Son Patchden Sonra Genel Memnuniyetsizlik Konusu

Larcade

Üye
Merhaba Sayın Yetkilier ve Çok Değerli Oyuncu Dostlarım,

Günlerce bekledik craft sistemi geliyor , geldi ,gelecek ve işte sizinle büyük gün derken ümitlendik, sabırsızlıkla yeni patchi bekledik nihayet geldi fakat geldikten sonraki durum malumunuz.Merak ettiğim nokta bu aşamada 'tester' , 'analiz','uygulama test uzmanı','yazılım test uzmanı' gibi ünvanlar ile şirketinizde çalışan yada bu üvanların çağrıştırdığı işlere bakan yapan farklı ünvanlarda uzmanlarınız var ise bu süreçte nereye baktı ? Ne iş yaptı ? oyuncu sayısı elinizde var , aktif oyuncu sayısı elinizde var , craftı 4 gözle bekleyen tahmini oyuncu sayısı elinizde var.

Peki yaptığı iş esnasında şu soruları sormadı mı ? Sormasına engel bir durum mu vardı ?En korkuncu ise bu soruları soracak görev tanımlı birinin hiç olmaması ...

1)E mübarek hiç demedin mi örnek 300 oyuncu 8 birim craft metaryel objesini 5 dakikada bir nasıl toplayacak.Toplayamaz toplanması gereken craft metaryel obejesini spawm olma süresini ve spawm olacak adet sayısını arttıralım.
2)1 birim craft meteryal objesini toplamak 60 exp lwl almak için XXXX xp gerekli bu durumda bunu yapmak çok çok zor burada düzenleme yapalım.
3)İlk 2 maddeyi yaptığımda oyuna olumsuz etkisi olur mu fps , ping vs...(bu aşamayı bundan sonrada kontrol etmesi gerek lütfen not alsın o yetkili arkadaşlar sonra tekrar düzenleme yapıp gelince bu tarz bir sorun var onuda düzeltmeye çalışıyoruz olmasın)
4)Her craft türünü başarılı olarak son seviyeye ulaştırabildimi.Craftlama esnasında herhangi bir eksik craftlama gibi bir durum oldumu.Craftlanan ürünler karakterlere giyildiğinde statları bonusları vs.. karaktere eklendimi.
5)Craftlanan ürünleri karaktere giy / çıkar yaptığında karakterin statları vs.. olumsuz bir durum gözlendimi...
6)Craftlanan eşlayar pazara konulup satılabiliyoor mu ? soulbond oluyor ise oluyor mu vs..
7)Daha önce toplayıcılık yapanlar var ve 40 lwl'e kastılar.Sistem bu hali başladığında sıfırdan başlayan bir oyuncu 40 lwl olması 'aylar' alacak oyun içi rekabete etkisini değerlendirmek gerekir.Örneği bu kısmı hiç düşündümü yukarıda tanımı saydıgım yada o tanıma yakın görevi olan yetkili arkadaşlarımız.(Bu maddeyi neden bu şekilde yazdım .Balıkçılık için haksız rekabet olduğunu söyleyen oyun yönetimi olduğu için.Eğer balıkçılık haksız rekabet ise craft sisteminin bu şekilde olması adil rekabet ise oyuncular neden tabiri yerindeyse çıldırmış gibi size yükleniyor.)

Daha fazla madde yazıp kimseyi sıkmak istemedim bu süreçte daha detaya girilip yaklaşık 100 madde çıkartılabilirdi , şuan benim gördüğüm en temel olan maddelerin bile test edilmediği için geliştirme süreci sınıfta kaldığı görüldüğü için burada maddelere bir son vermek istedim.

Tüm bu yazının ana fikri günlerdir beklediğimiz craft sistemi geldikten sonra hem craftla ilgili hemde oyunun genel anlamda durumuyla ilgili (sürekli olmaması gereken anda ve yerde yaşanılan oyunun bariz hatası olan bitmek bilmeyen sorun silsilesi)biz oyuncuların en azından belkide sadece benim hayal kırıklığına uğramamdır.

Ne kimseyi yargılamak nede ben biliyorum siz bilmiyorsunuz demek değildir.
Lütfen en kısa sürede bu can sıkıcı tüm sorunların kesin ve net bir çözüme ulaştırılması dileğiyle.

Saygılarımla,
Larcade.

kadabra799

Üye
Kolaylaştırılacaksa bence yetkililer direkt herkese 30 level toplayıcılık 40 level meslek seviyeleri versinler. Hiç uğraştırmasınlar...

KarinRiverside

Üye
Merhaba! Dün bu konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapıldı discord mecrası üzerinden yaklaşık 2 saat boyunca ve bahsettiğiniz konular ile ilgili düzenleme geleceği bildirildi. Ayrca, bu aşamada sizlerin geri bildirimlerinin çok önem arz ettiği söylendi,

Saygılarımla.

MaRaKeSH

Üye
Ben her dediğine katılıyorum. Kesinlikle bir düzenleme gelmeli gelecektir de oyun yönetiminin ne denli ilgilendiğini biliyoruz zaten. katılmadığım tek konu var. Önceki yapanlar 40 oldu falan filan. yani 1 sene sonra başlayan adam da mı aynını söyleyecek, kendi adıma konusayım oyun başladığında craft yapanlara kızıyordum kendi klanımda en büyük pişmanlığım kendim yapmamış olmam. Şimdi sıfırdan yapmak durumundayız. Tabiiki işimizi daha kolay yapmak isteriz saatlerce toplamacılıkla uraşmak istemiyoruz da ama buna vakit ayırmış arkadaşlarımıza haksızlık edildiğini düşünüyorum. ama yazdığın her madde doğru kardeşim katılıyorum

Larcade

Üye
Merhaba! Dün bu konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapıldı discord mecrası üzerinden yaklaşık 2 saat boyunca ve bahsettiğiniz konular ile ilgili düzenleme geleceği bildirildi. Ayrca, bu aşamada sizlerin geri bildirimlerinin çok önem arz ettiği söylendi,

Saygılarımla.
Tşkler bilgilendirme için.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt