Merhaba,
Burada malesef yanlış bir kanı var. Oyunda ki zırhları malesef tek yönlü düşünüyoruz. Her zaman en iyi zırh, en kaliteli zırh en defansa, en iyi saldırıya, en iyi statlara, en iyi bonuslara sahip olma kanısında düşünüyoruz. Sizin demek istediğiniz, Battle priest oynayan oyuncuların rahatlıkla giyebilecekleri leather ve heavy leather sınıfında ki zırhların yaratıklara karşı olan verdiği bonus. Battle priest oynayan bir oyuncu, yüksek saldırı gücüne kavuşurken feda ettiği bir unsur var. Defansı. Peki mele diye adlandırdığımız savaşçı veya suikast sınıfında olan oyuncular ise defanslarından ve saldırı güçlerinden herhangi bir feda etmeden en iyi zırh ve bonuslara sahip olabiliyor. Şu tarz bir karşılaştırma yapalım sizinle... Yapacağım ilk karşılaştırma tailoring ve armorsmithing tabanlı olacak. Leatherworkingi yokmuş gibi sayacağız. Daha sonra farklı yollara birlikte geçeceğiz.
Ekli dosyayı görüntüle 13327
Örneğin bu zırh seti, heavy leather. Yani tailoringin yaptığı Tier 2 bir set. %10 yaratıklara karşı bonus verirken, %1 de sınıflara karşı hasar veriyor. Peki birde oyuncuların tabir ettiği en iyi zırha bakalım.
Ekli dosyayı görüntüle 13328
Bu zırhta ise yaratıklara karşı %10 defans sağlarken, sınıflara karşı da %3 bonus sağlamakta.
Şimdi burada sormanız gereken bir kaç soru var.
1)Ben nasıl bir oyun sergileyeceğim? Defansif olup saldırımı denge mi tutacağım? Yoksa defansımdan kısıp saldırı gücüne mi yükleneceğim? Eğer PvE taraflı bir oyun sergiliyorsanız Tier 2 seti kullanmanız sizin avantajınıza olabilir. (Tailoring için bahsediyorum) Vermiş olduğu yaratıklara karşı olan hasar zaten bir çok zırhın önüne geçebiliyor. Eğer PvP tarafında ben daha fazla vurayım diyorsanız bu durumda da yine Tier 2 seti kullanmanız gerekebilir. Ancak ben PvP tarafında hybrid bir yapılanma istiyorum derseniz Tier 6 set sizin için daha iyi olacaktır.
Gelelim daha iyi PvE tarafında nasıl hybrid bir yapılanma yapabilirsiniz.
Leatherworking...
Ekli dosyayı görüntüle 13329
Leatherworking tarafında Tier 4 set PvE tarafında biraz daha hybrid bir yapılanma sağlayacaktır. Bunun sebebi ise hem defansif yonde, hem de saldırı yönünde tailoringe karşı daha avantajlı olabiliyorsunuz.
Meslekler yapılırken şuna dikkat edildi. Her meslek, her oyuncuya uymamalı, her meslek üreticisi ürettiği ürünü satabilecek bir oyuncu bulmalı.
Tailoring battle priest sınıfında daha fazla avantaj sağlarken bahsettiğiniz üzere, leatherworking tarafı ise savaşçı ve suikastçi tarafına daha iyi bir yapılanma yaptırabiliyor. Yani siz eğer savaşçı oynayan bir oyuncuysanız ve bu yönde bir ihtiyacınız var ise leatherworking tarafına yönelmeniz, battle priest oynayan bir oyuncu iseniz tailoring tarafına yönelmeniz gerekiyor.
Önemli olan sizin nasıl bir yapılanma isteyeceğiniz. Best game, mid game, end game taraflı bakmanızla alakalı.
Umarım yardımcı olmuşumdur.
+9 peper set dediğiniz sanırım leather tarafı oluyor. Yani tier 1 set. Bu durumda biraz oyuncu deneyimi de gerekiyor.
Ayrıca şunu unutmamanız gerekiyor. Enhanced setler, gördüğünüz üzere mevcut setlerin bir üstü. Yani +9 tier 1 set, rüne sistemi geldiğinde eşya kalitesi olarak enhancedların altında kalacaktır. Örneğin common bir eşyaya common rüne basarak 3-4 stat fazla elde ederken, rare olan bir eşya da bu iş 6-8 arasına çıkabilir. Bu durumda enhanced ürün olan rare ürünler (tailoring için konuşuyorum) doğal olarak common setlerin önüne geçebilecektir. Çünkü hali hazırda bu setler zaten basit eşya oldukları için bunlara basit rüneler eklenirken, daha üst seviye olarak üretilen enhancedlara ise daha yüksek rüneler elde edebileceksiniz.
Eğer bir zırh setinde bir seviyeyi yükseltiyorsanız, diğer zırhında karşılaştırmasını yükseltmeniz gerekiyor. Yani +9 leather sete bakayım derken +7 enhanced leather set bakmanız doğru olmaz. Onun da minimum +8 olması gerekiyor. Ancak tier 1 sete kıyasen, tier 2 set daha avantajlıdır. Burada ise dikkat etmeniz gereken diğer husus ise oyuncular malesef en alt seviyeleri karşılaştırıyor. Peki en iyisini elde etmek için ne yapmam gerekiyor?
En iyisini elde etmeniz için bir zırhın bir üstüne geçmeniz gerekiyor. Bu durumda +8 heavy leather enhanced bir set bana kalırsa teoride +9 leather setten daha iyi sonuç verecektir. Hem defansif hem de saldırı yönünde daha iyi bir hybrid yapıya bürünecektir.
İyi forumlar.