Hocam bu konuda aynı fikirdeyiz. Aynı şeyi farklı yaklaşımla ifade ediyoruz şuan. Bu sistemin kalkması gibi bir durumu istediğim anlaşılıyorsa yaptığım yorumdan tekrar edeyim.
Demek istediğim; Mevcut hali ile bağlı üst seviye bir item nft ile satılabilir mi? Bunu ticaret yapmak isteyenler halihazırda kullanabiliyorlar mı? Peki farm ile eline vixen +7 alan arkadaşım, yarın assasin ya da warrior oynamak istediğinde elindekini bir çıkar yol bulup satamayınca 0 dan birikim yapayım mı diyor yoksa eldeki ile oyundan keyif almasamda da devam mı diyor? Kısacası bu sistem para verenin önüne halihazırda zaten geçmiyor. Vermeyenin ise bir yenilik ya da değişiklik anında dediğiniz gibi orta seviye de bile kalamamasını sağlıyor. Dungeon boss droplarına eklenip 2 ay orta seviye bir itemi açmak için zaman harcayacak bir pazarcı olacağını açıkçası ben düşünmüyorum. Üst seviyeler için ise ztn nft alternatifi var. Yaptığım yorumu tamamen oyuncu bazında yapıyorum. Beni elimdeki itemin ederi değil ulaşılabilir olması ilgilendiriyor. Yine tekrar edeyim Soulbound konusu nft ile hiç esnemeseydi size sonuna kadar katılırdım. Ama mevcut durumda ayrıcalıklı bir kesimi etkilemiyor o halde herkes için bir çıkar yol olmalı diye düşünüyorum.
Yorumunuz orta seviye ve üst seviye oyuncu oranını %50 şer den hesaplarsanız çok doğru.
Ama malesef bu oran %90-10 dur. %10 üst seviye para veren oyuncunun da sadece %1 i korkunç para yatırandır.
Oyunun %90 ı nft kullanmaz TL ile item almaz. Siz soulbound u kaldırırsanız işte o zaman piyasa karışır. %1 lik çok para yatıran kesim oyunu etkileyemez. Piyasayı kontrol edemez.
Unutmayın ki malum oyunu bitiren birkaç tane kasasında milyonluk item bulunduran pazarcı değil binlerce her kastığı 1coini bile TL ye çeviren gariban farmcılardır ( 30pc olanlarda gariban sınıfı).
Soulbound un açılması demek daha yüksek itemleri kilitlenme riski olmadan alıp daha hızlı farm atmak daha fazla coin kasmaktır.
Daha önceki mesajımda dediğim gibi inatla soulbound konularını takip ediyorum sürekli aynı oyuncular konu açıyor bu konularada mesaj yazan 100 farklı hesap ya var ya yok gibi. Yapımcı fuarda 30-40k gibi bir sayıda günlük oyuncu var demişti. Oyunun genelini bu 100 kişi ile değerlendirmeyin lütfen.