Üvey Evlat Ice Mage

Celestine

Üye
Merhabalar.
Ice magenin metaya girmesini çok isterim ve gerçekten oyunu şenlendirecek bir güncelleme olacağına inanıyorum. En azından DVye renk katar. Bu konuda bazı tavsiyelerim var, dikkate alırsanız sevinirim.
1-84 skilli gibi daha çok işlevsel skiller getirilmeli. Örneğin 60 skilli bir kişiye 200 def vermek yerine alan olarak tüm takıma 50 def verebilir. Ya da başka bir skill daha gelir ve tüm takıma 250 can verir. Bu da Ice mageyi mage ptlerin vazgeçilmesi haline getirebilir. Düşünsenize bir mage ptde zaten 1 lr olmak zorunda diyebiliriz, gerisi de fire oluyor hep. Bir tane de ice bulundurmak ekstra bir şey sağlamalı. Ama şuanki meta da ekstra bir şey sağlamıyor. Ya da hp leech gibi özellikler getirilmeli ki farm atarken vs. tercih edilsin en azından.
2-İce skillerinin hasarı arttırılmalı, örneğin malum oyundaki gibi canavarlara diğer joblar kadar hasar vermeli hatta belki de daha çok hasar vermeli ki mageleri ice'a dönmeye ikna etmeliyiz. Farm atarken veya etkinliklerde canavar keserken. Aynı zamanda ice mage zaten mageler arasında en tank mage olduğu için bu güncelleme magelerin solo bir şekilde DVde farm atmasına olanak sağlayabilir. Bir asas vs. geldiğinde kendi bastığı shieldi ve frost staffların verdikler joblara karşı antiyle birlikte 84 skillini açıp uzayabilmeli. DVde ancak fire mageler farm atabilir o da tek yemezse. Bence bu konu ciddi bir şekilde masaya yatırılmalı.
3- Evet, ice tutma şansının artması gerçekten etkilemiş ama gördüğünüz üzere hala üvey evlat muamelesi görüyor ve ice mage oynamak isteyenler mage ptlere vs. alınmıyor. Bu konuda ciddi düzenlemeler getirilmesi kanaatindeyim. FRnin hasarı var, zehiri var. LRnin körü var, blinki var, teleportu var. Icenin nesi var? Sadece Infernoda pkya kalırsak belki 84 açar da iş yapar. O da belki.
Son olarak, gerçekten ice mage oynamaya heves ettim, gerçekten skill FXleri olsun, görünüşü olsun hoşuma gidiyor. Ben bir oyuncu olarak ne kadar dikkatinizi çekerim bilmem ama ice oynamak isteyen bir çok kişi var. Oyuna çeşitlilik gelsin istiyorsanız buradan başlayabilirsiniz bence. Özellikle takıma (SC basılı olsa dahi) hp ve def veren skiller olsa çok iyi olur.

Aynı zamanda buraya kendi yaptığım çıtır hasar testlerini bırakıyorum.
Bu hasar testleri +2 +1 mystic set karışık ve sun belt ile yapılmıştır. Üstümde paper +8 2 magic rünlü set ve magic A anklet vardır.

1675 +8 arch frost staff hasarı
2006 70 nova
1723 60 nova

1727 +7.3 arch fire staff hasarı
2190 70 nova
1950 60 nova

staff 52 fark
70 nova 184 fark
60 nova 227 fark

ELEMENTAL DAMAGE FARK (Yani 1 FR-LR-ICE Damage arttırsanız hasarınız bu kadar artar)
3,3 ice damage
3,65 - 3,7 lr damage (tahmin)
4 fr damage

Raxbaba

Yeni Üye
Ice demek buz demek ya. Ama skil ağacında buz yok. Dondurmak yok. Üşütmek var. Skill ağacının adı Cold olsaydı daha iyiydi. Benzer oyunlarda adamı buzul kütlesi içine alıp adamı hareket edemEz hale getiriyorsun. Yavaşlatma falan değil öyle. Cure at geçsin yok. Burada öyle bir skill yok.

75 Ice arkana bir yol bırakıyor ve %100 tutuyor. Ama zıplama skilleriyle anında çıkılıyor. 84 skili etrafında 4 halka çıkarıyor ve o süreçte cure etkisiz kalıyor. Ama lr magenin bir körüne ya da dışarıya aldığı bir call skili ile tamamen etkisiz kalıyor. Bekleme süreleri de çok uzun. Pkda bir işlevi yok yani. 80 skili ayrı bir komedi. Bari o farklı bir güçte olsaydı. 36 lwl skiliyle 80 skili bir olur mu arkadaş ya. Hadi buz, dondurma koymadınız. Bari o %100 slow vursaydı. 85 skili zaten evlere şenlik. Damage desen zaten yerlerde. O da fire skilinin bire bir aynısı. Tabi çok daha az damage vuranı.

Bir de bug var. Çiftlemeyle birlikte hızlı basarsan skill kullanılmamıs gözüküyor ama cdye giriyor. Aylardır böyle. Zaten toplu curenin yağmur gibi atıldığı yerde 15-20 ıce novadan biri tutsa ne fayda. Dash silmesi de hiç bir fayda etmiyor çünkü scler ucuz ve dashle oynayan yok. Etkinliklerde bile. Cureyi al devam et. Talia vb itemler de yok oyunda. Kaçış mekaniği sadece slow olan bir karakter, tek bir cure ile etkisiz hale getirilip yere yatırılıyor.

Oyunda Lr tutma mekaniğini, sahip olduğun lr hasarına göre ayarladılar. Ama Ice için halen RNG geçerli. Yani tamamen şansa. Skilleri hasar açısından ağır kısıtlanmış olan karaktere ıce damage kasmanın hiç bir anlamı yok yani. Chaos alsan ne almasan ne. Stafı sağlam alsan ne almasan ne. Ya ne anladık o işten zaten yağmur gibi toplu cure atılıyor. Tekli curesi olan karakterlerde üstlerine 100 200 tane cure potu alabiliyor. Öyle bir ağırlığı da yok. At babam at. Sen ayda yıdla bir ıce tutturucan da ne olacak. Adam anında cureyi atıp devam ediyor.

Ya o magenin adını Ice değil Cold yapıcaklar öyle grip gibi ortalıkta gezinecek. Ya da gerçek, sağlam i şe yarar bir buz skili koyacaklar şçyle donduran eden. Hareketsiz bırakan vs. Server başında tüm skilleri acıp bir dönem oynadım. Sonra baktım bir şey değişmiyor. Bıraktım ıce mageyi. O kadar skil vs. açtım boş yere o pahalılıkta ona üzülürüm sadece.

Son düzenleme:

Celestine

Üye
Aynen öyle, hiçbir işlevi yok. LR mage en azından mage ptlerde öncü olarak, melee ptlerde ise priest kadar önemli destek olarak oynanıyor. Peki ya ice mage? Ne işe yarıyor?

N3v3N

Üye
İce magenin alan acipta etrafı yavaslattigi skill çok guzel dusunulmus.
Arkasına içe attigi skill biraz kullanışsız. Loldeki Anvia gibi dairesel kucuk bir alana süreli ice atabilirdi veya daha islevsel olarak buzdan duvar olusturabilirdi :)

Celestine

Üye
Evet, direk duvar açma skilli bile gelebilir. Bence bu işin en mantıklı çözümü moblara daha fazla hasar vermesi olacaktır. Skillerin de değişmesi gerek tabii ki.

cebe

Üye
Karşındaki adamda fr resist fazla ve fr var diyelim. 7.3 arch stafflı 8 icedan resisti düşük olmasına rağmen daha az vuruyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt