Yönetime Biraz Empati Yapalım

Balerion

Üye
Merhabalar,
Oyun yonetiminin ve gelistirici ekibin elinden geleni yaptiğını düşünenlerdenim.

Ben de zamaninda çok şeyi elestirdim ve elestirmeye devam ediyorum ama ortada elindeki imkanlarla maksimum hızda ve kalitede bir şeyler yapmaya calisan insanlar oldugunu düşünüyorum. Güncellemeler ve düzeltmeler başka oyunlara göre daha yavaş geliyor derseniz, dünya kadar yatirım alan dev/ global şirketlerin oyunlari ile kiyaslamamak daha iyi olur derim. Cunku her şirketin butcesi de aynı değil.

Oyuncular her yeniligi heyrcanla bekliyor anliyorum ama hicbir yenilik, oyunun mevcut halinden sıfır keyif alan birinin keyfini zirveye çikartamaz. Ben malum oyunu en son 2009da oynadim, sonra bi 2021de bakmaya girdim. 2009da buglu olan özellik 2021de de bugluydu.Pek cok degisim ve düzeltme de vardı ama aradan 12 yıl geçmiş. Ve degisimlerin çogu da iyi yönde değildi. Ya daha keyifsizdi ya da para koparma yönündeydi.

Burda üstesinden gelinmiş bazı hatalarin ara sıra geri hortlaması gibi bazı sorunlar var bir de yeniliklerin eklenmesi önceligi konusunda biraz dengesizlik var (loto ve gunluk giriş ödülleri üzerinde çalışmak yerine auction houseın değistirilmesi, 50-20 m sınırı getirilmesi vb) onun dışında ne sıkıntı var ki?

Alkoer

Üye
Yeni ve kısıtlı olan ekip ile max verimli çalışılıyor dersen katılırım.

Fakat benim eleştirdiğim konu oyunun daha alpha çıkmadan önce söylendiği yönde gitmemesi.

Soulbound, tam fonksiyon AH, aylık- sezonluk etkinlikler gibi beni oyuna çeken özelliklerin bir bir yok olması.

En baştan diğer oyunla kıyaslamadım ama şuan aynısı olduk.

Ben zaten oyunu bıraktım. Teşekkürler.

Masterclown

Üye
Merhabalar,
Oyun yonetiminin ve gelistirici ekibin elinden geleni yaptiğını düşünenlerdenim.

Ben de zamaninda çok şeyi elestirdim ve elestirmeye devam ediyorum ama ortada elindeki imkanlarla maksimum hızda ve kalitede bir şeyler yapmaya calisan insanlar oldugunu düşünüyorum. Güncellemeler ve düzeltmeler başka oyunlara göre daha yavaş geliyor derseniz, dünya kadar yatirım alan dev/ global şirketlerin oyunlari ile kiyaslamamak daha iyi olur derim. Cunku her şirketin butcesi de aynı değil.

Oyuncular her yeniligi heyrcanla bekliyor anliyorum ama hicbir yenilik, oyunun mevcut halinden sıfır keyif alan birinin keyfini zirveye çikartamaz. Ben malum oyunu en son 2009da oynadim, sonra bi 2021de bakmaya girdim. 2009da buglu olan özellik 2021de de bugluydu.Pek cok degisim ve düzeltme de vardı ama aradan 12 yıl geçmiş. Ve degisimlerin çogu da iyi yönde değildi. Ya daha keyifsizdi ya da para koparma yönündeydi.

Burda üstesinden gelinmiş bazı hatalarin ara sıra geri hortlaması gibi bazı sorunlar var bir de yeniliklerin eklenmesi önceligi konusunda biraz dengesizlik var (loto ve gunluk giriş ödülleri üzerinde çalışmak yerine auction houseın değistirilmesi, 50-20 m sınırı getirilmesi vb) onun dışında ne sıkıntı var ki?
Selamlar dostum, ben yaklaşık 5 yıldır yazılım sektöründe bulunan bir yazılımcı olarak sana fikirlerimi şöyle sunayım.

Yazılım üretmek zor bir iştir doğru. Bu ekip bir şekilde başka bir oyundan esinlenip yeni bir oyun ortaya çıkardı ve iyi ki çıkardı çünkü keyifle oynuyoruz bir şekilde ama gel gelelim işin farklı boyutlarına.

1. Her güncelleme sonrası düzeltilen bir şeyin başka bir şeyi bozması, düzgün test edilmediğinin bir kanıtıdır. Örnek verdiğin oyun zaten sırf bizim milletimizin saplantısı yüzünden halen varlığını sürdüren bir yazılımdır, yoksa miadını çoktan doldurmuştu. Dolayısıyla o oyunla mukayese çok ama çok yanlıştır diye düşünüyorum ki zaten bu ekibin bu oyunu ortaya sürme sebebi de o oyundaki hataların yanlışların yapılmamasıdır.

2. Ekip oyuncularla iletişim konusunu yanlış yürütmektedir. Gözümle şahit olduğum durum şudur ki, bir güncelleme öncesi güncelleme notlarında sorun gören oyuncular bir canavardaki drop eşyasını drop listesinden kaldırmıştır. Bu kabul edilemez bir amatörlüktür.

3. Oyuna geliştirme yapmak, bir şeyleri yeniden üretmek zordur evet zaman gerekir fakat bazı konuları düzeltmek de bir o kadar kolaydır. Örneğin petlerin çok ama çok yavaş koşması ve bu yüzden bazı kutulara yetişememesi. Bunu düzeltmek, bir petin hızını arttırmak 5 saniyelik bir kod değişimidir. Aynı şekilde magic looter'ın eşya toplamama sorunu çok ama çok uzun süre üzerine düzeltilmiştir. Bunlar olmaması gereken şeyler.

4. Ekip PvP alanları için hangi classlara hangi rolün verildiği konusunda net değil. Oyunun nasıl oynanması gerektiği konusunda sürekli oyuncu ile iletişimde kalırsanız, en çok hangi classtan oyuncunuz var ise hangi class oyuncusundan para kazanıyorsanız onları beslemek zorunda kalırsınız. Onlara nerf atamazsınız, diğer classları bufflayamazsınız kısacası dengeyi tutturamazsınız. Bu durum ise yeni oyuncu konusunda ileriki zamanlarda ciddi eksikler yaşatır.

5. Her soruya, kafamızda bir plan var, değişiklik düşünüyoruz, şunu geliştiriyoruz bunu yapıyoruz meselesi çok Türkiyelik bir meseledir bizim insan doğamızdan kaynaklanır ve profesyonellikle alakası yoktur. Ekibin söylemesi gereken tek cümle şudur:
- Sizi dinliyoruz, yazılanı okuyoruz, fikirlerden esinleniyoruz fakat günün sonunda bu oyun için bir planımız projemiz var ve bu çerçeveden çok da uzaklaşmayacağız.

Çünkü herkesi memnun edemezsiniz, siz fikirlerinizi ortaya döker oyuna eklersiniz, oyuncular buna göre şekillenir. Son olarak da para koparma mevzusuna gelirsek, oyun bize yeni bir zindan verdi ama yanında da bag expansion ve stat scroll ekledi. Özellikle scroll fiyatına bakarsan bu ekibin de düşünce yapısının çok doğru yerlere gitmediğini görmüş olursun.

ECOMI

Üye
Selamlar dostum, ben yaklaşık 5 yıldır yazılım sektöründe bulunan bir yazılımcı olarak sana fikirlerimi şöyle sunayım.
Yönetim bu eleştiriyi okumalı!

Okuyup da, "Biz doğru yolda mıyız acaba?" diye sorgulamıyorsa, zaten konuşulacak başka hiçbir şey yoktur. İyi bir başlangıç yaptınız. Laftaki hedefler gayet güzel.

Tek isteğim, gelen gideni aratmasın. 7 ay sonra oyuna geri girdim. Optimizasyon konusunda yaşadığım problemin hala devam ediyor oluşu üzerine iletişime geçtim.

Aldığım cevap ise şu; "Eğer forumdaki link üzerinden gerekli düzeltmeleri ve ayarları yaptıysanız ve düzelmediyse yapabileceğimiz başka bir seçenek yok. Gelecek güncellemeleri bekleyin."

Garip..

Opus Magnum

Üye
Yönetimin dünkü etkinlikte çok politik cevaplar vererek "etrafından dolaşarak" iş yaptığını görmüş olduk. Önceki toplantıda takı upgrade ile ilgili daha yakın bir zaman verilirken şimdi "yakında zamanda" diye pas geçildi. O toplantının üzerinden günler geçti, sanki yakınlaşmıyor da uzaklaşıyor gibi. Çözdük dedikleri kısımların çözülmeyen tarafları olduğunu biliyorum, bariz sorunlar varken level cap olayına gitmeleri mide bulandırıcı. Madem bizi dinliyorsunuz size kim dedi ki level sınırını artırın diye? Kafanızda bir rota var ona uyuyoruz deseler delikanlı gibi çıkıp eyvallah. Ama söylenenle uygulanan arasında bariz fark var.

Ben çok sallamıyorum artık, ne yapacaklarını da kestiremiyorum o yüzden saldım gitti. Biz hala klan kalesi gelsin diye bekleyelim, gereksiz şeylerle yenilik yapıyoruz demeye devam etsinler. Aynen 1. senesi dolmak üzere olan bir oyunda dorion un çok ihtiyacı vardı tasarımsal değişikliğe. Millet Konya diyor bunlar anyaya uzanıyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt