Türk Oyuncu Kitlesi

shady19071907

Üye
090.jpg

Uzun süredir eskisi kadar foruma girmiyorum sadece oyun ile ilgili bir gelişme var mı diye bakıp çıkıyorum. Sebebi ise sürekli aynı konuların farklı kişiler tarafından açılması, bilgi kirliliğinin aşırı dönmesi ve ALFA sürecini idrak etmeden sürekli bu süreç hakkında şikayet dolu gönderiler.

Herkes istediği konuyu paylaşabilir bunu eleştirmiyorum fakat açılan konuların içi boş ve şikayetim bu yönde. Oyun yönetiminin 20 Kasım ALFA demesini "Hayat meselesi" haline getirenler var. Yapmayın arkadaşlar, bu kadar kendinizi ortaya atmayın. ALFA demek test demektir, 3 - 5 gün seni oyuna sokup, server başta olmak üzere birçok şeyi test edecekler. Tıp tabiri ile bir deneksin sen ALFA'da. 20 kasım dememeleri lazımdı ama bunu sürekli gündeme getirip oyun yönetimini zora sokmak tamamen çocukça harekettir. Fakat bir şekilde tüm duyu organları sadece ALFA'ya odaklı başka hiçbir açıklamayı okumayan, anlamayan kişiler var. Oyunun ALFA sürecinde tek PVP haritasında olup bolca bugların olduğu bir ortamda oyunun kalan % 99 özelliğini test edemediğin bir durum için bunu bu kadar aşırı abartmaya gerek yok.

Birkaç oyunun ALFA sürecine katıldım maalesef bizim Türk kitlesi böyle, bu konu hakkında 10 sayfa açıklamada yapılsa sonuç olarak herkes kafasına göre hareket edecek. Bunları dediğimiz için birkaç kişi de çıkar "sen admin misin", "direk closed beta olsun" gibi en basit savunma yöntemlerine başvuracaktır. Eğer oyun ve süreç hakkında bir bilgin yoksa, bırak herkes işini ve görevini yapsın bu konu da. Sürekli aynı muhabbetlerin döndüğü forumlarda bilgi kirliliğinden başka bir şey olmaz zaten azıcık forumda dolaşırsanız aynı konu hakkında 50 tane konunun açıldığını görürsünüz.

Sony yapsa böyle bir durumu, o Sony deyip sineye çekeriz ama en azından kullanıcısını dinleyen bir Türk şirket yapınca olayı başka yöne çekiyoruz. Üstelik oyunu ALFA'ya taşıyamadıkları her an da şirkete para biniyor yani borca giriyorlar. Adamlar böyle bir durumda, pandemi sürecinde elbette ki senden, benden daha çok ALFA'yı düşünüyorlardır. Bu lafım kişisel hiçbir
insanı hedef alıp yazılmış bir şey değil genel bir sitemdir. Sadece evet 20 kasım da gelmeliydi, oynasak güzel olurdu ama demek ki bazı şeylerin daha iyi olması gerekli. Steam'den bitmemiş Early Access oyunu aldığında nasıl tam sürümü çıkmasını bekliyorsak, bir zahmet büyük bir eksikliği dolduracak bu oyun için az daha sabredelim. Forumda bir anket vardı buradaki insanların yaş ortalaması 25 - 28 küsürlerdeydi yanlış hatırlamıyorsam, hepimiz olgun insanlarız ve bu oyun için çabalayan insanlara olgunlukla yaklaşabiliriz.

Son olarak: Oyunun ana sitesinde "Late 2020" yazıyor ALFA süreçleri için "LATE 2020" demek Aralık Sonu - Ocak başı gibi döneme denk geliyor. Oyunun ALFA sürecini yarın yayınlarlar diye beklemeye gerek yoktur.

Son düzenleme:

Rammstein

Üye
''Türk Kültürünün Problemleri'' diye konu açtığımda bana terörist muamelesi yapmıştınız hatırlıyor musun? Ayıp değil mi şimdi Türk oyuncularına kanser diyorsun ?

Vision

Senior Moderatör
Lütfen ikili tartışmaya girmeden, konu hakkında fikirlerinizi belirtin.

shady19071907

Üye
Dostum günaydın! Bahsettiğin şeyler doğrudan kültürle alakalı. Kültür sadece davul, zurna, halay değildir. Bknz: Kültürün toplumsal ve birey davranışlar üzerindeki etkisi
Sana terörist diyen benmişim gibi bu triplerin niye dostum? Eğer eleştiriyi kaldıramıyorsan başkasına saldırma. Açtığım konunun içeriğini okursan kültüre ya da kişisel olarak insanlara bir sözüm yok. Daha da uzatmak istemiyorum, ikili tartışmalara da girmek istemiyorum.

Rammstein

Üye
Sana terörist diyen benmişim gibi bu triplerin niye dostum? Eğer eleştiriyi kaldıramıyorsan başkasına saldırma. Açtığım konunun içeriğini okursan kültüre ya da kişisel olarak insanlara bir sözüm yok. Daha da uzatmak istemiyorum, ikili tartışmalara da girmek istemiyorum.
Konuşalım uzasın, konuşmaktan kime ne zarar gelmiş? Bu arada eleştiriyle alakalı bir sorunum yok.

Son düzenleme:

Justice

Yönetici
Game Designer
Birbirinizin kalbini kırmayın lütfen. Farklı düşüncelere sahip olmamız bizi zengin kılıyor. Herkes aynı düşünse, aynı zevklere sahip olsa dünya çekilmez bir yer olurdu. Burada önemli olan farklı düşüncelere de sahip olsak birbirimize olan saygımızı yitirmememizdir. Sizler bu oyunun temelini oluşturacak kitlesiniz. Sizin kaliteniz bundan sonraki kitlenin kalitesini büyük ölçüde etkileyecek. Bu aşamada her biriniz piramitin temel taşlarını oluşturuyorsunuz. Sizde oluşacak kırılmalar sonraki taşların da dengesini etkileyecektir. Biz sadece oyun geliştirmek istemiyoruz, aynı zamanda güzel bir topluluk oluşturmak, güzel arkadaşlıklara vesile olmak istiyoruz. Bunun da mimarları bizlerle birlikte oyunun ilk ve temel kitlesi olarak sizler olacaksınız.

anil

Üye
Alfa elbet açılacaktır, açıldıktan sonraki konu ve mesajlardan örnek vereyim;

"Alfa neden bu kadar kısa sürdü?"

"Neden sadece PvP haritası var?"

"Neden çok az içerik var?"

"Neden bug var?"

AsiTR

Üye
Uzun süredir eskisi kadar foruma girmiyorum sadece oyun ile ilgili bir gelişme var mı diye bakıp çıkıyorum. Sebebi ise sürekli aynı konuların farklı kişiler tarafından açılması,

Kusura bakmada yazının tamamını bile okuyamadım. Çünkü ya ne zaman açılacak diyenler konu açıyor ya da senin gibi bu kitleye sövenler. Amma baydınız arkadaş ya.

Herkes istediği konuyu paylaşabilir bunu eleştirmiyorum fakat açılan konuların içi boş ve şikayetim bu yönde.
Şunu yazıpta aynı boşlukta konuyu neden açarsın. Senin konuna benzer onlarca konu yokmuş gibi. Ya da senin eleştirdiğin konulara, senin açtığın bu konuda verdiğin cevap gibi onlarca yorum yazılmamış gibi.

ernado

Üye
Oyunu takip ederken sadece resmi duyurular kısmını takip etmeniz en doğrusu olacaktır söylediğiniz gibi herkes kendi fikirlerine dayatarak yorumlarda bulunuyor

shady19071907

Üye
Kusura bakmada yazının tamamını bile okuyamadım. Çünkü ya ne zaman açılacak diyenler konu açıyor ya da senin gibi bu kitleye sövenler. Amma baydınız arkadaş ya.

Şunu yazıpta aynı boşlukta konuyu neden açarsın. Senin konuna benzer onlarca konu yokmuş gibi. Ya da senin eleştirdiğin konulara, senin açtığın bu konuda verdiğin cevap gibi onlarca yorum yazılmamış gibi.
Konunun içeriğini tam okuyamadığını "senin gibi bu kitleye sövenler" şeklinde lanse ederken belli ettin dostum. Ben kitleye sövmüyorum bir sitem ediyorum okuma zahmetinde bulunursan ne demek istedigimi anlayabilirsin. Hem konuyu okumadım diyorsun hemde beni okumadigin konu üzerinden eleştirmeye calisiyorsun. Neyse SABIR.

AsiTR

Üye
Konunun içeriğini tam okuyamadığını "senin gibi bu kitleye sövenler" şeklinde lanse ederken belli ettin dostum. Ben kitleye sövmüyorum bir sitem ediyorum okuma zahmetinde bulunursan ne demek istedigimi anlayabilirsin. Hem konuyu okumadım diyorsun hemde beni okumadigin konu üzerinden eleştirmeye calisiyorsun. Neyse SABIR.
Konunun girizgahı ve başlığı özetidir. Hani bir yazı yazdığında giriş gelişme sonuç olur ya. Türkçe biliyorsan bu kuralı bilirsin. Ben başlık ve girizgahtan anladım. Gerisini okumama gerek kalmadı. Ayrıca kafama göre tepki göstermedim sende benim yorumumu okursan aslında senin kurduğun cümleleri alıntılayarak onlara cevapta yazmışım. Neyse daha fazla uzatmayacağım aslında 2 yorum bile yazmaya deymeyecek nitelikte boş bir konu açmışsın tebrikler.
Bu arada Rammstein'ın açtığı ve ciddi eleştirdiğim konu bile en azından tartışmaya değer ve dolu bir konuydu.

shady19071907

Üye
Konunun girizgahı ve başlığı özetidir. Hani bir yazı yazdığında giriş gelişme sonuç olur ya. Türkçe biliyorsan bu kuralı bilirsin. Ben başlık ve girizgahtan anladım. Gerisini okumama gerek kalmadı. Ayrıca kafama göre tepki göstermedim sende benim yorumumu okursan aslında senin kurduğun cümleleri alıntılayarak onlara cevapta yazmışım. Neyse daha fazla uzatmayacağım aslında 2 yorum bile yazmaya deymeyecek nitelikte boş bir konu açmışsın tebrikler.
Bu arada Rammstein'ın açtığı ve ciddi eleştirdiğim konu bile en azından tartışmaya değer ve dolu bir konuydu.
Bu basit savunma mekanizmasıyla görüşünü yaptığın için yine de sağ ol. 4 kısa paragraflık yazının girişinden tüm konuyu anlayabilmen beni şaşırttı (!) Herkes görüşüme katılacak diye bir şey yok ama bir dahakine yazılanların tamamını okursan en azından bir iki kelimelik giris yazisiyla kısa yoldan yargi yapmazsın. Bende seni tebrik ediyorum beni tek çırpı da anladigin icin. Iyi aksamlar

MrLeO

Üye
Öncelikle güzel bir konuya değinmişsin. Şikayet konuları olması şuan normal. Çünkü bazı arkadaşlar alfanın ertelenmesinden ötürü hayal kırıklığı içerisindeler ve sabırları kalmadı. Şikayet konuları moderatör arkadaşlar tarafından tek başlık altında toplanabilir ve yeni açılan konular silinebilir. Benim rahatsızlık duyduğum konu resmi bir forum sitesinde alakasız bir çok konu açılıyor olması. Örneğin " Forumda aktif kaç kişiyiz, kimlerin alfası onaylandı burdan yazsın vb. konular. Hatta az önce bir arkadaş konu başlığına sadece $ dolar işareti koymuş. İçeriğinde dolar yeni yılda düşermi arkadaşlar yazmış. Sırf post kasmak için açılan gereksiz konular yüzünden resmi bir forum sitesinin yavaş yavaş çöplüğe döndüğünü görmekteyim. Ben çok mesaj yazan bir kişi değilim genellikle okumayı bilgilenmeyi severim. Ama maalesef bu site yararlı bilgiden çok çocuk yaştakilerin açacağı gereksiz konularla dolmakta.

TheHandOfGod

Üye
Öncelikle güzel bir konuya değinmişsin. Şikayet konuları olması şuan normal. Çünkü bazı arkadaşlar alfanın ertelenmesinden ötürü hayal kırıklığı içerisindeler ve sabırları kalmadı. Şikayet konuları moderatör arkadaşlar tarafından tek başlık altında toplanabilir ve yeni açılan konular silinebilir. Benim rahatsızlık duyduğum konu resmi bir forum sitesinde alakasız bir çok konu açılıyor olması. Örneğin " Forumda aktif kaç kişiyiz, kimlerin alfası onaylandı burdan yazsın vb. konular. Hatta az önce bir arkadaş konu başlığına sadece $ dolar işareti koymuş. İçeriğinde dolar yeni yılda düşermi arkadaşlar yazmış. Sırf post kasmak için açılan gereksiz konular yüzünden resmi bir forum sitesinin yavaş yavaş çöplüğe döndüğünü görmekteyim. Ben çok mesaj yazan bir kişi değilim genellikle okumayı bilgilenmeyi severim. Ama maalesef bu site yararlı bilgiden çok çocuk yaştakilerin açacağı gereksiz konularla dolmakta.
sonuna kadar katılıyorum. bazı arkadaşlar istisnasız her konuya sürekli aynı mesajları yazıyorlar. ve o konu çok gerekli bir konu olmasa bile sürekli yukarılarda kalıyor

shady19071907

Üye
Sonuna kadar katılıyorum, ellerine emeklerine sağlık. Forumdan yararlı bir şey alınmıyor yani çok fazla bilgi kirliliği var.

Kouachi

Üye
Adamalar cyberpunk için ölüm tehditlerinde bulunmuş. Türk kültürüne takmış rammsteinda.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt