Öneri Ticaret (Orjinal & Eski Usul Tarzı)

hzljoepr

Üye
Merhaba arkadaşlar, Aklıma yine Efsane bir fikir geldi. biliyorum çoğunuz bu sistem bu oyuna olmaz boşuna yazmışsınız felan diyeceksiniz. ama bu sefer 12'den vurucam.
Önceden oynadığım oyunlar vardı. Deveye malları yüklüyorduk. Altın kasma peşine düşüyorduk. ve Yola koyuluyorduk :)
Ama ben bu fikri geliştircem, hatta size bununla alakalı bir video'da paylaşabilirim. Bunu şimdi nasıl ayarlıyacağız bu oyuna önce ona bi geçelim.
Bi NPC olsun X bi npc, o npc den Kalas, Odun, tarzında malzemeler alalım. tabi devemiz yanında ''Ticaret Devesi''.
Ama bu öyle bi görev olacak ki, Klanlar tarafından yapılcak, öyle atıyorum tek kişi bi deveyi alıp ticarete atılamıyacak. çünkü onu kesenler olur.
Benim burda anlatmak istediğim şey, Oyuna yeni bi Adrenalin Heyecan katmak. 8v8 8 kişilik party bi tarafta diğer 8 kişilik party bi tarafta.

Bi Thief kadrosu olcak (yağmacılar yani) bide, Ticaret yapmaya çalışanlar olcak. Haritanın belli bölgelerinde kapışcaklar. Altın kazanmak için savaşçaklar. bunu dediğim gibi tek party halinde yapamayız. sağlam 2-3 kişide bu işe koyulabilir fakat. onların gücü yetmediği için ganimeti çok fazla çabuk devirirler.

silkroad_online-31.jpg

Aynen bi thiefler vardı bide kervancılar vardı. sonunda buldum arkadaşlar. buna benzer ticaret sistemini başka bi oyunlarda da gördüm fakat. ordakiler biraz değişikti.
Bunu bizim oyunumuza nasıl yapıştırırız. Büyük bi Kervan ekleriz kocaman işte o kervanı taşıyan hayvan Tasarlarız büyük bi hayvan. bunu zaten oyunun Pet çizen Devoloper üstadlarımız bunu yaparlar. Sonra Thief'i de oyuna eklememiz lazım ama 8vs8 kapışma olcak 1 party altın kasmak için mücadele ederken. diğer party'de onların altın kervanlarına çökecek.

maxresdefault.jpg

Bu fikir bu gece aklıma geldi bence efsane bi fikir. bunun rise online'da olmasını isteyenler. Yorum atsınlar Düşüncelerini belirtsinler ki Sayımızı bilelim.
Bence Efsane yani, Ben bunun rise Online'da olmasını isterdim. Arkadaşlar. Sizce bu olurmu Oyunda çok geniş Büyük maplerimiz var. Haritalarımız. Bunu Dungeon şeklinde'de yapabiliriz. Zindanlara'da aktarabiliriz. Günlük Daily Görevler Tarzında. Yada Bi Event başlatırız. herkes 1 partide birleşir 8vs 8 ler x8 x8 şeklinde devam eder.

Son düzenleme:

IREXXAR

Üye
Bu tarz bi öneri olumlu karsılamak lazım talebe göre buna benzer ya da yenılıkcı bı yaklasımla eklenebilir.

hzljoepr

Üye
Bu tarz bi öneri olumlu karsılamak lazım talebe göre buna benzer ya da yenılıkcı bı yaklasımla eklenebilir.
aga çok güzel olmazmı düşünsene biz 8 kişi partimizi kurmuşuz ticaret için bi haritanın bi yerinden başka yerine kervanla yola koyuluyoz ve en önemlisi savaşarak altın kasıyoruz bence bu oyunda olurmu bilmem ama uyarlanması biraz zorlayabilir ekibi.

IREXXAR

Üye
U4 motorunda bir cok etkınlık ve yenilenmesi veya calısılması aktiviteler bulundurabilir.Katkıda sağlayabilir.

furkii

Üye
Deve mi olur başka bir şey mi bilmiyorum ancak buna benzer etkinliklerin olması lazım oyuna heyecan katar

hzljoepr

Üye
Deve mi olur başka bir şey mi bilmiyorum ancak buna benzer etkinliklerin olması lazım oyuna heyecan katar
Aynen heyecan katar. Adrenalin yüksek olur. bi rekabet olur herkes altın kasmak ister bu işe koyulur. Thieflerin sayısı artar. mantıklı olur yani.

Antique

Üye
Burhan Bey'in yine bu tarz bir soru ile ilgili "Peki oyuncu yeniliğe ne kadar açık?" gibi bir yorumu vardı lansman sırasında. Altyapı anlamında yeniliklerin bir sınırı yok ama tabii oyuncunun bu yeniliklere ne kadar açık olduğu değerlendirilmeli, oyuncu kendini ilerleyişe göre yavaş yavaş belli edecektir zaten.

Tamamen şahsi görüşümü katmam gerekirse, bu gibi etkinliklerin oyunun metası oturduktan sonra Limited Time Event şeklinde oyuna eklenmesini daha sağlıklı buluyorum, bu şekilde hem oyunun kemik sistemini seven oyuncu "Oyun değişti, yeni bir mekanik ile meta değişti, artık farm-grinding eskisi gibi değil vs. vs." tarzında düşüncelere kapılıp oyundan kaçmaz.

Oyunun core mekaniği-temel gameplay'i oturduktan sonra bu tarz etkinlikler elbette ki değerlendirilebilir, geliştirici ekip zaten community ile ne kadar iç içe olduğunu daha beta sürecine girmeden kanıtladı.

İyi forumlar.

hzljoepr

Üye
Burhan Bey'in yine bu tarz bir soru ile ilgili "Peki oyuncu yeniliğe ne kadar açık?" gibi bir yorumu vardı lansman sırasında. Altyapı anlamında yeniliklerin bir sınırı yok ama tabii oyuncunun bu yeniliklere ne kadar açık olduğu değerlendirilmeli, oyuncu kendini ilerleyişe göre yavaş yavaş belli edecektir zaten.

Tamamen şahsi görüşümü katmam gerekirse, bu gibi etkinliklerin oyunun metası oturduktan sonra Limited Time Event şeklinde oyuna eklenmesini daha sağlıklı buluyorum, bu şekilde hem oyunun kemik sistemini seven oyuncu "Oyun değişti, yeni bir mekanik ile meta değişti, artık farm-grinding eskisi gibi değil vs. vs." tarzında düşüncelere kapılıp oyundan kaçmaz.

Oyunun core mekaniği-temel gameplay'i oturduktan sonra bu tarz etkinlikler elbette ki değerlendirilebilir, geliştirici ekip zaten community ile ne kadar iç içe olduğunu daha beta sürecine girmeden kanıtladı.

İyi forumlar.
Bu Event Tarzında değil'de, Oyuna bunu eklememiz lazım. yani senle biz oyunda güçlerimizi birleştirdik. Ticaret yapmaya karar verdik Haritanın bi kısmından diğer bir köye. yada şehire vs. Önümüze Zorluklar çıkacak savaşcaz. Yağmacılar, Altınlarımızı çalmaya çalışacak. bizi kesecekler yada onları biz kesicez gibi vs. He bunu oyuna eklemeye gelirsek, Çok baist Kocaman bi Pet yaparız. Fil gibi Başka bi Hayvan gibi'de olabilir. Bu petin üstüne binilerek yada onu bizim peşimizden gelecek şekilde kontrol ederek, yolumuza devam edebiliriz. Aynı şekilde, Bi Npc yaparız. o npc'den de malzemeler satın alınabilir. işte Gold alcaksak altın satın alcaz, yada Bronz gümüş şeklinde gidebilir. Oyuna bunu çeşitli bir şekilde ekleyebiliriz. Yeterki Oyun kurucuları, Yani Yönetim bu fikri beğensinler. Gerisi çok kolay.

Krakozyan

Üye
Son 4 aylık periyodu iş nedeniyle takip edemedim. Forum ve duyurular.updateleri.okudum.

Burhan Bey, açıklamalarında oyunun çıkışı sade yalın halde olacak zamanla etkinlikle oyuncu tepkisi(feedback) lere.yonelik olacağı yönünde..

Etkinlikler elbette olacak..

hzljoepr

Üye
Son 4 aylık periyodu iş nedeniyle takip edemedim. Forum ve duyurular.updateleri.okudum.

Burhan Bey, açıklamalarında oyunun çıkışı sade yalın halde olacak zamanla etkinlikle oyuncu tepkisi(feedback) lere.yonelik olacağı yönünde..

Etkinlikler elbette olacak..
bu aslında çok zevkli bi olay. etkinlik olarak eklenmesi biraz abes kaçar bunun ilmini çözdükten sonra çok zevk alıyorsun. yatırım yapıp para kasıyorsun.

hzljoepr

Üye
Video'da da anlatıldığı gibi; Bi köyden bi köye götürmeye calısacaksın aynı zamanda kervanına mal yüklyeceksin o gittiğin köye'de o malları satıp altın kasıcaksın ama yağmacı kadrosuda olcak oyunda önünü thiefler kesicek savaşıcaksın 1 party şeklinde hazırlıklarını yapman lazım yani 1 party vs 1 party vs ler olacak yada klanınla yaparsın .

Son düzenleme:

Zuhanna

Media Director
Yazının sadece üst kısmını okuduğum da şu aklıma geldi; bu sistemi direkt olarak bir etkinlik içerisinde yapılabilmesi.. Bir grup develeri safe bölgeye götürürken, diğer grup bunu engellemeye çalışıyor. yada ortada tarafsız bir deve olur, bunu kendi bölgesine götürmeye çalışır.. tabi ki de towna düşen ekibin tekrar karşı tarafı towna düşürmesi lazım kendi bölgesine götürebilmesi için örneğin Age of Empires'da olduğu gibi;

hzljoepr

Üye
Yazının sadece üst kısmını okuduğum da şu aklıma geldi; bu sistemi direkt olarak bir etkinlik içerisinde yapılabilmesi.. Bir grup develeri safe bölgeye götürürken, diğer grup bunu engellemeye çalışıyor. yada ortada tarafsız bir deve olur, bunu kendi bölgesine götürmeye çalışır.. tabi ki de towna düşen ekibin tekrar karşı tarafı towna düşürmesi lazım kendi bölgesine götürebilmesi için örneğin Age of Empires'da olduğu gibi;
Oyunda bunun npc si olcak orada ticaret malzemeleri satılcak. kullanıcı bunu almak için ilk önce deveye sahip olması gerekiyo yada bu filde olabilir. burası size kalmış. Filde slotlar var 20-30 tane bu slotlara aktarıyo malzemelezi 1. köyden 2. şehire aktarmaya gidiyo. Aynı şekilde bu işi ticaret gayesiyle yaparken aynı zamanda yağmacı sınıflar var. tam hatırlamıyorum ama onlarda bunu engellemek için önce kullanıcıları öldüryo ondan sonra deveyi kesip altınları topluyo. tabi bunu oyuna nasıl ekleriz bilmiyorum ama biraz mezaketli iş. Thief kadrosundaki adamlarda yağmaladıkları altını toplayıp. kendi şehirlerindeki npc lere satıyorlar altın kazanıyorlar.​
bide o alınan ürünler 1. köyde ucuz. 2. köyde altınla satılıyo yani kullanıcı bunu yaparken aynı zamanda eğer kervanını 2. köye ulaştırırsa altın kazanıyor.​

hzljoepr

Üye
Gayet keyifli bir etkinlik olacağından şüphem yok :)
Oyunda karakterler %100 hızla koşuyorsa kervan %50 hareketle gidecek. aynı bahsettiğiniz video'daki gibi ama. ben mesela 4-5m harcadım oyun parasıyla bunlar ile malzemeler aldım. 2. köye götürdüm kervanı ürünleri sattım. 10-15m kazandım bunun gibi. bide bunu ben şey düşünüyom bunu tek kişi yapmasın. 8 party vs 8 kişilik partiler olsun. Klancada olabilir. burası size kalmış. Yani Bunu ben Silkroad'da yapıyodum altın kasıyordum sürekli. Çok eğlenceli bi görev. mesela sırf bunu oyuna eklersek. Geceyi bekleyen gececi tayfalar olur Thieflere yakalanmamak için :)

Krakozyan

Üye
bu aslında çok zevkli bi olay. etkinlik olarak eklenmesi biraz abes kaçar bunun ilmini çözdükten sonra çok zevk alıyorsun. yatırım yapıp para kasıyorsun.
Topluluğu test ederek , feedback ler sonunda kalıcı hale de getirilir.. yönetim oyuncu lehine işler yapar.

Oyun başı sade yalın , süreç boyunca yenilikler bulunacak. Bu yönde açıklamalar
" Paladins " (FPS) adlı oyunun bı modu/haritası da bu şekilde.

Başka oyunlarda da monument (alan/bölgeyi ele geçirip rakipten koruma) gibi gün içinde belirli tekrarlar dan oluşan etkinlikler mevcut.

Mesela günde iki defa 30 ar dklik süreçte yahut 1 er saatlik etkinlikler halinde olabilir..

hzljoepr

Üye
Topluluğu test ederek , feedback ler sonunda kalıcı hale de getirilir.. yönetim oyuncu lehine işler yapar.

Oyun başı sade yalın , süreç boyunca yenilikler bulunacak. Bu yönde açıklamalar

" Paladins " (FPS) adlı oyunun bı modu/haritası da bu şekilde.

Başka oyunlarda da monument (alan/bölgeyi ele geçirip rakipten koruma) gibi gün içinde belirli tekrarlar dan oluşan etkinlikler mevcut.

Mesela günde iki defa 30 ar dklik süreçte yahut 1 er saatlik etkinlikler halinde olabilir..
Yorumun için teşekkür ederim kardeşim. ben burda birşeyler için emek veriyorsam bu sizin içindir. tabiki buraya her yazdığım şey oyuna eklenmeli diye birşey söz konusu değil. ama sadece güzelleri eklense hepimiz açından çok iyi olur. bu arada yazdığın fikirler güzel o şekilde de olabilir.

hzljoepr

Üye

İyi forumlar.
Önceden oynadığım oyunlar vardı. Deveye malları yüklüyorduk. Altın kasma peşine düşüyorduk. ve Yola koyuluyorduk :)
Silkroad'ın kervan sistemi oldukça güzel, bunu entegre etmeleri ve savaş alanında kullanmaları oyuna çok güzel bir heycan katabilir. Fakat limitleme olmalı, veya özel bir arena vari bir savaş alanı olursa daha iyi olur, 8v8'den ziyade, 5v5, 2v2, 3v3. Ve mümkünse sadece 2v2'ler partnerli fakat 5v5 gibi rakamlarda random oyunculardan oluşmalı.

(Böyle'de olabilir.)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt