Yüksek Kitlesi Olan Yayıncıların Oyuna Zarar Vermesi... (Görüş Ve Eleştiridir)

emre7295

Üye
Arkadaşlar herkese merhaba bu görüşümü burada belirtmek istedim . Levent balım ve poinemaia (ismini bilmiyorum insanlar taso diyor) bu yayıncı arkadaşlarımızın malum oyundan yüksek kitleler ile buraya gelmesini ve oyuna verdikleri zararlar aynı zamanda faydalarıda belirtmek istiyorum anca ne yazık ki oyuna faydalarından çok zararları var bana göre.

Levent balım için şunu söyleyebilirim Malum oyundan bir geçmişi var ve Rise onlineye inancı var bende gerekli feedbackleri verip gelişime katkı sağlayacağını düşünüyorum ancak bu arkadaş bir içerik üreticisi sorunda burda başlıyor tam olarak, içerik üretirken oyunu daha doğrusu hangi sunucuda oynuyorlarsa orayı tüketiyorlar nasıl bunu yapabiliyorlar dersek adamın arkasında sponsor ve bu content için harcayabilceği sınırsız parası var hal böyle oluncada oyuna belki 2 sene sonra girmesi gereken itemler eşyalar takılar 2 ay içerisinde giriyor bu durum oyunu geliştirmekten ziyade oyuncuların hevesini kaçırıyor çünkü levent veya başka bir yayıncı sıradan bir oyuncu kadar emek vermeyip tamamen p2w oynuyor oynaması yetmiyor bu etkiyi oyun genelinde , pazarda , oyun dengesinde hissedebiliyorsunuz.

soruyorum arkadaşlar.. (normal p2w olmayan oyunculara)

1-) Gem ilk çıktığında kim 100x onyx cyrstal kırabilir
2-) kimler oyuna giriş yaptığı ilk hafta , 2 senedir açık olan serverda 1 tane bulunan itemin 2.sini basabilir
3-) Kimler sınırsız silaha rün denemesi yapabilir
4-)İstediği item kutudan düşene kadar kimler o kutuyu kırabilir ?

Gördüğünüz gibi bu etkilerin hepsi oyunda hissedilir etkiler tamamı pazarı etkiler sizin 2 senede ulaşamaycağınız itemi adam 50k para verip alır leventten veya x yayıncıdan sonra dv de sizi keser bu arkadaşlar oyunun p2w oranını arttırır çünkü doğrudan doğruya oyunun içine ''CONTENT'' adı altında item girmesini sağlar ve belki 3-5 sene ömrü olan sunucu 1 senede ömrünü tamamlar.

Sıradan oyuncuların çoğu hatred 7 yi 8 e atmazlar iyi seviyedeki oyuncular bunu denerler genelde serverın pazarı buydu. Poinemaia adlı yayıncı +9 a attı itemleri geçebilir şansıdır kim ne diyebilir ama bu arkadaşlar sıradan bir oyuncu değillerdir.Herşey dediğime gelir bu arkadaşlar oyunun p2w oranını istemedende olsa arttırmaktadırlar.

Dediğim gibi faydalarıda yüksek kitlelerin oyuna gelmesi sonuçta bu bir mmorpg ve ne kadar user o kadar zevk demek ve oyun yönetimiyle direk bağlantıları olup feedback vermeleri kötü insanlar değiller topluluğun ve oyunun gelişmesine eminim yardımcı olacaklardır ancak maalesef zararları faydalarından daha büyüktür. Hoşçakalın esen kalın. umarım saygı çerçevesinde bir yazı olmuştur sadece görüşümü ve eleştrimi belirtmek istedim.

Pitou

Üye
Ben katılmıyorum oyuna çok büyük katkıları olduğunu düşünüyorum. Hatta ben dahil kutu droplarının ve upgrade oranlarının çok düşük olduğuyla ilgili şikayetlerde bulunuyordum ama onları izlerken o kadarda zor değilmiş hissiyatını alıyorum. Ben bu yayıncıların oyunu çok daha iyi yerlere getireceğini düşünüyorum. Twichde kategoriyi izleyen yoktu . Binlerce insan izliyor şuan . Her şeyden de şikayetçi olmamak lazım .

RickSancheZz

Üye
Kendini çok iyi ifade etmişsin gayet anlaşılabilir bir durum ama atladığın nokta şu bu yazdıklarının hepsini, yeterli gücün olduğu durumda sende bende yada herhangi bir x oyuncuda yapabilir hatta net hatırlıyorum oyunun ilk yarım senesinde 5-10 izlenen bir arkadaş yayın açıp deli upgradeler yapıp upgrade biter bitmez yayını kapatıyordu herhangi bir izleyici kaygısı olmadan, yani demek istediğim yazında yayıncıları hedef almışsın gibi bir algı var ancak bu yapılanlar her oyuncuya açık herkes yapabilir.

Bence bu konulara fazla takılmadan oyuna olan katkılarını görmek lazım, leve ve tahsinin gelmesinden sonra yanlarında belli bir kitle getirdikleri açıktır, uzun vadede oyun tanıtımında ve oyun gelişimindede büyük katkıları olacağını düşünüyorum, umarım düşündüğüm gibi olur J

emre7295

Üye
hype konusunda haklısınız kesinlikle katılıyorum oyunun bilinirliği ve tanınırlığı oldukça yükseldi gayet sevindirici bir seviyede. aynı zamanda feedbacklerde karşılığını daha hızlı buluyor ama bizim sunucumuzda aynı hızda ölüyor 7 golden snake in 4 gb oldugu dönemler o kadar güzeldiki şimdi serverın 2. haftasında Levent +8 golden snakke basıcak (çünkü gücü var ) ve tl karşılığı bu itemi daha sonra satıcak alan adamda bizi doğrayacak arkadaşlar bunu levo harici başka biride yapabilir demeyin pek zannetmiyorum :)

RickSancheZz

Üye
hype konusunda haklısınız kesinlikle katılıyorum oyunun bilinirliği ve tanınırlığı oldukça yükseldi gayet sevindirici bir seviyede. aynı zamanda feedbacklerde karşılığını daha hızlı buluyor ama bizim sunucumuzda aynı hızda ölüyor 7 golden snake in 4 gb oldugu dönemler o kadar güzeldiki şimdi serverın 2. haftasında Levent +8 golden snakke basıcak (çünkü gücü var ) ve tl karşılığı bu itemi daha sonra satıcak alan adamda bizi doğrayacak arkadaşlar bunu levo harici başka biride yapabilir demeyin pek zannetmiyorum :)

levo gelmesiyle değilde yeni sunucu haberiyle biraz piyasa karıştı ama zamanla oturacaktır.

impedance

Yeni Üye
X oyun ' da aynı şeyleri yaşayan tecrübeli biri olarak şunları söylemek istiyorum . Üst segment yayıncıların geçtiği serverda oynamayın derim .1 2 ay full item basılacak bütün farmerler o servera doluşacak. tencere tavayı kapan gelecek herkes gb satacak . iteminiz değersizleşecek 2 ay sonra geri çekilmeler başlayacak . Bunların hepsini yaşadım yaşadık gördük . Her gün full item basma yayını yapan maradondan çıkmayan yayıncıların bulunduğu servera başlamayın derim .Düşünün 1 haftada zar zor +7 item basıyorsunuz ve 1 kişi 1 günde 10 tane basıyor . Yönetim bunun önüne geçmesi lazım acilen .Bana kalırsa yeni serverda 5 ay 6 ay +8 kapatmalı kazanan herkes olur . eğer +8 +9 açılırsa direk . 1 aya eski serverdan farklı kalmayacak herkese eski serverlarına geri dönecek umarım dikkate alınırım. iyi oyunlar .

emre7295

Üye
X oyun ' da aynı şeyleri yaşayan tecrübeli biri olarak şunları söylemek istiyorum . Üst segment yayıncıların geçtiği serverda oynamayın derim .1 2 ay full item basılacak bütün farmerler o servera doluşacak. tencere tavayı kapan gelecek herkes gb satacak . iteminiz değersizleşecek 2 ay sonra geri çekilmeler başlayacak . Bunların hepsini yaşadım yaşadık gördük . Her gün full item basma yayını yapan maradondan çıkmayan yayıncıların bulunduğu servera başlamayın derim .Düşünün 1 haftada zar zor +7 item basıyorsunuz ve 1 kişi 1 günde 10 tane basıyor . Yönetim bunun önüne geçmesi lazım acilen .Bana kalırsa yeni serverda 5 ay 6 ay +8 kapatmalı kazanan herkes olur . eğer +8 +9 açılırsa direk . 1 aya eski serverdan farklı kalmayacak herkese eski serverlarına geri dönecek umarım dikkate alınırım. iyi oyunlar .
kardeşim kesinlikle katılıyorum sana çok doğru söyledin bunları daha öncede tecrübe ettik ve tecrübeli olanlar zaten leventin olduğu serverda oynamaz ama şöyle bir durum var levent oynadığı serverı tükettikten sonra content olarak çünkü herşeyi basmış pk atmış olucak içerik çıksın diye bağrınıcak daha ellenmemiş taze servera gelicek ve bağrıcak ''MANTİSTE 0 DAN LEVONİDAAAASS '' yazıcak sonra 1 gün geçicek diğer videoda bir bakıcak war sythe +9 basmış daha server açılalı 3 ay olmuş ben yaşanacağı aynen yazdım tabi bu silahı basarken yanında gs , hatred , vb itemleride atıcak onlarıda tl karşılığı satıp başka insanları güçlendiricek elimde olsada asla gelmese oynadığım servera. kendisine bişey demiyorum karakter olarak bişey demek bana asla düşmez saygım sonsuz ama oynadığı servera maalesef kötü etki ediyor ömrünü kısaltıyor.

DeadLegion

Üye
Bu yayincilar serverin omrunu azaltmaktan ziyade piyasada item birakmiyorlar. Ne kadar +7 +8 item varsa toplayip cogunu yaktilar. Levo bastiklari i kullaniyor ama poine bastigini satiyor diye biliyorum. Bu yayincilar orta duzeyde butcesi olan 100 tane oyuncunun kullanabilecegi itemi piyasadan silip itemleri pahalandirdilar ve eski serverda oyuna alismak icin baslamak isteyenlerin onunu kestiler. Oyuna alismak icin eski serverda baslamak isteyen oyuncularin cogu yeni serverlari bekliyor.

abuzer

Üye
Genel olarak buradaki eleştiri doğru. Çok fazla item basılması durumunda casual oyuncu ile fark açılıyor ve server ömrü kısalıyor. Oyuna çok adam çekmek iyi gibi görünebilir fakat bu adamlar kalıcı olmayacaksa olumsuz etkisi daha çok oluyor. Emin adımlarla hep yukarıya doğru bir grafik oldu oyunda. Bu hype ile bir anda zirve etkisi sonra düşüş grafiği yaratabilir kitlede. Bu da olumsuz etkiler yaratır. Bunu engellemek için uzun ömürlü serverlar yaratmak zorunda oyun yönetimi. O yüzden upgrade oranlarını çok düşük tutmak mantıklı olabilir. Kademeli geçişler sağlanabilir. Zaten çok fazla malum oyundan gelenler tutunamayıp eski köylerine dönecek. Yayıncılar da dahil. Burası farklı biraz. Buraya başlayacak olan diğer oyuncu kitlesinin çoğu başka oyun bilmeyen kitle genelde. Yeni şeylere alışmaları pek mümkün değil ne yazık ki. O suretle kontrolü elden bırakmamak gerekli. O gidenlerden sonra dengenin bozulmadığı, kaldığı yerden gelişimine devam eden bir oyun olarak kalabilmeli. İşin özünde bir iki tane 9 item çok önemsiz aslında fakat oyun içindeki psikolojisi öyle olmuyor. "aaaa 9 lar basıldı daha oynanmaz" gibi algı oluşuyor casual oyuncuda. Bu algıyı iyi yönetmek lazım.

emre7295

Üye
Genel olarak buradaki eleştiri doğru. Çok fazla item basılması durumunda casual oyuncu ile fark açılıyor ve server ömrü kısalıyor. Oyuna çok adam çekmek iyi gibi görünebilir fakat bu adamlar kalıcı olmayacaksa olumsuz etkisi daha çok oluyor. Emin adımlarla hep yukarıya doğru bir grafik oldu oyunda. Bu hype ile bir anda zirve etkisi sonra düşüş grafiği yaratabilir kitlede. Bu da olumsuz etkiler yaratır. Bunu engellemek için uzun ömürlü serverlar yaratmak zorunda oyun yönetimi. O yüzden upgrade oranlarını çok düşük tutmak mantıklı olabilir. Kademeli geçişler sağlanabilir. Zaten çok fazla malum oyundan gelenler tutunamayıp eski köylerine dönecek. Yayıncılar da dahil. Burası farklı biraz. Buraya başlayacak olan diğer oyuncu kitlesinin çoğu başka oyun bilmeyen kitle genelde. Yeni şeylere alışmaları pek mümkün değil ne yazık ki. O suretle kontrolü elden bırakmamak gerekli. O gidenlerden sonra dengenin bozulmadığı, kaldığı yerden gelişimine devam eden bir oyun olarak kalabilmeli. İşin özünde bir iki tane 9 item çok önemsiz aslında fakat oyun içindeki psikolojisi öyle olmuyor. "aaaa 9 lar basıldı daha oynanmaz" gibi algı oluşuyor casual oyuncuda. Bu algıyı iyi yönetmek lazım.
Umarım oyun yönetimi bunu göz ardı etmemiştir ordaki kitle orda ne illegalite yaptıysa aynısını buraya taşımak isteyecektir çünkü bir oyuncudan çok onlar birer ''faydacı''. bu kitle maalesef zevk almaya değil sömürmeye bakıyor gerekli önemlerle bu kitlenin önüne geçilebilir eğer geçilmezse maalsef kitle oyunun önüne geçecek sebebide malum insanlardan dolayı bu çok açık ve gözle görülebilir birşey daha öncesinde malum oyun tarafında bu çok yaşandı kaybeden her zaman ''casual oyuncu'' olur ne oyun kaybeder nede faydacı adam ama casual oyuncu bir bıraktımı oyunu geriye kalan ikisnin hiçbir öenmi yoktur. bu yüksek hype sonrası bir düşüşün yaşanması zaten olası beklenebilir bir durum ancak bu hype ı olabildiğince zararsız atlatmalı. serverın 1.haftası 9 basılırsa işte o zaman kaybedilir bazı şeyler. sizede tavsiyem malum şahısın oynadığı serverda başlamayın en azından makul bir sürede olsa zevkini çıkarabilirsiniz oyunun. çünkü kişi sınırsız parasıyla 9 basacak onu tl karşılığı satıcak. alan p2w kişi sizi dv de tekleyecek :). gerçekler acıdır

Witch_King

Üye
Bu yayıncıların gelmesi oyun kitlesi kazanmak ve oyunun geliştirilmesi açısından çok faydalı. Bizi kaale almayan yönetim yayın esnasındaki hataları görmezden gelemeyip oyunu geliştirecekler.

Fakat gelelim zurnanın son deliğine. Server ekonomisi dediğin gibi yerlere düşüyor. Normal farm atarak veya günde 1-2 zindan girip elle karakter kasan insanların aylarca kasacağı itemi, bu yayıncılar sponsorlar sayesinde 1-2 haftada basacaklar. Nitekim örneklerini çok gördük malum oyunda.

Şimdi girecekleri servera büyük bir çullanma olacak. Günde 50 tane upgrade yapacak o yayıncılar. Sen ben elimizdekini +7 basamayız çünkü emeklerimizle saatlerce kasarak almışız o itemi. Onlar kolay elde ettiği için rahatça basacaklar. Çünkü yansa bile ardından birisi başka bir item verecek zaten. İkamesi mevcut. Ve muhtemelen çok kısa zamanda Aarvad sunucusu ile eş değer bir pazara ulaşacak yeni server olmasına rağmen.

Bu gibi durumlarda server o kadar hızlı ilerliyor ki çoğu solo oynayan oyuncu, emeğinin hakkıyla zindan girip farm atıp oyunu sadece zevkine oynayan insanlar, sunucunun gelişim hızına ayak uyduramayıp tek tek bırakmaya başlıyolar. Sonra hop bir sunucu daha açalım ya da sunucu birleştirelim. Çünkü anlık saman alevi ile sunucuyu öldürdünüz. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:

Promises

Üye
levo gibi 5 tane adam gelsin arkasında epin item ve gold satışı yapan oyunu tamamen ticarete dökmüş eticaret sitesi sporsoru olan 5 kişi 1 sene sonra o server ı ağzına kadar +9 itemle doldurur.

emre7295

Üye
levo gibi 5 tane adam gelsin arkasında epin item ve gold satışı yapan oyunu tamamen ticarete dökmüş eticaret sitesi sporsoru olan 5 kişi 1 sene sonra o server ı ağzına kadar +9 itemle doldurur.

1 sene yine iyi niyetli bir tahmin sana öyle söyleyeyim . adam arvaarda girdi girdiğinde nasıl ya bu itemin 9 u yokmu falan diye şaşırıyor. kimse atmıyor ki adam onu yıllarca emeği ile kasmış senin gibi arkasında sınırsız parası sponsorları yok ''CONTENT'' adı altında başladığı serverı arkadaşlarıyla birlikte bir güzel afiyetle oturup yiyecekler sonrada diğer servera geçecekler orayıda afiyetle yiyecekler.. ARKADAŞLAR size şöyle söyleyeyim tabi bu benim inancım yıllarca malum oyunu oynayan şahıs bir anda neden döndü buraya ve neden dönüşü server açılmasına denk geldi kendisinin '' benim haberim yoktu zaten bana söylezler rica ettim oyunu etkileyecek hiçbirşeyi bana söylemeyin'' söylemlerine inanan varsa elimde satılık köprü var bilginiz olsun :) . Levo madem bu oyuna çok güveniyor muhteşem diyor ki bana göre gerçekten muhteşem ben çok zevk alarak oynuyorum 2021 yılından itibaren. neden kendisi ısrarla 1 sene kontrat talep etmiş ilk yayınında '' arkadaşlar ben yayıncıyım elbette bir gün geri dönerim kimseye sormam ne oynayacağımı'' diyor . Tek cümleyle açıklayım size. YENİ AÇILAN 2 SERVERI 1 SENEDE AFİYETLE YİYİP GERİ DÖNECEK. çünkü malum oyunun tayfası burda barınamaz.

ziebennbk

Üye
Kendi içinde ve yorumlarda tezatlar barındırıyor başlık.

"Oyunda 1 tane 9 olan itemin 2.sini kim basabilir?" demişsin. Kendin söylüyorsun bak, basılmış o item zaten. yapılmışı var.
"ilk günden 100x kim onyx kıralabilir?" demişsin. yapıldı. Hatta onyx'i geçtim, celestial ilk çıktığında 40-50m'den piyasada bırakmayan adamlar vardı.
"kimler silaha sınırsız rün denemesi yapabilir?" bunu yüzlerce oyuncu yaptı. üstelik rün itemleri pahalıyken yapıldı.
"istediği item kutudan düşene kadar kim kutu kırabilir?" farklı farklı kişiler farklı farklı dönemlerde yaptılar. Adını hatırlamıyorum şimdi gbnin 500 lira, royal chestlerin 20m+ olduğu dönemlerde bir adam 1 saati aşkın süre aralıksız kutu kırdı ve neredeyse düşmeyen item kalmamıştı o gün.

Onun haricinde "Devy" neredeyse basılmadık 9 bırakmadı. adam her gün deniyordu. 1 kişinin bile çıkıp bu adamdan şikayet ettiğini duymadım. Marlen 30-40 bin liradan piyasada elven belt bulamıyordu + basmak için, kimse çıkıp da şikayet etmedi bu adam item topluyor charını diziyor diye.

Bu oyunun yapısı buna uygun. yapacak bir şey yok. bunun önkabulü ile zaten oyuna başlıyorsunuz. Adamlar sistemin açığını kullanıyormuş gibi sitem etmeniz yersiz. Rick'in de dediği gibi elinizde güç olsa siz de aynısını yapabilirsiniz.

Ayrıca şuan çok upgrade yapılmaması, son 3-4 aydır itemleri yükseltmenin çok bir getirisi olmamasının farkına varılmasından dolayı. İnsanlar boşuna para harcamıyorlar olay bu. Yoksa itemler upgrade edildiğinde hissedilir bi etki etseydi şuan piyasa 9larla dolu olurdu. büyük paralar yatıran, basılan ilk büyük itemleri alan oyuncular tek tek gittiler oyundan. bunun sebebi o paraların pek fark yaratmamasıydı ki neticede piyasada sayısı çok olmamasına rağmen 9 itemlerin fiyatları hızla düştü. buna rağmen yine de talep olmadı.

emre7295

Üye
''Devy'' diyorsun veya başka nickler keladam var hergün kırıyor bunları bizde görüyoruz ben zaten dikkat edersen oraya kocaman YÜKSEK KİTLESİ OLAN.. yazdım sebebide bu insanların direkt olarak psikolojiye etki etmesi levent serverın 3.haftasında 9 bastığı videoyu youtube ye atınca şu soruyu soracaksın '' server yeni 3 haftalık ama yeni user yeni 0 çar açanlar neden azadı ?'' psikoloji diye birşey var adam diyecekki 9 basılmış servera bak herkes dizmiş itemini girmeyecek neden girsin ki başkalarına yem olsun?. Yine 9 a bastıkları itemi tl ile dağıtacaklar sağ sola dv de p2w adamdan tek yiyince ne hissedeceksin burda konu hiçbir tezat barındırmıyor bu insanların zararları faydalarından çok bu apaçık ortada. adam zaten oyunu p2w şekilde oynuyor senin benim verdiğimiz emeğin %1 i yok ki olmaz yayıncı zaten normal bu ama gelip bu kişileri savunmayın 2 yıllık serverda 1 adet varsa o itemden bir sebebi vardır değerinden veya az bulunurluğundan. on binlerce kişinin 2 senede 1 adet yapabildiği eşyayı diğer bir kişi gelip 1 haftada 1 tane yapabiliyorsa tezat burda başlıyor :). herkes neyin ne oldugunun farkında bu konu burda kalsın 1 sene sonra malum oyuna dönünce burada verdiği zararları hatırlarsın.
Kendi içinde ve yorumlarda tezatlar barındırıyor başlık.

"Oyunda 1 tane 9 olan itemin 2.sini kim basabilir?" demişsin. Kendin söylüyorsun bak, basılmış o item zaten. yapılmışı var.
"ilk günden 100x kim onyx kıralabilir?" demişsin. yapıldı. Hatta onyx'i geçtim, celestial ilk çıktığında 40-50m'den piyasada bırakmayan adamlar vardı.
"kimler silaha sınırsız rün denemesi yapabilir?" bunu yüzlerce oyuncu yaptı. üstelik rün itemleri pahalıyken yapıldı.
"istediği item kutudan düşene kadar kim kutu kırabilir?" farklı farklı kişiler farklı farklı dönemlerde yaptılar. Adını hatırlamıyorum şimdi gbnin 500 lira, royal chestlerin 20m+ olduğu dönemlerde bir adam 1 saati aşkın süre aralıksız kutu kırdı ve neredeyse düşmeyen item kalmamıştı o gün.

Onun haricinde "Devy" neredeyse basılmadık 9 bırakmadı. adam her gün deniyordu. 1 kişinin bile çıkıp bu adamdan şikayet ettiğini duymadım. Marlen 30-40 bin liradan piyasada elven belt bulamıyordu + basmak için, kimse çıkıp da şikayet etmedi bu adam item topluyor charını diziyor diye.

Bu oyunun yapısı buna uygun. yapacak bir şey yok. bunun önkabulü ile zaten oyuna başlıyorsunuz. Adamlar sistemin açığını kullanıyormuş gibi sitem etmeniz yersiz. Rick'in de dediği gibi elinizde güç olsa siz de aynısını yapabilirsiniz.

Ayrıca şuan çok upgrade yapılmaması, son 3-4 aydır itemleri yükseltmenin çok bir getirisi olmamasının farkına varılmasından dolayı. İnsanlar boşuna para harcamıyorlar olay bu. Yoksa itemler upgrade edildiğinde hissedilir bi etki etseydi şuan piyasa 9larla dolu olurdu. büyük paralar yatıran, basılan ilk büyük itemleri alan oyuncular tek tek gittiler oyundan. bunun sebebi o paraların pek fark yaratmamasıydı ki neticede piyasada sayısı çok olmamasına rağmen 9 itemlerin fiyatları hızla düştü. buna rağmen yine de talep olmadı.

ziebennbk

Üye
''Devy'' diyorsun veya başka nickler keladam var hergün kırıyor bunları bizde görüyoruz ben zaten dikkat edersen oraya kocaman YÜKSEK KİTLESİ OLAN.. yazdım sebebide bu insanların direkt olarak psikolojiye etki etmesi levent serverın 3.haftasında 9 bastığı videoyu youtube ye atınca şu soruyu soracaksın '' server yeni 3 haftalık ama yeni user yeni 0 çar açanlar neden azadı ?'' psikoloji diye birşey var adam diyecekki 9 basılmış servera bak herkes dizmiş itemini girmeyecek neden girsin ki başkalarına yem olsun?. Yine 9 a bastıkları itemi tl ile dağıtacaklar sağ sola dv de p2w adamdan tek yiyince ne hissedeceksin burda konu hiçbir tezat barındırmıyor bu insanların zararları faydalarından çok bu apaçık ortada. adam zaten oyunu p2w şekilde oynuyor senin benim verdiğimiz emeğin %1 i yok ki olmaz yayıncı zaten normal bu ama gelip bu kişileri savunmayın 2 yıllık serverda 1 adet varsa o itemden bir sebebi vardır değerinden veya az bulunurluğundan. on binlerce kişinin 2 senede 1 adet yapabildiği eşyayı diğer bir kişi gelip 1 haftada 1 tane yapabiliyorsa tezat burda başlıyor :). herkes neyin ne oldugunun farkında bu konu burda kalsın 1 sene sonra malum oyuna dönünce burada verdiği zararları hatırlarsın.
önceki mesajımda da yazmıştım halbuki ama yine de yazayım:

yüksek seviye itemlerin oyunda çok olmamasının sebebi, basmaya değmeyecek olması. +9 hatred takan bir asas pek de bir etki yaratmıyor. bununla alakalı kaç farklı yayıncı tarafından kaç farklı yayın yapıldı, forumda kaç tane konu açıldı. sadece + basmaktan keyif alan adamlar basıyor ancak elde eden kişi için, verdiği para karşılığı aldığı etki çok düşük kalıyor. Bu yüzden insanlar upgrade yapmıyor. upgrade yapılmadığı için de piyasada belli seviyedeki itemlerin sayısı sürekli artış gösteriyor. bu itemler arttıkça fiyatları düşüyor. bir noktada pazar duruyor. charına daha fazla item koymayan adam veya koyasa da etki etmeyeceğini gören adam da oyundan çıkıyor. 85 cap'inden beri insanlar bunun mücadelesini veriyor. Char'a item koymak charı atak yönünden çok da güçlendirmiyor. DEX'in STR'nin etkisi düşük, +8 ile +9 silah arasındaki fark çok düşük. Bunu gören insanlar bir noktadan sonra upgrade yapmıyor veya charını yükseltmiyor. +9 golden snake 100bin liradan birkaç hafta içinde 30bine düştü de hala daha satılamadı. sence millet parası olmadığı için mi almıyor bu itemi? yoksa değmeyecek olduğu için mi?

Ayrıca insanlar bir şekilde charına yatırım yapıyor diyelim. eylül-ekimde 20k verip 8 elite set alıyor,

emre7295

Üye
zamanında sizlerde demiştim arkadaşlar galia açılalı 2 ay oldu kaleb 9 basıldı :) ne kadar iyi değil mi edit çarlarla oynarsınız dv de işte böyle yüksek kitlesi olan yayıncı 4 sene ömrü olacak serverı 4 ayda değil 2 ayda bitirir kaleb 9 end game bir silah size şimdi edit çarlarla dv de başarılar hakettiniz

Wolfly

Üye
zamanında sizlerde demiştim arkadaşlar galia açılalı 2 ay oldu kaleb 9 basıldı :) ne kadar iyi değil mi edit çarlarla oynarsınız dv de işte böyle yüksek kitlesi olan yayıncı 4 sene ömrü olacak serverı 4 ayda değil 2 ayda bitirir kaleb 9 end game bir silah size şimdi edit çarlarla dv de başarılar hakettiniz
Şimdi bir çok kişi +7+8+9 itemin karakterin damagesine çok etki etmediğini ve bunun bir sorun teşkil etmediğini düşünebilir. Fakat anlamadıkları yönetim bu sorunu ortadan kaldırdığında o itemin arada büyük farklar yarattığında ki bence şuanda bile inkar edilse bile fark var ama bu abartılı bir şekilde değil. O zaman bunu savunan kitle ne yapmayı planlıyor? Ayrıca neden insanlar emek, para ve zaman harcadıkları oyunda böyle bir adaletsizliğe maruz kalmalı? Yönetim bu işe acilen bir çözüm getirip aksiyon almalı. Yeterince geç kalındı ve daha da kötü bir vaziyete düşmeden bu hatalarını telafi edecek insanları ikna edecek bir yöntemle insanları ikna etmeli. Yoksa yakında hem bizlerin hem de kendilerinin emekleri maalesef boşa gidecek!

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt