Uzak Masaüstü Bağlantısında Sanal Klavyelerin Çalışmaması

srknclk55

Yeni Üye
Herkese merhabalar.
Rise online oyununu severek ve keyif alarak oynamaktayım. Senelerce başka oyunlardaki sorunlardan veryansın ettik. Bu oyundaki yönetimi görünce çok heveslendim. Dedim artık bir şeyler değişecek. Çok şey düzeltildi çok şey engellendi çok şey daha keyif veren bir hal aldı. Fakat işimiz gereği evde olamıyoruz. Gün içerisinde KENDİ ŞAHSİ BİLGİSAYARIMA uzak bağlantı yöntemi ile bağlanıp karakterim oyundan düştüyse yada oyun içi bir aktiflik varsa uzaktan kontrol etmem gerekiyor. Exp partide dc olmuşsam yada dorion gidip gelmişsem row pt kodu yazmam gerekiyor. Fakat makroları engellemek için sendkeys ve benzeri yöntemleri güvenlik programınız devre dışı bırakıyor.
Bu durum kabul edilecek bir durum olmasa da rise online ile sınırlı kalmak şartıyla kabul ettiğimizi varsayalım. Ben işim gereği evdeki bilgisayarımda da çalışıyorum. Uzak bağlantı yaptığımda normal masaüstü tarafında da engel yiyoruz.
Oyunu hadi anladık ama siz kim oluyorsunuz da benim şahsi bilgisayarımdaki uygulamalarıma erişmeme engel oluyorsunuz. Anti programınız rise online ile sınırlı kalmıyor benim özel hayatıma müdahale ediyor. Bunun yasal bir suç olduğunu biliyor olmalısınız umarım. Oyunu geçtim benim masaüstünde programlarıma çalışma hayatıma engel nasıl olabiliyorsunuz. Şimdi kalkıp oyunu kapat öyle çalış falan yorum yapmayın. Hangi oyun açıkken çalışacağıma siz karışamazsınız. Bu kadar ileri düzeyde bir oyunun benim kişisel bilgisayarıma müdahale etmesi normal değil.
Makro engellemek amacı ile bazı yöntemleri kapamanızı anlıyorum ama oyun içerisinde uzaktan girip parti kodunu yazamıyor olmamız sizin suçunuz. Bunun için oyun içerisinde geçerli olmak üzere bir klavye uygulaması yapılabilir. Nasıl otomatik makro uyarı sisteminde gelen kodu girmek için yaptığınız klavye gibi H menüsüne eklenecek klavye ile bu sorunu düzeltebilirsiniz.

Her şeyden önemlisi hiçbir oyun yönetimi benim kişisel bilgisayarımda bilgisayar kullanımımı , çalışma yöntemimi , şahsi programlarımı engelleyemez ve yazılımsal olarak bilgisayarıma müdahale edemez. Böyle bir hakkınız yok. Bu benim özgürlük alanım ister donanımsal olarak bilgisayar kullanırım ister uzak masaüstü ile bağlanıp kullanırım. Bu özgürlüğüme müdahale edemezsiniz. Güvenlik programı yapımcılarınız ile görüşüp tuş gönderme yöntemlerini sadece rise onlineda engellemelerini görüşünüz. Oyun içerisinde de lütfen bir klavye ekleyip insanların bu mağduriyetini gideriniz. İyi çalışmalar dilerim.

The Matrix

Üye
Anti-hile yazılımı engelliyor, oyun yönetimi ile alakası yok.

srknclk55

Yeni Üye
Oyun yönetimi bu anti hile yazılımı ile anlaştığına göre alakası var. Oyun ile alakası yoksa eğer anti hile yazılımı olmadan oyuna girmemiz lazım. Eğer böyle bir durum söz konusu değil ise oyunun ta kendisi ile alakası var.

The Matrix

Üye
Oyun yönetimi bu anti hile yazılımı ile anlaştığına göre alakası var. Oyun ile alakası yoksa eğer anti hile yazılımı olmadan oyuna girmemiz lazım. Eğer böyle bir durum söz konusu değil ise oyunun ta kendisi ile alakası var.
Eski konulara baktım da yetkililer bu konuyla alakalı bir çalışma planımız yok demişler.

srknclk55

Yeni Üye
Eski konulara baktım da yetkililer bu konuyla alakalı bir çalışma planımız yok demişler.
Bu konu benim için önemli. Çünkü işimin gereği evdeki bilgisayarıma bağlanmam gerekiyor. Onu da geçtim oyun zevki ve devamlılığı açısından oyun içi klavyenin aktif olması lazım. Eğer klavye olursa makro ile tuşlara basabilirler gibi düşünüyorlarsa doğrudan basma değil metin olarak tuş yazıp gönderme yöntemi yapılabilir. Gönderilen tış verisinden sonra 15 saniye yada 30 saniye daha metin gönderilemesin. 1 dakikadan fazla klavye ekranı açık kalırsa otomatik kapansın 15 saniye daha açılmasın gibi gibi gibi...

MmoRpg

Üye
şimdi yapan var dicem yaptıkalrındıa biliyorum ama sorun şu ki yönetim bunu sevmeyecek . e ama var bence yönetiminde konuyla ilgili bilgisi vardır sonuçta sanmıyorum oyunlarında onalrdan habersiz bir şey yapılabilsin ? öyle yani

srknclk55

Yeni Üye
Bizim muhatabımız anti hile yazılımını geliştiren firma değil. Bu sorunu muhatap olduğumuz rise yönetimi halledecek. Evet bu klavye mevzusunu çözenler varmış . Nasıl bilmiyorum ama varmış. Tekrar söylüyorum klavyeyi rise online üzerinde işlevsiz hale getirebilirsin ama rise dışında bilgisayarımda hiçbir şeye elinizi süremezsiniz. Hatta rise üzerinde çalışmaması için windowsun üzerinden değişim yapamazsınız. Rise üzerinde işlevsiz hale getiren bir yazılımı sadece rise da kullanabilirsiniz.

fstab

Üye
klavye engelleme olayı rise onlinenin eklediği bir özellik baska eac korumalı oyunlarda böyle bir sorun yok

fstab

Üye
sanırım macroyu zorlaştırmak için yapmışlar ama kozy bile yıllardır aktifken neye kime faydası var tartışılır.

The Matrix

Üye
sanırım macroyu zorlaştırmak için yapmışlar ama kozy bile yıllardır aktifken neye kime faydası var tartışılır.
O konuda sayısız bildiri yaptım farklı bir anti-hile yazılımı kullanmaları gerekiyor bu durum ne kadar zor bilmiyorum. Bahsettiğin makro diğerlerinin arasında en masumu emin ol.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt