Ticaret ölü durumda

JohnPlane

Üye
Auction House özelliğine sınır getirilmeli.
Mâlum oyun gibi mağaza üzerinden satın alan kişilerin erişebildiği bir servis olmalı.
Auction House özelliği herkesin erişebilmesi durumunda piyasayı ne yazık ki öldürür, ardı arkası kesilmeyen fiyat kırmalara, item değerlerinde düşüşlere neden olur ve bunun sonucunda da oyuncular end game item seviyesine daha kolay ulaşır. Bu durum dolaylı olarak oyunun ömrünü kısaltır. Kolay bir şekilde ortalamanın üzerinde bir karaktere sahip olan oyuncu yavaş yavaş içeriğin yetersizliği vb. unsurları da göz önünde bulundurup oyunu terk eder.
Ardı arkası kesilmeyen İtem fiyatı düşüşü Oyuncuların işine gelen birşey Döner ekmek yövmiye parasına pazar yapanları üzen birşey

N3v3N

Üye
Auction house gelse de elimdeki itemleri aha koysam. 20 yıllık merchant sistemine pc mı heba etmek istemiyorum.

Ah zararlı diyenler ztn pazarla geçim saglama derdinde olanlar. PC niz patlayınca gorcem sizi :D

Vlugge

Üye
Yeni bir oyunda ticaretin bu kadar durağan olması hakkaten olağan dışı bir durum. Ben de görev itemlerine genel olarak nerf gelmesinden yanayım.

ARTYOM

Üye
piyasanın canlanması için görev itemlerinin acilen nerflenmesi gerek örnek priestin görev itemi 110-115 okçunun 99 yerine 90-85 lere inmesi gerek aksi halde oyuncular çarlarına item dizmez kazandıkları paraları ise illegal yollarla tl üzerinden satış yapmaya devam eder hemde auction house açılınca item satışları durdu herkes en ucuz itemi almak istiyor auction house açık olmadan alıcı pazarda gördüğü itemi 3 e -5 e bakmadan çekiyordu şimdi ise en ucuzunu almanın derdinde normal olarak itemler satılmıyor değeri her geçen gün düşmeye devam ediyor! örnek house açık olmadan 130m satılan item bugün 100m den pazarda şimdiden itemlerin değerleri %25 düştü diyebiliriz ve satışlarda durma noktasına geldi item değeri düşünce ugprade de yapılmıyor

Son düzenleme:

ARTYOM

Üye
ayrıca +7 +8 itemlerin kitlenme sorunuda büyük ölçüde etkiliyor herkes epic itemlerde +6 nadir itemlerde +7 takıyor benim fikrim npc ye kilit açma itemi gelmeli para ile kilidi açabilelim (10-50-100m orası yönetime kalmış) aksi halde ben ve benim gibi On Binlerce Oyuncu epiclerde +6 takmaya devam edicek ve piyasa dönmücek aksi halde kilit açılma olsa öncelik +6 item alır takarım ilerleyen zamanlarda +6 yı satar +7 sini takarım ilerleyen zamanlarda +7 i satıp +8 i takarım olması gerekende budur ama bu kilit olduğu sürece ben asla +7 epic item takmam! Çoğu kişide böyle yapıyor piyasada +6 itemler şişiyor satılamayınca +1 itemlerin değeride haliyle düşüş oluyor ve farmdan item düşürmek de saatlerce sürünce farm yapmaya değmiyor oyun

WoxHades

Üye
ayrıca +7 +8 itemlerin kitlenme sorunuda büyük ölçüde etkiliyor herkes epic itemlerde +6 nadir itemlerde +7 takıyor benim fikrim npc ye kilit açma itemi gelmeli para ile kilidi açabilelim (10-50-100m orası yönetime kalmış) aksi halde ben ve benim gibi On Binlerce Oyuncu epiclerde +6 takmaya devam edicek ve piyasa dönmücek aksi halde kilit açılma olsa öncelik +6 item alır takarım ilerleyen zamanlarda +6 yı satar +7 sini takarım ilerleyen zamanlarda +7 i satıp +8 i takarım olması gerekende budur ama bu kilit olduğu sürece ben asla +7 epic item takmam! Çoğu kişide böyle yapıyor piyasada +6 itemler şişiyor satılamayınca +1 itemlerin değeride haliyle düşüş oluyor ve farmdan item düşürmek de saatlerce sürünce farm yapmaya değmiyor oyun

Oyundaki en büyük problemler görev itemlerinin güçlü olması,soulbound sistemi,AH'de priceların görünmesi ve en ucuza sıralama olması.1 ve 2. maddeler item yapmamaya teşvik ediyor 3. ise pazarı öldürüyor.Görev itemleri çoğu oyuncuya ya ne gerek var zaten görev itemi yetiyor algısı yaratıyor, soulbound ise kardeşim ben niye +7 item alıp üstüme kitleyim ki 6sı yeter mantığına itiyor bu da yine dolaylı yoldan görev itemine yakın bir iteme sahip olmasına sebep oluyor.AH ise sadece pazardaki itemlerin birbirine KS atarak zaten ömrü hayatı boyunca en fazla 2 gblik bir char dizebilecek adamların işine gelip tüm itemlerin kslenmesine sebep oluyor.Aradaki fark açılcak diyenler olucak tabii ki açılcak kardeşim ben 2 aydır burda oynuyorsam dün başlayan adam görev itemini alıp gelip benle yarışamıcak saçma sapan yok 2 saat ayırabiliyorum yok yeni başladım laflarını geçicekler.Yeni başladıysan 2 saat ayırabiliyorsan bi zahmet 2 aydır oynayıp günde 12 saat oynayanlarla aynı yerde olma.

ARTYOM

Üye
Oyundaki en büyük problemler görev itemlerinin güçlü olması,soulbound sistemi,AH'de priceların görünmesi ve en ucuza sıralama olması.1 ve 2. maddeler item yapmamaya teşvik ediyor 3. ise pazarı öldürüyor.Görev itemleri çoğu oyuncuya ya ne gerek var zaten görev itemi yetiyor algısı yaratıyor, soulbound ise kardeşim ben niye +7 item alıp üstüme kitleyim ki 6sı yeter mantığına itiyor bu da yine dolaylı yoldan görev itemine yakın bir iteme sahip olmasına sebep oluyor.AH ise sadece pazardaki itemlerin birbirine KS atarak zaten ömrü hayatı boyunca en fazla 2 gblik bir char dizebilecek adamların işine gelip tüm itemlerin kslenmesine sebep oluyor.Aradaki fark açılcak diyenler olucak tabii ki açılcak kardeşim ben 2 aydır burda oynuyorsam dün başlayan adam görev itemini alıp gelip benle yarışamıcak saçma sapan yok 2 saat ayırabiliyorum yok yeni başladım laflarını geçicekler.Yeni başladıysan 2 saat ayırabiliyorsan bi zahmet 2 aydır oynayıp günde 12 saat oynayanlarla aynı yerde olma.
zaten level 56-60 a kadar sootslayer da kasan biri sadece coinlerden eline +7 swfit shooter alabiliyor :) onlar boş yapmasın kazandıklarını sitelere satıyorlar yayıncı birinde görmüştüm adam 2m 3m 5m saatlik kazandığını siteye satmış :) AH olduğu sürece itemler minimum derece de düşük fiyatta olucak AH varken +1 mino lar pazarda 17-19m arasıydı şimdi tekrar öyle olucak gibi AH kalktı +1 mino fiyatları 30-28m lere kadar yükseldi tüm itemlerin piyasası %50-25 yükseldi +1 mino fiyatları tekrar 18-15m lere düşünce bakalım dread slotlarında farmer kalıcak mı :) piyasada fazlasıyla +6 epic item var +7 basan pek fazla oyuncu yok +7 item alıcısıda fazla yok 10 binlerce oyuncunun tek bir sunucuda olup piyasanın şimdiden böyle berbat olması ileri zamanlar için büyük sıkıntı yaratıcaktır. pazardan +1 vixen +1 hatred blade çektim +5 e bastım satamıyorum pm bile gelmiyor +5 +6 itemler satılmayınca bende +1 item almıcam basmıcam +1 itemlerde satılmıcak :) böyle böyle piyasa zayıflıcak

WoxHades

Üye
zaten level 56-60 a kadar sootslayer da kasan biri sadece coinlerden eline +7 swfit shooter alabiliyor :) onlar boş yapmasın kazandıklarını sitelere satıyorlar yayıncı birinde görmüştüm adam 2m 3m 5m saatlik kazandığını siteye satmış :) AH olduğu sürece itemler minimum derece de düşük fiyatta olucak AH varken +1 mino lar pazarda 17-19m arasıydı şimdi tekrar öyle olucak gibi AH kalktı +1 mino fiyatları 30-28m lere kadar yükseldi tüm itemlerin piyasası %50-25 yükseldi +1 mino fiyatları tekrar 18-15m lere düşünce bakalım dread slotlarında farmer kalıcak mı :) piyasada fazlasıyla +6 epic item var +7 basan pek fazla oyuncu yok +7 item alıcısıda fazla yok

Bazen diyorum ki bi server açsalar 65 başlangıç olsa itemler npcde olsa bu günlük 2 saat ayırabilen exp kasamayan item fiyatlarını pahallı bulanlar gb satışını beğenmeyenler oraya gitse bakalım kaç kişi orda olucak :D

ARTYOM

Üye
Bazen diyorum ki bi server açsalar 65 başlangıç olsa itemler npcde olsa bu günlük 2 saat ayırabilen exp kasamayan item fiyatlarını pahallı bulanlar gb satışını beğenmeyenler oraya gitse bakalım kaç kişi orda olucak :D
farmer tayfa gitmicek para ile item dizen tayfa da gitmicek :) olması gereken şu farmer tayfa kastığını sitelere satar paracı tayfa ise farmerların sattığı sitelerden paraları alır sitelere satan farmerları dead valley de keser :) bu kısır döngüdür iki tarafta birbirine ihtiyacı var biri olmassa diğeri olmaz :)

ARTYOM

Üye
Bu oyun farklı olucak diyorduk ama oyuncu kitlesini gerçekten amele gibi düşünüyor firma yani 1 aydır herkes aynı şeyi söylemesine rağmen devam ediyor aynı problem her taraf BP priest oldu çözün diyoruz yok niye amelece farmı en iyi BP ler yapıyor tüm herkes BP kasmaya başladı bende tabi bırakma seviyesine yaklaşıyorum açıkası slotlarda moblar çok zor ölüyor 3-4 saat kesiyorsun drop yok bakalım nolacak oyun.
Oyuncular mage ve priestlerle oynuyor ekipçe oynadıklarında mage çarlara giriyorlar solo oynadıklarında bp çarlara giriyorlar bp priest okçudan fazla vuruyor bafı var heali var ne gereği var warrior veya rogue ye zaten warrior u tam öldürmüşler ekipçe farm bitti solo farmda yapamıyor warrior anca dead valley de pk atar :)

Alkoer

Üye
Tezek online isimli oyunda bu dediklerin 20 senedir var neden onu oynamıyorsun dostum?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt