Windows 11 Mavi Ekran Sorunu

BySanda

Üye
Merhaba;
Oyuna Girerken Mavi ekran vererek bilgisayarı kilitliyor ve sadece bu durum rise online girerken oluyor. Oyunu kaldırıp saatler sonra tekrar kurdum bu sefer oyuna giriş yapıyor 1-2 dakika sonra başka bir mavi ekran hatası ile bilgisayarı kilitliyor. Nedenini çok araştırdım fakat çözemedim. Verdiği mavi ekranı görüntüsünü ekliyorum.
Bu durum ile karşılaşan varmı, varsa çözüm önerileri olan söyleyebilir mi .
35676355-61de-4dd9-84d3-c4648e3d3905.jpg

SessizCogunlugunSesi

Üye
Merhaba;
Oyuna Girerken Mavi ekran vererek bilgisayarı kilitliyor ve sadece bu durum rise online girerken oluyor. Oyunu kaldırıp saatler sonra tekrar kurdum bu sefer oyuna giriş yapıyor 1-2 dakika sonra başka bir mavi ekran hatası ile bilgisayarı kilitliyor. Nedenini çok araştırdım fakat çözemedim. Verdiği mavi ekranı görüntüsünü ekliyorum.
Bu durum ile karşılaşan varmı, varsa çözüm önerileri olan söyleyebilir mi .
Ekli dosyayı görüntüle 6848
Kesin bi şey söyleyemem buran ama fikir verebilirim.Mavi ekran hataalrın çoğunluğu bellek (ram)hatalarıdır ya ram yetmiyodur yada bellek arızalıdır.

batuyavas17

Üye
Merhabalar aynı sorun bendede var tüm sürücülerim güncel, 16GB Ram mevcut Amd ryzen 3 işlemcim var herhangibir donma kasma problemim yok oyun içerisinde . Güncellemeden sonra oyunu başlata tıkladıktan sonra mavi ekran geliyor.

BySanda

Üye
Kesin bi şey söyleyemem buran ama fikir verebilirim.Mavi ekran hataalrın çoğunluğu bellek (ram)hatalarıdır ya ram yetmiyodur yada bellek arızalıdır.
Ramden olacağını hiç ihitmal vermiyorum. Bilgisayarda sadece rise online oynamıyorum bir çok oyun var ve çok aktif olarak kullanıyorum. Mavi ekran hatası sadece bu oyunda geliyor.

Serenity

Üye
bende windows 11 kullanıyorum ve hiç böyle bir hata almadım . büyük ihtimalle donanımsal bir sorunun var yada windowsunda bir sorun var öncelikle temiz bir format tavsiye ederim.

Serenity

Üye
Ramden olacağını hiç ihitmal vermiyorum. Bilgisayarda sadece rise online oynamıyorum bir çok oyun var ve çok aktif olarak kullanıyorum. Mavi ekran hatası sadece bu oyunda geliyor.
ram 8 gb ise rise online gibi bir oyuna yetmiyor. ram yetmediği zaman pc ne zarar gelmemesi otomatik kapatır yada mavi ekran verip kapatabilir.

CoderWho

Üye
Bu durumu yaşadıktan sonra windows loglarına bakıp hata sebebibe bakın. Aynı durumu ben de ouna girip 5 dk takıldıktan sonra yaşıyordum. Windows11 Insider kullanıyorsan ( benim win11 Insider 'dı ) son güncellemesi ile bu durum ortaya çıktı. Sanıyorum çakışan bazı durumlar mevcut. Ben çözüm olarak format atıp windows 10 'a geçiş yaptım tekrar.

Darkbjk

Üye
işlemci hatsı bu ısını kontrol et işlemcin nedir?

BySanda

Üye
Bu durumu yaşadıktan sonra windows loglarına bakıp hata sebebibe bakın. Aynı durumu ben de ouna girip 5 dk takıldıktan sonra yaşıyordum. Windows11 Insider kullanıyorsan ( benim win11 Insider 'dı ) son güncellemesi ile bu durum ortaya çıktı. Sanıyorum çakışan bazı durumlar mevcut. Ben çözüm olarak format atıp windows 10 'a geçiş yaptım tekrar.
Evet bende insider kullanıyorum. muhtemelen bundan olabilir.

CoderWho

Üye
Evet bende insider kullanıyorum. muhtemelen bundan olabilir.
Çok büyük ihtimalle ondan. Sistem loglarını incelediğinizde Memory Dump aldığınızı göreceksiniz. Bu sebeple tavsiyem Windows 10'a dönmeniz. Veyahut bir başka güncelleme için düzeleceğini umut edip beklemeniz.

suremtr

Üye
+100 fps alıncada pc cokuyor kitleniyor sürekli sorun
bende 60 75 fps sbaitleyip oynuyrm

turkishfox

Üye
aynı sorun bende vardı w11 insider vardı şimdi windows 10'a geri döndüm oyunu tekrar güncelliyorum sorunun çözüleceğini ümit ediyorum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt