Öneri Trade Sistemi - P2W - Ruh Bağını Çözmek

Krakozyan

Üye

Üstteki linkte okuduklarım ssonrası - P2W endişesi yönünden önerim,
* RUH BAĞINI ÇÖZMEK MÜMKÜN OLMASIN.
** Shard - raptor - iron bow - iron impackt gibi silahlar high class olmalı ve drop halleri (+1)lerı dahi trade edilememeli.
*** GB leri olan PVP e etken avantaj sağlamamalı.. GB demek real para demek. GB Ticaretinin önüne geçmek pek mümkün değil. Oyun parası işçisi insan çok =)

22) Trade sistemi hakkında
26) Oldschool pazar ve Auction House hakkında
31) Eşya geliştirme (Upgrade) sistemi hakkında
33) Sezon sistemi hakkında
37) Mağaza sistemi hakkında
39) Oyun içindeki görevlerle son seviyeye ulaşabilecek miyiz?
40) P2W engellemek adına atılan adımlar nelerdir?
42) Rift ve Dungeon (zindan) hakkında
54) Ruh bağı (Soul bound) hakkında
55) Roll sistemi (eşya dağıtım) hakkında
72) Günde birkaç saat ayırabileceğim, yarıştan kopar mıyım?

- Trade sistemi ve Sezon sistemi (22-26-31-33-54-55-72)
1)Ruh bağı çözüp trade edince tek(main/ana) hesapta item toplamak mümkün. 1 seasonda 10 hesap kasan için, 10 tane itemi 1 hesapta toplayabilir. Sonsuz parası olanın yahut sonsuz pc gücü olanın dahi high class ve efsanevi itemları toplamaya imkan verilmemeli. (15 saatte 15m kasacağına , 10 hesapta total 50m exp kasar ayrıca RUH BAĞI İTEMLERİNİ alır).. ***1-2 saati var olup birim saatte cok exp kasılmasına kesinlikle karşı değilim. Ruh Bağı çözülmese kime ne zararı var ? Bu ruh Bağını çözmek insan aklına ..... , açık kapı bırakıyor )

2)-Shard - raptor - iron bow - iron impackt gibi silahlar high class olmalı ve drop halleri (+1)lerı dahi trade edilememeli. efsanevi takılar drop halleri bile trade edilememeli. =>GB kasmak ve bi şekilde bunu tl karşılığı satanlar olacaktır bunun önüne geçmek pek mümkün değil. Birileri bi şekilde oyun içinde oyun parası kasıp birileri tl karşılığı satar (oyuncunun oyun sözleşmesine uymasa dahi) Bu durumda gb si cok olan kişi, raptorları toplayıp +10 raptor için deneme yapma şansı / elde etmesi cok daha mümkün hal alır.

-Mağaza Sistemi hakkında (37) (40)
Oyun mağazası itemlerini çekip - oyunda satıp, oyun içinde oyun parası yönünden oyuncunun üstün olmasını engellemek için, mağaza sistemini çok beğendim. Swift Sc - Pot gibi sürekli kullanılan mağaza itemlerini alıp oyun içi satıp- oyun içinde oyun parası yönünden zengin oyuncunun - Gerçek parayla oyunda önde olmasını engellemek güzel karar.

-Oyun içindeki görevlerle Son seviyeye ulaşmak - Zindan - Rift (39) (42)
İnt Pri için Özellikle solo görevlerde başarılı olmak, imkansız hale gelmemel, sürekli stat yenilemek sıkıntı arz etmekte, belki buna yönelik basit bi çözüm yolu olur.. (Stat points , yenilemek ücretsiz olması yahut premium a ücretsiz olması gibi)

GB leri olan PVP e etken avantaj sağlamamalı.. GB demek real para demek. GB Ticaretinin önüne geçmek pek mümkün değil. Oyun parası işçisi insan çok =)

shady19071907

Üye
Oyunda Shard - İron Bow - Raptor var mı ki? Ön gösterimde böyle item isimleri görmedim. Bu konu hakkında oyun yönetimi çok sıkı olacağını ve P2W'ine yöneltecek hiçbir hamle olmayacağını belirtmişti. İnşallah bunu oyunda da görürüz

LunasCar

Üye
Eş değer eşyalar npc ile takas edilebilsin.
Trade edilemeyen high class eşyayı, örneğin savaşçı eşyası düşürüp okçu isen en değer yay ile takas edilebilsin.

Krakozyan

Üye
Oyunda Shard - İron Bow - Raptor var mı ki? Ön gösterimde böyle item isimleri görmedim. Bu konu hakkında oyun yönetimi çok sıkı olacağını ve P2W'ine yöneltecek hiçbir hamle olmayacağını belirtmişti. İnşallah bunu oyunda da görürüz
raptor yok benzeri rapaer gibi isimli bi item var , eş dengi itemler var - bu nedenle isimlere takılmıyalım =)

BrhnGndz

Üye
Mağaza trade kapalı
High class itemler trade kapalı
Uniqlerde kapalı olsun
Tamam da pazarda ne satılacak o zaman?

Phteah

Üye
Kardeşim yanlış platforma gelmişsin sanırım. Burası Rise Online World platformu. :D :D

Ruh bağı konusununda bir çok öneri verilmişti. Yetkililer en uygun olanı değerlendirecektir. :)

Siyah34

Üye
Ruh bağı olayı tam anlamı ile belli olmadı. Oldunda herşey netleşir

ertunc22

Üye
Ne olursa olsun pazarcılığı öldürmemeleri lazım şimdi git ko'da ticaret yap o zaman diyenler olcak ama bütün oyun tarzları böyledir bence fazla abartmamak lazım.

KetBoga

Üye
escape from tarkov daki gibi yaparlarsa daha mantıklı değerli itemler 1 defa takaslanmalı ve satılmalı

kurtadam

Üye
Auction House ve veya market gibi yapılar eğer sistemsel olarak uygun olursa zaten farklı fiyatlardan satışlarda bile olsa alıcı en uygun fiyatlıyı satıcı da en uygun alıcıya erişmiş olacaktır. bu sayede hem marketing hemde gb alım satımları önüne geçilir.

Assassin

Üye
Ben katılmıyorum her item trade edilebilmeli ve ruh bağıda sadece krowaz gibi eşyalarda olmalı onunda ruh bağını çözmek için pusta eşyası satılmalı

anil

Üye
Sınırsız ticaret = sınırsız p2w (her oyunda olacaktır, önemli olan dozu), Gold ticareti dolayısıyla Gold botlar, hile olarak dönecektir. O yüzden mümkün mertebe ticarete sınır gelmesi, elde edilen eşyaların oyuncuya sadece oyun içinde katkı sağlaması taraftarıyım

May Payne

Üye
Ben katılmıyorum her item trade edilebilmeli ve ruh bağıda sadece krowaz gibi eşyalarda olmalı onunda ruh bağını çözmek için pusta eşyası satılmalı
Mantıklı aslında. Ruh bağını kaldırma parşömeni satılmalı mağazada. Ruh bağını kaldırmak isteyenler bedelini ödemeli.

Krakozyan

Üye
Ticaret konusunda WOW oyununa benzer , ne kadar cok drop farm o kadar cok kazanç olsun. Oyun içi farm yapmayanın oyun içine tl faktörüyle ön plana cıkması önlenmeli.

PVE nin önemi böylelikle artar. Oyun daha uzun süreli oynanır.. Daimi oynayanlar arasında ucurum farklar olmaz.

Krakozyan

Üye
Sınırsız ticaret = sınırsız p2w (her oyunda olacaktır, önemli olan dozu), Gold ticareti dolayısıyla Gold botlar, hile olarak dönecektir. O yüzden mümkün mertebe ticarete sınır gelmesi, elde edilen eşyaların oyuncuya sadece oyun içinde katkı sağlaması taraftarıyım
Seninle benzer fikirdeyim. Gold bar - ticaretinin önüne geçilemeyeceği için, item trade olayında net adım atılmalı. WOW denilen oyunda p2w deil. sınırsız ticaret yok.

May Payne

Üye
O zaman ticaret zevki için PvE oynayanların sayısı azalır diye düşünüyorum. Oyun PvP'ye dönebilir. Ne kadar sağlıklı olur orası meçhul.

Krakozyan

Üye
Ticaret zevki nedir ? farmer mı ? Oyun parası işçisi mi ? Onun da mı hobisi zevki oluyor ? PVE ve farm eden kendi hesabını karekterini dizsin. PVP atmasa dahi PVE ile kendi karekterini donatsın. Ancak Real Paraya meyil veren oyun içi aktiviteler - hoş değil. Ticaret oyundan ön plana geçiyor. KO bu nedenle çok user kaybetti.

Ticaret serbest olsun KO gibi olsun Diyen hazır var olan sisteme devam etsin.

USKO is There!

May Payne

Üye
Üretilen yada düşen itemi satıp para kazanmadıktan sonra PvE keyif verir mi sence? 24/7 slot farm yapacaksın ama karşılığında item satamayacaksın. Kusura bakma da bu bildiğin amelelikten öteye gidemez. İtemler de aktarım sınırlandırılması olmalı. İtemler 1 yada 2 defa aktarılabilsin ki oyun için ticaret canlansın, tüccarın cebine para girsin ki akıtılan alın terinin keyfi sürülebilsin. Bu arada KO, M2 falan oynamıyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt