Soulbound’ın Kaldırılma İhtimali Hakkında Düşünceleriniz

Aziz

Üye
Buradaki herkesin oyunun iyi yerlere gelmesini istediğini düşünüyorum. Önemli olan buradaki düşüncelerin avantaj ve dezavantajlarını ortaya koyup topluluk olarak yönetimin ne gibi bir aksiyon alacağını görebilmek.

Nart

Üye
Tabiki yönetim en iyi bilir rakamları. Bende burda rakamları kendi gözlemime göre söylüyorum.

Malum oyunla alakanız yoksa sizin adınıza sevindim ama verdiğim örneği bu yüzden anlamadınız sanırsam.

Her nasıl hayat kimseye eşit değilse oyunda eşit değildir. Oyunu zevk için oynayan adamla zengin adam asla eşit olamaz. Bunu kimse engelleyemez. Trade yi kalıcı kapatsanız, GB satan sitelere dava da açsanız zengin adam yine gider birinden parayla hesap alır.

Ama soulbound kaldırırsanız herkez serbest şekilde ticaret yapabilir hale geliyor. Engel yok hiç. Malum oyunu bitiren bu. Şuan oyunda 2 tip oyuncu kaldı = gb alan ve satan. Oyunu zevk için oynayan adam slot dahi bulamaz.
Burda istenilen tamamen eşitlik değil. Öyle bir durumun olmayacağını herkes biliyor.

İstenen ve talep edilen fırsat eşitliği. P2W yapmayacak kişilere belli bir süre de olsa 'tutunma imkanı'

Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Maddi Hayattan felsefe yapmaya gerek yok.

Hedvein

Üye
Kökten kaldırılması değil de süresi 6 aya indirilse tatlı olur he ama olmazsa Dungeondan Token gibi drop alarak yapılsa da tatlı olur :) Bir düzenleme şart gibi

MontesQue

Üye
Şu oyunun en saçma yeri soulbound olayı soulbound itemler geçtimiz günlerde markete getirmiş olduğunuz nft ile zaten çok rahat bir şekilde alınıp satılabiliyor bakın bu soulbound olayını başta p2w önüne geçme amaçlı yaptığınızı soylediniz ama bu sistem daha çok p2w getirdi oyuna örnekle açıklayayım.. Parası olup oyunu zevk için oynayan insanların çogu bastı parayı aldı itemi upgrade etti yada direkt şekilde satın aldı bu adamları + konuma geçirdi buraya kadar problem yok sorun şurda başladı +7 herhangi bir epic itemi takıp birdaha satamama korkusu bir çok insanı - e düşürdü yani özetlemek gerekirse parası olup oyuna para basıp zevk kovalıyan tayfanın önüne geçmedi onların karsısında rakip olarak oynayan emekçi arkadasları daha geri bıraktı yani p2w dahada fazla oldu , şu oyundan soulbound sistemini kaldırmanız lazım oyun ciddi derecede kötüye gidiyor ve bu kötüye gitmenin %60-70 i soulbound sistemi soulbound kaldırıldığı zaman insanlar korkmadan her itemi alip takıcak kullanıcak satıcak üzerine para koyup bir tık daha iyi iteme yürüyecek bu şekilde hem oyunun piyasası canlanıcak ticaret artıcak hemde p2w denilen olay bu boyutla büyük olmayacak alan gene parayı basıp istedigi itemi halihazırda şuan aldığı gibi alıcak ama karşısındaki rakip itemi takarsam satamam korkusu olmayacak aradaki uçurum fazlasıyla azalıcak...

Alkoer

Üye
Burda istenilen tamamen eşitlik değil. Öyle bir durumun olmayacağını herkes biliyor.

İstenen ve talep edilen fırsat eşitliği. P2W yapmayacak kişilere belli bir süre de olsa 'tutunma imkanı'

Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Maddi Hayattan felsefe yapmaya gerek yok.
Ülkemizde oyunla ilgili bile felsefe yapılıyorsa bu benim suçum değil.

Yabancı bir oyuna girip Türk olduğunuzu söyleyin ve söylenenleri iyi dinleyin.

Eşitlik diye birşey yok. İster felsefe de ister başka saçmalık. Senin +7 epic itemin açılınca bir pendanta 60k TL veren adamla eşit olamazsın.

Eşitlik laflarını bırakın ADAM gibi " ben itemi satıp TL çeviricem" deyin canımı yiyin.

Jacques

Üye

Eşitlik diye birşey yok. İster felsefe de ister başka saçmalık. Senin +7 epic itemin açılınca bir pendanta 60k TL veren adamla eşit olamazsın.

Eşitlik laflarını bırakın ADAM gibi " ben itemi satıp TL çeviricem" deyin canımı yiyin.
Kilitli itemleri Tlye çevirmek mümkün bunun için devrime ihtiyaç yok bizim amacımız oyunun hareketlenmesi.

sanne2

Üye

Kardeşim oyuna hiç para yatırmayan adam soulbound sistemi olduğu sürece 1 adım öne gidemez, bu adam 2-3 ay önce 5-6 gb verip +7 heartseeker aldıysa şimdi Vixen'e geçemez çünkü elnide zaten kitlenmiş ve fiyatı yarı yarıya düşmüş bir item var, kilit olmasa bu itemi satıp üstüne para koyup bir üst seviyeye geçebilir, he tl olarak satanlar daha çok istiyor dersen anlarım da sırf zevknie oynayan adamın da bir işine yaramıyor bu ucube sistem.

Alkoer

Üye
Kilitli itemleri Tlye çevirmek mümkün bunun için devrime ihtiyaç yok bizim amacımız oyunun hareketlenmesi.
hocam zaten örneği verdim. çok değerli itemi olan zaten nft ile satıyor biliyoruz. yani 60k yapan amuleti adam nft olmasa hesabı satar yine satar. ama +7 vixen nft değmeyeceği için satılmaz. Devrime kesinlikle ihtiyaç yok malum oyun 18nci yaşını kutluyor ilk çıktığı gün soulbound yoktu hala yok. isterseniz oyunun haline bakabilirsiniz.
Kardeşim oyuna hiç para yatırmayan adam soulbound sistemi olduğu sürece 1 adım öne gidemez, bu adam 2-3 ay önce 5-6 gb verip +7 heartseeker aldıysa şimdi Vixen'e geçemez çünkü elnide zaten kitlenmiş ve fiyatı yarı yarıya düşmüş bir item var, kilit olmasa bu itemi satıp üstüne para koyup bir üst seviyeye geçebilir, he tl olarak satanlar daha çok istiyor dersen anlarım da sırf zevknie oynayan adamın da bir işine yaramıyor bu ucube sistem.
haklısınız zevkine oynayan adamı etkiliyor sistem. çünkü bu adam oyunun çoğunluğu olan TL yatırmayan tayfadan. para yatırırsa geri alamayacağını biliyor zengin olmadığı için bu işe girmiyor. ama sistem kaldırılıp herşey serbest olursa bu adamda 3-5k atayım ne de olsa geri satarız düşüncesi ile hareket eder. siz iyi niyetli olabilirsiniz tabiki lafım yok ama milyonla oyuna yatıracak parası olan adamlar var bu adamların 1 tanesi sizin gibi 1000 tane iyi niyetli adamın alım gücüne sahip. sistem müsade ederse item -gb herşeyi bu adamlar kontrol eder. malum oyunu görüyorsunuz.

bence bu sistemden yakınan benim gibi sıradan oyuncuların sorunu çok aceleci olmaları. sizin de dediğiniz gibi 2-3 ayda hemen yeni item almak hemen son seviyeye gelmek isteniyor. ama örnek alınan oyun sistemi 15-20 yıl sürdürülebilir oyundur. 70lv cap ve full itemler geldikten sonra ancak 1-2 yıla stabil bir oyun haline gelebilir RoW.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt