youtubede optimizasyon için yaptığım ayar cpu yu %30 gpu yu % 50 ye düşürdü zararlı olurmu bu şekilde

IBoRiS

Üye
sa arkadaşlar başlıktaki gibi youtubede optimizasyon için yaptığım ayar cpu yu %30 gpu yu % 50 ye düşürdü ve oyundaki fps 120 lerden 40 lara düştü fanlar çok çalışıyo diye bu ayarı yaptım oyunda bi sıkıntım yoktu zararlı olurmu bu şekilde bazı sitelerde gpu düşük oldumu işlemci yeterince besleyemiyo demektir buda pc ye zarar verir filan yazıyodu bilgisi olan varmı bu konu hakkında ayarları yapmadan önce cpu % 60 70 gpu % 70 90 arası çalışıyodu .

Vision

Senior Moderatör
Merhaba,

GPU kullanımı %80-%99 olması iyi bir şey. Burada önemli olan GPU/CPU sıcaklık değerleriniz. Ekran kartı yük altındayken ideal sıcaklığın 60-80 derece arasında olması normaldir. Ekran kartları uzun süre bu sıcaklıklar altında çalışması için tasarlanıyor, herhangi bir sorun yaşamazsınız. CPU için ise %60 kullanım gayet normal, aynı şekilde ısı değerlerinde sorun görünmüyorsa endişelenmenize gerek yok.

SdnssAteist

Üye
cpu gpu değerleriniz şuan da kaç görsel paylaşabilir misiniz

Etzhel

Üye
O videoyu biliyorum fps sabitleyince otomatikmen duser zaten cpu ve gpu kullanimi bundan normal ne olabilir sende 40 a sabitlemissin iste.

SdnssAteist

Üye
cpu gpu değerlin şuan da kaç görsel paylaşabilir misiniz
O videoyu biliyorum fps sabitleyince otomatikmen duser zaten cpu ve gpu kullanimi bundan normal ne olabilir sende 40 a sabitlemissin iste.
nvidia denetim
masasından ayar yaptım bende düşürdüm ark da düşük cpu gpu zarar veriyormuş dıyorda gerçekten var mı böyle bir şey :D

Etzhel

Üye
cpu gpu değerlin şuan da kaç görsel paylaşabilir misiniz

nvidia denetim
masasından ayar yaptım bende düşürdüm ark da düşük cpu gpu zarar veriyormuş dıyorda gerçekten var mı böyle bir şey :D
Nasil zarar veriyomus oyle sey mi olur :)

Alvarez

Üye
Gpu kullanimi düşünce otomatikman fps de düşer arkadaşlar.
Gpu yüksek kullanimi zararli değildir. Ben steam pubg oynarken gpu kullanimi artsin diye rami 16ya çıkartmıştım. Gpu ne kadar kullanilirsa o derece fps ve goruntu akişi kazanirsiniz

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt