Virus Programım Kurulum Dosyasını Trojen olarak algıladıı !!??

dogancan759

Üye
İyi forumlar herkese. Oyunun kendi resmi sitesinden indirmiş olduğum kurulum dosyasını rardan çıkartıp açmak istediğimde Virüs programım 1 oyunun simgesinin bulunduğu setup dosyasını Trojan gerekçesiyle kaldırdı. Normal bi durum mu bu ??* Başka karşılaşan arkadaşım oldu mu ? cevaplarınızı bekliyorum

Vision

Senior Moderatör
Hangi antivirus yazılımını kullandığınızı ve konuyla ilgili ekran görüntüsü ekleyebilirseniz daha sağlıklı olur.

Aura

Üye
İyi forumlar herkese. Oyunun kendi resmi sitesinden indirmiş olduğum kurulum dosyasını rardan çıkartıp açmak istediğimde Virüs programım 1 oyunun simgesinin bulunduğu setup dosyasını Trojan gerekçesiyle kaldırdı. Normal bi durum mu bu ??* Başka karşılaşan arkadaşım oldu mu ? cevaplarınızı bekliyorum
Normal bir durum değil tabi ki gerekli düzenlemeleri yaparlar sanırım bende yeni indiriyorum bakalım Windows defender bir sorun görücekmi bir de hangi virüs programı olduğunu söyleseydiniz keşke.

shady19071907

Üye
Normal bir durum değil tabi ki gerekli düzenlemeleri yaparlar sanırım bende yeni indiriyorum bakalım Windows defender bir sorun görücekmi bir de hangi virüs programı olduğunu söyleseydiniz keşke.
Bende Windows Defender kullanıyorum sadece oyuna karşı bir sorun algılamadı. Hatta sorunsuz şekilde bilgisayarımda yüklü duruyor oyun. Bazı virüs programları oyunu farklı şekilde algılıyor zaten önden verilmesinin nedeni bu. Ona göre güncelleme gelecektir

toxhin

Üye
bazı virus programları exe dosyları vırus olarak algılayablır o yuzden kapatıp oyle yukleyınız

TANK

Üye
ftp üzerinden alınan dosyaları defender .exe virüs olarak görebilmektedir maalesef bu sorun alfa süreci bitince düzelecektir.

dogancan759

Üye
Adsız2.png
1.png

Mergen

Üye
Virustotal sisteminde ikinci kere taranan her exe ilgili antivirüs firmalarına rapor edilir. Antivirüs firmaları da bunları olası tehdit olarak inceler ve ona göre rapor oluşturur. Databaseleri buna göre güncellendiği için bazı antivirüs yazılımları zararlı olarak görmekte. Virüs, trojan tanısı konabilecek bir açık olsaydı eğer diğer antivirüs yazılımları da bunu databaselerine tehdit olarak eklerdi. Konu ile ilgili antivirüs firmalarıyla mail trafiğimiz devam etmekte, yakın zamanda bu firmalarda database güncellemesi yapacaktır.

Muti

Üye
ben kaspersky'la tarattım bir şey bulmadı, bana göre en baba anti virüs kaspersky, senin bilgisayarındaki başka bir dosyadan da bulaşmış olabilir

dogancan759

Üye
Virüs programını bloke ederek çalıştırabileceğim farkındaydım. Tüm arkadaşlara özellikle yönetici ve moderatörlere cevaplar için teşekkür ederim. PC'imde başka oyunlar ve önemli dosyalar bulunduğundan tereddütüm olduğum ile başka arkadaşlarımın da aynı durumla karşılaşmış olabilme ihtimalinden konuyu açmıştım. İlgi için sağolun.

NACLIA

Üye
Norton360 ile bu trojanlari algılıyor.

Ekli dosyalar

• 2020.11.19-17.43 (2).png
    2020.11.19-17.43 (2).png
    34.1 KB · Görüntüleme: 84
  • 2020.11.19-17.41 (2).png
    2020.11.19-17.41 (2).png
    22.1 KB · Görüntüleme: 81

NACLIA

Üye
Trojen kodunu aradım. Sadece Norton'un bulabildiği bir zımbırtı. Makaleye göre, Norton bazı .exeleri şüpheli kabul edip, bu tür alarmlar verebiliyormuş. Tehlikeli olmadığının altı çizilmiş, detaylarını bilemiyorum. Sadece Norton'un bulması da ilginç geldi. Norton'un 90'lı yıllardaki vakalarını hatırladım.
Nortondan geçmez başkan ben izin verdim ama sistemde burda bilgi için paylaştım şirket ile iletişime geçilsin diye.

toxhin

Üye
windows 10 vırus programı kullnamnıza gerek yok kendısı yeterlı zaten kaldıkı herseyı virus olarak gorur bu gayet normal bırsey

Zogguko

Üye
kardesım vırus programı kullanmanız cok sacma zaten agırlıkdan baska bır işe yaramaz windows 10 kullanıyorsunuz gerek yok zaten
kullanmıyorum ki, konuyu görünce merak edip virustotale attım. konuya ek yorumsuz olarak paylaştım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt