Öneri Yazılımcı ve Mühendisler için Alpha Süreci

pffed

Üye
Merhabalar, alpha süreci ufak ufak başladığı için bu sorunun da sorulması gerektiğine inanan bir bilgisayar mühendisi olarak konuyu açıyorum.

Herkesin malumu olacağı üzere, kendi işleri yazılım veya geliştirme olan kişilerin oyuna bakış açısı, hataları tespit etme yöntemleri, hataları raporlama yöntemleri normal oyunculardan farklı olacaktır. Bu nedenle gerek oyun yöneticilerine, gerek de forum yöneticilerine, tüm mühendisler ve yazılımdan anlayan kişiler adına sormak istiyorum; alpha sürecine bu tarz insanların kayıt olabilmesi için ayrı bir kayıt kısmı veya başvuru sayfası oluşturulacak mı?

Eğer böyle bir plan yok ise naçizane fikrim: konuyla alakalı insanları sürece oldukça fazla dahil ederek oyunun aktif geliştirmesinde ve test sürecinde bulunan meslektaşlarımıza doğru, tekrarlanabilir ve tanımlanabilir hata raporları sunmak hem oyunun çıkış süresini hızlandıracak hem de yazılımcı arkadaşlar üzerindeki yükü azaltacaktır.

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

Herkese sevgiler, ROW'da görüşmek dileğiyle.

AnilVural

Üye
Oyuna girecek kişiler tamamen random belirlenecek. Alpha sürecinde amaç serverları test etmek. O yüzden çok gerek olduğunu düşünmüyorum ben.

Mirage

Üye
Yok, öyle bir ayrıcalık tanımayacaklar. Yayıncılara dahi bir ayrıcalık tanımıyorlar. Herkes oyuncu ve herkes aynı şansa sahip.

HardCorWarrior

Üye
Söz konusu bu tür hataları raporlamak için bu tür mesleklere ihtiyaç olucagını sanmıyorum cünkü oyun içi hataları feedback yapmak istiyorlar yoksa client ile server arasında gelen datalarını dumpları veyahutta bunlardan çıkabilecek oyun hatalarını görmek istemiyorlar yoksa mühendisleri değil benim gibi networkingleri isterlerdi sırf erken erişim versinler diye böle bir konu açmak bence komik bir durum.

X A

Üye
Saçmalık. 2004'den beri MMORPG dünyasındayım. Kesinlikle bu tarz oyunlarda mühendisten daha çok bilgim vardır.

HardCorWarrior

Üye
olabilir açık aramak için yapıla bilir.
Bu tür oyunlarda açık arıyan özel ekipleri ve anlaştıkları firmaları vardır. Dataları arası paket değiştirme ve haksız rekabet sağlıcak olan bütün olay oyun çıkarılmadan önce bu ekip ile denenir ve raporlanır bunu dışarıdan oynuyan oyuncudan beklenmez oyuncu oyun içi hatalara buglara ve düpe sistemine varmı dır diye dener sırf oyuncunun mesleği ne olursa olsun öncelik tanınmaz zaten o paketleri editleyip fragları değişticek insan sayısı iki elin 10 parmağını geçmez onu bulan insan bildirir zaten bunun içinde sen çok güzel bug buluyon gel önümüzdeki senenin 3. çeyreğine kadar katıl sen demez. Mantık dışıdır. Vesselam

Siyah34

Üye
Bu tür oyunlarda açık arıyan özel ekipleri ve anlaştıkları firmaları vardır. Dataları arası paket değiştirme ve haksız rekabet sağlıcak olan bütün olay oyun çıkarılmadan önce bu ekip ile denenir ve raporlanır bunu dışarıdan oynuyan oyuncudan beklenmez oyuncu oyun içi hatalara buglara ve düpe sistemine varmı dır diye dener sırf oyuncunun mesleği ne olursa olsun öncelik tanınmaz zaten o paketleri editleyip fragları değişticek insan sayısı iki elin 10 parmağını geçmez onu bulan insan bildirir zaten bunun içinde sen çok güzel bug buluyon gel önümüzdeki senenin 3. çeyreğine kadar katıl sen demez. Mantık dışıdır. Vesselam
dorudur.

pffed

Üye
Arkadaşlar nazikçe cevap veren herkese bolca saygılar ancak saygısızca konuşan tüm arkadaşlara 2 çift lafım var;

1.si bahsedilen bakış açısını anlamanız için bir yazılımcı olmanız lazım, ben de 2004-2005ten beri MMORPG dahil olmak üzere bir çok farklı oyunu oynadım ve size kesinlikle söyleyebilirim ki yazılım nedir onu anladıktan sonra bakış açınız değişir ve farklı şeyleri farklı şekillerde denersiniz. Merak eden arkadaşlara şu anda bile oyun dosyaları üzerinde nasıl penetration test yapılabilir onu paylaşabilirim ancak terbiyesizlik yaparak, saygısızlık yaparak burada insanları aşağılamak ne sizin haddinize ne de bir başkasının.

2.si ise bu sorunun arkasında aman bizi önceden oyuna dahil edin gibi bir kafa yapısı yok, ki dahil etseler bile bizim oyuna ayıracak sizin kadar vaktimiz yok. Kaldı ki burada açılan başlığın tamamen ve tamamen ROW 'un iyiliği için açıldığını göremeyen arkadaşlar dönüp kendi hayatlarına iyi bir baksınlar; kendinize şunu sorun ROW ekibindeki yazılımcıların aylık maaş alarak kod yazmaları (ya da ROW ekibinin anlaştığı bir başka firmanın ücreti mukabilinde pen-test yapması) günün sonunda bu işin bir emek olduğunu anlatmıyor mu? Bu bağlamda ROW içerisinde hata arayacak, optimizasyon önerilerinde bulunacak alpha oyuncuları 1 kuruş almadan bunu gönüllü olarak yaptığında bu kendilerinden oyuna bir şey katmak adına mı yoksa 1-2 ay daha erken oyuna girmek için mi?

Aklında art niyet olan tüm arkadaşlara eseflerimi sunuyorum. Diliyorum ki zamanında eski MMORPGlerde bolca olan anlaşmazlık, hırs, gözü dönmüşlük, kötü niyetlilik ROW aleminde bir nebze de olsa azalsın.

Emin olun her insan art niyetle bir şeyler sormuyor, söylemiyor arkadaşlar. Dünyadaki en büyük oyunlar, projeler özellikle meslekten olan insanların yazılımlarını test etmesini ister ve bunu yapar bu sayede 3 hata bulacağına 7 hata bulur ve daha hızlı piyasaya çıkış yapabilir. Bunlara ek olarak open-source olarak geçen yazılımlar ise çoğu zaman birbirini 1 kez bile görmeyen kişilerce ortak bir proje üzerinde çalışarak yapılır (en basit örneği Linux İşletim Sistemi). Bu nedenle uzatılan yardım ellerine karşı nefretle değil nezaketle yanıt vermek herkesin faydasına olacaktır.

Saygılarımla

HardCorWarrior

Üye
Arkadaşlar nazikçe cevap veren herkese bolca saygılar ancak saygısızca konuşan tüm arkadaşlara 2 çift lafım var;

1.si bahsedilen bakış açısını anlamanız için bir yazılımcı olmanız lazım, ben de 2004-2005ten beri MMORPG dahil olmak üzere bir çok farklı oyunu oynadım ve size kesinlikle söyleyebilirim ki yazılım nedir onu anladıktan sonra bakış açınız değişir ve farklı şeyleri farklı şekillerde denersiniz. Merak eden arkadaşlara şu anda bile oyun dosyaları üzerinde nasıl penetration test yapılabilir onu paylaşabilirim ancak terbiyesizlik yaparak, saygısızlık yaparak burada insanları aşağılamak ne sizin haddinize ne de bir başkasının.

2.si ise bu sorunun arkasında aman bizi önceden oyuna dahil edin gibi bir kafa yapısı yok, ki dahil etseler bile bizim oyuna ayıracak sizin kadar vaktimiz yok. Kaldı ki burada açılan başlığın tamamen ve tamamen ROW 'un iyiliği için açıldığını göremeyen arkadaşlar dönüp kendi hayatlarına iyi bir baksınlar; kendinize şunu sorun ROW ekibindeki yazılımcıların aylık maaş alarak kod yazmaları (ya da ROW ekibinin anlaştığı bir başka firmanın ücreti mukabilinde pen-test yapması) günün sonunda bu işin bir emek olduğunu anlatmıyor mu? Bu bağlamda ROW içerisinde hata arayacak, optimizasyon önerilerinde bulunacak alpha oyuncuları 1 kuruş almadan bunu gönüllü olarak yaptığında bu kendilerinden oyuna bir şey katmak adına mı yoksa 1-2 ay daha erken oyuna girmek için mi?

Aklında art niyet olan tüm arkadaşlara eseflerimi sunuyorum. Diliyorum ki zamanında eski MMORPGlerde bolca olan anlaşmazlık, hırs, gözü dönmüşlük, kötü niyetlilik ROW aleminde bir nebze de olsa azalsın.

Emin olun her insan art niyetle bir şeyler sormuyor, söylemiyor arkadaşlar. Dünyadaki en büyük oyunlar, projeler özellikle meslekten olan insanların yazılımlarını test etmesini ister ve bunu yapar bu sayede 3 hata bulacağına 7 hata bulur ve daha hızlı piyasaya çıkış yapabilir. Bunlara ek olarak open-source olarak geçen yazılımlar ise çoğu zaman birbirini 1 kez bile görmeyen kişilerce ortak bir proje üzerinde çalışarak yapılır (en basit örneği Linux İşletim Sistemi). Bu nedenle uzatılan yardım ellerine karşı nefretle değil nezaketle yanıt vermek herkesin faydasına olacaktır.

Saygılarımla
Orası doğru alfası açılınca gerekli raporlamayı yaparsın ama açılmadan da size öncelik sağlanması saçma zaten bunu yapan insanlar var zaten bunu parayla yapan insanla bunu gönüllü yapan insan arasında dağlar kadar fark var birisinin ekmeğini kazandığı iş diğeri de bana öncelik sağlansın diyen birisi diyorum bide yorumunda bizim sizin gibi oyuna ayırıcak zamanımız yok diyorsun e ozaman neyin önceliğini istiyorsun oyuna bile o değerli zamanını ayıramıyosan bugları raporlamak için nasıl zaman ayıracaksın kendinle çelişiyorsun bide kendi hayatlarına baksın ne demek neyi kastediyorsun madem iyi niyetten bahsediyorsun yaptığın yorumu tekrar oku kımın cevabına nasıl yorum yaptığını tekrar değerlendir resmen egonla yazmışsın leş gibi ego kokuyor attıgın post.

TearFall

Üye
Security alanında lokal personel bulundurduklarını sanmıyorum, cloudflare ile çalışıyorlar belli ki , Source içerisinde çıkabilecek noktaları da Deloitte benzeri firmalara göndererek inceletebilirler.

Zaten bu tarz firmalar KVKK, Pentest ve ISO 27001 gibi süreçlerin hiç birine girmeden, Çalıştıkları datacenter ile ilgili süreçleri yönetiyorlar.

pffed

Üye
Dünyanın tamamında bu işler böyle yürütülürken burada gelip o iş mantıksız, saçma diyen tüm arkadaşların kafa yapısına hayranım, geri kalanlara selamlar. Bari yorum yapmadan biraz araştırıp bilgi sahibi olun.

May Payne

Üye
Suyundan da koyalım mı? Şirket gerekli görse, yazılımcı alımı yapar zaten firmaya. Gönüllü bug arayıcısı vb. falan da nedir? Yakın gelecekte zaten yapay zeka, testleri bizzat gerçekleştirip, kendiliğinden otomatik olarak düzeltecektir. Şimdiden bilgisayar mühendisleri olaraktan kendinize yeni bir iş arasanız iyi edersiniz. Gelecekte işsiz kalmayı kimse istemez öyle değil mi?

hrnaks

Üye
Yazılım mühendisi vs. bakış açısıyla zaten oyun yapılıyor beta denemelerinde öncelik oyunculara verilmeli.

Akif

Üye
İnsan gibi cevap vermek varken hayvana muamele yapar gibi yorumlar yapanlar, az usturuplu olun lütfen. Yaptığınız terbiyesizlik ve boş ağızlılıktan başka bir şey değil. Yorum yapmak için yorum yapmayın. İnsan gibi fikrinizi belirtin, terbiyesizliğin lüzumu yok!

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt