Yeni Başlayan Oyuncular

rooje48

Yeni Üye
Arkadaşlar oyunu beta zamanlarında denemiştim. Optimizasyon kısmı tamamlandığında oynarım diyerek beklemedeydim. Lafı uzatmadan ancak nasip oldu başlamak.

Başlangıç için öncelikle oyun durumunu inceleyip sonrasında gerekli yatırımları yapmayı planlıyordum ki hala planlıyorum ancak 0'dan başlayan bir oyuncu olarak slotların biraz dengesiz oldugunu düşünüyorum. (Evet, belki oyun takım oyunu olarak önplana çıkıyor olabilir ancak daha ilk görevlerden yardım gereken bir süreç yaşamak bana normal gelmedi.)

Galia'da başladım(1 hafta doldu sayılır) daha güncel bir server diye ancak biraz gecikmişiz tabi insanlar özellikle exp yönünden ilerideler. 1 haftalık süreçte oyun içerisinde tanıştığım arkadaşlar sağolsun 61 e kadar sıkıntılarımı(görevler) çözmemde yardımcı oldular. (Gerçekten yardımlaşma konusunda çok güzel karakterli insanlar var. Maalum oyunlarda pek denk gelmiyoruz.) Ancak görev yapabilmek için sürekli birilerine muhtaç olmak biraz sıkıntı bir süreç ve çevremdeki insanların da en çok yakındığı konu bu oluyor.

10. seviye toplayıcılıklara ulaşmama rağmen işime yaramıyor. 75-85 lvl etkinlik olmadan gerçekten zorlayıcı ve uzun bir süreç. (Gerçekten ROW olmasına rağmen party bulmak çok zor oluyor.)

Craft pre almak istiyorum lvl sıkıntısı yaşıyorum. Farm pre düşünüyorum verim alabilmek için en azından biraz item gerekli diye düşünüyorum. Exp pre çekmeyi düşünüyorum party sıkıntısı yaşıyorum. Şimdi diyeceksiniz Complete pre al, daha oyunu yeni çözmeye çalışıyorum başlangıç için bu kadar fazla yatırım yapmak mantıklı gelmiyor. (Yanlış anlaşılmasın konu fiyatlar değil bir oyuncu olarak 0 herhangi bir oyuna başladığınızı düşünün.)

Farm atıp gelir elde etme derdi olan birisi değilim. Gerekli yatırımları yapıp emek harcayarak karakter geliştirmeyi seviyorum. Ancak alttan gelen oyuncu sayısı çok az olduğu için slotların defanslarının düşürülmesi gerektiği kanısındayım. En azından 1-60 arasında insanlar solo olarak görevlerini tamamlayabilmeli. 60 üstüne slotlar bazında diyecek bir lafım yok tabiki ancak insanlar exp party bulamadığı sürece(yeni oyuncular) süreklilik sağlayamıyor.

Önerileriniz var ise onlara da açığım arkadaşlar ben oyunu oynamak istiyorum. Tabiki yatırım da yapacağım ancak dediğim gibi daha oyunu çözmeye çalışırken alt seviye eşyalar değerlerini kaybetmişken 0 dan başlayan bir oyuncu için zor bir hal alıyor. ( Maalum oyundan geçtim bir çok kısmı biliyorum ancak birçoğu da farklı biliyorsunuz ki ilk kez oynayan birisi de olabilirdim.)

Yanlış anlaşılmasın oyunda birşeyler kolay olsun anlamında yazmıyorum bu yazıyı 0 dan bir oyuncu gözüyle alttan gelen oyuncu sayısını göz önüne alarak bazı şeylerin düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. (66-67 lv arkadaşlar party bulamadığı için ss de ezik kasmaya çalışıyor exp almak için.)

Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Yoksa mahalleyi Rise a başlatmam gerekecek. Başka türlü lvl kasamayacağım. :D

xRaw

Üye
1+1 etkinliği olmadığı müddetçe lvl kasma işi maalesef zindan görevine kalıyor o da uzun bir süreç.
Char alıp, RNG tanrılarına adak adayarak belki kaleb drobu, inferno kazançları ile masrafını çıkarma şansın olabilirdi.

Galia da solo olarak farm atman pek mümkün değil, hele ki sıfırdan emekle itemsiz düşünüyorsan.
Arc-Deathlord-Bael gibi slotlar 2-3 rowcu clanda; radianttan sonra solo zaten kimse yaklaşamayacak.
Diviner, Black Mummy, Flame Rock, Poisonous Rock, Necromancer gibi diğer son alternatifler de pokemonlar, slot sahiplenmiş memurlar veya duolarda.

Gelecek güncellemede etkinliklerde Gear Score faktörü olacağını hesaba katarak, sıfırdan ve de solo olarak Mantis'te bir nebze şansın olabilirdi.

rooje48

Yeni Üye
1+1 etkinliği olmadığı müddetçe lvl kasma işi maalesef zindan görevine kalıyor o da uzun bir süreç.
Char alıp, RNG tanrılarına adak adayarak belki kaleb drobu, inferno kazançları ile masrafını çıkarma şansın olabilirdi.

Galia da solo olarak farm atman pek mümkün değil, hele ki sıfırdan emekle itemsiz düşünüyorsan.
Arc-Deathlord-Bael gibi slotlar 2-3 rowcu clanda; radianttan sonra solo zaten kimse yaklaşamayacak.
Diviner, Black Mummy, Flame Rock, Poisonous Rock, Necromancer gibi diğer son alternatifler de pokemonlar, slot sahiplenmiş memurlar veya duolarda.

Gelecek güncellemede etkinliklerde Gear Score faktörü olacağını hesaba katarak, sıfırdan ve de solo olarak Mantis'te bir nebze şansın olabilirdi.
Süreç böyle ise gerçekten çok üzücü. Alttan oyuncu gelemediği sürece var olan oyuncu ile nereye kadar dayanabilir ki bir oyun? Anladığım kadarıyla her yeni server geldiğinde bir öncekini öldürecek. Umarım daha ileri görüşlü kararlar alınır. En azından bir süre daha denemeye çalışacağım. Hangi oyun olursa olsun ilk haftadan bir bütçe gerektirmesi mantıgıma uymuyor. Hayırlısı artık olduğu kadar diyelim.

Teşekkürler bilgilendirme için.

rooje48

Yeni Üye
Oyunun exp kasarak level kasma dan gorev yaparak level kasmaya gecmesi lazım yoksa alttan hicbır zaman oyuncu gelmeyecek.
Tamamen katılıyorun bu fikre artık insanlar saatlerce pc başında aynı slotu günlerce kesip seviye atlamaktan yoruldu keza bir çoğumuz da iş güç sahibi insanlarız ve kısıtlı vakit ayırabiliyoruz. ROW tabiki güzel bir sistem bu konuda ancak party bulamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor. En azından 75'e kadar görev ile gelinmesi fikrindeyim ki yeni oyuncular içeriklerden keyif alabilsin, var olan piyasaya ayak uydurabilsin ve süreklilik sağlasın.

Yeni bir oyuncu daha ilk seviyelerden solo görev yapmakta zorlanırsa, belirli bir seviye üzerinde party bulma sorunu yaşarsa, Dorion'da toplayıcılık yaparken tamamen crafta yönelmiş 85 lvl arkadaşlardan arta kalan materyallerle yetinmeye çalışırsa neden oynamak istesin ki?

NoPsychoZ

Yeni Üye
Sırf geç kaldım kasılamam diye oyuna başlamıyorum ben de. Yeni güncelleme ile başlamayı düşünüyordum ama bu kadar zor gelişiyorsak gerek yok

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt