Eğitim şart.! Biz böyle egitilmedik fırsattan istifade etmeyiz ticarette karşılıklı rıza olmalı yoksa o ticaretten hayır gelmez bu oyun olabilir ama bir insan gerçek hayatta ne ise oyundada öyledir.
MMORPG
Massively Multiplayer Online Role-Playing Games
Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma Oyunu
Rol Yapma: Rol yapmak, kişinin gerçekte olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermesine ona uygun hal ve hareketlerde bulunmasına denmektedir.
Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Oyun: Devasa çok oyunculu çevrimiçi oyun (sıklıkla MMO olarak kısaltılır), aynı sunucuda yüzlerce hatta binlerce gibi çok sayıda oyuncunun bulunduğu çevrimiçi oyunların genel adıdır.
1- Ne gerçek hayatta ne de oyunda kimseye güvenemezsin. O nedenle yanlış fiyata koydum da satıldı da param gitti de fasa fisolarını geç.
2- Bugüne kadar kaç kez online satış sitelerinde yanlış fiyattan satılan ürün gördün?
3- Sen 3 5 rakamı ister yorgunluk ister dalgınlık ister aile olsun yazamıyorsan, senin matematik hocanda problem vardır.
4- Böyle bir durumda satılan eşyanın tekrardan geri istenmesi ya da satın alan kişinin suçlanması saçmalıktır.
5- Bu developer'lardan daha ne bekliyorsunuz da burada konu açmaya yelteniyorsunuz?
6- Koyduğumuz para miktarı hep aynı renk yanlış fiyata koyup koymadığımıza çok dikkat edemiyoruz dediniz düzelttiler.
7- İtemleri satışa koyduktan sonra fiyatları son bir kez kontrol edemiyoruz dediniz onu da yaptılar.
8- AH çalışmıyor dediniz ortalama fiyatları görebilmeniz için düzelttiler ve ücretsiz olarak sundular.
Bir insan yaptığı yanlışı yüz üstüne çıkarıp bir de yardım ister mi ya? Bu kadar şey varken yanlış fiyata koymuş olman senin problemin arkadaşım, satın alan kişinin değil. Yaptığınız şey aynı şuna benziyor: "Ben bu köy ahalisine güveniyorum eşeğimi açıkta bırakayım çalmazlar zaten." Ya da "Bankaya para koymaya ne gerek var evde açığa masanın üzerine parayı koyayım, pencereleri açayım, kapıyı kilitlemeyeyim sonra da evden çıkıp bi 10 15 gün gelmeyeyim, zaten kimse evime girip o parayı çalmaya kalkışmaz." demeye benziyor. Her insanın aynı olmasını mı bekliyorsunuz yoksa ergenlik çağından daha çıkmadınız mı ki hayatı böyle pembe görüyorsunuz o konuda hangisi olduğunu çözemedim. Yani umarım bir bakış açısı kazanmışsınızdır. Bu sadece bir itemin pazardan ucuza görülünce çekilmesi değil. Buna insan deniyor arkadaşım. Herkes farklı hayatlar yaşıyor, herkes farklı şeyler görüyor. Sen herkesi aynı zannedip ucuza koyduğun item üzerinde kontrol yapmazsan fiyatını araştırmazsan o iteminin alınmasına mahkumsun kardeşim.