trgurjan35
Üye

Rise In rakibi oyunlardan yaklasık 5 ve 10 katı arası izlenmesi düşerek, artık oyuna olan ilginin bittiğini düşünenler için tavsiyesi olan varmı,
Artması için nelerin yapılacağı belli sıra siz deMerhaba,
Twitch oyun takibi, oyuncu gözünden ilk izlenim ve bilgi almak için bence çok önemli. Bu konuda da olan yayıncılarla ve olanaklarla elimizden geleni yapmaktayız
Ancak Twitch ve benzeri platformlarda MMORPG oyunların kaderi.. Hype dönemlerinde sayılar çok artıyor, daha sonra düşüyor.
Sayın Bearfact açmadın mı bi sıfırdan Atak Priest, beraber 70 Skilli vururuz Grim'eMerhaba,
Twitch oyun takibi, oyuncu gözünden ilk izlenim ve bilgi almak için bence çok önemli. Bu konuda da olan yayıncılarla ve olanaklarla elimizden geleni yapmaktayız
Ancak Twitch ve benzeri platformlarda MMORPG oyunların kaderi.. Hype dönemlerinde sayılar çok artıyor, daha sonra düşüyor.
Amazonunun oyunu var twiçte suan 25k izlenme gördüm, o oyunda mmorpg muş.. Hatta oda rise gibi yeniymişSadece içerik üreticisi değil. En pozitif adamı bile sürekli slot dönmek yoracaktır. Oyunda slot kesmenin ödülü ya da amacı, oynayanı mutlu edecek şekilde değil.
En çok oynadığım oyun olduğundan mı ya da PVP ve PVE sisteminin birbiri ile uyumlu olmasından mı bilmiyorum. Ama Shaiya PVP sistemi çok güzeldi. PVP sunak kesip, tanrıça puanını kasmaya çalışırlardı. PVP'ciler bu puanı artırıp, eğer tüm sunakları ele geçirirlerse, tanrıça puanı PVE oyuncusu, item basana şans gibi şeyler verirdi. Tabii PVP kısmının 1-15, 20-30, 1-60, 0-60 gibi haritaları vardı. Benim vaktim yok ama PVP yapacağım diyen 1-15 hesap kasıp, yan hesabı varsa ticaret ile o hesabı giydirip PVP atardı.
Bu oyunun PVP'sini de pay to win potlar bitirdi. Parayı basınca saldırı, kritik artıran iksirleri koydular. Bir hafta içinde PVP %80 kayıp yaşadı. Türkiye sunucusu ise zorlamalar ile 1 yıl falan devam ettirilip Polonya sunucusu ile birleşti.
Şu an oyunda PVP tarafı da vardır elbet ama odak tamamen item kasmaya yönelik, bunu keyifli sunan bir slot kesme sistemi yok. Zaten olmadığından büyük oranda solo oyuncular oyunda pek barınmıyor. Klanlarda ileride oyun çok iyi yere gelir. Kastığımız itemler ile köşeyi döneriz kafasındalar. Yayıncılar ise izlenme düştükçe mecburen bu oyuna uzun süre vakit ayırmayacaktır. Onlar da ekmeğinin peşindeler kısaca. Para ile desteklemek, az izlenen yayıncıyı ekibe mantıksız gelebilir ki gayet doğal.
Bence oyun kendini eğlenceli yapmadan, izleyene ve yayınını yapana da keyif vermeyecektir.
Twitch izlenme oranları yüksek olsada, oyuncu yükselecek diye bir olay yok. Twitch gibi yerlerde MMO'ya zaten pek arzu yok. Ayrıca bu kitle sizi WoW, FF14, ESO gibi kaliteli firmalar ile kıyaslayacak ya da ilgisi varsa bile böyle şeyler bekleyeceklerdi. KO benzeme ve içerik, görev, diğer sistemleri vb. halen bu saydığım üç oyun ya da Shaiya gibi eski oyunların, Chapter 1'inin %30'unu dahi karşılamayan bir oyun için zor.
Yani oynanış keyifli olmadıktan sonra reklam, Twitch, etkinlik hiçbir oyuncu çekmez. Etkinlikler eldeki oyuncuyu kaybetmemek için yapılır genellikle.
Twitch dropları ile oyun içi bir şeyler verilebilir belki. Ama bunu düzenli yaparsanız, Twitch yayıncılarında sohbete katılmasa bile izlenme sayısını artıracalardır. Burada içerik üretenler, yayında oyun hakkında tartışmak, geleceği ya da oyun özellikleri hakkında fikir alışverişi gibi sohbetler ile yayına rastgele gelen birini tutabilirler. Bu genelde MMO oyunlarda, oyuna yeni bakacak olanların ilgisini çekiyor. Ama bu etkinlikleri, slot kesme kabızlığını çözmeden yapmayın. Halen diyorum başlardayken, slot kesme sistemi daha basit ve çok slot kesme odaklı bir sisteme dönüştürün. 3D Diablo olun.
Onda bir sürü bug hata düpe oldu svler kalabalıktan patladı bıraktı çoğu kişi onuAmazonunun oyunu var twiçte suan 25k izlenme gördüm, o oyunda mmorpg muş.. Hatta oda rise gibi yeniymiş
dediğin rakip olan oyun en kötü pc de bile pc yi yormadan oynandığı için arka planda 2 3 farklı taracıdan yayınlar açılıp sayısı yükseltiliyor fakat rise zaten pc yi yordugu için şahsen ben arka planda pek yayın filan açmıyorum benim gibilerinde fazla olduğunu düşünüyorumRise In rakibi oyunlardan yaklasık 5 ve 10 katı arası izlenmesi düşerek, artık oyuna olan ilginin bittiğini düşünenler için tavsiyesi olan varmı,
Nokta. Gerçek kitle organik olarak toplanırsa toplanır. Öyle reklamla, yok yayıncıya üç beş vereyimle olmaz.Yani oynanış keyifli olmadıktan sonra reklam, Twitch, etkinlik hiçbir oyuncu çekmez. Etkinlikler eldeki oyuncuyu kaybetmemek için yapılır genellikle.