticari bir uygulama. Bu yüzden ticari kaygıyla da hareket edilmesi gereken konular var. Sırf trade'in kapanmasını isteyen oyuncular da var diye oyunu daha az popüler hale getirecek bir adım atamıyoruz. Her uygulamanın oyuncuda ne kadar yer bulduğuna dair istatistik var. Neyin nasıl engelleneceğini biz çok iyi biliyoruz.

ZIWRO

Üye
Mümkün değil oyunun yarısı birbirini dolandırır yasal olması her zaman sağlıklı

Kjheron

Üye
Merhaba,
Konu ile ilgili Justice yöneticimiz discord üzerinden açıklama yaptı ve kararı kesindir. Düşündüğünüz şekilde bir işlem olmayacaktır.

Justice'den alıntı;
Trade kapatmayı düşünmüyoruz. Trade'in kapalı olduğu oyunların da ülkemizde gördüğü ilgi belli. Bu oyun her ne kadar "pay to win minimize edilecek, oyuncular dinlenecek en iyi hizmet sağlanacak" desek de ticari bir uygulama. Bu yüzden ticari kaygıyla da hareket edilmesi gereken konular var. Sırf trade'in kapanmasını isteyen oyuncular da var diye oyunu daha az popüler hale getirecek bir adım atamıyoruz. Her uygulamanın oyuncuda ne kadar yer bulduğuna dair istatistik var. Neyin nasıl engelleneceğini biz çok iyi biliyoruz.
Trade kapalı oyun örnek verecek olursan BDO gibi dev bir MMORPG var

behelit54

Üye
MMO dünyası sanal ve gerçeklik arasında birleşimdir ticaret her türlü şekilde legaldir isteyen öne geçmek için oyun parasını gerçek parayla satın alır çünkü gerçek reel dünyadan mmo dünyasına kendi gücünü aktarıyor oyun süresine göre yine güç şekilleniyor o zaman şey diyelim mi oyunda en fazla 5 saat online olunsun fazla online olan banlansın :D nasıl bi düşünce yapısıdır bu? Hile ve illegal aktiviteler olmadığı müddetçe isteyen her türlü ticareti ve kurnazlığı gerçekleştirebilir.Oynamak istemeyen gidip pubg veya moba tarzı oyunlar oynasın MMO onlara göre değil!

Anarchyy

Üye
Genie oyunu bozar.
+ Malum oyundaki gibi aç insanlar(pazarcılar) itemleri toplayıp istediği fiyata çıkartıp satmaya başlarsa oyunun piyasasını gene bozar.

Bunlara izin vermiyeceklerini söylediler bakalım görücez oyun açılınca

Kjheron

Üye
MMO dünyası sanal ve gerçeklik arasında birleşimdir ticaret her türlü şekilde legaldir isteyen öne geçmek için oyun parasını gerçek parayla satın alır çünkü gerçek reel dünyadan mmo dünyasına kendi gücünü aktarıyor oyun süresine göre yine güç şekilleniyor o zaman şey diyelim mi oyunda en fazla 5 saat online olunsun fazla online olan banlansın :D nasıl bi düşünce yapısıdır bu? Hile ve illegal aktiviteler olmadığı müddetçe isteyen her türlü ticareti ve kurnazlığı gerçekleştirebilir.Oynamak istemeyen gidip pubg veya moba tarzı oyunlar oynasın MMO onlara göre değil!
eşitlikten neden bu kadar korkuyorsunuz?

NESTA

Üye
Merhaba,

Justice'den alıntı;
Gereken cevabı Justice zaten vermiş.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt