İstek Tadından Yenmez Özellikler Oyunu Başka Bir boyuta taşıma <3

mp3baran

Üye

EKSİKLİKLER :​

Evet çok eksik var Normal. çünkü yeni bir oyun ve ekibinde ilk oyunu.

Emek var Hepimiz Gördük Ne şartlarda ekibin çalıştığını. Haksızlık etmemek lazım.

Ama gördüklerimizide söyleyerek yapıcı eleştiri ve düşüncelerimizle oyuna katkıda bulunmamız gerektiğini düşünüyorum.
Biz oyuncularız ve oyunun kalkınmasını dört gözle beklemekteyiz.
Burada En önemli nokta lvl kasarken aşırı sıkıcı olmasın'dan çoğu oyuncunun bunaldığını ve makro muhabbetleriyle şikayetçi olduğunu görüyorum.
Nedeni: sene 2022 ve oyuna başlayan bu kitle ( artık evlendi, büyüdü, +30 a doğru gidiyor. 30 yaşındaki adamı oracle yada harpy slotuna bağlayıp saatlerce exp kasmasını zorunluluk haline getirmemek gerektiğini düşünmekteyim.
bir sürü mmoprg oyunları var kimse eskii usul saatlerce aynı yaratıga zr2 zr3 robot gibi vurmak istemiyor tabiki. Ki vakitlerimizde Eskisi gibi yok. Malum Hayat şartları zor çoğu insan geçimini sağlamak için çalışmaktadır boş vakit buluncada oyuna girip bir kaç saat eğlenip çıkıyorlardır.

Çözüm: Görev sistemiyle max Lvl'e Kadar ulaşılmalı....( ve bu oyuna bir heyecan katacaktir oyuncular kesinlikle sıkılacaklarını düşünmüyorum)​

Emek Verilerek karekterlerin güçlenmesi konusunda bence coğu oyuncu buna itiraz edeceğini zannetmiyorum.
ama bu yönteminizin eski usul ve çok yanlış olduğunu düşünüyorum. karekter cabuk 65 olmamasını istiyorsunuz. tamam olmasın ama gidipte saatlerce zr1 zr2 mob kesmiyelim. sene 2022 lütfen yanii :)...

Emek verilek nemi yapılır : item yapılınabilinir, (dungeon yada moblardan cıkan itemleri basarak güçlenilebilir aşırı bir keyif verir oyunculara çünkü her yeni bir item giydiklerinde 2 atack bile artsa o karekterlerindeki güçlenmeyi hissettiklerinde oyuna daha fazla bağlanıcaklarını düşünüyorum), craft sistemi geliştirilebilinir(toplayıp satarak para kasıp item alınabilinir), pk atilabilinir. yani bukadar emek vererek daha zevkli görevler aktiviteler var iken , oyunu çoğunlukla expe yığmak hem sıkıcı hemde özellikle yeni başlayan oyuncular için pek hoşgörülecek değil.

Öneri: Wow daki eğlenceli görev sistemi gibi (toplama, Kesme, yaratıklardan quest itemi çıkarma vb görevler...) Max (65 lvl'e ) kadar ilerliyebilinmeli.​

Tamam Eski usul nostalji malum oyun tadini versin diyorsunuz ki bu çok tatlı bir düşünce ama ne biz o eski eskiyiz nede 2022 o yıllarla aynı yıllar. hiç birşey eskisi gibi olmuyor. ama o eskiyi illa yaşatacağız iddası var ise. zaten malum oyunun pvp mekanikleri pk mekanikleri skilleri çok tatlı olmus yeterde artar.. üzerine koymaniz gerekenler Özetle:

1-Görevler ile Max lvl'e Ulaşabilinmeli.

2-Sunucu Hataları Bian Önce Giderilmeli (lag, patch çekememe, pazar açamama vb..)

3-Z block Kaldırılmali Çünkü Bu Görev Sistemiyle Kimsenin Makro ile a.f.k kasma ihtiyacına Gerek Kalınmıyacaktir Ve bu sayede pk atan adamında Z ye basinca blok yemesinin ,Yada elle kasanın önüne geçmiş olabilrsiniz.

4-Dungeonlar 20 lvl den 65 lvle kadar girilebilmeli Ve günde en az 5 kez girilmeli. Bu inanilmaz heyecanlı ve zevkli olucaktır.

5-Craft sistemindeki Meslekler Diğer Mesleklere Aşırı derece Muhtaç olmalı (örneğin filan mesleği seçtim ve pot yapacağım ama başka bir meslekteki arkadaştan o materyali almadığım sürece pot yapama'mam lazım . ve bu sayede toplanılan mesleği materyeller oyuncular arasında kolayca satılıp oyun içi para kazanabilmelidirler.

Ve sadece 1 meslek seçebilme hakkımız olması gerektiğini düşünmekteyim. ( yoruma açık fikirler geliştirilebilinir....)

6-Magelerin menzili çok az kısılmalı ve hasarı moblara karşı degilde ırka karşı damegeleri biraz nerflenmeli olduğunu düşünüyorum. çünkü millet exp kasınca 3 mage 3 novaya komple partiyi yatırıyor çok saçma. ilerde itemler olunca magelerin hasarı yetmez diye düşünüyrsanız ozaman ilerde tekrar magelerin hasarı arttırılabilinir.

7- Solo Ve Parti Sistemine Göre Mob . partideyken mobun canı arttırılsın. ve solo kesilirken mobun gücü ona göre ayarlansın . Örneği (wow) oyunundan alinabilinir bir özellik. bu özellik sayesinde oyuncular solo oyuncular özellikle görevleri tek başına misss gibi yapabilecekler. parti ilen görevi yapanlarda yine aynı hızda yapabilecekler mantığen çünkü misal 8 kislik party 80k yaratıgın canı. kisi bası 10k damege düser .
solo adam ise mob 10k can . yine aynı hız. bu sayede herkez memnun bir şekilde görevini yapabilir ve lvlini kasabilir.

Son düzenleme:

Witch_King

Üye
Analizler ve çözümler çok mantıklı. 5 numara oyunu ekonomik yönden bayağı keyifli hale getirir. 7 numara eğer uygulanırsa kimse partye ihtiyaç duymaz zaten. Herkes kendi dönmeye çalışır ki bence bu da çok iyi. Canım sıkıldı gece 3 te oyuna giriyorum desem tek başıma kesip exp ya da farm yapabileceğim bir mob yok gibi. Hep bir partye muhtaçsınız. Tek başımıza hiçbir şey yapamıyoruz. 7 numaranın en iyi örneği Diablo 3 oyununda mevcuttur. Partye başka bir oyuncu katıldıkça oyun size canavarların gücünün arttığı konusunda uyarı verir. İnşallah bu geri dönüşler dikkate alınırda oyun daha güzel yerlere gelir.

rasulalkan

Üye
Kesinlikle sana katılmıyorum . O zaman sadece görev ile lvl alınsa Exp kasma ks partiler kurma olmaz o zamanda oyunun tadı çıkmaz rekabet candır.

mp3baran

Üye
Kesinlikle sana katılmıyorum . O zaman sadece görev ile lvl alınsa Exp kasma ks partiler kurma olmaz o zamanda oyunun tadı çıkmaz rekabet candır.
Tabi böyle mutlak düşünenlerde sizin gibi olacaktır. saygı duyuyorum. ama bir moba saatlerce zr1 yapmak yerine . max lvle gelip itemleriniz için bir rekabet içine girsek daha tatlı olmazmı ^_^

dinopawcat

Üye
  • çok kıymetli buldum . belli emek verilerek hazırlanmış bir text. umarım dikkate alınır .
  • özellikle 5.maddeniz craft sistemi önerinize bayildim.
  • ve son maddeniz solo ve party'e göre mob diablo 3 ve wow da bunun örneği var ve herkez memnun bundan.
  • 1. madde'ye de kesinlikle katılıyorum exp kasmak gerçekten çok sıkıcı.
  • eskiden olsa çocuktuk heyecanla kasardık cz yi hayal ederdik :D.. simdi +30 olduk cocuk coluk var.
  • bi kac saat oynuyabiliyoruz onuda sadece bot gibi expe harcamak çok can sıkıcı malesef.
  • keşke diger cogu oyunda oldugu gibi max lvl'e görevlerle gidilse.
  • ve itemler için dungeon yada pk da rekabet edilecek bir sistem getirilse çok tatlı olur.

Marceline

Üye
Her şey hoş güzel peki bu güzel önerilerin bir kaçını bari ekipten birileri düşünemedi mi bu beni şaşırtıyor...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt