Warriorun knight ağacı

Elessar

Üye
Herkeze iyi günler. Bildiğimiz gibi oyun erken erişimde ama yinede tüm sınıfların her skill beceri ağacı açık durumda warriorların knight ağacı hariç.
warriorun bu atak sorunuyla açılsada bir işe yaramayacaktır çünkü 2500ap ye sahip bp ve warrior hasarları arasında inanılmaz fark var R vuruşları aynı olmasına rağmen. Birebirde bu warriorun bi halta yaramadığını görmelerine rağmen üç beş parti içinde warrior oyunu oynuyor diye görmezden geliyorlar. Tüm eski warrior oyuncularını küstürdünüz. Koca turnuvaya 14kişi başvurmuş biryerlerde yanlış olduğunu ne zaman anlayacaksınız ? Bi seneye yakındır warriorun atağının düzeltilmrsini bekliyorum. Torture atan bp earthshaker ya da arch sworda gerek duymadan curse bladele bile iyi itemli warrioru kesebiliyor

Elessar

Üye
Gmlerden rica etsem bana şu yazacağımın mantığını açıklayabilirler mi ?
Bp silahları +7leri baz alıyorum
Cursed blade 125
Arc sword 146
Earthshaker 156

Warrior silahları
Mino 160
War scyth 161
Bu rakamları okuyanlar silahı taktığında warriorun U menusundaki atağının daha fazla olmasını bekler , evet öylede oluyor warrorun atağı daha çok çıkıyor. Gel gelelim vurmaya kalktınmı bp warriordan %50daha fazla ve skilinin cd si yarı hızda neredeyse. Yani kabaca bir hesapla aynı ap ye sahip bir bp warriordan belirli bir süre içerisinde 2kat fazla hasar veriyor misal 5saniyede (tipik bir vs süresi). Yapmayın lütfen bp leri dv hayatına entegre etmişsin tamamda warriorları naptınız ??

N3v3N

Üye
Warrior atak kısmındaki skillerin çoğu buglu. Kanatma skillerinden tut true damage skillerine kadar hepsi kendi halinde takılıyor. Skil açıklaması ile alakaları yok.

Skil bakımından warrior 70 skili %350 hasar vuruyor. Priestin skili ise %350 hasar yazmasına rağmen %350+150 additional damage vuruyor.

Şu şekilde sağlamasını yapabilirsiniz;

Kuklaya R vurun. Hasarlardan biri az vuracak(seken hasar). Bu silahın kuklaya vurduğu elemental hasardir. R hasarindan elemental hasari çıkardığımızda ise fiziksel hasarimizi bulmuş olacağız.

Yani R hasarı= fiziksel hasar + elemental hasar

Skillerdeki yuzdeler fiziksel hasar üzerinden hesaplanıyor. (true damage olayı farklı) Ardından elemental hasar ilave ediliyor ve varsa additional damage.

Özetle; kuklaya R ile 400 ortalama vurduk diyelim. Seken hasar 100 olsun.
Fiziksel hasarimiz 300 olur.
70 warrior skili;
300 x 3.5(%350 hasar) + elemental hasar
1050 + 100= 1150

Priest skili; ( hasarları aynı aldım)
300 x 3.5 + elemental hasar + 150 additional damage
1050+100+150= 1300

Şeklinde vurur.

Deneyin. Denemeden yorum yapmayın.

Buradan yola çıkarak warrior 70 skiline de +150 ek hasar gelse güzel olur.

HazyShade

Üye
Artık şunu öğrenelim, Warrior'un vuruş skili base atack ile orantılı, Priest tüm güçlendirmelerden (kitap +30 str ) sonra oluşan atakla orantılı vuruyor. Bu nedenle %50 atak bonusu olan kitapla, priest aslında az bile vuruyor.

Warrior konusuna dönecek olursak, formulde vs sorun yok ama warrior adam akıllı kombo yapamıyor. 0.8 sn CD li skille kombo yapılmıyor. Haliyle 3 saniyede ortalama bir priest 5 skill +R vuruşu sağlarken iyi bir warrior 3 skill+R ancak vurabiliyor. Priestin Skill CD 0.5, Warrior 0.8 gösteriyor ama oyunda gerçek davranış öyle olmuyor.

Daha önceki combo yapılabilen oyunlardan gelen, kas hafızası olan herkes warrior oynanmaz bu oyunda dedi ve farklı class lara yöneldi. ( Bir dönem çift skill ile combo yapılabiliyordu onu da engellediler)

BURADAKİ sıralamada ilk 100 e girebilen 10 warrior var. yani normalde koşullarda en az 20-25 warrior olması gerekiyor. (4 class eşit dağılıyor olsa)

Warrior şu anki haliyle sadece babashop oyunculara hitap ediyor, bir de maden kazanlar tercih ediyor.

N3v3N

Üye
Artık şunu öğrenelim, Warrior'un vuruş skili base atack ile orantılı, Priest tüm güçlendirmelerden (kitap +30 str ) sonra oluşan atakla orantılı vuruyor. Bu nedenle %50 atak bonusu olan kitapla, priest aslında az bile vuruyor.

Warrior konusuna dönecek olursak, formulde vs sorun yok ama warrior adam akıllı kombo yapamıyor. 0.8 sn CD li skille kombo yapılmıyor. Haliyle 3 saniyede ortalama bir priest 5 skill +R vuruşu sağlarken iyi bir warrior 3 skill+R ancak vurabiliyor. Priestin Skill CD 0.5, Warrior 0.8 gösteriyor ama oyunda gerçek davranış öyle olmuyor.

Daha önceki combo yapılabilen oyunlardan gelen, kas hafızası olan herkes warrior oynanmaz bu oyunda dedi ve farklı class lara yöneldi. ( Bir dönem çift skill ile combo yapılabiliyordu onu da engellediler)

BURADAKİ sıralamada ilk 100 e girebilen 10 warrior var. yani normalde koşullarda en az 20-25 warrior olması gerekiyor. (4 class eşit dağılıyor olsa)

Warrior şu anki haliyle sadece babashop oyunculara hitap ediyor, bir de maden kazanlar tercih ediyor.
Base atak ile orantılı ise wolf ve STR alınca hasar artışi olmaması gerekir.

Priestte de kitapsız 100 vuruyorsa kitap basınca 150 vurmamasi gerekir.

Alkoer

Üye
Warrior cd 0.5 olsun sorun çözülür hep söylüyorum. Tek skille zevkli olmaz diyenler ve farklı sebepler sunanlar oldu haklılar belki. Bence cd düşürüp denemek lazım.

HazyShade

Üye
Base atak ile orantılı ise wolf ve STR alınca hasar artışi olmaması gerekir.

Priestte de kitapsız 100 vuruyorsa kitap basınca 150 vurmamasi gerekir.
Benim çıkarımımı şu yönde (kesin bilgi değil)
Priest için: DMG = ( (Base AP + Bonus AP)/2 * Skill Rate ) + Elemental DMG + Extra DMG (weapon)
Warrior için: DMG = ( ((Base AP/2) * Skill Rate) + Bonus AP ) + Elemental DMG + Extra DMG (weapon)

Formulun devamı, hasar verilecek olan mob/kukla/player Defansı resistansı çıkarılacak şekilde devam ediyor. Bu 0 defanslı 0 resistanslı bir kuklaya vururken kullanılan formül olabilir.

Jackass

Üye
Boşa konuşuyorsunuz arkadaşlar 7 aydır aynı mevzu konuşuluyor. Yok level cap gelince düzelcek. Yok takı upgrade. Yok item upgrade. Hiç bişe düzeleceğini yok. Full item warrior charla oynayasım gelmiyor dual 7 golden snake takan adam kesiyor charı skiller buglu. R combo buglu. İtemler aşırı derecede dengesiz ve çöp. Oyunun metası tamamen bozuk. Bir bütün yok oyunda kafalarına göre takılmışlar.

Elessar

Üye
Konuyu amma dağıtmışsın bp nin atağında güçlendirmeleride kapsıyor diyen arkadaş artık şunu öğrenelim diyor. Ben 20yıldır bu oyunları oynuyorum emin olmadan buraya birşey yazmam. Şimdi senin artık şunu öğrenin dediğin sözümona herkezin artık bilmedi gereken basit bişey kabul ettiğin şeyi basitçe çürütüyorum.
Demek bp nin skilleri kitap ve 30str dahil hesaplanıyor warriounkiyse wolf ve str hariç hesaplanıyor. Zahmet edinde bp ve warrioru aynı ap ye getirin ve kuklaya vurun. Hiçbir güçlendirme almadan! Bp ye kitap basma str basma. Warriora wolf ve str basma. Netice aynı R ler eşit vurmasına rağmen yine %350skillerde 300lerde hepsindede bp warriordan çok daha fazla vuruyor

Elessar

Üye
Velhasıl bp ve warriorun skill açıklamalarında farklı cümlelere takılmayın bu skiller tamamen aynı ancak neticeleri farklı. Warriorun cd sinide 0.5düşürülürse sorun çözülür diyen arkadaş hayır yeterli değil. Yine bp çok daha fazla vuracak! Şu olanlara inanamıyorum
Paper7 cursedblade7li adam nasıl olurda war sc 7li bir warrioru alaşağı edebilir !? Allah aşkına şunu okuyan yetkililer elinizi vicdanınıza koyun 8m değerinde bir silahla adamlar 200m değerinde silahı olan adamı yıkıyorlar. Arch sword ya da earhtshaker ya da strombringeri hiç söylemiyorum.
Unique takılı earthshaker 7li bir bp yi bir warriorun yıkması için neler takması gerek varın düşünün yazık! Overseer 7 imperail7 unique takı taksanda yıkamayacaksın yani full olsan bile. Burda bp ye nerf gelsin demiyorum bp oyuncuları rahatsız olmasın. Warrior berbat durumda diyorum. Asasa karşıda aynı durumda warrior onuda asla kesemiyor. Bp ile kıyaslamamın sebebi bunların ataklarının formatı aynı aynı skille tekrar tekrar atak yapıyorlar asas farklı skillerle. Bariz olsun diye anlaşılsın diye, millet basitçe farkedebilsin diye bp%350ile warrior%350den çok daha fazla vuruypr diyorum güçlendirmeler dahil olsun olmasın

Powerslave

Üye
hayvani bir defansınız olup BP kadar çok mu vurmak istiyorsunuz anlamadım? buff ac db de verelim prieste ne gerek var?

Elessar

Üye
Aynen onu istiyoruz bp ye gerek yok death valleyde pk atamazsın atağın istersen 10k olsun. Bp ile ancak farm atılır pvpde dayanmaz. Bp ana priestin alternatifidir. Bu oyun bp yi ana çar haline getrmiş haberiniz yok. Priest dediğin karakter tank olur hp basar pkda partisine heal verir db skilleri atar bu oyunun nihai amacı pk yapmaktır. İtemlerde bu yüzden satılır farmda bu yüzden yapılır coinde bu yüzden kazanılır hepsi daha iyi item alıp pvpde daha etkili olmak içindir. Farmı hayat gayesi haline getirip reel hayata para alanlar hariç.

Elessar

Üye
Bide şaşıraraı söylüyorlar aha haykırıyorum tabiki Warrior bp den fazla vuracak eşitte değil fazla vuracak dv haritasını bpler değil pk çarları düzenler. Bpler pve karakterlerdir pvp değil

HazyShade

Üye
Konuyu amma dağıtmışsın bp nin atağında güçlendirmeleride kapsıyor diyen arkadaş artık şunu öğrenelim diyor. Ben 20yıldır bu oyunları oynuyorum emin olmadan buraya birşey yazmam. Şimdi senin artık şunu öğrenin dediğin sözümona herkezin artık bilmedi gereken basit bişey kabul ettiğin şeyi basitçe çürütüyorum.
Demek bp nin skilleri kitap ve 30str dahil hesaplanıyor warriounkiyse wolf ve str hariç hesaplanıyor. Zahmet edinde bp ve warrioru aynı ap ye getirin ve kuklaya vurun. Hiçbir güçlendirme almadan! Bp ye kitap basma str basma. Warriora wolf ve str basma. Netice aynı R ler eşit vurmasına rağmen yine %350skillerde 300lerde hepsindede bp warriordan çok daha fazla vuruyor
Hocam sen daha Base AP ne demek onu bilmiyorsun. Ben kesin bilgi değil diyorum ama Base AP; lvl ve statların yalnızca silahla atak çarpanı ile birlikte elde edilen AP dir. çıplak karaktere yalnızca silahı varken verdiği AP dir. Üzerindeki buf, takı ve diğer eşyaların verdiği STR hariç diyorum. Onlar Bonus AP dir. Sen U da gördüğün Base AP + Bonus AP. Sürekli onun üzerinden hesap yapmaya çalışıyorsun.
255 STR stat verilmiş warriorun üzerinde yalnızca silah varken AP si = Base APdir.
( ee takılardan gelen STR ve wolf nolacak diyorsun, diyorum ki onlar Bonus AP, formuldeki yerinden emin değilim ama Priestlerde durum tamamen farklı diyorum)

Priest için: DMG = ( (Base AP + Bonus AP) / Z ) * Skill Rate ) + Elemental DMG + Extra DMG (weapon)
Warrior için: DMG = ( ([ Base AP / X ] * Skill Rate) + (Bonus AP / Y )) + Elemental DMG + Extra DMG (weapon)

Bu bilgi kesin değildir, başka oyunlardaki formullerin sadeleştirilmiş ve değişken eklenmiş halidir. Rise da benzer bir durum olduğu benim çıkarımımdır.

HazyShade

Üye
h37d36d.jpg

Perform an attack that deals %350 damage.

ko8dk3d.jpg

Deal %350 of base attack damage witout failure.

Bu farklılığı kendimiz uydurmadık, skilin üzerinde yazdığını formulde yerine koymaya çalışıyoruz. Eğer Base AP varsa Bonus/Extra AP diye bir mefhum daha vardır.
Deneye deneye bahsettiğim formule yakın sonuçlar bulduk.
Sonra dedik ki Warrior Base AP si yükseldiğinde iş yapacak, yani yüksek levellarda;
Priest ise Max lvl olmasına gerek yok bonus AP base AP den yüksek değer ürettiği sürece Warriordan daha iyi kalacak.

HazyShade

Üye
Warriorun cd sinide 0.5düşürülürse sorun çözülür diyen arkadaş hayır yeterli değil. Yine bp çok daha fazla vuracak!
Biz 0.5 e düşsün derken o fazla vuruyor bu az vuruyoru çok takmadan tamamen oyun zevki ve oyunculuk farkı ortaya çıksın diye istiyoruz.

Orta seviyelerdeki priestimle, az biraz itemli warriorum Solo zindandaki moblara eşit DMG vuruyor. Priestle Solo zindanı keyif alarak temizlerken, warriorla bunalıyorum. Skill + RR + Skill yapmadan aynı tuşa basmak zulüm gibi geliyor.
Haa warriorla şu anda combo yapmaya çalışmak, tek tuşa art arda basmaktan daha kötü bir DPS üretiyor.

N3v3N

Üye

h37d36d.jpg

Perform an attack that deals %350 damage.

ko8dk3d.jpg

Deal %350 of base attack damage witout failure.

Bu farklılığı kendimiz uydurmadık, skilin üzerinde yazdığını formulde yerine koymaya çalışıyoruz. Eğer Base AP varsa Bonus/Extra AP diye bir mefhum daha vardır.
Deneye deneye bahsettiğim formule yakın sonuçlar bulduk.
Sonra dedik ki Warrior Base AP si yükseldiğinde iş yapacak, yani yüksek levellarda;
Priest ise Max lvl olmasına gerek yok bonus AP base AP den yüksek değer ürettiği sürece Warriordan daha iyi kalacak.
150 ek hasar farkı var. Warrior R hasarindaki fiziksel hasara göre tam olarak %350 vuruyor.
BP ise R hasarındaki fiziksel hasara göre %350 + 150 ek hasar vuruyor.

Warrior 68 skilinde de %300 diyor ama %300 + 150 ek hasar vuruyor.

Açıklamalara çok takılma. Çoğu yanlış. Warrior %200 true damage skili R + 200 ek hasar vuruyor.
Warrior %300 true damage skili de R + 600 ek hasar vuruyor.

Bleeding 2 adet skil var. Biri 20 sn diğeri 10 sn diyor ama 30 sn de vuruyorlar. Hatta birisinde zehir hemen işlemeye başlıyor diğerinde 3 sn sonra işlemeye başlıyor :D

Bu şekilde bir sürü hata var daha.

HazyShade

Üye
Çok iyi dedin N3vEN

Priest için: DMG = ( (Base AP + Bonus AP) / Z ) * Skill Rate )+ Skill Extra DMG + Elemental DMG + Extra DMG (weapon)
Warrior için: DMG = ( ([ Base AP / X ] * Skill Rate) + (Bonus AP / Y )) +Skill Extra DMG + Elemental DMG + Extra DMG (weapon)

Elessar

Üye
Dediğin gibi olsada olmasada warriorun durumu içler acısı. Bu dediğin ilerideki lvllerde base atağının bp kombinasyonunu geçmesi için çok yüksek apli silahların gelmesi lazım. Eğer doğru anladıysam seni sadece str ve wolf değil takı ve zırh str leride eklenmiyorsa eğer warriora 200ap üstü silahlar ancak toplarlar. (Bp yede daha üst silahlar gelmezse) ki bunun olcağını hiç sanmıyorum stormbringer =ii +2,3 ap ile hellbreaker gelcek. Gördümde adını ni etkinlikte. Axe of miracle diye bi silah var ve reaper var onlarda oveerseer ve axe of desteuctiondan 3,5 ap fazlalar. 85cap gelse bile 255 str den fazlasını veremeceyeği için warrior ap de bp yi him bir zaman geçemeyecek. Sadece canı artacak. Velhasıl düzenleme gelmesi şart eğer 200ap üstü silahlar gelmezse

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt