Öneri Upgrade

Lethald

Üye
Upgrade sistemi ile ilgili daha bir şey paylaşılmadığından dolayı aklımda uzun süredir tuttuğum fikri paylaşma kararı aldım.
Oyunda itemlerin max +10 olup olamayacağını bilmediğim için max +8 olarak düşünerek yazacağım.
Elimizde bulunan +0 bir item olduğunu varsayalım bu item +3'e kadar %100 şans ile geçecek yanma riski olmayacak.
+3'den sonra belirli yüzdeler olacak (bunlar paylaşılabilir veya paylaşılmayabilir genellikle gizli oluyor) +3'den sonra yapılan her upgrade işleminde itemin yok olma değilde -1 şekilde bir alt kademeye düşmesi sağlanacak.
Eğer düşmesini istemiyorsak ''koruma kağıdı'' gibisinden bir item olacak ve o itemi anvile yerleştireceğiz.
Başarılı olursa koruma kağıdı yine silinecek
Başarısız olursa koruma kağıdı yine silinecek
Tabiki burda koruma kağıdının nasıl olacağı adının ne olacağı nerden düşürüleceği gibi sorular olabilir.
Temel olarak aklımdaki upgrade mantığını anlattığımı düşünüyorum.
Ne çok kolay ne çok zor.

Baphomet7

Üye
benim düşümcem ise upgrade yapılıcak item ve itemler 3 classmanda olmalı basit orta yüksek ve efsanevi ve itemler ilk aşamada efsun taşları ile örnek

+1 item 1 efsun ile + 1 class kagıdı ile basılıcak

örnek +8 unıq item +10 efsun isticek ve isterse kullanıcı sadece efsun basıp upgrade sonrada yapabilicek efsunalrda yanma riski olmamalı fakat zindanlardan çıkmalı ve efsunların kademeleri olmalı ki buda pve kısmana deger katar diye düşünüyorum

etolord

Üye
bu ko ile aynı - sadece metin 2 katılmış içine ben daha özgün olması taraftarıyım

Lethald

Üye
Ko ile aynı olduğunu düşünmüyorum sadece 3 saatte itemleri toplayıp 10 saniyede hepsini kaybetmeyelim diye dedim.Tabi düşünülebilir sadece basit bir öneri

BrhnGndz

Üye
Ek;
Bu kağıt tradeye kapalı seviyenin üstünde kullanıma açık olsun.
Np ile alınsın, böylelikle o oyuncularda ödüllendirilmiş olur.
Kağıt tradeye kapalı olsun.
Her 500 adam öldürmesine de bu kağıt verilebilir.
Ama direk yanmama özelliği koyulmasın anvile bence, bu özelliği oyuncu elde etsin.

Lethald

Üye
Ek;
Bu kağıt tradeye kapalı seviyenin üstünde kullanıma açık olsun.
Np ile alınsın, böylelikle o oyuncularda ödüllendirilmiş olur.
Kağıt tradeye kapalı olsun.
Her 500 adam öldürmesine de bu kağıt verilebilir.
Ama direk yanmama özelliği koyulmasın anvile bence, bu özelliği oyuncu elde etsin.
Tabi neyin nerden alınacağına nasıl olacağına yöneticiler karar verebilir sadece ana upgrade mantığı söylediğim gibi kalsın yani itemin yanmaması için birşeyler yapabilelim atıyorum değeri yüksek bir item vardır +7 onu denemek isteriz o kağıdı bulmak gerekir kağıdı kasar öyle upgrade yaparız gibi.

BrhnGndz

Üye
Tabi neyin nerden alınacağına nasıl olacağına yöneticiler karar verebilir sadece ana upgrade mantığı söylediğim gibi kalsın yani itemin yanmaması için birşeyler yapabilelim atıyorum değeri yüksek bir item vardır +7 onu denemek isteriz o kağıdı bulmak gerekir kağıdı kasar öyle upgrade yaparız gibi.
Tabiki o kısım yöneticilerin işi, okudukları için kural şeklinde yazdım sadece.

gorkemkalak

Üye
Upgrade’dan çok bence crafting sistemi önemli. Sağlam ve mantıklı bir crafting sistemi oturtulursa upgrade teferruat. Upgrade yapmak için bir noktaya ihtiyacımız olmasın bulunduğumuz yerden upgrade yapabilelim. İtem geçme oranı her seviye için yüzde doksandan yüzde ona kadar indirgenebilir. Yanan itemlerin craft malzemelerinin bir kısmı bize geri gelebilir. Ayrıca oyunda pazar sistemi asla olmamalı.

Primusinterpares

Üye
Uzun uğraşlar sonucu elde edilen bir eşyayı bir çırpıda anvil'de kaybetmek çok üzücü ve bu yüzden başarısız bir upgrade sonucu eşyanın yok olmasındansa seviye düşürülmesinden yanayım, zira bir oyuncuyu oyundan en çok soğutacak şeylerin başında geliyor. Ama burada şöyle bir husus var; oyunda başarısız upgrade yoluyla eşya miktarında azalma olmazsa bir süre sonra eşya anlamında bolluk olacaktır ve bu da oyundaki ekonomiyi bozacaktır. Bunun daha hassas bir şekilde ayarlanması lazım, belki bir eşya ilk başarısız yükseltme sonucu 1 seviye, ikinci başarısız yükseltmesinde 3 seviye, üçüncüsünde kırılma şeklinde gibi gibi. Bu eşyaların da başarısız upgrade girişimleri hemen altında küçük bir info olarak belirtilebilir ki alışveriş esnasında o eşyanın riskli olup olmadığı hakkında fikir versin.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt