Örnek aldıkları oyunun kötü huylarını örnek almak.
Karakter hareketleri özellikle WASD tam kabız. Fare ile oynamak zorunda değilim.
Slot kesmek keyifsiz. Varsayılan hedef al ve saldır tuşları çok garip. Değiştiriliyor ama bence hedef seçmeden de otomatik slotlara saldıran bir komut eklenebilir. Aynı şekilde tek tuşla tüm itemleri toplama şart. Sandığı aç ve bak yorucu.
Görev oto yürüme sistemi bozuk, çoğunda görevi aldığınız NPC'ye geri götürüyor ya da hiçbir şey yapmıyor.
İtem toplama sistemi çağ dışı. Kutuyu aç ve sağ tıkla falan, lag var zaten iyice sinir bozuyor. Pet oto şey alıyorsa onu sattırmak için diye yorumladım. Pet satabilirsin ama kullanıcıya tek tuşa tüm itemleri toplama yapabilirsin. KO sandık yapmış ben de yapmalıyım saçma. Böyle basit şeylerde o oyuna benzemek zorunda değilsiniz.
Son olarak harita ve radar okunabilirlik açısından rezalet. Oyuncuları göstermeyi kapatma yok. Oyuncuları göstermesi de saçma bana göre. Yol ve NPC yerleri de düzgün değil. Kesinlikle baştan yapılması gerekiyor haritanın. Ama bundan önce görevlere oto giden sistemdeki hataları çözmeniz daha faydalı olur.
Tamamen ezbere oynayan KO kitlesi, bir şeyleri garipsemesin diye diğer kitleye rest çekmişler. Sizi destekleyen coin firması, Global'de oyun sıçınca ne olacak acaba. Gerçi bana oynadıkça para kazan olayı, anket topla da oyun parası verelim sistemine benziyor. Burada vakit ve veri alan kesim kazanıyor. Vaktini ve verisini verenler değil.
Görevlere değinemediğim bile bu oynanış sorunlarıyla cebelleşirken. Kusura bakmayın ama ALFA, BETA süreçleri rezalet geçmiş. Parayı reklama değil, oynanışı adam edecek geçici çalışanlara verseniz çok daha faydalı olur. Çünkü şu an yapılan reklam, bu kadar kabız ve sorunlu oyuna, bir daha girmemek üzere ön yargı oluşturuyor. Marka değeri kaybetmek kolaydır geri kazanılması zordur.
Nabıza göre şerbetçi yayıncılar, pazarcı eleştiren ya da Türk yapımı diye şükürcü tayfası gibi bomboş öven kitle sizi yanıltmasın. Oyuncu sayısı azaldığında hepsi kendi çöplüklerine geri dönerler.
Lütfen şu şeyleri hızlıca çözün;
- Saldırı ve item toplama, tek tuşla yapılabilir hale gelmeli.
Hedef seç ve saldır çok amele işi ve görev odaklı bolca içeriğiniz yoksa sıkıntı. Gördüğüm kadarıyla bu yok. İtem toplama da aynı şekilde sandık aç ve tıkla yine amele işi.
- Görev yerlerine oto giden sistem, 1-2 görev sonra sadece görevi aldığınız NPC'ye gidiyor. Görevi aldıktan sonra yapılıp, yapılmadığını anlayamıyor galiba. Direkt bitmiş gibi algılayıp NPC'ye döndürüyor. Bazı görevlerde ise hiç NPC'ye gitmiyor. Ayrıca görev arayüz kısmındaki yazılar biraz daha okunabilir. Önemli detaylar ise farklı renkler ya da büyük harfler ile daha öne çıkarılabilir. Hatta bence bazı görevlerde ne yapılacağını anlatan içerik yetersiz.
- Pot fiyatları ya da hasarlarda düzenleme. Pot bence bolca verilmesi gereken ürünlerden biri. İnsanlar bu tarz şeyleri dert etmemeli.
- Son olarak solo oyuncu için bolca etkinlik, grup görevi denen saçmalıklardan vazgeçmenizi ve daha hızlı tekrar doğan ya da çok slot çıkarıp, oyunu görevler ile sıkılmadan yükselecek bir hale getirene kadar, slot kesmenin sıkıcı olmamasını sağlayın.
Çünkü bu o eski ortamı isteyen oyuncuların bile, oyun oynama DNA'ları değiştiğinden katlanamayacakları bir şey. O nostalji isteyenler, ekonomik ve siyasi buhranın olmadığı günleri özlüyorlar. Oyunu değil ortamı özlüyorlar. Ortamı oluşturan şey oyunculardır. Oyuncuları elde tutmaya yarayan şey eğlence ve keyifli oynanıştır.
Bu üç şeyin, hatalar dışında ivedilikle iyileştirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Her oyunun ilk 2-3 günü dolu geçer. Ama o başlangıç yerleri boşaldığında, sonradan gelen oyuncunun elinden tutmayan her oyun hızlıca düşüşe geçecektir. Yeni oyuncu gelmediğini gören, şu an pazarcılar ağlıyor diyen(büyük oranı da ticaretçi) kitle, ticaretten gelen para ya da pvp tarafında eğlence yapamayacakları düşük oyuncu sayısında oyunu salarlar.