Yorum yok.

Aziz

Üye
Maxim'e katıldığım bir çok konu var. Ben Elyon gibi bir oyunu ağır grind adı altında "euro" bazında fiyatlandırmasından dolayı bıraktım. Ancak Elyon gibi bir oyunda bana göre grafikler, skiller muhteşem olan bir oyunda çok sevdiğim bir husus vardı. Oyunu 40 LvL'a çok rahat kasıyordunuz. 40 LvL burada 60 gibi düşünün. 40 LvL'a gelene kadar bir çok dungeon ve pvp alanları vardı. 1vs1, 2vs2, 4vs4 gibi... Bu süre zarfında 40 LvL'a gelene kadar keyifle oynuyorsunuz. 40-43 aralığında ise çok güzel group dungeonlar vardı. Buradaki konumdan bakabilirsiniz. Dungeon bölümünde ne kadar zevk aldığımızı görebilirsiniz. Ancak ağır grind konusu burada bizi etkilemiyordu. Çünkü bu dungeondan aldığımız zevki başka bir dungeondan almak için LvL kasmak bizim için bir zevk hâline dönüyordu. Oyunda party kurarak hiç kastığımı hatırlamıyorum. Bazı görevler "party kurmayı" öğretecek görevler olduğu için party kurduğum oldu. Ancak oradaki LvL cap ile buradaki LvL cap aynı değil. Orada 40 olduğunuz zaman bütün skillerinizi açmış oluyorsunuz. Bundan sonrası için talent ağacınızı geliştirmeniz gerekiyor. Onun için ekstra eventler, içerikler vardı. Bu oyunda da eğer grind tarafında ekstra içerik ve eventlar olacaksa tamam sıkıntı yok. Ancak tek düze level kasılmasına bende karşıyım. Şu an insanlarda hype var. "Evet saatlerce aylarca level kasacağız." Bu hype 15 gün içerisinde bitip, "bot yok mu? bot ne zaman gelecek? bot gelsin öyle devam ederiz." şekline dönecek. Eğer hâli hazırda pazarlama politikasıyla hazırda bir bot varsa eyvallah. Desteklerim. Pazarlama mantıkları güzeldir. Ancak hazırda yoksa, vah vah. Umarım LvL Cap kısmında 3-4 aylık süreciniz devam eder. Ona bir şey demiyorum. Vakit kazanmak sizin için çok önemli. Ancak bu dengede oyuncuların slottan çıkıp event, içerik kovalayacağı, oradan ekstra bonuslar, battle pointler, hediyeler kazanacağı yer olmazsa durum vahim olur.

MajorMikey

Üye
Boş bir konu.. Adamlar 3 ayda son lvl kesin diye birşey demedi. Ayrıca iyi dinlediysen adamlar 6 saat oynayan insana göre yorum yaptı. Son seviye max 2 ay olsa, online süresi yüksek olan insanlar 1 aya tamamlıcaklar belki daha erken. Daha ne olsun ne istiyorsunuz ?

Nart

Üye
Officialde direk 70cap mı olacak yoksa 60 mı? Veya 50 mi? Bilmiyoruz.

O yüzden verilen süreyi hemen yorumlamak hataya düşürülebilir. Aziz'in dediği gibi bir bot eklenirse sıkıntı da olmaz.

Ancak Burhan Bey'in daha önce bir sözü vardı. Eğer genie, bot gibi bir şey eklenirse 'ücretsiz' olur demişti.

Bekleyelim görelim.

JaxSui

J
Ben oyunda level kasmanın da zor olmasını ama 40 ile 45 lvl arasında da büyük farklar olması gerektiğini savunuyorum. Mesela 45 yapmadan takılmayacak silahlar gibi zindanlar gibi seviye farkının bir anlamı olmalı diye düşünüyorum. Hayır on günde 70 olsan ne ? Sıfır itemle ne pk sı atacaksınız? Knightdan örnek verdiğin için ordan devam edeyim asam 83 bile olsa sıfır itemle hala farm yapıyor hatta elit itemlerle bile farma devam ediyor çünkü item geliştirmek istiyor. Seviye farkının önemi de kullanılacak itemlerin stat puanları farkı ile belli olur. Ya da item drop oranları ile. Daha iyi item düşmesi için o leveli kasman lazım gibi … yeni oyun yeni oyunlar deyip duruyorsunuz. Ne istiyorsunuz? Görevi bile otomatik yapan MİR4 gibi bir oyun mu?

Pitou

Üye
Boş bir konu.. Adamlar 3 ayda son lvl kesin diye birşey demedi. Ayrıca iyi dinlediysen adamlar 6 saat oynayan insana göre yorum yaptı. Son seviye max 2 ay olsa, online süresi yüksek olan insanlar 1 aya tamamlıcaklar belki daha erken. Daha ne olsun ne istiyorsunuz ?
Sana göre bütün konular boş insanların konusuna girip toxiclik yapmaktan başka bir şey yapmıyorsun.

TswX

Üye
Merhaba,

Öncelikle bir oyuncu olarak bende sizin gibi kendi görüşümü sunmak isterim;

1) Mmorpg bir oyunda vakti fazla olan her zaman vakti az olan kullanıcıya göre önde olur. Örnek verecek olursam ben günde 16 saat vakit verebilirim diğer kullanıcı 3 saat vakit ayırabilir. Benim 1 ayda diğer kullanıcının 3 ayda son seviyeye gelmesi normaldir.

2) Dünyanın hiç bir oyunu demişsiniz biz arkadaşımla 2 kişi çok popüler mmoprg bir oyun oynuyorduk vaktim kısıtlı olduğu için son seviyeye 2.5 ayda gelmiştim. Diğer arkadaşım 10 günde son seviyeye ulaştı.

3) "Oyun şuan ki yapısı itibariyle saf farm ve pvp den ibaret." Söylemişsiniz henüz oyun tam sürüme geçmedi ve ne gibi etkinliklerin geleceğini henüz tam olarak bilmiyorsunuz. Çünkü, oyun henüz erken erişim veya tam sürümde değil.

4) Firma seviyeye göre pvp alanı koymak zorunda da değil veya sonradan da ekleyebilir. Şuan için düşük seviyede soluk istiyorsanız Dorion'daki battle alanlarında yada 1v1, 2v2, 3v3 gibi olan bu pvp alanlarında da vakit geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Gathering işleri ile uğraşabilirsiniz, ilerde seviyeye göre pve için yeni zindanların ve yeni etkinliklerin gelebileceği söyleniyordu, tüm içerik pvp yapmak olmayabilir.

5) Oyun altyapısı itibariyle, oyun şuan için sizi bir süreden sonra parti bulma ihtiyacına zorlamak zorunda. Öyle olmasaydı, pve haritaları ve diğer yüksek seviye isteyen alanlarda olan yüksek seviye yaratıkları tek başınıza yok edip, eşya toplamanız aşırı kolay olurdu. Son seviye ve son seviye eşyalara sahip olabilmeniz için oyuna emek vermeniz gerekir. Aksi taktirde easy bir oyun oynamış olurduk.

6) Bir görevi tamamlayabilmek için ks atmak zorunda değilsiniz tam sürümde tahmin ediyorum ki onlarca kamp açılacaktır. Boş bir alan mutlaka bulacağınıza inanıyorum. Aksi taktirde farklı saatlerde tekrardan slotları kontrol edebilme ve görevi tamamlama imkanınız olacaktır. Aldığınız görevler süreli olmayacaktır boş bir zamanda yapabilirsiniz.

Saygılarımla..

Aziz

Üye
6) Bir görevi tamamlayabilmek için ks atmak zorunda değilsiniz tam sürümde tahmin ediyorum ki onlarca kamp açılacaktır. Boş bir alan mutlaka bulacağınıza inanıyorum aksi taktirde farklı saatlerde tekrardan slotları kontrol edebilme ve görevi tamamlama imkanınız olacaktır. Aldığınız görevler süreli olmayacaktır boş bir zamanda yapabilirsiniz.

Saygılarımla..
Umarım kutular şu an ki mevcut olan group dungeonlarda boss kutu mekanikleri gibi olur. O zaman KS derdi falan kalkıyor. Count ve kutu mekaniği değişip modern konuma gelirse çok iyi olur.

Gorakrısky-Mehmet

Üye
Benim gözlemlerim şu yönde;

Gerek oyununun yapısı gerek yapımcı firma incelendiğinde bizlerin yıllarca oyuncu olarak oyunlarda edinmiş olduğumuz tecrübelere ilgilendiklerini sanmıyorum çünkü hem Ekonomik hem Ekip anlamında yetersiz

Yönetici olarak karşımıza çıkan insanların elbette düşüncelerimize saygı duyduklarını her defasında bizlere söylemeleri iyi bir durum fakat fikirlerimizi ve düşüncelerimizi minimal ölçüde tutmamız gerekiyor. Ciddi anlamda minimal

Sonuç olarak
Başlangıç olarak küçük ve yetersiz.

Orta vadede Oynayın test edin biz sizi dinliyoruz.

Uzun vadede zamana ihtiyaçları var.

_Cerberus_

Üye
parti kurmaya zorlama kısmında zaten MMORGP oyunu olduğu için bu çok normal geldi bana. sonuçta solo oynansın diye tasarlanmış bir oyun değil .
Savaş alanlarında güçlü olan her zaman kazanır MMO ruhu bu diye düşünüyorum.
ama dediklerinin bir kısmına da katılıyorum, illa ki ben oyundan kimse ile oynamam lwlimide kendim kasarım pk mıda tek başıma atarım diyen oyuncular için, ekstra şeyler yapılabilir. (Fakat bu kitlenin sayısı çok az). ben mesela çalışan biriyim öyle çokda birinci olayım en güçlü ben olayım kafasında değilde , gireyim clanaki arkadaşlarla sohbet muhabeet edeyim o esnada zaten farkında olmadan lwl de kasmış oluyorsun itemde . solo bu işler çok sıkıcı oluyor.

Aziz

Üye
parti kurmaya zorlama kısmında zaten MMORGP oyunu olduğu için bu çok normal geldi bana. sonuçta solo oynansın diye tasarlanmış bir oyun değil .
Savaş alanlarında güçlü olan her zaman kazanır MMO ruhu bu diye düşünüyorum.
ama dediklerinin bir kısmına da katılıyorum, illa ki ben oyundan kimse ile oynamam lwlimide kendim kasarım pk mıda tek başıma atarım diyen oyuncular için, ekstra şeyler yapılabilir. (Fakat bu kitlenin sayısı çok az). ben mesela çalışan biriyim öyle çokda birinci olayım en güçlü ben olayım kafasında değilde , gireyim clanaki arkadaşlarla sohbet muhabeet edeyim o esnada zaten farkında olmadan lwl de kasmış oluyorsun itemde . solo bu işler çok sıkıcı oluyor.
Arkadaş global mmo dünyasından bahsetmiş. Ko gibi global olmayan oyunlarda doğru party clan ikilemi olmadan olmuyor.

SchwarzjokeR

Üye
Hiç eliyle 80-83 char kasmamış olanların gözünde büyüyor pve kısmı :D Tabiki de zor olmalı olabildiği kadar kim diyor size son level olana kadar pve den çıkmayın çık kardeşim 70 oldun mu millet 72-73 olsun sen pk a çık bosstan drop düşür aradaki stat farkını onla kapat. Herkes son level olmak zorunda mı. Ko da cz e ilk 72 lvl çıktığımda 61-62-66-70 de vardı 75-77-80 de vardı. Nedir size bu direkt level işini nefessiz bitirme şeyi. Aklınız sıra hemen 80lerden biri olayım pk çıkayım boss drop iyi bir klan oyundaki kaynaklar bana aksın ben en çok gelişeyim ama tabi işi gücü olanlar ilk 80 olamıcaklar bunu yapamıcağı için daha işssizler çıkıp 80 olup aynısını bana yaparsa korkusu bu. Mmorpg ruhu budur. En işssizi en uykusuzu en yorulmazı her zaman önde olur ve mükafatını alır. Benim de kendi dükkanım var çalışıyorum kalan zamanlarda oynucam 24 saat oyunda olan tabi bana level farkını atıcak hakkı emek harcıyor. Zamanında da tüm boş vakitlerimizde exp kasıyorduk saatlerce şimdi öyle olucak denirse yine aynısını yapıcaz.

Aziz

Üye
Hiç eliyle 80-83 char kasmamış olanların gözünde büyüyor pve kısmı :D Tabiki de zor olmalı olabildiği kadar kim diyor size son level olana kadar pve den çıkmayın çık kardeşim 70 oldun mu millet 72-73 olsun sen pk a çık bosstan drop düşür aradaki stat farkını onla kapat. Herkes son level olmak zorunda mı. Ko da cz e ilk 72 lvl çıktığımda 61-62-66-70 de vardı 75-77-80 de vardı. Nedir size bu direkt level işini nefessiz bitirme şeyi. Aklınız sıra hemen 80lerden biri olayım pk çıkayım boss drop iyi bir klan oyundaki kaynaklar bana aksın ben en çok gelişeyim ama tabi işi gücü olanlar ilk 80 olamıcaklar bunu yapamıcağı için daha işssizler çıkıp 80 olup aynısını bana yaparsa korkusu bu. Mmorpg ruhu budur. En işssizi en uykusuzu en yorulmazı her zaman önde olur ve mükafatını alır. Benim de kendi dükkanım var çalışıyorum kalan zamanlarda oynucam 24 saat oyunda olan tabi bana level farkını atıcak hakkı emek harcıyor. Zamanında da tüm boş vakitlerimizde exp kasıyorduk saatlerce şimdi öyle olucak denirse yine aynısını yapıcaz.
MMORPG ruhu budur demişsin. Lakin KO'dan farklı bir oyundan örnek vermemene üzüldüm. Yanlış anlıyorsun. Konuyu lütfen daha dikkatli okumanı tavsiye ediyorum. Burada ben veya diğer arkadaşlar 70'e kasılana kadar mutlaka bir etkinlik gelmesini, aradaki boşlukta oyuncunun bunalmamasını isteyen kişileriz. Oyuna zarar vermek değil, oyunu yüceltmek, daha fazla oyuncu oynamasını sağlamak için buradayız. 80-83'e hiç kasmamışsınız demişsiniz. Doğru. Çünkü oynamadık o oyunu. :) Ayrıca 1+1 etkinlikleriyle 83 olan kişilerin yorum yapması da tuhaf. Elbette herkes istediği oyunu oynayabilir. Şu an piyasada herkesin bileceği tebirle BDO, Archage, Elyon gibi ağır grind olan oyunlar var. Ancak burada ki "grind" kısmı seni maximum levela götürmek amacıyla değil. Burada belli noktalar var. Karakterin ayakta kalması. Belirli bir barajı geçen daha iyi oluyor. Daha da iyi olmak zorunda zaten. Sadece burada bahsedilen, ben saatlerce experience kasmak istemiyorum. Exp kasarken arada etkinliklere, içeriklere girerek oradan da payımı almak istiyorum. Anlamadığınız nokta bu sanırım. KO'dan farklı oyun oynamadıysanız anlayabiliyorum.

İyi forumlar.

SchwarzjokeR

Üye
Ben kendi elimle geniesiz 83e charı kastım onun emeği tadı bambaşka bir olay. Milley hf kullanırken ben 1 hafta 2 şer saat uykuyla günde paramun döndüğümü biliyorum. Zor muydu inanılmaz zordu. Değdi mi sonuna kadar. Pve kısmı hemen bitmesi rafa kalkması gereken bir şey değil. Hadi hemen herkes 80 olsun pk çıkalım bu kafada biri gidip pvp sv oynasın zaten burda işi ne ? Ko yu bırakalı çok zaman oldu görev sayıları neden 50e düştü bilmiyorum da 1 saatte 60 olan bir oyunun herhangi yaptığı bişeyin mantıklı olması söz konusu değil. Mmorpg Son zamanlardakileri oynamadım da zaten çoğu insanın hasreti krowaz öncesi olan ko insanların çoğu o coşkuyu o exp partilerini oyunun başındaki o itemsizliği 1 tane reaper düşürdüğündeki o heyecanı arıyor ve o yüzden burada bu oyuna başlamayı planlıyor. Genelleme yapmıyorum ama bildiğim sohbet ettiği ko tabanından gelme oyuncular var ve genel hatlarıyla söyledikleri bu. P2w olmayan emekle hilesiz tekrar o günleri hatırlattığı için başladım. Eskiyle yeni harmanlanmış güzel bir oyun diyorlar. Başka mmorpg bakmaya gerek yok skill ağaçlarından tut ana mantığa kadar hangi oyuna benziyor ? belli değil mi gelecek olan kitle ve istekleri ?

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt