100+ Adet Mage Oyuncusunun Ortak Fikri

thehaze

Yeni Üye
çok zor değil ya parası olana hizmet ediyorlar bu kadar basit bazı oyunları gözünüzde büyütmeyin. abisinin yolundan ilerliyorlar işte. oyunu geliştirmek yerine, crash problemini çözmek yerine premium zart zurt getirmek daha önemli çünkü. daha serverde 9 elite set, 9 imperial set hadi onuda geçtim 8 set vs. göremezken belki nadir bir kaç oyuncuda vardır, birde üstüne radiant set getiriyorlar tek sorun item ve görselmiş gibi.

Lawizha Winchetzui

Üye
Zaten joblarda bir dengesizlik, bir sorun varsa yetkililer kontrol edecektir. Burada sadece kendi oynadığı jobun çıkarını düşünen insan çok fazla, yönetimin etki altında kalmaması ve kontrolleri kendi içerisinde sağlaması gerekiyor ki öyle yapacaklardır.

Konuda "Düzelme olmazsa Pkya çıkmayacağız" şeklinde tehditvari bir mesaj gördüm, o ise gayet gülünç olmuş. Yönetime güveniyorsanız talep edersiniz, sorunları belirtirsiniz ve beklersiniz. Tehdit olayları falan komik duruyor. :)

wog_zeus

Üye
Zaten joblarda bir dengesizlik, bir sorun varsa yetkililer kontrol edecektir. Burada sadece kendi oynadığı jobun çıkarını düşünen insan çok fazla, yönetimin etki altında kalmaması ve kontrolleri kendi içerisinde sağlaması gerekiyor ki öyle yapacaklardır.

Konuda "Düzelme olmazsa Pkya çıkmayacağız" şeklinde tehditvari bir mesaj gördüm, o ise gayet gülünç olmuş. Yönetime güveniyorsanız talep edersiniz, sorunları belirtirsiniz ve beklersiniz. Tehdit olayları falan komik duruyor. :)
Tehdit edilen bir durum yok oynayıp oynamamakta herkes özgür 65 cap vakası bir daha kaldıramaz bu oyun eğer oyle birşey olursa bu sefer son günleri yaşarız mageler bırakırsa kimle pk atıcaz zaten bir avuc mage var oyunda cubunlar hariç

ziebennbk

Üye
Magelerde 2k def, 10k hp olsun, 3k damage atsın da siz de rahatlayın.

Üstü boş, çıplak, değeri 10 liralık mage 1.4-1.5k hasar atıyor :D 6 magesiniz zaten 5 tanesi vursa tekte ölüyoruz. db atıp herkes 1 tane tekleme skill atınca a'dan z'ye herkese tek atıyorsunuz. durduğunuz yerden oyun oynuyorsunuz, bir asas veya melee parti gibi hareketli ve hareket halindeyken koordine olmanız gerekmiyor. biz 5 kişi asas bile bazen dbliyi tekleyemiyoruz (sizin gibi yerimizden oynayamadığımız için ve herkesin aynı anda hareket etme zorunluluğu var diye vs.)

Critic basıp, yukarıda bahsettiğim 10 liralık mageye savage + fatal blow ile tek atamıyorum. eğer ki araya heal girerse asasın kesmesi imkansızlaşıyor. ama mage, araya heal girse bile asası rahatlıkla kesebiliyor. 4 tane novanız var kaç tane heal sokmak gerekiyor araya siz hesaplayın.

melee ve asas partiye göre yaptığınız hareketler, senaryolarınız vs. çok daha kısıtlı. yani oynaması çok daha basit, çok daha geniş alanlarda çok daha yüksek hasarlar çıkarıyorsunuz.

haliyle bu durumun dengelenmesi açısından sizin DEFANSİF yönününüz zayıf kalması ŞART. Mesela WTF'ler, ROYAL'ler, QUIET'lar gayet de güzel oynuyorlar adamlar. Nerede durup ne yapmanız gerektiğini bilmekle alakalı.

Mageye tek atalım, asasa tek atalım, warriora tek atalım... Eee sizi kim durduracak warriorda durduramazsa? sizce bu işte bir dengesizlik yok mu? Warriorlar Asasları bile tekliyor alan skilliyle ki bunu oturtmaları falan gerekiyor basit bir alan açıp 2 mouse tıkıyla yapmıyorlar bu işi de.

Bu çok söylenen mage arkadaşları bi asas veya warrior oynamaya davet ediyorum. başka türlü anlayamayacaklar neyle karşı karşıya oynadıklarını.

wog_zeus

Üye
Magelerde 2k def, 10k hp olsun, 3k damage atsın da siz de rahatlayın.

Üstü boş, çıplak, değeri 10 liralık mage 1.4-1.5k hasar atıyor :D 6 magesiniz zaten 5 tanesi vursa tekte ölüyoruz. db atıp herkes 1 tane tekleme skill atınca a'dan z'ye herkese tek atıyorsunuz. durduğunuz yerden oyun oynuyorsunuz, bir asas veya melee parti gibi hareketli ve hareket halindeyken koordine olmanız gerekmiyor. biz 5 kişi asas bile bazen dbliyi tekleyemiyoruz (sizin gibi yerimizden oynayamadığımız için ve herkesin aynı anda hareket etme zorunluluğu var diye vs.)

Critic basıp, yukarıda bahsettiğim 10 liralık mageye savage + fatal blow ile tek atamıyorum. eğer ki araya heal girerse asasın kesmesi imkansızlaşıyor. ama mage, araya heal girse bile asası rahatlıkla kesebiliyor. 4 tane novanız var kaç tane heal sokmak gerekiyor araya siz hesaplayın.

melee ve asas partiye göre yaptığınız hareketler, senaryolarınız vs. çok daha kısıtlı. yani oynaması çok daha basit, çok daha geniş alanlarda çok daha yüksek hasarlar çıkarıyorsunuz.

haliyle bu durumun dengelenmesi açısından sizin DEFANSİF yönününüz zayıf kalması ŞART. Mesela WTF'ler, ROYAL'ler, QUIET'lar gayet de güzel oynuyorlar adamlar. Nerede durup ne yapmanız gerektiğini bilmekle alakalı.

Mageye tek atalım, asasa tek atalım, warriora tek atalım... Eee sizi kim durduracak warriorda durduramazsa? sizce bu işte bir dengesizlik yok mu? Warriorlar Asasları bile tekliyor alan skilliyle ki bunu oturtmaları falan gerekiyor basit bir alan açıp 2 mouse tıkıyla yapmıyorlar bu işi de.

Bu çok söylenen mage arkadaşları bi asas veya warrior oynamaya davet ediyorum. başka türlü anlayamayacaklar neyle karşı karşıya oynadıklarını.
Cubun warrior,asas,mage ye her zaman karşıyız zaten defansif yonumuz neden zayıf kalsın afedersinde radiant giyiyoruz bizde paperle gezmiyoruz ? senin verdigin parayı bızde verıyoruz sen mağaza eşyaları almadan gezebilirsin ama biz gezemiyoruz her ay regelia kostum almaktan birde o yetmezmiş gibi her ay duzenlı olarak meta değiştigi için item değiştirmekten eridik bundan 2 hafta once 16 gbye aldıgım archmage suan 7 gb diyim sen anla.

itemsiz ne warrior ne mage ne asas tek atması zaten hoş bir durum degil ama 2 pt itemsiz mageden tek yemen normal bence radiantlı 4 tane +7 war scylı warriordan tek yiyoruz biz gerisini sen hesap et :D

RainOfFire

Üye
Üstü boş, çıplak, değeri 10 liralık mage 1.4-1.5k hasar atıyor :D >> ispatlamanizi bekliyoruz 10 liralik mage mi var oyunda ? bahsettiginiz paper 7 set 7 spiked cane li mage diyrosan 1000 1100 u gecmez vurdugu. Biz nasil 50 damege daha fazla atariz diye kac gb harciyoruz bir run icin.

6 magesiniz zaten 5 tanesi vursa tekte ölüyoruz. db atıp herkes 1 tane tekleme skill atınca a'dan z'ye herkese tek atıyorsunuz>> DB yiyipte olmeyen var mi oyunda?

bir asas veya melee parti gibi hareketli ve hareket halindeyken koordine olmanız gerekmiyor. biz 5 kişi asas bile bazen dbliyi tekleyemiyoruz (sizin gibi yerimizden oynayamadığımız için ve herkesin aynı anda hareket etme zorunluluğu var diye vs.) >> hic bowl pksina mage teamle cikmadiysan ac izle yayin veya youtube da videolar var. nasil koordine ve komuta uyuyoruz izle ogrren, iskemebden sallamakla olmuyor oyle. yagmur gibi nova taarsan ortlama priest bile ayakta tutuyor, warriorun prieste bile ihtiyaci yok 6 magede mf li dusmuyorlar. ayni anda nova atmaya mecbursun bir de koordine olamanzi gerekmiyro diyrosun. Asaslarin alayi makro zaten cumle alem biliyor bunu. z tiklayp makro acmak mi playerlik ? ksiacasi bos yapma lutfen ispatin varsa koy video acip bakalim. @ziebennbk

İndeterminekolit

Üye
10 tl lik mage ile 1500 nova damage veriyorsunuz, ee bir de defence hp mi istiyorsunuz, şayet oyunu bırakırız tehditleri komik geliyor her akşam 15 party mage eksik olmuyor bowldan

ziebennbk

Üye
Üstü boş, çıplak, değeri 10 liralık mage 1.4-1.5k hasar atıyor :D >> ispatlamanizi bekliyoruz 10 liralik mage mi var oyunda ? bahsettiginiz paper 7 set 7 spiked cane li mage diyrosan 1000 1100 u gecmez vurdugu. Biz nasil 50 damege daha fazla atariz diye kac gb harciyoruz bir run icin.

6 magesiniz zaten 5 tanesi vursa tekte ölüyoruz. db atıp herkes 1 tane tekleme skill atınca a'dan z'ye herkese tek atıyorsunuz>> DB yiyipte olmeyen var mi oyunda?

bir asas veya melee parti gibi hareketli ve hareket halindeyken koordine olmanız gerekmiyor. biz 5 kişi asas bile bazen dbliyi tekleyemiyoruz (sizin gibi yerimizden oynayamadığımız için ve herkesin aynı anda hareket etme zorunluluğu var diye vs.) >> hic bowl pksina mage teamle cikmadiysan ac izle yayin veya youtube da videolar var. nasil koordine ve komuta uyuyoruz izle ogrren, iskemebden sallamakla olmuyor oyle. yagmur gibi nova taarsan ortlama priest bile ayakta tutuyor, warriorun prieste bile ihtiyaci yok 6 magede mf li dusmuyorlar. ayni anda nova atmaya mecbursun bir de koordine olamanzi gerekmiyro diyrosun. Asaslarin alayi makro zaten cumle alem biliyor bunu. z tiklayp makro acmak mi playerlik ? ksiacasi bos yapma lutfen ispatin varsa koy video acip bakalim. @ziebennbk
damage ssleri alıcam akşama denk gelirsem.

db yiyipte ölmeyen var. 5 asasız. Biraz itemli int priest ve warrioru eğer ki 1 asas bile geri kalsa tekleyemiyoruz. karşının priestleri biraz ayıksa zaten araya heal sokabiliyorlar ondan sonrası dağılıp tekrar denemeye yönelik ki o sırada skill cooldownları harcanmış vs. oluyor. mageler duvar arkasından oynayabildiği ve adamların elini göremediğimiz için yukarıda da bahsedildiği gibi priestimize db geldiğinde biz elimizi cure için kaldırana kadar tek yiyor. ama melee veya asasa karşı o cure'u alma şansı oluyor. -eğer adamın dibinde değilsek- ayrıca magelerin tekleme skilleri asasslardan çok vuruyor :D

çokça mage pksı videosu ve yayını izledim. aynı anda dediğin şey iç içe yürüyüp alanın atılması söylenen yere atmak :D Allah aşkına bunu bir de marifet gibi söylemeyin ya. girip bi asas oynayın bakalım aynı anda vurmaya çalışın. hem karşındakini kollayacaksın hem takım arkadaşlarına göre pozisyon alacaksın hem de komuta göre 5 kişi aynı anda, yakalanmadan, body block yemeden vs. vuracaksın ve bunu yaptıktan sonra da ölmeden kaçmaya çalışacaksın. aynen dostum ikisi kesinlikle aynı şeyler.

Kit yiyen bi priest nasıl ayakta tutuyor onu da merak ettim :D bizim cc priestte ortalam tüm resistancelara 250 var ama adam hala kit yiyor :D heal alamıyor.

Ayrıca benim partimde makroyla oynayan kimse yok. hepimiz de kayıt açıp oynarız hiç sıkıntı yok ki asası makroyla oynamak en büyük aptallık şu oyunda kanımca.
Ve benim veya partimin makro olduğunu kanıtla id şifre anında vereyim sana.

Asas oynamamış adamlar sallayıp duruyor ya şöyle kafayı yiyorum :D

N3v3N

Üye
Mage oynamamış kisiler sallayıp duruyor ya şöyle kafayı yiyorum :D

Kritik + savage + fatal blow ile mageyi kesemiyormus. Güler misin ağlar mısın? Herhalde assasta oynamıyor.

RainOfFire

Üye
Akşam gel Dorion'a sclerini bas deneyelim. Nickini bilmiyorum gerçi kimsin.

+8 full dex elite set, +2/+3 assassin set, +8 hatred, +8 facelifter, elven belt. 2750 ap var. %7 mage damage var. sclerini bas kritik + savage + fatal blow tek atabilecek miyim bakalım.

Evet o mageler 1100-1200 vuruyormus. Ama ortalama mage ki maliyeti gerçekten ortalama bir asas ve warriora göre çok düşük 1400-1600 vuruyor. sağlam mage 1800-1950vuruyor.

Mage oynamaya gerek yok bir sürü yayın var. iç içe git, aynı anda vur, gate at. bir tek asas yakalarlarsa ki ayık olacan, invisken biri rush basarsa vur kafana novayı. Komutçu sağlam olduktan sonra diğerleri için bir oyunculuğa gerek yok. zamanlamayı tutturacan o kadar.

DB yiyen ortalama int priest ve warrior'dan bahsediyorum ki bunu da tüm ekip koordine bir şekilde vurmayınca öldürmenin imkansızlaşmasından bahsediyorum. önce bir okuyup sonra anlayıp ondan sonra yorum yapmanızı tavsiye ederim.

Neyse dediğim gibi akşama gel dorion'a sclerini ben vericem, deneyelim.

1. si oyle ezbere konusmamak lazimmis, degil mi ? yine iddia ediyorum 1200 de vuramiyor o mageler :D vurdugu hasar gozukebilir ama gercekte oyuncular master skilleriyle 10 15% daha azini hasar aliyorlar.

2. olarak oyun piyasasini oyuncular belirliyor, yani bir job a veya iteme ne kadar talep olursa item piyasasi yuksektir, LR mage kac tane var Archmage's thunder staff 7.5m, +7si 1.7 gb (epic sc ile basilsa o item 70m etmez talepten dolayi.) fire i se 90m 1 gb. ice mage hic gormedim oyunda ben pk atan , yan skill olarak bile kullanilmiyor.
Sen maliyet olarak bakiyrosun ben grade olarak bakiyorum. Grade olarak silahim seninkisinden ustun, ben minimum unique staff'in +7sini ve ekstra olarak runlusunu takmak zorundayim , her run denemesi 1 gb. sen ise 500k lik silahin +8ini, 4m lik hatredin +8ini rahatlikla bulabilrisin. benim staffim clan dungeonu , onyx taslari ve orta monudan bowl bosslarindan dusuyor sadece. en iyi epic staff yine orta monu boss yan moblarindan ve crafttan uretilebiliyor ve pk icin tamamen cop item durumunda. Facelifter ve hatred'in dustugu mob oldukca fazla. dedigin gibi fiyat olarak bakmak istersek Yine chaos ring Blue dragon Ring den pahali, kupe ise ayni fiyat.

OZELLIKLE BUNDAN SONRASINI DIKKATLI OKUMANI RICA EDIYORUM.
2. konu olarak zirhlar. ben zirh giymek icin bi halta yaramayan int statini vermek zorundayim, 80 intten basliyor +7 imperial giymek icin tam 72 tane statimi bosuna harciyorum. sen ise dex ve hp mainin oldugu icin extradan stat harcamiyorsun. taktigin silah sadece dex istiyor ben yine int vermek zorundayim. Senin verdigin 1 hp 21 can ve mana veriyor, benim verdigim 1 hp ise 15 can veriyor mana vermiyor. Burda bile sikinti var.
Benim staffimdaki elemental damage calismiyor ama asaslarin okcularin herseyi duzgun calisiyor, siz lr damage ine fire poison damage ine gore spesifik silah secebilirken bizde ise sadece kullanilabilecek durumda olan 2 staff var ve de silahtaki attack power calisiyor. Chaos setlerimizdeki sun belt teki staffimizdaki fire damage vurdugun nova hasarina etki etmiyor. statlarindaki mp gucune gore hasarimiz artiyor. benim mp statim 255 (+205) . vurdugum hasar 1700 1800 aldigin hasar 1500 1600. ben o +205 icin , o hasarlari vurabilmek icin defansimdan canimdan fedakarlik etmek zorundayim.
Aslinda butun sorun elemental damage lerin calismamasindan kaynakli. halbuki calissa ve mp bonuslu kiyafetlerim takilarim yerine hp set takabilirim , canim da defansim da artar bu kadar kolay dusmem. 3 warrior yere vurmayla tum partynin icinden geciyor. hasar bile vuramadan oluyoruz 85 tukurme skili dibindek iadama vurmuyor, acilan co kdar bi alanin ortasindan itibaren vurmaya basliyor dibine giren meleye karsi 0 sin , KOCAMAN BIR SIFIR. 3 warrior sizin icinize girse siz ayakta kalir ve hatta kesebilrisiniz item oyunculuga bagli olarak. bizim imperial setli radiant setli magelerimiz bile dayanamiyor, hamle bile yapamiyoruz isyanimiz buna. mage metasinin tamamen revize edilmesi gerekiyor.

BIR USTTEKI ALINTILADIGIM MESAJINDA DA DEDIGIN GIBI; önce bir okuyup sonra anlayıp ondan sonra yorum yapmanızı tavsiye ederim.
eklemek istiyorum. kritik + savage + fatal blow Diye yazan da N3v3N :) gerci farketmez sonuc degismeyecektir. boyle bilale anlatir gibi anlattim ama gerisi sana kalmis ,art niyetli olmayip biraz empati yapabilirsen sikintilarimizi anlamis olursun bi nebze.

ziebennbk

Üye
1. si oyle ezbere konusmamak lazimmis, degil mi ? yine iddia ediyorum 1200 de vuramiyor o mageler :D vurdugu hasar gozukebilir ama gercekte oyuncular master skilleriyle 10 15% daha azini hasar aliyorlar.

2. olarak oyun piyasasini oyuncular belirliyor, yani bir job a veya iteme ne kadar talep olursa item piyasasi yuksektir, LR mage kac tane var Archmage's thunder staff 7.5m, +7si 1.7 gb (epic sc ile basilsa o item 70m etmez talepten dolayi.) fire i se 90m 1 gb. ice mage hic gormedim oyunda ben pk atan , yan skill olarak bile kullanilmiyor.
Sen maliyet olarak bakiyrosun ben grade olarak bakiyorum. Grade olarak silahim seninkisinden ustun, ben minimum unique staff'in +7sini ve ekstra olarak runlusunu takmak zorundayim , her run denemesi 1 gb. sen ise 500k lik silahin +8ini, 4m lik hatredin +8ini rahatlikla bulabilrisin. benim staffim clan dungeonu , onyx taslari ve orta monudan bowl bosslarindan dusuyor sadece. en iyi epic staff yine orta monu boss yan moblarindan ve crafttan uretilebiliyor ve pk icin tamamen cop item durumunda. Facelifter ve hatred'in dustugu mob oldukca fazla. dedigin gibi fiyat olarak bakmak istersek Yine chaos ring Blue dragon Ring den pahali, kupe ise ayni fiyat.

OZELLIKLE BUNDAN SONRASINI DIKKATLI OKUMANI RICA EDIYORUM.
2. konu olarak zirhlar. ben zirh giymek icin bi halta yaramayan int statini vermek zorundayim, 80 intten basliyor +7 imperial giymek icin tam 72 tane statimi bosuna harciyorum. sen ise dex ve hp mainin oldugu icin extradan stat harcamiyorsun. taktigin silah sadece dex istiyor ben yine int vermek zorundayim. Senin verdigin 1 hp 21 can ve mana veriyor, benim verdigim 1 hp ise 15 can veriyor mana vermiyor. Burda bile sikinti var.
Benim staffimdaki elemental damage calismiyor ama asaslarin okcularin herseyi duzgun calisiyor, siz lr damage ine fire poison damage ine gore spesifik silah secebilirken bizde ise sadece kullanilabilecek durumda olan 2 staff var ve de silahtaki attack power calisiyor. Chaos setlerimizdeki sun belt teki staffimizdaki fire damage vurdugun nova hasarina etki etmiyor. statlarindaki mp gucune gore hasarimiz artiyor. benim mp statim 255 (+205) . vurdugum hasar 1700 1800 aldigin hasar 1500 1600. ben o +205 icin , o hasarlari vurabilmek icin defansimdan canimdan fedakarlik etmek zorundayim.
Aslinda butun sorun elemental damage lerin calismamasindan kaynakli. halbuki calissa ve mp bonuslu kiyafetlerim takilarim yerine hp set takabilirim , canim da defansim da artar bu kadar kolay dusmem. 3 warrior yere vurmayla tum partynin icinden geciyor. hasar bile vuramadan oluyoruz 85 tukurme skili dibindek iadama vurmuyor, acilan co kdar bi alanin ortasindan itibaren vurmaya basliyor dibine giren meleye karsi 0 sin , KOCAMAN BIR SIFIR. 3 warrior sizin icinize girse siz ayakta kalir ve hatta kesebilrisiniz item oyunculuga bagli olarak. bizim imperial setli radiant setli magelerimiz bile dayanamiyor, hamle bile yapamiyoruz isyanimiz buna. mage metasinin tamamen revize edilmesi gerekiyor.

BIR USTTEKI ALINTILADIGIM MESAJINDA DA DEDIGIN GIBI; önce bir okuyup sonra anlayıp ondan sonra yorum yapmanızı tavsiye ederim.
eklemek istiyorum. kritik + savage + fatal blow Diye yazan da N3v3N :) gerci farketmez sonuc degismeyecektir. boyle bilale anlatir gibi anlattim ama gerisi sana kalmis ,art niyetli olmayip biraz empati yapabilirsen sikintilarimizi anlamis olursun bi nebze.
mesajlar silinmiş neyi alıntılayıp neye yazdım hatırlamıyorum. O yüzden refarans gösterip cevap veremiyorum. Sonuçta asasın efsanevi über süper mükemmel vurduğunu zannedenler için çağrım açık. Ortalama magesi olan birisi akşam bana pm atsın, sclerini ben vericem, deneyelim dorionda bakalım 2 skille tek yiyor musunuz?

2. kısım için çalışmayan şeylere lafım yok. ancak hiçbir mmorpgde ZIRHI OLAN MAGE CLASS GÖREMEZSİNİZ. mmorpg'nin piri olan WOW'da bile uygun pozisyonda rogue mage'i tekler. Mage demek zaten MMORPG'ler için kırılgan ancak işlevsel class demek. zaten bir alan atıp 50-60 kişi kesebilme kabiliyetine sahipsiniz, kendinizi asasla bir tutuyorsunuz :D bizim zaten doğru düzgün hasar veren 3 tane skillimiz var -ki bunlardan biri magelere karşı işlevsiz- cd dönmesini bekliyoruz sıradakiler için.

siz istiyorsunuz ki hem imperial takayım, hem canım yüksek olsun, hem de çok damage vurayım. bunu mantıklıymış gibi bir de söylüyor olmanız çok komik aslında. O zaman priestler de imperial takıp bp olarak oynasın. warriorlarda sol ele kalkan sağ ele 2h silah taksın. asaslarda hem ok atabilsin hem asas oynasın.

Ayrıca warrior olmasa, mage'i durduracak hiçbir şey kalmıyor oyunda. istediğiniz gibi at koşturun istiyorsunuz. warrior'a tek atma ve warriordan tek yemem isteğinde olmanızı aklım almıyor ya :D onlarca mmorpg oynadım söylediğiniz şey hiçbir oyunda yok :D çünkü böyle bir mantık yok :D

N3v3N

Üye
@ziebennbk, mage açıp assaslardan 6-8k damage, warrior alan skilinden 2.5k damage yediğinde neyin ne olduğunu anlayabileceğini düşünüyorum.

Rise online zırhların verdiği defanslar da sınıflara göre düzenlenmiş durumda. Aynı kalitedeki zirhlara baktigimizda warrior pasifinden bağımsız en fazla defansa sahip oluyor mage ise en az. Git imperial setlerin defanslarina bak. Mage en düşük defansli imperial seti takiyor zaten.

WoW örneğin de eksik olmuş. Fire magede uygun pozisyonda roguyu tekleyebilir. Yeterki stackleri, burst skilleri ve CD leri açık olsun. WoW dan örnek verdiğine göre oradaki magenin tüm classlarla vs atabildigini, 2 vuruşta ölmediğini, nerdeyse tüm sınıfların eşit hplere sahip oldugunu, 2 katı HP farkı olmadığını da biliyorsundur. Şuan rise online oynuyoruz fakat sen işine geldiği için wowdan örnek veriyorsun. Hemde işine gelen kısımları cimbizlayarak. Algı oluşturmaya çalışıyorsun ama boşuna.

Son düzenleme:

ziebennbk

Üye
@ziebennbk, mage açıp assaslardan 6-8k damage, warrior alan skilinden 2.5k damage yediğinde neyin ne olduğunu anlayabileceğini düşünüyorum.

Rise online zırhların verdiği defanslar da sınıflara göre düzenlenmiş durumda. Aynı kalitedeki zirhlara baktigimizda warrior pasifinden bağımsız en fazla defansa sahip oluyor mage ise en az. Git imperial setlerin defanslarina bak. Mage en düşük defansli imperial seti takiyor zaten.

WoW örneğin de eksik olmuş. Fire magede uygun pozisyonda roguyu tekleyebilir. Yeterki stackleri, burst skilleri ve CD leri açık olsun. WoW dan örnek verdiğine göre oradaki magenin tüm classlarla vs atabildigini, 2 vuruşta ölmediğini, nerdeyse tüm sınıfların eşit hplere sahip oldugunu, 2 katı HP farkı olmadığını da biliyorsundur. Şuan rise online oynuyoruz fakat sen işine geldiği için wowdan örnek veriyorsun. Hemde işine gelen kısımları cimbizlayarak. Algı oluşturmaya çalışıyorsun ama boşuna.
buradaki düzende mage solo olarak yetersiz, ona lafım yok. ama bu oyunun zaten sisteminde bu var, hiçbir class arası denge yok, biri birinden üstün ve oyun arena veya battleground mantığıyla oynanmıyor, kaos ortamında oynanıyor. classların düzenlemeleri de buna göre zaten. herhangi bir şeyi cımbızladığım yok ayrıca, ben defans kısmını söyledim ki sizin en çok sızlandığınız konu zaten "tek yiyoruz tek yiyoruz"

karşılaştırma yapmamdaki tek gaye de MMORPG olması ve bu janr. yani bir tür. nasıl ki filmlerin, müziklerin türlerinin belli başlı temel taşları vardır. oyun türlerinde de bu geçerli. Mage çok vurur, çok yer, disable skilli çoktur; warrior çok vurur, az yer, bağımlıdır, tek başına işlevsizdir, hantaldır; rogue sinsidir, tekler, işlevsel skilleri vardır ama koordine oynamayı gerektirir, her daim en zor classtır, doğru zamanda oynayamazsan patates olursun vs. vs. örnek verme gayem budur. Her mmorpgde olduğu gibi warrior daha çok def alır, mage daha az def alır. oyunun olayı budur. ben size çok geniş alana çok uzağa vurabiliyorsunuz diyorum sen bana zırhımız düşük diyorsun.

IICooLLBackII

Üye
Mage partyi kesemiyorum diyen kişilerin priestlerini değiştirmelerini öneririm. Bu metada magenin mele karşısında hiç bir şansı yok. Oyun mage için kısır döngüde. Pk esnasında mage party olarak etrafta okçu mage ve iş bilmeyen heal atmaktan aciz mele aramak zorunda bırakılıyoruz. Kuru kalabalıkları vurup np kasıyoruz bu durum hiç hoş değil. Sürekli aynı hatalar devam etmekte aylar önce olan sorunlar devam ediyor. Yeşilde vuramama staf sonrası nova atamama alan hasarlarının tek tek işlemesi gibi bir çok sorun düzelmemekte. Hazırda bir oyun var zaten onu oynamak yerine bunca probleme bunca hataya rağmen bu oyun düzelsin diye uğraşan bir kitle var burada. Oyun daha iyi yerlere gitsin diye sadece yönetim uğraşmıyor biz oyuncular da sabır göstererek oyunun başından beri pes etmeden buradayız. Yönetimin bizim emeklerimizi de görmesi ve nezaketen de olsa bir cevap vermesi lazım diye düşünüyorum.

Pitou

Üye
Magelerin "WEAKEN" atılmadan bile mele alan skillerine öldüğünü görüyorum. Bunun olmaması lazım. Mageler Weakenlıysa , dispel atılmamışsa ölsünlerde . Hiçbir db skilli yemeyip alan skillerine ölüyorlarsa burada bir sorun var demektir. Ben bir Warrior db priesti olarak böyle düşünüyorum. Bu kadar kolay olmamalı.
Staff vs metasınında artık bu oyuna entegre edilmesi gerekiyor. Mage oynamak bu kadar kolay olmamalı. Kafa kafaya staff vs ye girebilmeleri gerekiyor. Alanla birbirlerine tek atmamaları gerekiyor ki staff vs gelsin.

isoztrk

Üye
Malum oyundan farklı olarak asaslarda uçma,warriorlarda dönerek atlama gibi skiller mevcut.Bu skiller normal şartlarda bir magenin olması gerekirken her türlü imtiyaz verilmiş meele classlara.Mage ile staff vs si atmak zor.Yapılan tek şey,vur vurma muhabbeti.Yeşilde çoğu zaman vurmuyor bile.Ciddi söylüyorum,organize oluyosun tam novayı vuracaksın,bakıyosun yeşilde görünüyor alan ama tam atmak istiyosun karakter sabit mal gibi bekliyor.

Staffs girip senkronize meteor atalım diyosun,el havada olduğu için animasyon bitene kadar meteor nova vuramıyosun haliyle bütün parti ya el düşmesini bekleyecek (ki bu imkansız) ya da random meteor atılacak.Oyun bi şekilde engel koyuyor.

6 mage 1 adam dbli şekilde adam kesiyoruz diye olay oluyosa (ki aklı olan bir pri karşı taraf dbye el kaldırdığında direk cure alabilir.ha görmemişte olabilir) bırakında tekleyelim dimi ? 10 tl lik mage diye dalga geçmişsiniz,10 tl ye mage dizin bi 10k ya dizin hocam hatta.Hatta 20 k verip dizin.3-4 warrior gelip size teki bastığında şoka girersiniz söyleyim.Keza kendi charım bile o bahsettiğiniz rakamlardan en az 4 kat daha değerli.Yani ben 100.000 tl bütçe ayırıcam,karakter dizicem,parti minimum 1 milyon tl lik bi parti olacak,senkronize oynamak zorunda kalıcam,1 kişi eksik vursa adam düşüremicem ama bazı sözüm ona tipler gelip burda 10 tl muhabbeti yapacak.Herşeyden feragat etmek zorunda kalan bir class için "10 tl lik mageler" ibaresi kullanacak.İnanılmazsınız...

wQuenzy

Üye
Magelerin "WEAKEN" atılmadan bile mele alan skillerine öldüğünü görüyorum. Bunun olmaması lazım. Mageler Weakenlıysa , dispel atılmamışsa ölsünlerde . Hiçbir db skilli yemeyip alan skillerine ölüyorlarsa burada bir sorun var demektir. Ben bir Warrior db priesti olarak böyle düşünüyorum. Bu kadar kolay olmamalı.
Staff vs metasınında artık bu oyuna entegre edilmesi gerekiyor. Mage oynamak bu kadar kolay olmamalı. Kafa kafaya staff vs ye girebilmeleri gerekiyor. Alanla birbirlerine tek atmamaları gerekiyor ki staff vs gelsin.
Kesinlikle katılıyorum.
Mage vs Mage'de dahi Miss fortune denen saçma sapan bir skille bakıyor her şey.
Hatta magenin çoğu olayı party'de ki db priestin miss fortune skillini atıp atmamasına bağlı.. WEAKEN'sız öldüğümüz çok fazla pozisyon var yani WEAKEN'a partyde bulunan cc priest 0 sn cc alsa dahi 1 saniye geç 10k geldiğinde warriorun tek alan skilline party düşmekte. Fakat Miss Fortune melee partynin üzerinde olsa dahi cc atmak gibi bir gayret içinde olunmuyor çünkü pek değiştirdiği bir durum yok.
Hem Miss Fortune skillinin kaldırılması gerekmekte hem de artık oyunda sadece novanın iş yapmasının önüne geçilmesi gerekmekte. Böylelikle hem mage vs mage de nova dışında oynanabilirlik olacak hem de mage vs melee de olması gerektiği gibi melee tek novaya düşmediğinde en azından kafa kafaya staff girebilecek kadar dayanabilmemiz gerekmekte.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt