Yoksa bu RNG denilen şey bozuk mu? :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kylimcy

Üye
Droplarla ilgili herkes şikayetçi. Bu bilinen bir şey. Özellikle bazı şeyler fazlasıyla dikkatimi çekiyor.

Misal olarak tek başıma zindanlardan aldığım drop açıldığından beri "0" (Yazıyla sıfır)
Tanıdığım iki kişinin son 1 ayda aldığı ederi olan takı vb. en az 5 er dropları var. Ayrıca bosslardan düşen diğer droplarla (Superior mana, Elder kıyafet vs.) birlikte 10 dan fazla dropları var.
Yayıncıların yayınlarına bakıyorum. Adamların birçoğu! istisnalar var tabi takır takır item düşürüyor.
Oyun içerisinde çok tanıdığım var ve sürekli drop durumları hakkında konuşuruz. %95'inin aldığı droplar 3 aşağı 5 yukarı aynı oranda fakat bazı hesapların sanki özel ayarlanmış gibi ortalamadan 2-3 kat daha fazla dropları var.

Yine dikkatimi çeken bir şey var. Kimi hesap farm yaptığı zaman dropları gayet iyiyken, kimi hesaba da zindanda bu durum geçerli. Örnek verecek olursam denemelerimin birinde drop şansı olduğunu düşündüğüm bir hesap ile birlikte 2 kişi 2 şer saatten 3-4 gün runic golemde kastık. Toplamda 6-8 saat eder. Bu sürede 5 arch sword, 2 vixen bow, 3 bluewing, +10 çeşitli elder kıyafet aldık. Bunun dışında diğer hesaplarla ikişer kişi girdiğimizde ise 2 katı sürede sadece 2 arch sword alabildik.

Dungeon ile ilgili düşen itemler konusunda da aynı şekilde denemelerim oldu. Bu denemelerde ise drop şansı olduğunu düşündüğüm! (öncesinde droplarına şahit olduğum) bir hesapla grup zindanlarına katıldım. Yaklaşık 2 hafta boyunca neredeyse her gün aynı hesapla aynı partide girdik zindana. 2 hafta boyunca ikimize düşen item sayısı 4! ve tahmin edin. 4 item de aynı kişiye düştü. 4 ü de earring. Hatta birini şu an ben kullanıyorum.

Droplarla ilgili her şikayete karşılık "RNG sistemi var, 24 saat düşmedi mi düşmez ama 1 saatte 3-4 tane bile düşebilir" şeklinde cevaplar veriliyor. Tamam. İyi. Güzel.

Peki ya bu RNG sistemi bozuksa? Kodlarındaki hatadan kaynaklı belirli karakterlere, hesaplara vs. daha yüksek drop veriyorsa? Ben testlerimi bir günlük iki günlük yapmadım. Yaklaşık 1 aylık ve toplamda 10'dan fazla hesapla ve 20'den fazla karakter ile denemeler yaptım. Sizce de sürekli aynı hesaplara veya karakterlere dropların düşmesi şans ile açıklanabilecek bir durum mu?

Ayrıca daha bir çok testlerim oldu. Bunların bir kısmını bitirdim. Bir kısmı hala devam ediyor. Kısmet olur da oyunu bırakmazsam onları da paylaşacağım.

Blader06

Üye
Sistem oyuncunun sinirini bozmak üzerine kurulmuş.Artık kısa süre için fazla drop alan adam bile diyorki gelecekse böyle gelmesin diyor 1 gün drop varsa 3-4 gün yok.Şimdi önemli olan oyuncunun mennuniyetimi yoksa sistemini düzgün sanıp oyuncuya bunu diretmekmi.

Digna Nyx

Üye
Droplarla ilgili herkes şikayetçi. Bu bilinen bir şey. Özellikle bazı şeyler fazlasıyla dikkatimi çekiyor.

Misal olarak tek başıma zindanlardan aldığım drop açıldığından beri "0" (Yazıyla sıfır)
Tanıdığım iki kişinin son 1 ayda aldığı ederi olan takı vb. en az 5 er dropları var. Ayrıca bosslardan düşen diğer droplarla (Superior mana, Elder kıyafet vs.) birlikte 10 dan fazla dropları var.
Yayıncıların yayınlarına bakıyorum. Adamların birçoğu! istisnalar var tabi takır takır item düşürüyor.
Oyun içerisinde çok tanıdığım var ve sürekli drop durumları hakkında konuşuruz. %95'inin aldığı droplar 3 aşağı 5 yukarı aynı oranda fakat bazı hesapların sanki özel ayarlanmış gibi ortalamadan 2-3 kat daha fazla dropları var.

Yine dikkatimi çeken bir şey var. Kimi hesap farm yaptığı zaman dropları gayet iyiyken, kimi hesaba da zindanda bu durum geçerli. Örnek verecek olursam denemelerimin birinde drop şansı olduğunu düşündüğüm bir hesap ile birlikte 2 kişi 2 şer saatten 3-4 gün runic golemde kastık. Toplamda 6-8 saat eder. Bu sürede 5 arch sword, 2 vixen bow, 3 bluewing, +10 çeşitli elder kıyafet aldık. Bunun dışında diğer hesaplarla ikişer kişi girdiğimizde ise 2 katı sürede sadece 2 arch sword alabildik.

Dungeon ile ilgili düşen itemler konusunda da aynı şekilde denemelerim oldu. Bu denemelerde ise drop şansı olduğunu düşündüğüm! (öncesinde droplarına şahit olduğum) bir hesapla grup zindanlarına katıldım. Yaklaşık 2 hafta boyunca neredeyse her gün aynı hesapla aynı partide girdik zindana. 2 hafta boyunca ikimize düşen item sayısı 4! ve tahmin edin. 4 item de aynı kişiye düştü. 4 ü de earring. Hatta birini şu an ben kullanıyorum.

Droplarla ilgili her şikayete karşılık "RNG sistemi var, 24 saat düşmedi mi düşmez ama 1 saatte 3-4 tane bile düşebilir" şeklinde cevaplar veriliyor. Tamam. İyi. Güzel.

Peki ya bu RNG sistemi bozuksa? Kodlarındaki hatadan kaynaklı belirli karakterlere, hesaplara vs. daha yüksek drop veriyorsa? Ben testlerimi bir günlük iki günlük yapmadım. Yaklaşık 1 aylık ve toplamda 10'dan fazla hesapla ve 20'den fazla karakter ile denemeler yaptım. Sizce de sürekli aynı hesaplara veya karakterlere dropların düşmesi şans ile açıklanabilecek bir durum mu?

Ayrıca daha bir çok testlerim oldu. Bunların bir kısmını bitirdim. Bir kısmı hala devam ediyor. Kısmet olur da oyunu bırakmazsam onları da paylaşacağım.
Merhaba,

Konunuza aykırı fikir beyan etmek istemem, deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Belki içiniz bir tık rahatlayabilir.
Kendi çevremde, zindanlardan takı alan arkadaşlarım var aynı arkadaşlar haftalarca tek drop alamadığı da oluyor.

İki partye ayrılıp çift slot farm yapıyoruz ve iki slot da aynı (DeathLord, Arch Demon vs.) bir slota drop atarken diğer slota atmıyor (3-4 saat içerisinde).
3 saat drop alamayıp sonra 3 mob peş peşe 2-3 drop atıyor.

Girdiğim grup zindanın sayısını tutmadım fakat bugüne kadar alabildiğim 1 drop oldu o da vixen +1.
55 lvl de girdiğim kolay seviye zindandan tabarise, warrior elite tasset, superior mana potion 1 kutuda da gördüm.

Gerçekten attı mı atıyor, atmadı mı atmıyor.

Kodlarında problem olma ihtimalinden bahsetmişsin, bunun için rng sistemini oyundaki hesaplarla ilişkili şekilde kodlamaları gerekir ki bunun gerçekten olma ihtimali olduğunu düşünmüyorum.
Rng sistemi yanlış çalışıyor olabilir mi diye bir sorgu var, yani kod yazılır ve kod bilinçli şekilde yanlış yazılmadıysa/testleri yapıldıysa yanlış çalışma ihtimali de olmaz.
Fakat peş peşe drop atıp sonra 6-7 saat hiç drop atmaması, insanlara bunu düşündürüyor genelde. (Bu arada slot mafyalarını ortadan kaldırdığı için bir açıdan bu sistem iyi.)
Tutup oyun kodlarını bize açıklayacak halleri yok, direkt kod yanlış rng bozuk diye yargılamak da doğru değil.

Uzun lafın kısası, yayıncılara ayrımcılık yapılıyor vs. gerçekçi olduğunu düşünmüyorum.
Şahsen yayıncı arkadaşım da var, alakası yok. Eşim de yayın açtı bir süre, vakit buldukça halen açıyor, alakası yok.

MaRaKeSH

Üye
Bende yayıncılara bir öncelik tanındığını falan düşünmüyorum. Yayıncıların tek suçu yayın açmak kalıyor geriye. artık herkes yayın alabiliyor zaten aldığı drobu paylaşan insanların suçlanması çok acaip saçma. yok şifreli item veriliyor +8 e geçiyor komik olaylar. Ben drop oranlarının da düşük olduğunu sanmıyorum iteme zor ulaşılmalı zaten ama en azından biten etkinliklerde bir telafi ödülü olmalı.

SessizCogunlugunSesi

Üye
Düne kadar oyunu canı gönülden destekleyen gelişmesi için her türlü katkıyı vermeye çalışan birisiydim.Bu saatten sonra her şey düşünürüm.

Alkoer

Üye
Bende ticket attım aynı hesaba devamlı item düşerken benim hesap daha zindan drop almadı diye cevap vermeden kapadılar. Arkadaşıma belli aralıkla item düşüyor toplam 40gb gibi bir item sattı üstüne item aldı bana 0 drop.

Bu arada yayıncı buff çok yaygın bir olaydır. Oyunu tanıtan adam 4 ay drop almasa kim onu izler kim oyuna başlar.

Archantos

Üye
Bende ticket attım aynı hesaba devamlı item düşerken benim hesap daha zindan drop almadı diye cevap vermeden kapadılar. Arkadaşıma belli aralıkla item düşüyor toplam 40gb gibi bir item sattı üstüne item aldı bana 0 drop.

Bu arada yayıncı buff çok yaygın bir olaydır. Oyunu tanıtan adam 4 ay drop almasa kim onu izler kim oyuna başlar.
Karaktere göre drop getirme ne kadar kolaydır onu bilemiyorum. Clanımdan bazı arkadaşlar solo zindandan epic takılar , silahlar alıyor daha sonra bir süre boş geçiriyolar. Son 1 haftada ekibimdeki arkadaşlar Grup zindandan epic item ve takı hatta bir arkadaşımız Uniqie Kalkan aldı. Ben ise son 1 ayı boş geçiriyorum. İlginç bir drop rate sistemi olduğu doğru , kişiye göre atıyor mudur özel ayarlama var mıdır bilemem. Ne kesin var derim ne kesin yok gerçekten çok ilginç drop oranları :D

MaRaKeSH

Üye
Karaktere göre drop getirme ne kadar kolaydır onu bilemiyorum. Clanımdan bazı arkadaşlar solo zindandan epic takılar , silahlar alıyor daha sonra bir süre boş geçiriyolar. Son 1 haftada ekibimdeki arkadaşlar Grup zindandan epic item ve takı hatta bir arkadaşımız Uniqie Kalkan aldı. Ben ise son 1 ayı boş geçiriyorum. İlginç bir drop rate sistemi olduğu doğru , kişiye göre atıyor mudur özel ayarlama var mıdır bilemem. Ne kesin var derim ne kesin yok gerçekten çok ilginç drop oranları :D

bununla ilgili diabloda güzel bir sistem vardı mesela her riftten sonra sana özel ürünler düşüyordu ihtiyacın olan varsa kullanıyodun. imkansız değil yani ama sekiz kişilik pt de 1 kişiye düşecekte oda ona uygun düşecekte sıkıntı olabilir.

Archantos

Üye
bununla ilgili diabloda güzel bir sistem vardı mesela her riftten sonra sana özel ürünler düşüyordu ihtiyacın olan varsa kullanıyodun. imkansız değil yani ama sekiz kişilik pt de 1 kişiye düşecekte oda ona uygun düşecekte sıkıntı olabilir.
Aslında en mantıklısı günlük 2 Solo zindan ve Grup zindanını bitirene non-trade biriktirilebilir eşya verecekler , bu eşya karşılığı item , pot , sc alabileceğimiz gene non-trade market getirecekler. Tüm oyuncular en azından bunu istiyor ki ben bunun geleceğini de düşünüyorum yapılacaklar listesinde ön sırada yer almasada

fuji1707

Üye
Normalde kaçırdığım bir şeyler var mı acaba diye gün içinde forum başlıklarına aşağı yukarı 15 dakika bakar geçerim, bir sürü saçma konu görmeme rağmen sizin bu olaya bilimsel yaklaşma çabanız beni çok irite etti. Çok özür dileyerek bunları yazıyorum artık alınan alınsın lütfen.

-RNG (Random Number Generator)-

Bu kod çok basit olduğu kadar bozuk yazılması imkansız bir şey sevgili arkadaşlar neden kendinizi tarla süren işçi gibi görüp isyan ediyosunuz anlamıyorum, 10 saat boyunca farm yaptığınızı varsayalım, her kestiğiniz mobdan oyun size örneğin 0-10000 arası bir zar atıyor ve 9799-9899 arası gelirse bir drop 9899-9999 arası gelirse bir drop 10000 gelirse en iyi drobu bırakıyor, ihtimalleri ve sayıları tamamen kafamdan atıyorum. Dolayısıyla senin kaç kere zindana girdiğin ya da bir slotta ne kadar farm yaptığının müthiş önemi yok, tek artısı daha fazla zar atmış olman ama bununla birlikte çok zar atıp tutturamadığını başkaları daha az zar atarak arka arkaya da tutturabilir. Ama siz mesaili çalışan gibi oyundan maaş talep ediyorsunuz ben burda 10 saat durdum hiç atmadı, 1827371892 kere zindan girdim boş atıyor blabla:censored: isyan ettiğiniz şey tam olarak rng olayının tam da kendisi, şey mi hayal ediyosunuz tam olarak anlamıyorum böyle bi slotta 6 saattir farmlıyosunuz falan ROW tanrıları size yukardan bakıyo yav adam yoruldu he şuna bi drop yollayın ya da oo bu herifin 67. zindan girişi kutuyu güzelleştirelim arkadaşlar hehe ya da size çok uyuz olmuşlar beyler bu 100 kere de girse drop vermeyin yakın arkadaşına yağdırıp durun kerizin. inanılmazsınız

Son düzenleme:

MaRaKeSH

Üye
Aslında en mantıklısı günlük 2 Solo zindan ve Grup zindanını bitirene non-trade biriktirilebilir eşya verecekler , bu eşya karşılığı item , pot , sc alabileceğimiz gene non-trade market getirecekler. Tüm oyuncular en azından bunu istiyor ki ben bunun geleceğini de düşünüyorum yapılacaklar listesinde ön sırada yer almasada

evet bununla ilgili daha evvel forum açmıştık. bi nevi craft mantığında materyaller verip kişinin gene belli bir oranda yapabilmesi sağlanabilir. yanmasıda söz konusu olabilir ama bir hedef verir oyuncuya. bunu detaylandırmak lazım bir forumda

MaRaKeSH

Üye
Normalde kaçırdığım bir şeyler var mı acaba diye gün içinde forum başlıklarına aşağı yukarı 15 dakika bakar geçerim, bir sürü saçma konu görmeme rağmen sizin bu olaya bilimsel yaklaşma çabanız beni çok irite etti. Çok özür dileyerek bunları yazıyorum artık alınan alınsın lütfen.

Bu kod çok basit olduğu kadar bozuk yazılması imkansız bir şey sevgili arkadaşlar neden kendinizi tarla süren işçi gibi görüp isyan ediyosunuz anlamıyorum, 10 saat boyunca farm yaptığınızı varsayalım, her kestiğiniz mobdan oyun size örneğin 0-10000 arası bir zar atıyor ve 9799-9899 arası gelirse bir drop 9899-9999 arası gelirse bir drop 10000 gelirse en iyi drobu bırakıyor, ihtimalleri ve sayıları tamamen kafamdan atıyorum. Dolayısıyla senin kaç kere zindana girdiğin ya da bir slotta ne kadar farm yaptığının müthiş önemi yok, tek artısı daha fazla zar atmış olman ama bununla birlikte çok zar atıp tutturamadığını başkaları daha az zar atarak arka arkaya da tutturabilir. Ama siz mesaili çalışan gibi oyundan maaş talep ediyorsunuz ben burda 10 saat durdum hiç atmadı, 1827371892 kere zindan girdim boş atıyor blabla:censored: isyan ettiğiniz şey tam olarak rng olayının tam da kendisi, şey mi hayal ediyosunuz tam olarak anlamıyorum böyle bi slotta 6 saattir farmlıyosunuz falan ROW tanrıları size yukardan bakıyo yav adam yoruldu he şuna bi drop yollayın ya da oo bu herifin 67. zindan girişi kutuyu güzelleştirelim arkadaşlar hehe ya da size çok uyuz olmuşlar beyler bu 100 kere de girse drop vermeyin yakın arkadaşına yağdırıp durun kerizin. inanılmazsınız

farm yapan biri değilim ama şunu biliyorum item atıyor aslında tatmin edici item atmıyor buda oyuncuların ne kadar doyumsuz olduğunu gösteriyor. 6 saat farm attım 1 warsyte attı diye konu açan var algılarımızla oynuyolar ne yapacaktı 8 tane warscyte atsa ne olacaktı 10m e düşecekti olacak buydu gene aynı konu açılacaktı. ama çok güze löetlemişsin olayı eline sağlık şimdide benim zarım tutmadı diye forum açarlar yada budamı gol değil diye :))

emrdrc

Üye
Kardeşim, insanlar tatmin olmuyor diyosunuz da, 6 saatte 1 adet war s. atarsa, senin harcadığın pot vs zaman olayına bakarsak zararda oluyoru :) Sıkıntımız bu işte, 4 aydır solo ve grupz indan yapıyorum warrıor elite helmet düştü yaa..!!!! Ben nasıl para kazanıcam da eşya alıcam arkadaş?

Alkoer

Üye

Sanki RNG nedir bilmiyormuş insanlar gibi aşağılayıcı konuşmaya gerek yok.

Zindan hakkı herkezde eşit. Mob kesmedeki RNG olayına girmedik burda.

Burda benimle aynı zindan hakkına sahip arkadaşım 40GB ( kırk ge be) item alıp ben hiç almıyorsam bir sorun var demektir. Tabiki RNG nin mükemmel istatistiksel bir dağılım yapmasını beklemiyoruz. Ama şuan ki durum inanılmaz dengesiz.

%10-20 hata payı var diyelim bunu herkez kabul eder. Ama şuan aradaki fark uçurum.

fuji1707

Üye
Sanki RNG nedir bilmiyormuş insanlar gibi aşağılayıcı konuşmaya gerek yok.

Zindan hakkı herkezde eşit. Mob kesmedeki RNG olayına girmedik burda.

Burda benimle aynı zindan hakkına sahip arkadaşım 40GB ( kırk ge be) item alıp ben hiç almıyorsam bir sorun var demektir. Tabiki RNG nin mükemmel istatistiksel bir dağılım yapmasını beklemiyoruz. Ama şuan ki durum inanılmaz dengesiz.

%10-20 hata payı var diyelim bunu herkez kabul eder. Ama şuan aradaki fark uçurum.
Aynı zarı zindanlardaki moblarda da attığını neden es geçiyosun, zar atıp istediğin sayı gelmeyince bir sorun var diyememen gerektiğini uzun uzun anlattım yukarıda hala neyi anlamak istemediğini gerçekten bilmiyorum, ha yukarıda bir arkadaşın dediği gibi drop gelse de gelmese de trade edilmeyen bir takım şeyler biriktirilip ödül koyulabilir belli sayısı karşılığına o da insanlara telafi olur bir nevi ama sizin konuştuğunuz şey bu sistemin bozuk olduğu, zar sistemine bozuk demenin neden saçma olduğunu yazdım, sağlıklı düşünemiyosun lütfen oyuna ara ver ya da bırak.

HARE

Üye
Çoğu oyuncu birden fazla hesapla zindan yaptığı için öyle görünüyor ki bu da istatiksel olarak normaldir. Ben de zindanın yanı sıra normal farm mekaniklerine dikkat çekmiş olayım: Bence RNG'den ziyade item droplarının slotlara dengeli şekilde dağıtılmama durumu var. Bu da drop oranının daha az görünmesine sebep oluyor. Koca hagard haritasında bir sürü farklı slot olmasına rağmen elle tutulur farm yapılacak 3-4 yaratık bulunması akıl dışı yani. Bunu daha önce de dile getirmiştim ancak atıl durumda olan moblar için çalışma yapılmadı.

Mesela runik golemin hem vixen hem archsword atmasına gerek yok. Birini gravecrawler miydi neydi onlara koy. Benzer şekilde grim reaper da hatred ve war scythe atmasın. O droplardan birini giant foola çevir. Satyrlere, tyrantlara da ekstra kalkan drobu koyulabilir. Diğer solo kesilebilecek türdeki lizardman, overseer, black mummy, stinger, vampiric gibi moblara da npcde satılan küçük atak, def scrolları eklersin; üstüne bir de bluewing, facelifter, annhilator gibi ikinci sınıf epiclerin dropları buralara dengeli şekilde kaydırılırsa büyük ölçüde toparlanır.

Ha bir de yeri gelmişken spinning axe, pole axe yok efendim eternal axe, brutal impaler gibi bir naneye yaramayan itemlere de ramake gelmesi lazım. Aslında basit şeyler ama neden yapılmıyor anlam veremiyorum.

Kenshin

Üye
Merhaba,

Eşya düşme oranları ile ilgili daha önce de açıklama yapılmıştı. X adette zindana girmeniz, Y adette yaratık kesmeniz eşya düşme olasılığını %100 veya yakın oranda değiştirecek diye bir kaide yok. Örnek vermek gerekirse bir kişi 10 zindan yapıp bir eşya düşüremezken, diğer kişi 1 zindan da değerli bir eşya düşürebilir. Her zindana girişte daha önce girdiğiniz zindan sayısı önemsenmeden algoritma sıfırdan çalışır ve şans aynı olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt