Sonraki patch

Alkoer

Üye
Ne kadar geri kalmış bir ülke olduğumuz o kadar güzel anlaşılıyor.

Hala oyunu TL olarak görüp oynayan TL verince birşey kazandığını sanan var. TL kazanamazsak batacakmış oyun.

20 senelik oyun batmadı diyen yayıncı var. Adam sözde yayıncı illegal TL ile item satışını teşvik ediyor. Acaba vergi levhası varmı bu vatana fayda sağlıyormu?

1000 tane rowa farmer olacağına 100 tane oyuncu olsun yeter. Ama yok illaki parayı veren adam emek vermeden kazanacak. Normal oynayan adam alsın babayı. Sözde free to play yersen...

birol2003

Üye
o zaman gb alışı ve satışı neden var? bunu yapan oyuncu degıl oyunu cıkartan fırma sizin anlamadıgınız bu. bu oyun oyun ıcı para kazanmaya ve harcamaya acık durumda ınsanlar tabıki para kazanmaya calısır . cunku oyun buna izin veriyor ve sistemini bu sekılde kuruyor.ister 10bin lira yatırırım ister oyun ıcınde 10bin lira kazanmaya calısırım. oyun içi dinamiği öldüren bu degil 30 40 kişi yazınca anında gelen karakter nerfleri, yada hesaplanmadan çıkarılan carft uretıminde ozellik ve expleri, drop dengesizliği, yaraktıkların seri seri vurması vs vs. premımu bak bakalım pk cı adamın premıumla ısı varmı? kim alcak premiumu yada potu siz gunde 1000tane yakıyrosunuz pk da adam farmda 4 5 k yakıyor. petler keza ole oyuna para kazandıran bu adamlar sizin gibi gunde 3 4 saat pk atıp 1k pot yakıp 3 4 tanede buff ac sc kullanıp cıkanlar degıl.
Yatırdığınız 10bin lira veya kazandığınız 10 binlira bizleri kesinlikle ilgilendirmez haklısınız, eş olarak olayda alıcı ve satıcı dışında çıkar sağlayan hiç kimse olmadığı için oyun yönetiminide ilgilendirmiyor bir şekilde önüne geçilmiyor yada geçilemiyor bilmiyorum orasını artık fikirde beyan etmek istemiyorum(ceza veriyorlar :) ) işte biz o nedenle istiyoruzki zaten durum onu gösteriyor gb iyice düşsün o binlerce lira para bağlayan kişiler yatırdıkları paraların çer çöp olduğunu bir görsün üstüne o binlerce lira para kazanan kesimde elektrik parasını çıkaramasın istiyoruz :) olay özetle bu.

mageonlineworld

Üye
Yatırdığınız 10bin lira veya kazandığınız 10 binlira bizleri kesinlikle ilgilendirmez haklısınız, eş olarak olayda alıcı ve satıcı dışında çıkar sağlayan hiç kimse olmadığı için oyun yönetiminide ilgilendirmiyor bir şekilde önüne geçilmiyor yada geçilemiyor bilmiyorum orasını artık fikirde beyan etmek istemiyorum(ceza veriyorlar :) ) işte biz o nedenle istiyoruzki zaten durum onu gösteriyor gb iyice düşsün o binlerce lira para bağlayan kişiler yatırdıkları paraların çer çöp olduğunu bir görsün üstüne o binlerce lira para kazanan kesimde elektrik parasını çıkaramasın istiyoruz :) olay özetle bu.
tamamda neden ? sende yapabılırsın bu bır tercih meselesi sonuçta. tamam hersey sızın istediğniz gibi oldu dıyelım oyun kimden neyden para kazanıcak? o ofis o maaşlar nasıl ödenicek? o zamanda dırek pay to wıne donmesı lazım özellikli kostumler kanatlar yuksek atack veren def veren hatta silah skinleri ve petler premiumda benzer ozellikler vericek falan pk atabılmek ıcın her ay 1bin tl vericen pot hariç. oyun içi silahlarıda sitede satsınlar isteyen alır falan. siz isteseniz istemesinizde oyuna yatırım yapan farmcılardır. ne yazık ki sizin pk ıcın yatırdıgınız pot ve kanat parasıyla oyun donmez. siz sadece oyun ıcı keyfınızi düşünüyorsunuz. geliştime masrafları ofis giderleri çalışan maaşları vb gibi giderleri düşünmüyorsunuz. bu firmanında kar yapması lazım sen kazancın olmayan bır işte calışmazsın ve ya yatırım yapmazsın demi? peki bu firmanın geliri nerden gelicek ya farmcıları engelleyıp dedıgım sısteme gecılecek o zamanda isyan etceniz yada pot paralarını fırlatcak 1k pot 200 300 tl gibi. yani bu sistemdeki oyunların farmcılara ve yuksek kullanıcı sayılarına ıhtıyacı var. sizin istediğiniz ütopya mmo lar için geçerli değil. bu tarzda solo rol yapma oyunları mevcut zaten oynayabilir isteyen

Alkoer

Üye
arkadaşlar gb satışını yönetim istemeseydi gb al sat yapanları banlar olayı bitirirdi burada üzerine kitap yazmaya gerek yok
Dediğiniz gibi anında bitirir.

Burda olay kanun açığını kötüye kullanmak. İllegal olan bir olay dillerden düşmüyor.

Almanya da kaçak siteden film izlediğinizde evinize ceza geliyor. Fakat bizim ülkemizde milyon TL yatırıp oyundan para kazanınca 1 kuruş vergi vermeden yanınıza kalıyor. Böyle olunca oyuncu siteye satmaya yöneliyor.

Sadece yönetimle çözülecek olay değil oyuncununda birşeyler yapması lazım.

Bizim burda konuşmalarımız sadece hava gazı oluyor. Oyunun betasında silineceğini bile bile item satın alan adam var daha ne konuşuyoruz

birol2003

Üye
tamamda neden ? sende yapabılırsın bu bır tercih meselesi sonuçta. tamam hersey sızın istediğniz gibi oldu dıyelım oyun kimden neyden para kazanıcak? o ofis o maaşlar nasıl ödenicek? o zamanda dırek pay to wıne donmesı lazım özellikli kostumler kanatlar yuksek atack veren def veren hatta silah skinleri ve petler premiumda benzer ozellikler vericek falan pk atabılmek ıcın her ay 1bin tl vericen pot hariç. oyun içi silahlarıda sitede satsınlar isteyen alır falan. siz isteseniz istemesinizde oyuna yatırım yapan farmcılardır. ne yazık ki sizin pk ıcın yatırdıgınız pot ve kanat parasıyla oyun donmez. siz sadece oyun ıcı keyfınızi düşünüyorsunuz. geliştime masrafları ofis giderleri çalışan maaşları vb gibi giderleri düşünmüyorsunuz. bu firmanında kar yapması lazım sen kazancın olmayan bır işte calışmazsın ve ya yatırım yapmazsın demi? peki bu firmanın geliri nerden gelicek ya farmcıları engelleyıp dedıgım sısteme gecılecek o zamanda isyan etceniz yada pot paralarını fırlatcak 1k pot 200 300 tl gibi. yani bu sistemdeki oyunların farmcılara ve yuksek kullanıcı sayılarına ıhtıyacı var. sizin istediğiniz ütopya mmo lar için geçerli değil. bu tarzda solo rol yapma oyunları mevcut zaten oynayabilir isteyen
Bu farmcı dediğiniz köfte ekmekçiler sebebi ile bu güne kadar rahat rahat nerede slot dönebildi normal oyuncular ve şimdi ROWA var sittin sene slotlara girilemiyor, bir gurup oluşturup bir slota girsen bu amcalar girip slotları da elimizden alıyorlar, neymiş efendim ks serbestmiş güçlü olan alırmış. Eğer köfte ekmekçi tayfasıdan değilseniz ve bu durum sizi memnun ediyorsa buyrun oyununuza bakın efendim, benim zerre kadar umurumda değil bu olaylar rowa geldikten sonra oyunda zaten birliktelik kalmadı çevremdeki hemen hemen herkes cebinin sevdasında, ben kendimi gathering ve crafting e verdim çokda keyifli geçiyor zaman. Ama şunu söyleyim gb ler yerin dibini görecek yatırım yapan pişman, karnını doyuran aç kalacak benden demesi.

Jacques

Üye
Dediğiniz gibi anında bitirir.

Burda olay kanun açığını kötüye kullanmak. İllegal olan bir olay dillerden düşmüyor.

Almanya da kaçak siteden film izlediğinizde evinize ceza geliyor. Fakat bizim ülkemizde milyon TL yatırıp oyundan para kazanınca 1 kuruş vergi vermeden yanınıza kalıyor. Böyle olunca oyuncu siteye satmaya yöneliyor.

Sadece yönetimle çözülecek olay değil oyuncununda birşeyler yapması lazım.

Bizim burda konuşmalarımız sadece hava gazı oluyor. Oyunun betasında silineceğini bile bile item satın alan adam var daha ne konuşuyoruz
Oyuna gelene kadar daha çok var o seviyeye taksiciler, dolmuşlar, berberler, kuaförler daha bunlar vergiye tabii değil oyundan item satan adamı nasıl vergiye bağlasınlar :D

birol2003

Üye
Oyuna gelene kadar daha çok var o seviyeye taksiciler, dolmuşlar, berberler, kuaförler daha bunlar vergiye tabii değil oyundan item satan adamı nasıl vergiye bağlasınlar :D
Az önce Cimer'e yazdım bakalım sonuç ne olacak, merak adamı öldürür üşenmedim yazdım :), bakalım oyun üzerinden kazanılan vergisiz para bizi ilgilendiriyor mu ilgilendirmiyormu öğreneceğiz.

1666175813245.png

Son düzenleme:

birol2003

Üye
Yaptığım bütün iltifatları geri alıyorum :D:D
Canın sağolsun senin

Oyunda bir çok eksik, gedik varken düzeltilmesi gereken unsurlar varken, geliştirilme aşamasında olan yenilikler varken olay dönüp dolaşıp Gb eritmeye, gb nin parasal değeri ile ilgili tartışmaya dönünce insan ister istemez merak ediyor, en yetkili ağız hazine bakanlığı bakalım oradan nasıl bir yanıt gelecek ona göre değerlendiririz. Bazı arkadaşlar inatla biz yaparız kimse karışamaz dediği için yaptım bunu, sadece bu işe odaklı siteleri sordum bu alınan satılan paraların vergisi ödeniyormu diye o kadar bu da benim vatandaşlık hakkım.

Son düzenleme:

freddy3434

Üye
GB fiyatının düşmesi itemlere ulaşımı kolaylaştırır, oyunun oyun olarak oynanmasını sağlar. İteme kolay ulaşılabilir ve insanların cebinden fazla para çıkmazsa insanların oyunu oynaması için sebep olur ve yeni insanları da kendisine çeker.
Pot fiyat durumuna bir güncelleme yapılıp daha ulaşılabilir giderler olursa oyun çok daha iyi yerlere gelebilir.
Karşıt fikirler de olabilir, saygı duyarım.

Archantos

Üye
Oyunda ki sorun GB fiyatı değil. Pazarın hızlı akması önemli şuan eskiye göre Action Housenin etkisi olabilir belki bilmiyorum belki ROW'da kastıkları paraları deniyolar ama ticaret daha hızlı dönüyor. Bu da oyunu canlı tutuyor. Soulbound olmasa bu olay daha hızlı olacaktır

JohnPlane

Üye
Oyunda ki sorun GB fiyatı değil. Pazarın hızlı akması önemli şuan eskiye göre Action Housenin etkisi olabilir belki bilmiyorum belki ROW'da kastıkları paraları deniyolar ama ticaret daha hızlı dönüyor. Bu da oyunu canlı tutuyor. Soulbound olmasa bu olay daha hızlı olacaktır
Magic Puppet veya Row alanlar otomatik olarak coin de satın almış oluyor saatlerce slota bıraktıktan sonra oldukça coin de birikiyor bu para da piyasaya giriyor yada en kötü ihtimal siteye satılıyor bu güzel bir durum gb daha da ucuzlayacak ilerleyen dönemde insanlar daha kolay upgrade yapacak item al sat yapacak piyasada çok daha canlanacak

Archantos

Üye
Magic Puppet veya Row alanlar otomatik olarak coin de satın almış oluyor saatlerce slota bıraktıktan sonra oldukça coin de birikiyor bu para da piyasaya giriyor yada en kötü ihtimal siteye satılıyor bu güzel bir durum gb daha da ucuzlayacak ilerleyen dönemde insanlar daha kolay upgrade yapacak item al sat yapacak piyasada çok daha canlanacak
Evet ROW asistan drop ve Coin olarak getirisi ideal hatta benim bakış açıma göre fazla mükemmel.

ROW droplarının şahsi fikrim kapanması yönünde. Ama piyasaya bir canlılık katmadığını söylemekte yalan olur.

Son olarak geriye soulbound'un kalkması ile birlikte daha da hızlı döneceği yönünde fikrim mevcut

mageonlineworld

Üye
Az önce Cimer'e yazdım bakalım sonuç ne olacak, merak adamı öldürür üşenmedim yazdım :), bakalım oyun üzerinden kazanılan vergisiz para bizi ilgilendiriyor mu ilgilendirmiyormu öğreneceğiz.

Ekli dosyayı görüntüle 10492
biraz komik olmuş. bu konudan biz değil para yı alıp sattığımız siteler sorumlu. napıcaz gb satarken yanımızda kasa mı bulundurcaz fiş mi kesicez :D he bankalar yatan paralar zaten izleniyor. düzenli ise ve miktarı belirli limitleri aşıyor ise zaten tepene biniyorlar kardeşim nerde bunun gelir vergisi diye. bide diğer komik olan bunun 2004den beri bu sistemin bunun zaten olması :D millet araba takas ediyordu be :D yakın dönemde bitçileri bi oku sonucu ne olmus bir bak hiçbir şey olmadı!!! kki adamlar çalıntı kredi kartlarıyla bunu yapmışlar.

mageonlineworld

Üye
GB fiyatının düşmesi itemlere ulaşımı kolaylaştırır, oyunun oyun olarak oynanmasını sağlar. İteme kolay ulaşılabilir ve insanların cebinden fazla para çıkmazsa insanların oyunu oynaması için sebep olur ve yeni insanları da kendisine çeker.
Pot fiyat durumuna bir güncelleme yapılıp daha ulaşılabilir giderler olursa oyun çok daha iyi yerlere gelebilir.
katılmıyorum. hangi itemleri alıcaklar farmer yoksa itemi kim farmlıcak? bu işte para yoksa gelir gideri geçmiyorsa adam neden farm yapsın?? emeğinin karşılıgını alamayacak kımsede oyuna başlamaz. dungeonda 40 yılın bası cıkan ıtemleri mı satıcanız? yoksa lvl kasarken cıkarsa rasgele bır ıtem cıkıcak onu satıp para yapıcan? birde +1 arkadaşlar bu bir zincir farmercı ıtem kasar satar kazandıgıyla tekrar farmlar bu sefer + basmayı dener yeterınce zamanı ve sabrı olamayan oyuncuda ceker gb sını bu itemi alır döngü budur. yada oyun derki farm yok kardesım tum ıtemlerı ben satıyorum alın parasıyla yada kiralayın. farmer pot alır pre alır pet oyuna reel para kazandırır. pkcıda yarısı 3 de 1 kadar pot alır sc alır kanat alır. gb duserse ne olur farmerın geliri giderini karşılamaz(pre pot pet) ustune zamanı gider. oyunu bırakır. bu döngü kırılır. sonra ne olur ıtem azlıgından dolayı 1gb aldıgın ıtem 5 gb ye cıkar. oyuncu sayısı etkisine gelelim herkes farmdan para kazanamaz bu arada kimisi ogun sanslıdır ıyı kazanır kimiside boş gecer o gunu. ama umut olayı senı oyuna baglar ve bu umut bu ihtimal orda burda anlatılır oyuna yeni oyuncu çeker. yeni oyuncu napar pre alır pot alır.
farmerlara kofte ekmekcı denmesının tek sebebi kendilerinin yapamaması belki zamanları yok belki sıkılıyorlar belki karakterleri zayıf farm yapmaya uygun degıl yada arkadasları yok solo oyuncu. gold farmına bende karsıyım mesela asistan gold bıle vermemeli bence cunku sıfır emek dırek parayı ver kas. eskiden ne guzeldi elimizle 10 saat cz de atıyroduk farmımızı Allah bereket versın dıyorduk. şimdi party toplayamıyoz herkes gold farmında . emek + drop olayını savunuyorum ben.

birol2003

Üye

biraz komik olmuş. bu konudan biz değil para yı alıp sattığımız siteler sorumlu. napıcaz gb satarken yanımızda kasa mı bulundurcaz fiş mi kesicez :D he bankalar yatan paralar zaten izleniyor. düzenli ise ve miktarı belirli limitleri aşıyor ise zaten tepene biniyorlar kardeşim nerde bunun gelir vergisi diye. bide diğer komik olan bunun 2004den beri bu sistemin bunun zaten olması :D millet araba takas ediyordu be :D yakın dönemde bitçileri bi oku sonucu ne olmus bir bak hiçbir şey olmadı!!! kki adamlar çalıntı kredi kartlarıyla bunu yapmışlar.
Canım çalıntı kredi kartı değil, 2018 senesine kadar üstünde istediğin ad yazan visa kartı gönderiyorlardı yurt dışından bu kartı kredi kartı gibi kullanıyorduk nakit limiti ise günlük 300 usd ile sınırlıyı, bu bitcoin patlayınca visa bu kartların hepsini iptal etti o senelerde bizde paribuya kaldık.

Ben zaten sizler için yazmadım onu, bu tezgahı açan siteler için yazdım, ufak meblağları masağın araştırmadığını biliyorum ben ufak mufak ama bir inceleyin girdi çıktı sayısı çok fazla dedim. 2004 ten beri yapmış olmalarının burada bir önemi yok geçmişe dair bir tarama zaten yapmazlar, yaparız deseler de yapmazlar. Seni güldürdü isem ne mutlu bana :)

mystic007

Üye
GB fiyatının düşmesi İtem piyasasını alt üst eder iteme ulaşım kolaylaşır sanıyorsun ama sahada zor olur malum oyunda GB 1tlnin altınada düştü zamanında ama iteme erişim kolaylaşmadi zorlaştı.
GB fiyatının eriyipte oyuncusu kalan bir mmorpg bu güne kadar görmedim göreceğimide sanmıyorum bir parmak adam kalır oda ne seni ne diğerini tatmin eder ortam boş kalır

JohnPlane

Üye
GB fiyatının düşmesi İtem piyasasını alt üst eder iteme ulaşım kolaylaşır sanıyorsun ama sahada zor olur malum oyunda GB 1tlnin altınada düştü zamanında ama iteme erişim kolaylaşmadi zorlaştı.
GB fiyatının eriyipte oyuncusu kalan bir mmorpg bu güne kadar görmedim göreceğimide sanmıyorum bir parmak adam kalır oda ne seni ne diğerini tatmin eder ortam boş kalır
Malum oyun harici hayatında oyun mu oynadında ? Gb satışı olan oyun yokki bu kadar bariz.

trgurjan35

Üye
Buralar dutluk olur, onlar pişman olur ama gideni geri getirmek için sıfır DB lazım.. Sonuçta herkezin emeğine yazık..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt