Yeni Bir Sistem Için Size Danışıyorum.

Sizce bu sistem rise açar mı? açarsa fps sorunu yaşar mıyım?

• Orta Fpste sorunsuzca açar

Oy: 0 0.0%
  • Ekran kartı olmadan sistem zorlanabilir

• Rise asla açmaz

• Kullanılan toplam oy
    1
  • Anket kapatılmış .

Werragor

Yeni Üye
Merhaba. Şuanda kullandığım sistem elektrik kesintisi sonrasında arıza yaptı ve sürekli kapanıyor. Sanırım anakartı yaktım yine.. Evet yine diyorum çünkü geçtiğimiz yılda bu aptal sorunlar yüzünden anakartım arızalanmıştı. Sanırım artık ömrünün sonuna geldi. Eski bir sistem değildi tabi, ancak apu sistem olarak bana 5 yıl dayanabildi.
- Şimdiyse size araştırarak ve size de danışarak almak istediğim sistemin bir kaç parçasını yazacağım. Tabi alternatif rise açan ve orta/üst düzeyde fps verebilecek (Çok fazla bütçem yok) sistem önerilerinizi bekliyorum

Şuan kullandığım sıvı soğutmalı 500w psulu kasayı kullanmaya devam edeceğim. Tüm sistemi söküp sadece m2 ssd yerine normal bir ssd alacağım.
Daha sonra uyguna bir ekran kartıda alabilirim tabi. Ancak şuanda onu alabilecek durumum çok yok.

MSI A320M-A PRO AM4 DDR4 3200(OC) DVI HDMI USB3.2 mATX Anakart

AMD Ryzen 3 3200G 4 Çekirdek

Thull Vortex 8 GB 3200 MHz DDR4 Ram x2​

Anthelior

Üye
İşlemcin kötü. APU ile oyun açılabilir mi ondan bile emin değilim.

Ryzen 5 1600, GTX1060 6GB kullanıyorum. En düşük ayarlarda bile 60'ı zor görüyor, o da sakin alanlarda. DV'ye yoğun saatlerde adım bile atmıyorum.

Werragor

Yeni Üye
İşlemcin kötü. APU ile oyun açılabilir mi ondan bile emin değilim.

Ryzen 5 1600, GTX1060 6GB kullanıyorum. En düşük ayarlarda bile 60'ı zor görüyor, o da sakin alanlarda. DV'ye yoğun saatlerde adım bile atmıyorum.
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Muadili bir çok işlemciyle karşılaştırma yaparak bu işlemciyi seçtim zaten. Apu sistemler için en uygunu buydu. Tabi gönül isterdi ki ekran kartlı sistem satın alayım. Ancak belirttiğim gibi çok fazla bütçem yok :( ve bu ekran kartlarının pahalılığı yüzünden uzunca bir süre apu kullanacağım gibi gözüküyor.
İnternette rise açan row pcleri diye satılan ofis bilgisayarlarında bile 30-35 fps oyunun açıldığını söylemişti birisi. Ben row için değil de maden kazayım bitki farm vs yapayım biraz zaman geçsin diye istiyorum. Açıkçası 900TLlik apu işlemci açıyorsa 2binTlye aldığım işlemci her türlü açar diye tahmin ediyorum. 60 70fps alırsam çok iyi olur

Ekli dosyalar

• 1710688852964.png
    1710688852964.png
    53.7 KB · Görüntüleme: 14

YUZDEELLI

Üye
dostum senin 2. el bir laptop alıp bu konuyu kapatmanı diliyorum emin ol daha uyguna bulacaksın ya da idareten sağı solu kırık ama çalışanları güzel laptoplardan al kötü bi ekran tak gerkirse ama güzel çalışsın akıllım sonrasına iyi bir kasa yaparsın buna maliyete girme bile.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt