Maxim
M

Yorum yok
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tabiki daha fazla sinif olmasini bende isterim , olayin random olusmasini istememin sebebi her itemin ise yarar olmasi yoksa dex str pahali iken int ucuz oluyor.Run oyuncu tarafindan basilir ise daima en iyi olan yapilacak , kimse hp reco kullanmayacak, ya da deneyimlemeden genel gecer dogrularini baz alacaklar.
Ben run sizteminin tamamen Drop ile belirlenmesi ve sonradan degistirilemez olmasi taraftariyim .
Pve konusunda haklisin solo meslek kasan birisi daha ust seviye item uretebilmeli.
Dandik run cikan esya parcalanarak craft materyaline cevrilebilir bu da item sismesini engeller.
Bunda haklisin aslinda stat denilen sey genelde itemdedir.Run sisteminin stat versiyonu Warrior Reaper dusurunce str hp onun icin en iyi kombinasyon ama int mp de dusebilir bunun suan icin yapilabilecegini dusunmuyorum ama dedigin sey cogu oyunda boyle.
Oyunlarda item satilmasini engelleyende aslinda bu herkes iteme sahip ama herkes en iyisine sahip degil, ne item satiliyor ne item alan ezik karakterleri yok ediyor.
Herkes bir dengede o farklar ve oyunculuk durumu degistiren en buyuk etken oluyor.
Can calma gibi konularda ise soyle dusun
Bir karakterin bi tarz ozellikleri toplasa maksimum alabilecegi oran zaten tasarim asamasinda belli olmali.
Asas Fiziksel hasar seti yapsa maksimum ne kadar artacagi belli olmali zaten.
Yuzde olarak %5 Ap olarak 100 gibi
Can calma da aynen boyle ben full can calma runu takinca vurdugum hasarin kacini calacagim belli olacak ,oyle %20 30 luk bir oran tabiki absurt.
Hp mp rec , Kacinma gibi mekanikler ile degisik oynanis tarzlari cikacak .Neden cikacak cunku en iyi run seti olmadam itemler kullanilmak zorunda olacak.Kafasindaki en iyi seti yapinca aslinda okadar iyi olmadigini kendi oynayis stiline en iyi olanin baska oldugunu anlayacak.
Suan gene runlere statlar eklenebilir ama maksimum 10 olur denge icin.
Kardeşim eline sağlık.En iyi diye bir şey olmaz. Mesela 2 mageden biri itemine/itemlerine kudret rejenerasyonu basarken diğeri sağlık rejenerasyonu basacak. Yada farklı farklı bir sürü efsun kombinasyonları olacak.
- Fiziksel saldırı hasarı,
- Büyüsel saldırı hasarı,
- Fiziksel kritik saldırı hasarı,
- Büyüsel kritik saldırı hasarı,
- Fiziksel saldırı hızı,
- Büyüsel saldırı hızı,
- Fiziksel savunma,
- Büyüsel savunma,
- Fiziksel kritik savunma,
- Büyüsel kritik savunma,
- Hareket hızı (karakterin)
- Sağlık rejenerasyonu,
- Kudret rejenerasyonu,
- Fiziksel kaçınma,
- Büyüsel kaçınma,
- Şans (item loot vb.)
- İtem eskime azalması (% yada puansal olarak)
- Sersemletme,
- Sersemlemeye karşı duyarlılık (% yada puansal olarak)
- Yavaşlatma,
- Yavaşlamaya karşı duyarlılık vb...
Aklıma gelenler bunlar. Daha böyle nice efsun kombinasyonları yapılabilir. Yani senin oynadığın mantık ile benim oynadığım mantık bir olmaz, olamaz. Senin rakibine yaklaşma stratejin farklı, benim stratejim ise çok daha farklıdır.
Bu oyun diğer dediğiniz oyunun kopyası değil ki aynı olsun, bu tür sistemler elbette değişik olacaktır. Ben açıkçası beğendim sistemi, yapılan yorumlarda da gayet güzel eklemeler var.çok saçma knightla aynı sistem olmalı
Çok üzücü. Keşke şu bağnaz yapımız değişse artık. Yeniliğe açık olmalıyız.çok saçma knightla aynı sistem olmalı
Olmasınçok saçma knightla aynı sistem olmalı
emeğine sağlık güzel konuDaha önce öneride bulunduğum Rün ve Item sistemini herkesin görmesi için buraya koymak istedim .Bu sistem Reaper adlı itemin kendi içinde farklı seviyeler ve random rünler ile onlarca çeşidini oluşturarak oyuncuyu daima elindekinden daha iyisini bulmaya iter, farklı kombinasyonlar ile hibrit oynanışlar ortaya çıkartacak bir yapı.
Örnegin: Bir Asas vs de Recovery rünlü item giyebilir, digeri ise saf hasara dikkat eder ve parti içinde zayıf olanı en hızlı şekilde öldürmek için Atak rünü kullanır, oyuna daha cok emek veren bir başka asas ise her duruma göre bir set bile yapabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 631Ekli dosyayı görüntüle 632
Ekli dosyayı görüntüle 633
Ekli dosyayı görüntüle 634
Yukarıdaki Low ve Unique arası Rün sistemiyle basitce bir Zindan tasarlayayım daha iyi anlasılır.
Gördügünüz gibi 0-1-2-3 adet rün sayısı itemin derecesine baglı.
Zindan : Kontun Malikanesi
Tür : Grup (Gerekli kişi sayısı 8)
Zorluk: Normal
Ödül:Şansa dayalı Low ve Unique eşyalar
Kontun Malikanesi adıda bir Zindan ve sonunda ise bir Boss yani Kont bulunuyor.
Bu zindanın en önemli özelligi Can çalma Rününe sahip silahlar böyle bir rün için tek adres burası
Bu zindan içinde boss ile kapısana kadar bir cok mob keseceğiz bu kestigimiz moblardan sadece low, middle ve high sınıfı bu Kont Silahı düşecek ama Can çalma yok başka rünler olabilecek.
Unique sınıfı kesinlikle Boss dan cıkacak aynı zamanda gene low middle ve high da atabilecek ve bunlarda can çalma olabilecek
Gördügünüz gibi Can çalma için bu zindan sürekli aktif olacak Zindana özel Rün itemi sadece boss dan cıkabilir olmalı.
Bu yol ile oyuna içerik hazırlamak cok zor olamayacak sezona özel zindanlar , iteme ve rüne özel zindanlar ile oyuncular surekli aktif tutulabilir.
Aklıma gelen basitce rün çeşitleri yazdım bunların ne oldugundan cok mantıga odaklanın. Bir itemin sadece suradaki rünler ile çeşitlendiğini düşününce ne kadar fazla oyun stili cıkacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 635
Ekli dosyayı görüntüle 636
Ekli dosyayı görüntüle 637
Ekli dosyayı görüntüle 638
Çok mu kompleks o zaman Path of Exile'den skill ağacı ve karakter info ekran görüntüsü paylaşayım.Eline sağlık, çok uğraş vermişsin. Eşya çeşitliliği yaratma fikrinde hem fikirim. Hatta öyle ki bi alt seviye eşyanın rün vb. eklentiler ile bir üst seviye eşyadan yeri geldiğinde daha faydalı bile olmalı. Böylece değersizleşmesi engellenmiş olunur.
Bu fikirdeki tek sıkıntı bana göre, önerdiğiniz sistem çok kompleks, çok fazla ince iş var. Benim aşina olduğum bir sistem; lakin yabancı birinin adapte olamayıp beyninin yanabileceği de bir sistem. Daha büyük kitlenin kolayca benimseyebilmesi için daha hafifletilmiş bir şekilde düzenleme yapılabilir.
Bina projesi sandım ilk baştaÇok mu kompleks o zaman Path of Exile'den skill ağacı ve karakter info ekran görüntüsü paylaşayım.Ekli dosyayı görüntüle 765Ekli dosyayı görüntüle 766