Stat - Damage Mantıksızlığı.

Deasis

Üye
Merhaba,

Şuan çoğu mage oyuncusu MP/HP basılmış paper set giyiyorlar. Geçen gün paper setlerin görüntüsünden sıkılıp tamamen keyfi olarak statları sıfırladım ve chitin seti giydim. Statlarda o kadar büyük farklar olmasına rağmen damage olarak en fazla 200 damage farketti. E madem damageler bu kadar dengesiz, ne giyersek giyelim farkeden en fazla 200 - 250 damage en neden paper setin çirkin görüntüsünü çekeyim ki? Statları değiştirdikten sonra damagelerin neredeyse hiç değişmemesi çok ilginç bir durum. Malum oyunda bu tarz bir değişiklikte en az 1.5 katı farkediyordu damage. Kaldı ki doğrusu budur. Lütfen bu dengesizliği dikkate alıp bir çalışma yapınız.

Deasis

Üye
200 damage azımsanacak bir sayı değil mi? Hiç mi bu oyunun muadili mmorpg oyunlarını oynamdınız? He şöyle olsa anlarım, oyunun akışında 200 damage çok etkili bir sayıdır, mobların ya da classların hpleri ona göre ayarlanmıştır yani 200 damage fark oyunda bir çok şeye etki edebiliyordur eyvallah. Ama bu oyunda ki mobların canlarına, classların hplerine defanslarına bakınca 200 damage hiç bir şey. Yani 200 fazla vuracağım diye paperler +8 e basmaya çalışıp elime staff ayarlamakla uğraşmak tam bir vakit kaybı. Attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor kısacası.

Robert

Üye
Kardeşim burada da bu şekilde ayarlanmış işte demekki. Nasıl işine geliyorsa öyle giy. 250 damage için neden çirkin görüntü çekeyim demişsinya , çekme işte o zaman :) Giy chitinlerini güzel görün işine o geliyorsa.

Deasis

Üye
mmorpg ile sene 2022'de tanışanlar toplanmış başlığa. Size laf anlatamayız ki maalesef ne demek istediğimizi anlayamıyorsunuz :(

X A

Üye
Alışılagelmiş birşey olduğu için chitinli mageyi pek almazlar pkda partilere.

Deasis

Üye
Sorun parti sorunu değil ki. Zaten klan olarak oynuyoruz problem o değil. Yani şuan item/damage oranı o kadar kötü ki kimse ne yapacağını bilmiyor. Paper ile oynasan değmiyor. Bari chitin giyeyim diyorsun bu sefer defansın yazdığı kadar etkilemiyor vs. Sorun item/damage ayrsızlıkları. Sadece paper/chitin için değil aslında genel olarak tüm classlarda tüm item/damage ve stat/damage - stat/defans oranlarında bir aksaklık var. Bunların üzerinde çalışılmalı.

PEZEBERK

Üye
60 level asasın buffsız canı 1.2k. 250 nasıl küçük bi fark onu anlatır mısınız acaba? Tamam knk magelerin herkese tek attığı patch'i attırıyoruz hemen.

Deasis

Üye
60 level asasın buffsız canı 1.2k. 250 nasıl küçük bi fark onu anlatır mısınız acaba? Tamam knk magelerin herkese tek attığı patch'i attırıyoruz hemen.
Dostum bahsettiğim damage moblara vurulan damage. Pk'da ki hasar 100 anca farkediyor zaten ona girmiyorum bile.

veqabond

Üye
Aynı soruna bir örnekte ben vermek isterim. Assas görev daggerları 67 AP.
Gold Snake +5 Epic olmasına rağmen 72AP. Ve aynı şekilde bir çok asass itemlerinin APleri neredeyse görev itemi kadar. +5 AP en fazla.

Bir çok kişi itemin Epik olması önemli. AP bakmayın. +5 fark çok etki ediyor dedi. Gittim özellikle epik item aldım. ve fark sadece 50damage. Max 100damage.

Bu damage dengesizlikleri kesinlikle düzeltilmeli.
Aksi durumda çok büyük fark olmadığı sürece görev itemleri dışında item almanıza gerek yok diye düşünüyorum.

beretta

Üye
Aynı soruna bir örnekte ben vermek isterim. Assas görev daggerları 67 AP.
Gold Snake +5 Epic olmasına rağmen 72AP. Ve aynı şekilde bir çok asass itemlerinin APleri neredeyse görev itemi kadar. +5 AP en fazla.

Bir çok kişi itemin Epik olması önemli. AP bakmayın. +5 fark çok etki ediyor dedi. Gittim özellikle epik item aldım. ve fark sadece 50damage. Max 100damage.

Bu damage dengesizlikleri kesinlikle düzeltilmeli.
Aksi durumda çok büyük fark olmadığı sürece görev itemleri dışında item almanıza gerek yok diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Alkoer

Üye
Merhaba,

Şuan çoğu mage oyuncusu MP/HP basılmış paper set giyiyorlar. Geçen gün paper setlerin görüntüsünden sıkılıp tamamen keyfi olarak statları sıfırladım ve chitin seti giydim. Statlarda o kadar büyük farklar olmasına rağmen damage olarak en fazla 200 damage farketti. E madem damageler bu kadar dengesiz, ne giyersek giyelim farkeden en fazla 200 - 250 damage en neden paper setin çirkin görüntüsünü çekeyim ki? Statları değiştirdikten sonra damagelerin neredeyse hiç değişmemesi çok ilginç bir durum. Malum oyunda bu tarz bir değişiklikte en az 1.5 katı farkediyordu damage. Kaldı ki doğrusu budur. Lütfen bu dengesizliği dikkate alıp bir çalışma yapınız.
ben hep Glass Cannon olayını sevmişimdir cam gibi kırılgan ama vurdumu oturtan bir tarz. şuan için oyunda rakamsal olarak birçok düzensizlik mevcut.

exden

Üye
Konuyu acan arkadas yerden goge kadar hakli ve bu sadece mage icin gecerli bir durum degil. Ben kendi adima spreadsheet tutarak level, item, stat ve damage formullerini cikarmaya calistim. O kadar tutarsiz ki buyuk sikintilar oldugu belli. Ya Ap hesabi hatali ya skillerin aciklamalari hatali ya hersey biraz hatali.

Sikinti yok diyen gelistiricileri damage formullerini aciklamaya davet ediyorum.

Deasis

Üye
7 mage 700 hasar az mı yani?
Dostum kesinlikle az. 1 mage için en az 1500 damage farketmeli normal bir mmorpg sistemine göre bunu anlamıyorsun. Parti olarak düşünmekten vazgeç . 1 mage olarak damage atman gereken yerler de var oyunda.

Konuyu acan arkadas yerden goge kadar hakli ve bu sadece mage icin gecerli bir durum degil. Ben kendi adima spreadsheet tutarak level, item, stat ve damage formullerini cikarmaya calistim. O kadar tutarsiz ki buyuk sikintilar oldugu belli. Ya Ap hesabi hatali ya skillerin aciklamalari hatali ya hersey biraz hatali.

Sikinti yok diyen gelistiricileri damage formullerini aciklamaya davet ediyorum.
Kesinlikle doğru söylüyorsun. Tüm classlar için bu sıkıntı mevcut ve bunu anlamamakta ısrar ediyorlar. 100 200 damage fark böyle oyunlar için fark bile sayılmaz arkadaşlar. 1 skil fazla atmak fark demek değildir. O statları itemleri o kadar yerinden oynattıktan sonra en az 1k 1.5k farketmesi gerekir.

MüslümGürsex

Üye
Bu konu hakkında sonuna kadar destekliyorum. bir başka mmorpg oyununda paper set giyen mage atak yapar biçer döver gibi. ama rakibine karşı da kalkan olmadan tam bir savunmasız tavuk gibi chitin vs diğer itemleri kullanması için ataktan feragat edip hp ve defansına yönelir ve arada çok fazla farklar oluşur. burada ise bu farklar pek fazla yok. Zaten hali hazırda paper mageye okçular atak çıkaramıyor.

Deasis

Üye
Maalesef her sınıf için türlü türlü dengesizlikler mevcut. Geniş bir düzenleme gerekiyor sırf bu stat ve damageler için

PEZEBERK

Üye
Dostum kesinlikle az. 1 mage için en az 1500 damage farketmeli normal bir mmorpg sistemine göre bunu anlamıyorsun. Parti olarak düşünmekten vazgeç . 1 mage olarak damage atman gereken yerler de var oyunda.

Kesinlikle doğru söylüyorsun. Tüm classlar için bu sıkıntı mevcut ve bunu anlamamakta ısrar ediyorlar. 100 200 damage fark böyle oyunlar için fark bile sayılmaz arkadaşlar. 1 skil fazla atmak fark demek değildir. O statları itemleri o kadar yerinden oynattıktan sonra en az 1k 1.5k farketmesi gerekir.

1 mage için 1500 fark etmeli? Aga 60 lv okçunun canı 1200 diyorum sana. 1500 damagenin nasıl bir damage olduğunun farkında değilsin bence.

XANDER

Üye
adamlar gitsin bir sürü test serveri açsın beta server açsın binlerce oyuncunun içinden birisi çıksın damageler dengesiz aynn knk çk dngsz .s.s genne BOŞ dolu bir konu e.s

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt