Solo oyuncu sorunsalı ve tutulmayan vaadler

Neyazikkikaderebak

Üye
Merhabalar, günde sadece 2 saat Rise Online deneyimleyebilen bir solo oyuncuyum. Solo oyuncular için oyun, oynanamayacak derecededir.

Şöyle ki;

1.Otuz level sonrası görevlerde her bir görevi yapabilmek için 200 kırmızı, 100 mavi pot harcıyorum.

Alpha sürecinde olduğu için 1 altına aldığımız bu potları, normal fiyatlarında aldığımızı düşünürsek görevleri yapabilme imkanım kalmıyor.

2.Her level için 2 avcılık ve 2 toplayıcılık görevi bulunmakta ve kırk beş (45) levelden sonra görevler %5 exp doldurmaktadır.

Bu durumda her levelde yaklaşık yüzde 20 exp kasılabilmekte ve böylece takriben 250-300 mob daha kesip level alınmaktadır. Harcanan pot ve exp dengesi gözetildiğinde, görev harici level kasmak da imkansızlaşmıştır.

3.Solo oyuncuları oyunda tutacak güncel ve günlük görevler, etkinlikler bulunmamaktadır.

Oyunun henüz Alpha aşamasında olduğunu biliyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla bu oyun tuttu ve yöneticilerin ilgi ve alakalarının zamanla azalacağı endişesi taşımaktayım. Bu sebeple çok geciktirilmeden solo oyuncuları oyunda tutacak günlük görevler, afk olarak boş zamanların değerlendirilebileceği etkinlikler getirilmelidir.

24 saat aralıksız oynayan bir oyuncu 100m kazanıyorsa, 24 saat afk kalan bir oyuncu 25 kazanmalıdır ki oyunda tutunabilsin.

-----------

4.Yönetim vaadini tutmamış ve oyuniçi ticaret başlamıştır.

Para ile yükselmek meselesi, sadece oyuniçi ürünlerin alımlarıyla sağlanmamakta, haricen diğer oyunculardan para karşılığı İtem alınması suretiyle de gerçekleşmektedir. İzlediğim ve takip ettiğim yayınlarda bazı itemlerin gerçek para karşılığı satılmaya başlandığına şahit oldum.

Yönetim bu hususta verdiği sözü tutmamıştır. İtem tradelemeye ilişkin bir sınırlama getirilmemiş ve piyasa tamamen serbest bırakılmıştır.

Bu hususta +8 ve üzeri itemlerin tradeden verilmesi yasaklanmalı, pazara koyulacağı zaman bir altın aralığının altında veya üstünde satılamamalıdır. (Örneğin oyun yönetiminin belirleyeceği bir aralık, 200m-220m)

5.BDO pazar sistemi +8 ve üzeri itemler için getirilebilir.
Merkezi pazar sistemi adı verilen bu sistem, İtem-altın dengesini sağlamakta ve piysadaki monologlaşmanın önüne geçmektedir.

Bu sistemde bir kimse piyasada 5 tane olan A itemini 100 altına alıp, 500 altına satamamaktadır. Çünkü yönetim her İtem için sınırlama getirmiş ve böylece oyuniçi ekonomik model devletçi bir modele yaklaşmış, serbest piyasa ekonomisi baltalanmıştır.

Solo ve parasız oyuncular için bir devrim niteliğindedir. Bu oyunda da görmek istemekteyim. Adaletli bir sistem olduğunu düşünmekteyim.

6.Oyuniçi İtem satışlarına en az %20 vergi getirilmelidir ki pazarcılık diye bir meslek olmasın.

7.Oyuniçi sesli iletişim özelliği getirilmemiştir.

8.Partiye item düşme hususunda (en çok damage verene düşsün, sırası ile düşsün, ilk 3 oyuncuya düşsün...) Gibi seçenekler getirilmemiştir.

Kısacası oyun bu haliyle berbat bir halde, oyunda hiçbir yenilik, gelişim, değişim bulunmamakta. Bir yılı aşkın süredir beklediğim oyun hayal kırıklığı yaratmıştır.

Hayatında Knight Online'dan başka oyun oynamayanlar lütfen yorum yapmasın.

Nisshe

Üye
Oyun içi ticaretini şimdiden parayla yapanın aklında şüphe ederim şurada 1 2 ay içinde Beta sürümüne geçildiğinde yok olacak item için kim niye para versinki ?

+ Alpha aşamasından olduğundan dolayı Level - Exp - Damage oranları dengelenmeye çalışılıyor. Bende solo oynuyorum ama gayette exp kasılabiliyorum.

+ Oyun için sesli iletişimi hangi mmorpg oyununda gördünde bu oyunda görüceksin ? Counterstrike 'da rekabetçi maçımı giriyorsun canını yediğim

+ BDO Pazar Sistemi için Alpha süresi için bence daha çok erken örnek veriyorum şuan War Styhre serverda tek +8 Olanı bende ben istediğim fiyata satarım.

+ +8 üstü itemlerin Trade edilememesi demek benim yeni karakter açıp o karakterime aktaramamam demek

+ Oyun için event mapleri için çalışmalar başlatılıyor dendi keşke birazcık duyuruları takip etseydin

Bu cevabım seni eleştirmek ya da kırmak değil tamamen kendi düşüncelerim teşekkür ederim.

Chimera

Üye
Sesli iletişim sıkıntı, csgo gibi oyunlarda 10-20 kadar oyuncu tek sunucu üzerinden iletişime geçebiliyor fakat sunucuda 10bin kişi olacak ve hepsinin sesli iletişimi oyunu aşırı derece kastıracağı kaanatindeyim.

Evet solo oyuncular için oyun epey zor. Muadili diğer oyunlarda levelinde açılan görevleri parti kadar seri olmasada rahatça yapabiliyorsun fakat solo oldukça zor. Bu ilk başlarda herkes görev yaptığı için sorun teşil etmez fakat oyuna belirli bir süre sonra başlayan oyuncular için zor olacaktır.

Ayrıca görev itemi drop oranları çok zor. 8 kişilik bir partide 50 kill görevi olan bir partide toplama görevini tamamlamak için neredeyse 400 mob kesilmesi gerekiyor.

Warriorun 7-8k mpsi olmadığı için 2k olan mpde hp ve mp dengesi çok zorluyor, skill manaları azaltılabilir. Ya da ham mpyi oluşturan çarpanlar arttırılarak mp değerleri arttırılabilir.

Diğer yorumlarına katılıyorum.

tatar889

Üye
solo oyuncuyum aksamlari 2 3 saat takiliyorum bana tek basima yapabilecegim pot masrafimi cikara bilecek gunluk iyi exp veren gorevler olmasi lazim bunlar olmazsa baslamam cunku tutunamam oyunda party ile kasilan arkadaslar bu gorevleri yapar ustune birde guzel kasar farkini atar ama en azindan bende biraz yakalamis olurum.

platoon0x

Üye
Arkadaş ben sizi anlamıyorum, verilen vaatler tutulmamış diyorsun da sanki bu oyunun son hali, söylediğin özelliklerin neredeyse hepsini adamlar getireceklerini kendi söyledi zaten. He oyun official olarak çıksın, üzerinden bi de 2 3 ay geçsin, hala bu söylediklerin gelmemişse o zaman bu konuyu açmaya hakkın olur. Ama şu an itibariyle tamamen boş yapmışsın.

Neyazikkikaderebak

Üye
Oyun içi ticaretini şimdiden parayla yapanın aklında şüphe ederim şurada 1 2 ay içinde Beta sürümüne geçildiğinde yok olacak item için kim niye para versinki ?

+ Alpha aşamasından olduğundan dolayı Level - Exp - Damage oranları dengelenmeye çalışılıyor. Bende solo oynuyorum ama gayette exp kasılabiliyorum.

+ Oyun için sesli iletişimi hangi mmorpg oyununda gördünde bu oyunda görüceksin ? Counterstrike 'da rekabetçi maçımı giriyorsun canını yediğim

+ BDO Pazar Sistemi için Alpha süresi için bence daha çok erken örnek veriyorum şuan War Styhre serverda tek +8 Olanı bende ben istediğim fiyata satarım.

+ +8 üstü itemlerin Trade edilememesi demek benim yeni karakter açıp o karakterime aktaramamam demek

+ Oyun için event mapleri için çalışmalar başlatılıyor dendi keşke birazcık duyuruları takip etseydin

Bu cevabım seni eleştirmek ya da kırmak değil tamamen kendi düşüncelerim teşekkür ederim.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Dediklerinizi kısmen katılmıyorum. Şöyle ki;

1.Oyun içi ticaret yapanın aklından şüphe etmemiz sonucu değiştirmiyor. Ayrıca oyun 1-2 ay içinde kapanmayacak oyun açılıma kadar karakterler açık kalacak ve alfa2-kapalı beta-açık beta süreçleri oyun kapanmadan oynanacak. Bu sebeple 6-7 aylık bir süreçte karakterler açık kalacaktır.

2.Oyuniçi sesli iletişim yönetimin vaadidir.

3. Alpha sürecinde aslında oyunun temel prensiplerini görmüş oluruz. Şuan karşımda 2005 Knight Online'dan başka bir şey yok bu sebeple devrim niteliğinde yenilikler geciktirilmeksizin getirilmelidir.

4.Yan karakter açarsın bankadan aktarırsın

5.Evet her konuda çalışma başlatılıyor. Umarım yakın zamanda somut örneklerini görebiliriz.

Yorumların için tekrar teşekkür ederim. Bir oyuncu olarak diğer oyuncuların fikirlerini öğrenmek benim için önemli.

Neyazikkikaderebak

Üye
Sesli iletişim sıkıntı, csgo gibi oyunlarda 10-20 kadar oyuncu tek sunucu üzerinden iletişime geçebiliyor fakat sunucuda 10bin kişi olacak ve hepsinin sesli iletişimi oyunu aşırı derece kastıracağı kaanatindeyim.

Evet solo oyuncular için oyun epey zor. Muadili diğer oyunlarda levelinde açılan görevleri parti kadar seri olmasada rahatça yapabiliyorsun fakat solo oldukça zor. Bu ilk başlarda herkes görev yaptığı için sorun teşil etmez fakat oyuna belirli bir süre sonra başlayan oyuncular için zor olacaktır.

Ayrıca görev itemi drop oranları çok zor. 8 kişilik bir partide 50 kill görevi olan bir partide toplama görevini tamamlamak için neredeyse 400 mob kesilmesi gerekiyor.

Warriorun 7-8k mpsi olmadığı için 2k olan mpde hp ve mp dengesi çok zorluyor, skill manaları azaltılabilir. Ya da ham mpyi oluşturan çarpanlar arttırılarak mp değerleri arttırılabilir.

Yorumlar ve destek için teşekkür ederim

Vision

Senior Moderatör

1.Oyun içi ticaret yapanın aklından şüphe etmemiz sonucu değiştirmiyor. Ayrıca oyun 1-2 ay içinde kapanmayacak oyun açılıma kadar karakterler açık kalacak ve alfa2-kapalı beta-açık beta süreçleri oyun kapanmadan oynanacak. Bu sebeple 6-7 aylık bir süreçte karakterler açık kalacaktır.

3. Alpha sürecinde aslında oyunun temel prensiplerini görmüş oluruz. Şuan karşımda 2005 Knight Online'dan başka bir şey yok bu sebeple devrim niteliğinde yenilikler geciktirilmeksizin getirilmelidir.

5.Evet her konuda çalışma başlatılıyor. Umarım yakın zamanda somut örneklerini görebiliriz.

Yorumların için tekrar teşekkür ederim. Bir oyuncu olarak diğer oyuncuların fikirlerini öğrenmek benim için önemli.
Merhaba,

Öncelikle yanlış aktarılan bir bilgiyi düzeltelim, Alfa 2'de oluşturulan tüm karakterler kapalı betaya geçişte sıfırlanacak. Diğer bahsetmiş olduğunuz oyun içi sesli iletişim, ruh bağı, auction house, etkinlik haritaları, solo oyuncuya yönelik çalışmalar gibi sistemler ise ilerleyen beta ve resmi sürüm aşamalarında aktif hale getirilecektir. Sizlere şu an için oyunun en ham halini sunuyoruz, beta süreçlerinde birçok yeni sistem entegre edilecek.

Neyazikkikaderebak

Üye

Yorumlar ve destek için teşekkür ederim
Arkadaş ben sizi anlamıyorum, verilen vaatler tutulmamış diyorsun da sanki bu oyunun son hali, söylediğin özelliklerin neredeyse hepsini adamlar getireceklerini kendi söyledi zaten. He oyun official olarak çıksın, üzerinden bi de 2 3 ay geçsin, hala bu söylediklerin gelmemişse o zaman bu konuyu açmaya hakkın olur. Ama şu an itibariyle tamamen boş yapmışsın.
Yorumunuz için teşekkürler.

Bizim solo oyuncular olarak gücendiğimiz nokta şudur:

Bugün solo oyuncunun bu oyundan aldığı zevkin klanların alacağı zevkin çeyreğine dahi ulaşamaması...

Ve bu hususta hiç bir adım atılmamış olması.

Biz neyden şikayetçiysek aynısı karşımızda duruyor. Bunu neden kabul etmiyoruz? (Optimizasyon, ufak tefek buglar, görevler, exp dengesi...) Hepsi düzeltilir. Ama bu oyun dükkan olursa bir daha düzelmez.

Merhaba,

Öncelikle yanlış aktarılan bir bilgiyi düzeltelim, Alfa 2'de oluşturulan tüm karakterler kapalı betaya geçişte sıfırlanacak. Diğer bahsetmiş olduğunuz oyun içi sesli iletişim, ruh bağı, auction house, solo oyuncuya yönelik çalışmalar gibi sistemler ise ilerleyen beta ve resmi sürüm aşamalarında aktif hale getirilecektir. Sizlere şu an için oyunun en ham halini sunuyoruz, beta süreçlerinde birçok yeni sistem entegre edilecek.
Noldu moderatör kardeşim sen niye bu kadar sinirlendin?

Merhaba,

Öncelikle yanlış aktarılan bir bilgiyi düzeltelim, Alfa 2'de oluşturulan tüm karakterler kapalı betaya geçişte sıfırlanacak. Diğer bahsetmiş olduğunuz oyun içi sesli iletişim, ruh bağı, auction house, etkinlik haritaları, solo oyuncuya yönelik çalışmalar gibi sistemler ise ilerleyen beta ve resmi sürüm aşamalarında aktif hale getirilecektir. Sizlere şu an için oyunun en ham halini sunuyoruz, beta süreçlerinde birçok yeni sistem entegre edilecek.
Sizin burada yapmanız gereken, para karşılığı ticaret yapanları tespit edip gerekli önlemleri almak suretiyle oynanabilir bir oyun sunmak iken, bunu dile getirenlere böyle bir tavırla cevap mı veriyorsunuz?

Pitou

Üye
Daha alfa ya söylediklerinin çoğu gelir zaten çalışkan insanlar var ekipte. Benim 2 şikayetim var Death valleyde Karşı ırkla karşılaşıldığında sistemin ne kadar iyi olursa olsun FPS Drop yiyorsun donuyor pc ve atılan skillerde gecikme var şunları düzeltseler oynancak hale gelecekte oyun.

Vision

Senior Moderatör
Noldu moderatör kardeşim sen niye bu kadar sinirlendin?

Sizin burada yapmanız gereken, para karşılığı ticaret yapanları tespit edip gerekli önlemleri almak suretiyle oynanabilir bir oyun sunmak iken, bunu dile getirenlere böyle bir tavırla cevap mı veriyorsunuz?
Alfa sürecinde firmanın birinci önceliği ortaya çıkan hataları bir an önce düzeltmek ve resmi sürüme olabildiğince sorunsuz ve hızlı bir şekilde geçiş sağlayabilmek. Bu aşamada size adil bir oyun ortamı sunamıyoruz, farkındayız. Şu anda oyunun test aşamasında olduğunu lütfen unutmayalım. Son olarak sizi bilmeden kırdıysam kusura bakmayın lütfen.

arcadias

Üye
Solo oyuncu kısmı hariç diğer maddeler aşırı saçma.

Daha önce de tartıştık. Ben emeğimle elde ettiğim item'ı reel para karşılığında başka birine vereblirim. BUNUN OYUNA HİÇ BİR ZARARI OLMAZ..( Bu mantığa göre yakın arkadaşımı oyuna çağırdım ama ona item veremeyeceğim?? 10 yıldır oynuyorum ve yıllardır bir sürü item biriktirdim arkadaşıma vermek istiyorum?? o da bana sigara ısmarlıyor mesela....)) Aksini iddia eden olursa buyursun tartışalım. Daha önce de tartıştık boş çıkıyor çünkü aksi olamaz. Pazara koyulan item belirli fiyat aralığında satılsın denmiş. Akla mantığa sığmaz bu. Biraz iktisat okuyup araştırmak lazım her insan için önemlidir bu aptal olmayın gerçek hayat için de geçerli. Piyasayı yöneticiler mi belirler ? Böyle saçma bir şey olabilir mi? Oyuncu sayısı arttıkça, düşen itemler ve + lı itemlerin sayısı arttıkça fiyat düşecektir. Çünkü bu bir arz talep meselesi. En düşük fiyat belki masraf ile belirlenir fakat harcadığın zamanın fiyatını sadece sen belirlersin...Artık bu forumda yazmak bile bana boş geliyor o kadar çok gerizekalı var ki ülkede hepsi buraya toplanmış gibi. İsteyen üzerine alınır. İyi eğlenceler.

Nisshe

Üye

1. - Official'e Geçiş Hakkında Bu başlıkta her yeni bir sürüme geçildiğinde karakterlerin sıfırlanacağı açıkla belirtildi. Ben size oyun kapancak demedim Geçişlerde karakterler sıfırlancak dedim

2. - Oyuniçi sesli iletişim yönetimin vaadidir belki ama oyundaki optimizasyon ayarlamaları , bug düzeltmeleri , hero eşitlemelerimi öncelikli olarak yapılmalı yoksa sesli iletişimmi

3. - Ömründe sadece Knight oynayan arkadaşlar lütfen cevap yazmasın demişsin ama Sende sadece 2005 Knight ile karşılaştırma yapmışsın birazcık garip olmuş. Şöyle örnek vereyim malum oyunda Offline Merchant , Rune System , Mounth System ve sayamadığım bir çok özellik yok

4. - Belki yan karakter slotum dolu yada hesabımın çalınması şüphem var ve yeni bir eposta ile oyun açmak istiyorum sebebli nedenler var +8 İteminin takasa koyulmaması çok saçma olur. Onu almak isteyen adam her türlü alır buna emin ol Pazara koyar 220 M 'e Satacağı kişi alır aldıktan sonra 220 M'i takas ile atar illa itemi atmasına gerek yok. Türklerde çare çoktur o yüzden gereksiz bir özellik olur ticaret yapmak isteyen her türlü yolunu bulur bu her oyunda var.

Msg17

Üye
Arkadaşlar mmorpg oyunlarında oyuncuyu oyuna en çok bağlayan şey oyunda bir amacının olması ve bunu rekabet içerisinde gerçekleştirmeye çalışmasıdır. Itemler belli fiyat aralığında satılmalıymış diyenlere şaşırıyorum. Arkadaş bu hikayeli bitirmeli bir oyun değil! Şunları yaparsan bunları toplarsan bu item senin olur diye birşey yok. Bir itemin bir oyun serverinde alıcısı çoksa ve bu itemden sınırlı sayıda varsa bu itemi kimse istemediği paraya satmak zorunda değil. Ha diyeceksiniz ki kimse almak zorunda da değil. O zaman da oyunda günlerce haftalarca para kasıcaksınız ama istediğiniz itemleri alamayacaksınız. En kötü gidip kendiniz basmaya çalışacaksınız. Geçme şansı zaten düşük. Bu yüzden bir sürü oyuncu oyunu bırakacak. Rekabet mmorpg nin olmazsa olmazıdır. Bu arada itemlerin veya oyun parasının tl ile alınıp satılmasına ben de karşıyım. Çünkü bu oyun içi rekabeti batalayan unsurlardan bir tanesi. Buna da oyun yönetiminin önlemler almasını tabi ki isterim. Ama oyun içinde hangi itemi hangi fiyata satacağıma kimse karışamaz.

Neyazikkikaderebak

Üye
1. - Official'e Geçiş Hakkında Bu başlıkta her yeni bir sürüme geçildiğinde karakterlerin sıfırlanacağı açıkla belirtildi. Ben size oyun kapancak demedim Geçişlerde karakterler sıfırlancak dedim

2. - Oyuniçi sesli iletişim yönetimin vaadidir belki ama oyundaki optimizasyon ayarlamaları , bug düzeltmeleri , hero eşitlemelerimi öncelikli olarak yapılmalı yoksa sesli iletişimmi

3. - Ömründe sadece Knight oynayan arkadaşlar lütfen cevap yazmasın demişsin ama Sende sadece 2005 Knight ile karşılaştırma yapmışsın birazcık garip olmuş. Şöyle örnek vereyim malum oyunda Offline Merchant , Rune System , Mounth System ve sayamadığım bir çok özellik yok

4. - Belki yan karakter slotum dolu yada hesabımın çalınması şüphem var ve yeni bir eposta ile oyun açmak istiyorum sebebli nedenler var +8 İteminin takasa koyulmaması çok saçma olur. Onu almak isteyen adam her türlü alır buna emin ol Pazara koyar 220 M 'e Satacağı kişi alır aldıktan sonra 220 M'i takas ile atar illa itemi atmasına gerek yok. Türklerde çare çoktur o yüzden gereksiz bir özellik olur ticaret yapmak isteyen her türlü yolunu bulur bu her oyunda var.
Cevaplar için teşekkürler.

TL ile ticaret hususunda ne tür çözümler getirebileceği daha çok tartışılacaktır. Ama buna bir çözüm bulunması beni çok mutlu ederdi.

McihanM

Üye
Malum oyunda bir slota oturup son levele kadar kasma imkanı vardır bilirsiniz. Burada monsterların levelleri tekrar ayarlanıp eğer o kişi o levelden yüksekse mümkünse hiç exp gelmemesi lazım. Level aldıkça slot değiştirmek zorunda kalması lazım ekiplerin. Bu şekilde exp kasma sirkülasyonu oluşturulabilir. Item ve Gold'un para ile satılması muhabbetine eğer bir kısıtlama yaparlarsa gerçekçi olmak gerekirse ben oyun ne kadar iyi seviyeye getirilirse getirilsin max ömrünün 2 sene olacağını düşünüyorum açıkçası.

Solo oyuncu muhabbetinide kapatın abi adı üstünde MMORPG oyunu bu. Solo oyuncuya ne kadar avantaj sağlarsan ekiplere o kadar dezavantaj sağlamış olursun. MMORPG bir oyunu açıkçası ayakta tutan şeylerden biri ekiplerin daha fazla olmasıdır. Çetin rekabetlerin dönmediği bir MMORPG oyunu fazla ayakta duramaz.

BelaOkuyan

Üye
solo kasma olayı hiç iyi değil silkroaddan biliyorum. birde bot çıktımı önünü alamıyorsun. malum oyunun lvl kasma sistemi güzel, birbirine muhtaçsın, clanlar oluşuyor arkadaşlıklar düşmanlar büyük çekişme oluyor. ben solo fikrinize katılmıyorum. solo oynayan adamın hedefi ardream gibi yerler olur genelde, en üst lvlde solocuların pek yeri olmaz ve tutunamazlarda.

TearFall

Üye
Dungeon sistemi ile solo oyuncunun sorunu düzelecektir, Diğer konular ise yazılımsal geliştirmeler ile aşılamayacak şeyler değil , Sesli konuşma sistemi için ayrıca bir teknoloji yatırımı gerekiyor , basit bir iş değil. Belki officialden sonra belirli bir kazanç ivmesi yakalanırsa firma bu tarafta bir yatırım düşünebilir.

albatros

Üye
Solo oyuncu olayını bilmiyorum ama pazar fiyatlarında min-max seviyesi kesinlikle olmalı. Diğer türlü kuyunun başındakiler gb satmak için kartel haline gelir. Adam epic rün satıyor , epic itemden pahalı böyle birşey var mı.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt