Yüksek CPU Kullanımı Sorunu

Etzhel

Üye
Oyun bende sürekli %95-100 CPU kullanıyor. Sıcaklık derecelerine bakıyorum işlemci en fazla 55 ekran kartıda en fazla 50 derece oluyor. Format attım sıfırdan ama yüksek CPU kullanım sorunu devam ediyor. Oyunu en düşük low grafiklere oynuyorum bilerek.

İşlemcim: i5-7600K 3.8GHZ (Turbo 4.2GHZ)
Ekran Kartı: Nvidia 1070 8GB
RAM: 16GB 3100MHZ
Oyun SSD de kurulu.

Zogguko

Üye
ne sorunu kardeş bak küfür ediyorlar oyunda sorun var cpu falan laf edenleri dikkat et ben kaçıyorum sana bol şans

sinistersimo

Üye
optimizasyon diye bişey yok şu an o yüzden low grafiklere cekince fps daha düşüyor bende garip :D bişey

Etzhel

Üye
ne sorunu kardeş bak küfür ediyorlar oyunda sorun var cpu falan laf edenleri dikkat et ben kaçıyorum sana bol şans
istediklerini desinler biz burada geri bildirim yapıyoruz oyun yöneticilerini daha da yardım etmek hiç onlar umrumda değil :D

optimizasyon diye bişey yok şu an o yüzden low grafiklere cekince fps daha düşüyor bende garip :D bişey
İşlemciye bir zararı olur mu 6-7 saat %95-100 kullanımda oyansak acaba merak ediyorum.

shady19071907

Üye
% 100 CPU ve % GPU kullanımı tek başına sorun olmaz :) Oyunda özellikle CPU, GPU ve ram kullanımı çok fazla. Bunun için bir optimizasyon gerekiyor ve şart. Aynı sorunları çok fazla insan dile getiriyor. Eğer sıcaklığın 6 7 saat boyunca 90 dereceyi geçmiyorsa sorun gözükmüyor. Ama bence CPU değerlerin 85 86 üzerindeyse laptopu dinlendirmen mantıklı. Isınma sorunu yoksa yüksek cpu gpu kullanımı bilgisayarının sistemlerini iyi kullandığını gösterir. Bu yüzden tasarlandılar zaten

Etzhel

Üye
% 100 CPU ve % GPU kullanımı tek başına sorun olmaz :) Oyunda özellikle CPU, GPU ve ram kullanımı çok fazla. Bunun için bir optimizasyon gerekiyor ve şart. Aynı sorunları çok fazla insan dile getiriyor. Eğer sıcaklığın 6 7 saat boyunca 90 dereceyi geçmiyorsa sorun gözükmüyor. Ama bence CPU değerlerin 85 86 üzerindeyse laptopu dinlendirmen mantıklı. Isınma sorunu yoksa yüksek cpu gpu kullanımı bilgisayarının sistemlerini iyi kullandığını gösterir. Bu yüzden tasarlandılar zaten
Teşekkürler bilgilendirme için. Masaüstü ve sıvı soğutma kullanıyorum. Şimdi içim daha rahat tesekkurler tekrardan :)

DonfFogettoSmile

Üye
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. İşlemcim i5-7300HQ ve sürekli %100 kullanım gösteriyor. Laptopun çok iyi soğutması olmadığı için sıcaklıklar da çok yüksek derecelere ulaşıyor. Yükü ekran kartına vermek için grafikleri yükseltiyorum ama pek fayda etmiyor.(sende işe yarayabilir, denemelisin.) Normalde yüksek ayarlarda 60-70 fps almama rağmen bu sorun nedeniyle sürekli fps drop oluşuyor ve oyun oynanmıyor. Kullanılan oyun motoru işlemci kullanımı konusun da sorunlu. Bu sorun çözülmezse(çözebilen firmalar var.) bu oyunu sadece çok yüksek sistemi olanlar oynayabilir. Oyunu çok beğenmeme rağmen ben oynayamıyorum. Optimizasyon şart

Black Vortex

Üye
kime nerede küfür ediyolar ? karalama kampanyası için yanlış yerdesin :) oyun yönetimi ilk günden beri şunu diyor : evet bu sorun var ve çalışmalar devam ediyor...

EaGLe*

Üye
ayarları low a çekince düşmeyen foliage density, anti aliasing gibi değerler düşmüyor. Yanında Affect Fps yazan değerleri düşürmelisiniz. Fullscreen yapıp resoliotin düşürseniz faydası olucaktır.

anil

Üye
Hocam 55 derece oynuyorsan ne şikayeti :) RTX 2060 var bende, 80 derece altı görsem şükrederim :)

BelaOkuyan

Üye
işlemcinizdeki core sayısı düşük, gpuyu doyurmaya çalışırken tam güçte çalıyor. ilk scale ayarını 100 de bırakın. onu 200 e çekenler var, 1080p de 4k oynamaya çalışmış oluyorsun.
nvidia denetimden oyunu 60 fps ye kitle yük baya azalır.

Aspertuta

Üye
Başka bir başlıkta da yazmıştım oyunun CPU kullanımı problemi var evet. Çözünürlüğü ve ayarları düşürürseniz yük işlemciye kayar daha verimsiz olur. Ekran kartınız orta-yüksek seviye ise yükü karta atacaksınız bir nebze işlemci rahatlar.

Ben de aynı sorunu yaşıyorum, çekirdekler %100 olunca ara sıra anlık drop yaşıyorum bunu da geçtim işlemci çok ısınıyor. Kule fan siparişi verdim zaten ihtiyacım da vardı ama bu problem çözülmez ise savaş ya da PK alanlarında kimse tat alamaz. 20-30 user görünce işlemci tövbekar oluyor.

Kenshin

Üye
Oyun motoru olan Unreal Engine 4, MMO oyun için en uygun seçim gibi. Oyun grafiklerinin büyük bir kısmı skeletal mesh'ler ile tasarlanmış ve bu da işlemci/grafik dar boğazına dönüştürüyor olabilir. Optimizasyonda çok büyük değişiklik olacağını sanmıyorum, oyun motorunun rahat oynanış için zaten yeni nesil donanımlar gerektirdiğini araştırıp öğrenebilirsiniz.

Chimera

Üye
Ben en düşük ayarlarda oynadığım halde %60 karda.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt