Yenilik Şart! Oyunun değişmesi lazım! Lütfen Silmeyin. Bu konular önemli!

sahmat

Üye
Öncelikle herkese merhabalar. Buradaki yorumlar tamamen bana aittir. Oyunun daha çok çevreye yayılması ve destek verdiğimden dolayı bu yazıyı yazmak istedim. Lütfen yorumlarınızda kırmadan ve incitmeden yorum yapınız.
Benim önerilerim şunlardır;
  • Oyun içerisindeki pazar kurma olayının tamamen kaldırılıp OFFLİNE pazar sistemine geçiş olması lazım. Bu sayede insanların tek bir noktada pazar kurup oyundaki donmalar ve lag gibi sorunları minimuma indirebilirsiniz. Bu sistem en güzel NEW WORLD oyununda var. 100 adet itemi belli bir komisyon karşılığı pazarda satışa koyabiliyorsunuz. Siz oyunda olmasanız dahi pazarda satışa koyduğunuz itemler satılıyor. Pazar yüzünden lag, donma, oyunda atma gibi sorunlar minimuma iner.
  • Mesleklerdeki mısır, patates, domates, ağaç gibi olayların pazar, savaş, exp parti olmayan bir kısımda (DORİON, HAGARD gibi yeni bir alanda) olması şart. Ya da oyundaki tüm odalarda aradığımız bulabilmeliyiz. Bu sayede meslek kasmaya çalışan insanların oyunda rahat etmesi ve herkesin ne yaptığını bilmesini sağlarsınız. OFFLİNE pazar sistemi sayesinde ürettiği her ürünü anında pazardan satma imkanına sahip oluruz.
  • Oyunda İTEM BASMA olayını yani Upraged olayını değiştirmeniz lazım. Parayı yatıran istediği ürünü basma imkanına sahip olmamalı. Belli bir meslek, belli bir level, belirli görevler ve oyun içerisindeki belirli bir rütbeden sonra item üretme imkanımız olmalı. Bu sayede oyundaki herkesin aktif olmasını sağlarsınız. 1 seviye olan insan parayı basıp oyunda istediğini yapamamalı.
  • Oyunda sürekli oyunda LAG, askıda kalma, donma ve oyundan atma gibi durumlar söz konusu bunların giderilmesi lazım.
  • EPİK, UNİQ gibi itemlerin çöpe atılmasını engellemeniz lazım. Sadece görev itemleri çöpe atılmalı diğer ürünlerin hepsini parçalamamızı sağlamanızı tavsiye ederim. Çöpe atılsa bile itemlerin 30 gün içerisinde geri getirilmesini sağlamanız lazım. Ben yaşadım bu olayı ve kendime gelemedim oyundan soğudum diyebilirim (olay benim hatam olmasına rağmen).
  • Üstümüzdeki itemleri kilitleme olayı böyle yeni bir oyunda olmaz ya da düşünülmez anlam veremiyorum doğrusu.
  • Z blocked olayının tamamen kaldırılması lazım. Makro kullanıcılar yüzünden oyunu adil ve soloda bile zor oynayan insanlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Makro kullanan kişileri başka yollarla tespit edip direk banlamanızı tavsiye ederim. Makro kullanmanın yanında GB satışı, karakter satışı gibi olaylarında yasak olduğunu herkes biliyor ancak önlem yok. Birçok sitede bunu görebilirsiniz.
  • Görevlerin daha çok EXP ve GOLD vermesini sağlarsanız bu sayede solo oyuncularda oyunda var olmaya devam eder.
  • Makro ile mücadelede oyun içerisinde Premium alan ve adil olan oyuncuları mağdur etmeden kararlar almanızı tavsiye ediyorum.
  • Oyunda daha çok etkinlik yapılması lazım. Günlük görevler sayesinde insanların daha fazla exp, gold kazanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Oyun ekibinin eleştiriye açık olmasını ve oyunda herkesi etkileyecek bir özellik getiriyorsa bunu oyun içerisinde ya da forumda oylama yaparak yapmasını tavsiye ederim. Bu sayede kullanıcılarına bir şeyleri dayatarak değil de onların bu sistemde önemli olduklarını kendilerine göstermiş olursunuz.

Tüm eksikliklere rağmen oyun ekibini tebrik ediyorum. Oyun içerisinde değişik ve güzel yenilikler yaparak diğer oyunlardan farklı duygular bize yaşatıyorsunuz. Umarım oyunda daha güzel noktalara gelir.

Son düzenleme:

Toxic

Üye
Oyuncu ve oyun şirketinin ilk hatası ; Hep kendi penceresinden olayı yorumlamasıdır.

Bir çoğu çok hoşuma gitti özellikle 1 lvl çarların bir çok şeyi yapabilmesinin engellenmesi kısmı. Offline pazar kısmı. iyi forumlar

Aziz

Üye
Konunuzu okudum. Ancak bazı noktalarda oyunu iyileştirmek isterken bazı noktalar da oyunu aslında çöküşe sürükleyecek -bana göre- yorumlarda bulunmuşsunuz.
Katıldığım noktaları ise, evet pazar sisteminin kaldırılmasını, AH mantığında olmasını bende istedim. Ancak oyuncular "Sakın yapmayın kardeşim, biz pazar gezmek istiyoruz, pazarlık yapmak istiyoruz, ah nedir, ilk defa duydum, böyle saçma şey getirmeyin, camalakko onlaynda yok, orada olmayanı burada nasıl yaparsınız" şeklinde yorum yaptıklarından pazar sisteminde direttiler. Bunu siz istediniz.
Mesleklerde ki patates, soğan, patlıcanı tek bi odaya koyamazsınız. Oyunu metaverse düşünün. Metaverse zaten MMOdur. Onu zaten yeniler nedense farklı bir algı gibi yaratıyor.
Upgrade sistemine zaten yorum yapmıyorum. Çok eski ve demode bir sistem. Onun yerine aynı itemları kopyalayıp gear sistemi daha mantıklı olurdu. Ancak bu ortaya çıktı. Bir şey demiyorum.
Soulbound kaldırırlırsa, 3 ay sonra yine başlarsınız oyun p2w kardeşim demeye. Gerçi oyunda soulbound var mı, o da tartışılır bir nokta. Bence yok.
Görevlerin fazla experience vermesine tamamım ancak gold vermesine karşıyım. Gold oyunda minimum verilmesi gereken bir şeydir her zaman. Devülasyon yaptırmanın bir anlamı yok. Yeni oyuncuyu iter çünkü. Makro da premium alan ve adil alan ayrımı asla olmamalı. Bir yerde paran varsa gir hemşerim, paran yoksa kapat dersen o zaman premiuma gerek yok p2p oyun yapmak daha mantıklı olur. Günlük görevler vb. olabilir. Eklenecektir. Ancak ne zaman bilemiyorum. Oyun yönetimi bir şeyleri değiştirmek için ankete sunmaz, sunmamalı da. Bunun acı tecrübesi şu an yaşanıyor. Çünkü şu an oyunda olan ve şikayet ettiğiniz, ettikleri her şeyi oyuncular istedi. Sonuçları ortada. Ancak kimse sorumluluk kabul etmiyor. O zaman ne olacak bu iş?

Esenlikler dilerim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt