Yönetimin ırk dengesini "müdahale edilemez" olarak değerlendirmesi

platoon0x

Üye
Başlıkta da dediğim gibi, geliştirici arkadaşların ırk dengesizliği konusunda "yapacak birşeyimiz yok" tutumu hiç yapıcı değil. Dorion un ortasına bir tane sürekli ırkların yüzdelik dağılımını kontrol eden, yüksek oranda olan ırktan düşük olan ırka direkt ücretsiz geçiş yaptıracak bir npc çoğu şeyi düzeltmez mi? İstenen senaryo 2 ırkın da %50 yakın olmasıysa eğer.

Geoo

Üye
Başlıkta da dediğim gibi, geliştirici arkadaşların ırk dengesizliği konusunda "yapacak birşeyimiz yok" tutumu hiç yapıcı değil. Dorion un ortasına bir tane sürekli ırkların yüzdelik dağılımını kontrol eden, yüksek oranda olan ırktan düşük olan ırka direkt ücretsiz geçiş yaptıracak bir npc çoğu şeyi düzeltmez mi? İstenen senaryo 2 ırkın da %50 yakın olmasıysa eğer.
mantıklı bence

_F_G_

Üye
Ücretsiz belli bir sayıda geçiş hakkı verebilir. Benzer uygulamaların mmorpg dünyasında sunucular arasında yapıldığını duymuştum.

priesttt

Üye
ırk dengesizliğinin çözümü etkinliklerde fazla olan oyuncunun etkinliğe girememesi şeklinde çözülüyordu etkinliğe giremeyen oyuncu artık karşıya geçiyordu bu doğal dengeyi bozdular. Cfw etkinliğinde sağ taraf 1k benim karşıdaki adamda L işareti var partide mage yok towndan geliyor adamlar priestlere bakıyorum farmer bp olarak gelmiş bu adamı nasıl proteanda tutabilirsin ki adam günde 6m kutu kaybı bir de exp ve exp %20 kaybı yaşıyor.

JohnPlane

Üye
ırk dengesizliğinin çözümü etkinliklerde fazla olan oyuncunun etkinliğe girememesi şeklinde çözülüyordu etkinliğe giremeyen oyuncu artık karşıya geçiyordu bu doğal dengeyi bozdular. Cfw etkinliğinde sağ taraf 1k benim karşıdaki adamda L işareti var partide mage yok towndan geliyor adamlar priestlere bakıyorum farmer bp olarak gelmiş bu adamı nasıl proteanda tutabilirsin ki adam günde 6m kutu kaybı bir de exp ve exp %20 kaybı yaşıyor.
Benim anlamadığım bu Protean ırkı niye böyle sadece görev itemli BP ve görev itemli okçular cfw giriyor çok saçma normal insanlar bırakmış girmeyi resmen. Sadece lunaskarlara cfw kazandırmaya giriyorlar.

_F_G_

Üye
Kendi fikrim olarak gözlemlediğim bir durum var. Özellikle kalabalık okçu clanların lunaskar tarafında olması, dv monu bölgesinde 40 50 okcunun z1 yaparak oynaması çoğu Protean pvp oyuncusunu slot basmaya yöneltiyor. Çünkü oyun metası şuan z1 okçularına oldukça uygun. Protean oyunculardan farmer dediğimiz kitlede farm slotlarında pvp arayan oyuncuların oluşturduğu boşluklardan faydalanıyor. Tabi tek sorun bu değil. Daha önce bildirdiğimiz gibi monu saatlerinin rastgele olmaması, düşen patron yaratıkların en fazla hasarı çıkartan tarafta kalması insanları mücadele etmek yerine her monu saatinde güçlü olan tarafta olup kazanç sağlamaya itiyor. Çözüm için daha önce uygulanmış bir kaç yöntem denenebilir. Protean tarafına xp,bp bonus eklenebilir. Monu saatleri rastgele, düşen patron yaratıklarda en fazla hasar yerine şans faktörüne bağlanabilir. Bununla birlikte protean ırkına geçmek isteyen lunaskar oyunculara bu hizmet belirli bir süre ücretsiz sunulabilir. Farmın pvp den kopmaması için monu bölgesine pvp ve pve görevleri günlük olarak eklenebilir. Monu bölgesi geliştirilip farm slotlarının monu bölgesine bir şekilde eklenmesi de denenebilir.

Powerslavee

Üye
Ücretsiz belli bir sayıda geçiş hakkı verebilir. Benzer uygulamaların mmorpg dünyasında sunucular arasında yapıldığını duymuştum.
Hiçbir çözüm getirmez.

vakti zamanında Air Rivals adlı oyunda ANI olarak BCU ırkını ezim ezim eziyorduk. Oyun yönetimiyle görüşüp 20 kadar kişinin ırk değişimi yapılmasına anlaştık ve karşı ırka geçiş yaptık (oyunda ırk değiştirme eşyası falan yok), karakterini taşıyamayan arkadaşlar yeni karakter açıp kastılar. Savaşlar da öyle 20vs40 falan değil he 60vs400 falan oluyor. Sadece bizim guildimizin geçmesi sayı olarak hiçbir dengeyi bozmuyor hatta mantıken savaşları biraz daha çekişmeli hale getirmesi gerekiyordu.

sonuç ne oldu biliyor musunuz? 1 ayın sonunda bizim farklı taktiklerle zar zor birkaç savaş kazanmamızla ANI ırkı tüm savaşları kaybetmeye ve ezim ezim ezilmeye başladı yani olaylar tan tersine döndü çünkü tek tük savaş kaybetmeye başlayan oyuncular ya savaşlara katılmadı ya da oyunu bıraktı.

o yüzden sizin o dediğinize ben hiç sıcak bakmıyorum, burada yapılabilecek olan şeyi yönetim yaptı etkinlikleri karma yaparak, buradan sonra yapabileceği sadece eşleşme sistemini iyileştirmek olur. Bu tarz mmorpg’lerde dengeyi bulamazsınız

priesttt

Üye
Cfw bitik abi bitmiş resmen mage atmıyor partiye towndan geliyor karşı takım öleni çekiyor 5 kişi kalıyoruz karşı tkaım hızlı toparlanıyor tam bir saçmalığa dönmüş karşı takım full işaretli

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt