Squid Balıgı 1 Stat Vermesi Hakkında

Larcade

Üye
Merhaba

30 lwl balıkçılıkla mor renkli balık olarak tutulan squid balığı 1 stat vermektedir. Tutulması zordur 24 saatte en fazla 200 300 adet tutulabilir.
20 lwl balıkçılık ile tutulan mavi renkli bluefin tuna 3 stat vermektedir.Tutulması daha kolaydır 24 saatte güzel bir miktar tutulmaktadır.

Bu konuda düzenleme gerekmiyor mu ?
20 lwlde 3 stat veriyorken
30 lwlde 1 stat veren balık olması saçma değil mi sizcede.

Stupendous

Üye
Merhaba,

Bluefin Tuna tutması daha zor ve daha nadir rastlanan bir balık, diğer bir yandan Squid ise daha çok rastlanan ve tutması kolay bir deniz mahsulü. Squid'in üst seviyede olmasının nedeni kalamar yemeğinin eklenebilmesi ihtimaliydi, o ihtimal hala var ama net değil. Şu an herhangi bir hata bulunmuyor yani o konuda.

Sevgiler
Selam

Sevgili Larcade,

Aynı soruyu Burhan Bey'e sorduğumda, almış olduğum yanıt "Alıntı" içerisinde mevcuttur. Bilginize.

Saygılarımla,

Larcade

Üye
Selam

Sevgili Larcade,

Aynı soruyu Burhan Bey'e sorduğumda, almış olduğum yanıt "Alıntı" içerisinde mevcuttur. Bilginize.

Saygılarımla,
tşk ediyorum bilgi için fakat ortada bir tezat var madem 20 lwl de çıkan mavi balık daha değerli squid balıgı tutmak için neden 30 lwl olmak gerekiyor ve mor balık.Bu kısmı gerçekten saçma

fuji1707

Üye
bana göre aslında saçma dediğiniz şeyin de cevabı bir nevi verilmiş gibi gözüküyor, ileride eklenme ihtimali olan yemek tariflerini göz önüne alarak böyle düşünülmüş yani 1 stat vermesinin yanı sıra ilerleyen yamalarda yemek tarifinde de kullanılacağı için dışarıdan saçma ama oyun geliştiricilerinin gözünden mantıklı bir hamle gibi gelmekte.

MaRaKeSH

Üye
epic silah unigden çok vurması tuhaf gelmiyorda balıkmı tuhaf geliyor. herşeyin bir kullanım alanı var o balıklarında bir kullanım alanı olacak.

Justice

Yönetici
Game Designer
Merhaba,

Öncelikle genel bir girizgah yapmam lazım. Birkaç konuya birden değineceğim daha iyi anlayabilmeniz için.

Balıkçılık noktalarının bir seviye mantığı yok, sadece kullanabildiğiniz oltada sınır var. Yani Balıkçılık 1. seviyede dahi değerli balıkçılık bölgelerinden düşük seviye oltanızla balık tutabilirsiniz. Oltalar; balığı tutma hızınızı, tecrübe puanınızı ve yakalama şansınızı değiştiriyor. Diğer mesleklerde bir üst seviye materyali elde etmek istiyorsanız üst seviye toplama aletine sahip olmanız şart, balıkçılıkta öyle değil. Bu da seviyeler arasını önemsizleştiriyor. Oltasını alan her oyuncu her bölgede balık tutabiliyor. Yani 59. seviyeye ulaşan bir oyuncu eline en düşük oltayı alıp Hagard'a gidip balık tutabiliyor. Bu benim arzu ettiğim şekilde değil ancak geliştirici ekip bu şekilde tasarladı. Ben de haliyle bu mesleği değersizleştirmek zorunda kaldım aksi durumda diğer meslekleri icra edenlere haksızlık olacaktı.

Üst paragrafı özetliyorum: Balıkçılık bölgelerinde herhangi bir balıkçılık seviyesi veya olta seviyesi aranmıyor ama daha iyi olta kullanarak balık tutmak istiyorsanız oltanın gerektirdiği meslek seviyesine ulaşmış olmanız gerekiyor.

Hal böyle olunca yani her bölgede her olta ile tutulunca balıklardaki nadirliğin bir önemi kalmadı ve hepsi "common" oldu (yama ile göreceksiniz). Böylece "şu balık neden rare? Şu neden epic?" gibi bir durum kalmadı. Her balığın da bir adedi ve yakalama şansı var. Tuna balığınının hem adedi hem de yakalanma şansı düşük.

Tüm mesleklerde olduğu gibi zaman içerisinde dengeleme çalışmaları olacaktır. Bunun da bilgisini vererek açıklamamı sonlandırıyorum.

RickSancheZz

Üye
Oltaya takılan bir çok şeyin şuan işlevi yok gibi birşey, ama güncellemeyle düzeltilecek sanırım, 400 hp veren balık buff ile kullanılmıyor, bunu kim alıp buf kullanmayıp bunu kullanıcak mesela ?
Güncelleme sonrası Mp veren balıgın buf ile kullanılacağını Burhan bey yazmıştı, umarım hp veren balıklarda aynı şekilde buflar ile birlikte kullanılır.

HeaveN

Üye
Balıklar inşAllan nerf yemez yerse kimse tutmucaktır artık boş bi craf olmaz umarım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt