Öneri Yeni başlayanlar için..

szroel

Üye
Merhaba , oyuna 3 gün önce başladım şuanda levelim 54 ve hala kasmaya devam ediyorum ancak bu süreçte yaşadığım birkaç durumu size aktarmak istedim.
Solo oyuncuyum ve sadece oyunu PVE için oynayan birisiyim. Amacım PVP atmak değil oyunu MMORPG olarak gelişmek.
Dorion haritasında Görevlerde herhangi bir sorun yaşamadım ancak haritada hangi npc de görev var bunu göremedim, Normal yolda giderken npc üzerinde görev olduğunu görüp aldığım oldu.Bulunduğun haritada M ye bastığımızda ya da minimap de bence hangi npc de görevin olduğunu görmemiz gerekiyor.
Onun haricinde 25 levele kadar herhangi bir sorun yaşamadım.
Lunaskar'a geçtiğim zaman sorunlar ile karşılaşmaya başladım.
· Kimisi evet bendede oluyor kimisi hayır herhangi bir sorun yok dese de Görevlerde Mob'un yanında ki pusulaya tıkladığımda mob'a gitmiyor. Hiçbir tepki vermiyor.

·
Görevlerde kayboldum , Lunaskar'da nerde görev var bi npcde görevi bitirdiğimde şuraya git şurda da görevin var diye hiçbir bilgilendirme almadım.Tüm haritaları gezip npcleri kontrol edip görevi aradım. Maalesef Görev pencerisinde ki görevin yanındakı işarete basınca NPC ye götürmüyor. Çünkü nedeni aynı haritada olmamasıymış. İyi güzel ama başka harita da olduğunu bana kim söyledi? Kimse. İnsanlara sorarak Narun Tower'da görevlerin olduğunu öğrendim.Nerden bilebilirim ki? Oyun bana Narun Tower'dan ya da orada görev olduğundan hiç bahsetmedi.

· Görevlerde'ki moblardan düşen görev itemlerinin hangi yaratıktan düştüğü. Malesef çoğu görevde tahmin ederek ilerledim. Benden 10 adet x 10 adet y görev itemi istiyor ancak bunu nerden düşüreceğimi söylemiyor. Muhtemelen tıkladığımda navigasyon götürecek ancak navigasyon çalışmıyor.

· Pazar sistemi. Aslında bir hata değil ancak sadece nedenini öğrenmek istediğim bir durum var. Youtube dahil çoğu videoda beni en çok cezbeden sistem buydu farmer olduğumdan dolayı. Örneği level kasarken 3-5 m toplasan edicek çöp tabiri item topladım ve pazar kurmak istiyorum. Bu yüzden karakterim 5 ya da 10 saat pazarda durması gerekiyor ve ben bu sürede hem elektrik yakıyorum hem de kasamıyorum. Bilgisayar mining yapar gibi , ki Dorion da çok yüksek performans harcıyor ve güç tüketiyor 5-10 saat açık kalıyor.
Açık konuşayım Açık kalan sürede direk gold satın alsam elektrik parasından daha çok kaar yapıcam gibi hissediyorum.
50M sınırı ise tamamen değişik bir durum , aslında açıklama istediğim mesele bu.
50m altı ticaret yeni başlayanlar için diyebiliriz , yeni başlamışım oyun bana neden zorluk çıkarıyor ki, 50m üstü ticaretin döndüğü zaman zaten adam pazardan anlar , ticaretini yapar, eşyayı kaçtan alacağını bilir.Ki bu kural en başından beri olsa idi insanlar pazarlarda bekleseydi hiçbir sorun yoktu. Ancak aylardır açık olan oyun ve çok fazla insan +70 olup oyunu çözmüş. Yeni başlayan oyuncu ise zorluklarla karşılaşıyor.

·Priest oynuyorum , bir skillim açıldı adı Aarvad's Myth , kullanmak için kağıt almam gerekiyormuş , kağıtın adı bambaşka açıklaması bambaşka . Bunu ben insanlara sorarak öğrendim. Nereden bilebilirim ki? Malum oyunu oynamayan adam neden tahmin edebilir?

- Son olarka sonradan eklemek istediğim gözden geçirilmesi gereken bence 1-50 level görevleri. BP ile sorun yaşamadım ancak diğer karakterlerde örneği 45 levelimde 50 level mob kesmemi istemesi beni çok masrafa soktu ve bezdirdi. İnsanlar hep 1-25 level , 25-50 level kasacak varmı diye kasılmaya insan arıyor , bu insanların kolay kaçması mı yoksa zorluk çekmesi mi bi araştırmak gerekli.

Açık konuşayım 3 günün sonunda düşürceğim itemleri satsam mı yoksa kenarda kalsın biriksin toplu olarak 1-2 gün pazarda mı durmalı bilmiyorum. Row u aktif etmenizin başlıca nedeni belkide insanları biraz daha rahatlatmak dinlendirmek ancak saatlerce pazarda durmamızın ne anlamı kaldı ki.
Benim önerim belki yapıyorsunuzdur ancak Mod ya da Tester ekibinizin hiçbir şey bilmiyormuş gibi oyuna başlayıp süreci görmesi. Her insan malum oyundan gelmiyor ve bu yapıyı bilmiyor olabilir.

Önerilerim yorumlarım tamamen kendi görüşüm ve eleştirimdir , ne oyunu kötülemek ne de zarar vermek gibi amacım var.
Sevgiler.

Son düzenleme:

okanozcan

Üye
Kesinlikle sonuna kadar okudum çok haklsıın bence yeni başlayan herkesin düşünceleri bunlar yönetim bunları kesinlikle okumalı ve çözüm bulmalıdır yeni oyuncuları kaybetmememiz gerekiyor.

szroel

Üye
Bugün ise Görevlerde gözükmeyen ancak Map'e gidince gözüken 10 yeni görev keşfettim. Malesef ki yanından geçerken farkettim.

HazyShade

Üye
İnanılmaz güzel yorumlamışın, yeni başlayan oyuncu gözünden işte durum bu.
Yönetimin bu yazıyı satır satır harf harf okuyup, kendi muhasebesini yapması lazım.
%50 atack ( Kitap - Aarvad's Myth) olayını hemen test ettim. Gerçekten skill aktif olmuyor, Tıklayınca da Legacy of Ancestors almak gerektiğini söylemiyor.

AH konusunda bu başlığı ziyaret edebilirsin.
Muhtemelen eski haline getirilip düzeltileceğini düşünüyoruz.

szroel

Üye
Hiçbir yönetimsel açıklamama almamak çok üzücü.
Dert edip bu kadar uzun yazmazdım bilseydim..

okanozcan

Üye
Öyle maalesef yoğun olduklarını düşünüyorum yine de oyun içi bilet oalrak da yolla istersen buraya pek bakmıyor olabilirler yine de emin değilim

HazyShade

Üye
Oyun başarılı olabilirse gururla Türkiyeden büyük bir MMORPG çıktı diyeceğiz. Marketten şarküteri ürünü seçmek gibi beğendiğini alıp beğenmediğini almama gibi bakma, komşu çiftlik gibi gör.
Abi ya sütün güzel güzel olmasına da bazen bozuk geliyor.. ( dağıtan çocuk hayta geç getirmiş)
Abi senin peynir çok lezzetli ama 1 kilo istedim yarım kilo veriyorsun ( 1 kg yerine yarım kg ile tartmış, amatörlük, alışacaklar)

Biraz zaman tanımak lazım... Baktık ürünler halen kötü ve hataların ardı arkası gelmiyor... Marketin paket sütüne, peynirine devam...

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Öyle maalesef yoğun olduklarını düşünüyorum yine de oyun içi bilet oalrak da yolla istersen buraya pek bakmıyor olabilirler yine de emin değilim

Foruma tabii ki bakılıyor ve tüm yorumlar inceleniyor/okunuyor.

Oyunun her aşamasında bazı sorunlar olabilir tabii ki, benim açımdan bakarsak çözülmesi gereken şeylerden birisi yeni başlayan ve hiç bilmeyen arkadaşlar için bir Tutorial / Başlangıç Rehberi hazırlanmalı. Ben zamanında oyunun orta seviyesi için bir rehber konusu hazırlamıştım ve güzel işlemişti.
Şimdi de başlangıç için bir rehber tarzı konu hazırlıyoruz, bunu yapabilirsek oyun içerisine de entegre ettireceğiz görevlerde kayboldum ya da ''x'' materyali ne işe yarıyor bulamadım gibi söylemlerin de önüne geçecek.

Cabbar34

Üye
bu hiç 3 günlük oyuncunun açıcağı konuya benzemiyor:) mmoda solo oynamak 1 günde gidiceğin yolu 10 günde gitmek gibi bişeydir..hemen bir ekibe katılıp bilgi alışverişi yapabilirsin..

szroel

Üye
bu hiç 3 günlük oyuncunun açıcağı konuya benzemiyor:) mmoda solo oynamak 1 günde gidiceğin yolu 10 günde gitmek gibi bişeydir..hemen bir ekibe katılıp bilgi alışverişi yapabilirsin..
Merhaba , 28 yaşındayım ve nerede ise 17-18 senedir mmo oynuyorum. Ne kastığım exp den ne de yaptığım farmdan şikayetim var.
Burada maalesef anlatmak istediğim yeni başlayanlara oyun çok zor değil, karmaşık olduğu..

szroel

Üye
Foruma tabii ki bakılıyor ve tüm yorumlar inceleniyor/okunuyor.

Oyunun her aşamasında bazı sorunlar olabilir tabii ki, benim açımdan bakarsak çözülmesi gereken şeylerden birisi yeni başlayan ve hiç bilmeyen arkadaşlar için bir Tutorial / Başlangıç Rehberi hazırlanmalı. Ben zamanında oyunun orta seviyesi için bir rehber konusu hazırlamıştım ve güzel işlemişti.
Şimdi de başlangıç için bir rehber tarzı konu hazırlıyoruz, bunu yapabilirsek oyun içerisine de entegre ettireceğiz görevlerde kayboldum ya da ''x'' materyali ne işe yarıyor bulamadım gibi söylemlerin de önüne geçecek.
Bence bu oyunda ki görev açıklamaları ile desteklenmeli. İlk postumda da belirttiğim gibi , mob nerede , görev nerede? Bunları bana oyundaki görevler yönlendirmeli. Oyuncu yolunu kaybetmeden nerede görev olduğunu sırada hangi görevi yapacağını bilmeli.
Narun Tower'da çok fazla görev var , ancak orada olduğunu bilen maalesef yok.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt